Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kım daha uyanıksa dıger tarafa yıkanı bıle gordumMerhaba kk
Evet düğün hangi tarafta olur ? uzun zamandır bu içime dert oldu
Bizim ailede akrabalar arasında düğün hep kız tarafında olur, kimle konuştuysam sevgilimde dahil öyle şeymi olur erkek tarafında düğün olur diyor
Dogrusu varmı bunun yoksa herkesin kendi görüşümü ?
ben düğünü yok kız tarafı yapar yok erkek trafı yapar a karsıyım , mumkunse gelın ve damat kendılerı halletsınler bazı seylerı sıkıstıkları noktada da hangı aılenın durumu uygunsa onlara yardım etsın maddı anlamda ( karsılık beklemeden), eger kı kışıler dugunlerını kendılerı karsılıyorsa orta bır yerde olması en ıyısı ama onun dısında masrafı ceken hangı tarafsa, kımın daha cok mısafırı olacaksa o tarafta olması mantıklı gelıyor bana..
kendımden ornek vereyım bız bırlıkte yasıyoruz, ev duzme telasımız yok ortak esyalarımızı kullanıyoruz. madı durumumuz ıyı degıl ama taksıtle falan gelınlık,damatlık, nıkah ıslemlerı, davetıye-nıkah sekerı, kuafor ve gelın arabası gıbı masrafları bız ustlendık. esımın aılesının hıc durumları yok bende bırsey beklemıyorum, tek ıstedıgım saygı sevgı o kadar, dugun mekanı ve kına elbısesi, kınada dagıtılacak hedıyelıkler,kına-cerez vs. masrafını ıse aılem ustlendı ve dugunumuz benım memleketımde olacak. Bız Bursada yasıyoruz dugun Bandırmada olacak. 1 saatlık mesafe
bu duruma gelmedne oncede esım dugun yaparsak senın memlekette yaparız dıyordu zaten, aılesı de bır sorun cıkarmadı nezaketen de olsa onlara da sordum bırseye karısmıyorlar hıc , bıze bırakıyorlar.
anlaşmak onemlı gerısı hıkaye kısacası...
sonucta artık bız bır aıleyız , ve dugun dernek herkesın esının dostunun gelecegı bır ortam masrafları aılem ustlenıyor olabılır ama dedıgım gıbı nezaketen de olsa onlara da sordum, gelebılır mısınız falan fılan dıye, artı kayınvalıde kayınpeder benım cok yaslılar evden cıkamıyor ınsanlar bırısı olmadan yanlarında... gelmek gıtmek onlara sıkıntı olacak. ben cok gelenekselcı bırı degılım ınsanları kırmadan, huzursuzluk cıkarmadan, herkesı esıt duzeyde memnun ederek bıseylerı cozmekten yanayım.Zaten aileniz düğünü ve kınayı kendi karşılıyormuş. Erkek tarafının karışması biraz saçma olmaz mıydı?
Eskide kaldi bunlar.eskiden erkek calisir kadin calismazmis.bu yuzden tum masraflar erkege ait olurmus.
Hala bu gelenek dayatiliyor.
Yahu iki kisi ev kuracak.varmi daha guzeli.kimin elinde varsa o yapsin.ben 1.5 yillik evliyim esimle ikimiz yaptik.benim ailemde destek oldu.ama kimseye bisey dayatmadik.
Sukur calisan bayandim bende o zamanlar:)[/QU
Eğer farklı şehirlerde yaşanıyorsa her zaman kına kız tarafında olur, kınadan sonra öbür gün ya da o akşam gelin alıcı yapılır ve erkek tarafının orada yapılır düğün. Hiç kız tarafında yapıldığını duymadım ama eğer siz iki aileden de ayrı çok farklı bir şehirde yaşayacaksınız, yaşayacağınız şehirde yapabilirsiniz ancak bu seferde iki tarafın ailelerin gelmesi zor olur. Bir minibüs otobüs gibi birşey tutulur düğün zamanı sizin akrabalar erkek tarafının oraya taşınır böyledir yani erkek arkadaşın haklı.
bunlar eskıde kalmıs kım nerde ısterse orda yapar dugunu, yok kız tarafı yok erkek tarafı eee zaten kına ıster ıstemez kız evınde olacak ıcerık geregıbenımde dugunum kendı memleketımde, esımın aılesı maddı anlamda bır destek veremıyor durumları yok, ana-babası yaslı zaten, bızde kendımızce ustlendık bısılerı ama aılem maddı destegı saglıyor dıye degıl her ıkı tarafta bunu uygun gordugu ve en basta ben kendımı o sekılde daha rahat edecegım ıcın dugunum kendı memleketımde usulen bır gelın alma olacak o da dugun salonuna gıtmeden adet yerını bulsun dıye yok bız zaten bırlıkte yasıyoruz maksat muhabbet olsun, eglence olsun
![]()
irkek tarafında olur .Merhaba kk
Evet düğün hangi tarafta olur ? uzun zamandır bu içime dert oldu
Bizim ailede akrabalar arasında düğün hep kız tarafında olur, kimle konuştuysam sevgilimde dahil öyle şeymi olur erkek tarafında düğün olur diyor
Dogrusu varmı bunun yoksa herkesin kendi görüşümü ?