Düğün konvoyu

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.610
598
Merhaba arkadaşlar,
Yıllar önce nişanlandık çok zor süreçlerin üzerinden üç buçuk yıl geçti ve düğüne bir ay gibi bir süre kaldı.
Bu süreçte ablamın düğünü de oldu. Eskiler bilir zorlu bir süreçti bu da.

Şimdi düğün zamanı.. bulunduğumuz şehirde kız almaya konvoy ile gelinir ve oradan düğün salonuna hep birlikte gidilir.

Annem daha öncesinde kayınvalideme konvoy istemiyorum kalbim dayanmıyor demişti. Trafik vs de sıkışıyor gibi sebepler söylese de geri kalmışlık ve acı olarak görüyor.

Bugün annem nişanlıma söyledi o da ama yapacaktık dedi heyecanla. Arkadaşları ile öyle planlamışlar. Yine de anne sen üzülme bi bakalım dedi.
Ailesi ile konuşmuş ve biraz sert geçmiş konuşma sanki sen kız tarafını tutup bize dikleşiyorsun gibilerinden olmuş konuşma.
Çünkü biliyorum annem kayınvalideme söylediğinde kayınvalidem direk kulak ardı etti.

Bana kalırsa her ikisi de olur. Hatta kız çıkarma olsun istiyorum ama anneme dediğinde geri kalmış olarak yaftaladığı için tekrar söylemedim.

Ablamınkinde de istemedi ama öbür taraf aşırı gelenekçi olduğu için yaptılar.

Şimdi gelecek hafta davetiye vs faslı olacak o zaman nasıl yaklaşmalıyız iki taraf birbirinden farklı düşünüyor ve arada biz kalacağız.

Nasıl bir orta yol bulunabilir?

Evimizin olduğu yer küçük bir mahalle acaba davetiyeye yazmasa küçük bir grup mu gelip alsa diyeceğim annem direk düğün salonunda buluşalım diyor. Yaşadığımız şehirde çok olan bir sey değil ama bu.

Bir yol gösterin.

Konvoyu oldum olası gereksiz ve trafiği sıkıştıran anlamsız bir eylem olarak görürüm. Sanırım annenize hak veriyorum. O değil de kaynananız konvoydan önce 4lüleri yakmış geliyor farkettiniz mi? Kız tarafı üstün, baskın vs vs bismillah

Başka insanları memnun etmeye çalışma bunun bir sonu yok. Bu kişi annen de olsa yapma. İçinden geleni yap doğru veya yanlış

Annem açıkçası diğer dünürğnden daha çok sever benimkileri ama kendi istediği olsun modunda annem.
Mantıksız yada mantıklı. İlla ki kendi istediği

Annem açıkçası diğer dünürğnden daha çok sever benimkileri ama kendi istediği olsun modunda annem.
Mantıksız yada mantıklı. İlla ki kendi istediği
Ben mantıklı yaklaştığı için bu şekilde istiyor gibi algıladım. Konu işi inada bindirmek ve huzursuzluk çıkarmaksa meydan vermeyin.

Normalde kız tarafı tam tersini ister illa konvoy olsun davullu zurnalı evden çıkaralım istenir annenizin isteği beni çok şaşırttı ama bence yapın madem erkek tarafında istiyor annenizide kırmayın biz böyle uygun gördük anne hatıra kalacak arkadslarımızla deyin ikna olmazsa da o gitsin otursun salona siz konvoyu yapıp gidersiniz

Siz ne istiyorsanız öyle yapın. Annenizin fikri bana uzak geldi. Düğün zaten kendi başına geleneksel bir olay :) gelin almanın olmadığı düğüne hiç katılmadım. Güzel bir anı oluyor. Annenizi dizginleyip nasıl içinize siniyorsa öyle yapın düğününüzü

Düğün zamanı herkesi memnun edemezsiniz. Sizin isteğiniz ne yöndeyse aksini isteyen tarafa uygun bir üslupla bunu belirtmelisiniz.

Herzaman olan bir sey degil. Ve dugunun bir parcasi. O zaman sadece nikah olsun nikah salonundan ayrilin olsun bitsin.

Öncelikle kendinize 'ben ne istiyorum?' sorusunu sorarak başlayın. Bu düğün sizin ve eşinizin düğünü. Buna karar verecek olan sizlersiniz. Elbette anne baba sözü kıymetli ve önemli. Ama her zaman değil.

Annenize alkış. Harbiden saçmasapan bir adet. Ben evimde çocuk uyutmaya çalışıyorum belki de, beş dakika boyunca arka arkaya basılan kornalar. Evlenirsen evlen Allah mesut etsin de bana neden reklam ediyorsun. Erkek ailesinin tavrı saçma sapan. Ama geri adım atmazlarsa anneniz geri adım atmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…