düğün masrafları

kesinlikle kendisinden bi cacık olmaz, çünkü her istediğinde senden para alamayacağını anlamış, onu tanımadan boyle acımasız yorum yapmak istemezdim, ama malesef yaşadım...
ben gerekirse bi odam boş kalsın ama borç altına girmek istemiyorum neye ihtiyacımız varsa sadece o alınır dedim elimdn gelen fedakarlığı fazlasıyla yapıyorum

teşekkür ederim...

Ya öyle ama sen daha güvenemiyorsun baksana hadi boşandık diye başlarsan bir işe ne olacak bunun devamı. Tabii senin bileceğin iş kimseye tabii güven olmaz ama hani ilişkinizi bilemiyorum işte. Zor bi durum güven giriyor burada devreye

güvenmiyosun bana niye kendini geri çekiyosun para konusunda dedi.bizden bi cacık olmaz dedi
Sana güveniyorum kendime güvenemiyorum en iyisi sen çek deseydin. Akıllı bir kızsın o borcu birlikte ödeseniz bile ne kadar zorlanacağınızı az çok anlamışsındır. Evliliğin ilk senesi alışmakla geçiyor borç öderken sıkıntı olursa çok yıpranırsınız. İnsan bir tatile gitmek , yıl dönümü kutlamak , alışverişe çıkmak istiyor bunlardan kıstıkça da kavgalar evden eksik olmuyor.
Söylemeden geçemeyeceğim bu evlilik hazırlıkları için masrafları genelde aileler konuşur kim ne yapabilir yada ne yapamaz o zaman ne diyecekler ailene biz kızınıza 45 bin kredi çektirdik onunla yapacağız her şeyi mi diyecekler.

Kendine güvenemeyen erkek bir zahmet evlenmesin. Tabi ki bende eşitlikten yanayım ama sen çek krediyi evlenmeden daha ne demek. 45 bin az para mı sadece paradan da değil sorumluluktan kaçıyor ev kirası bile ödemeyip ablasıyla yaşayan bir erkek biraz para biriktirebilir bence.

O konuda sen haklısın tabii ben kendim için düşününce öyle diyorum mesela ama senin dediğin gibi erkek dediğin bazı şeyleri kendi yapacak kadına yaptırmayacak ama aralarındaki ilişki önemli dediğim gibi neden sen çek diyor dimi bunun altında bir şey aramak lazım o konuda siz haklısınız

45 bin içinde ev ve takı masrafıda var sanırım. bi kaç ay önce evlendim 10bin düğün masrafımız tuttu onu ve takıları aileler yaptılar geri kalan herşeyi biz yaptık hemde sadece 10 ay biriktirdiğimiz para ile ikimizin toplam maaş 4 bin civarıydı. harcamalarımızda gayet orta halli 10 bin mobilyam 5 bin beyaz eşya tuttu daha önce ve düğün zamanı aldığım ıvır zıvırlarda toplasan 10 bin tutar. ortama 25 bine ev döşeniyor. düğünde gelen takılarımız da yaklaşık 25 gibi bişi tuttu canım. kredi çekmek mantıksız. üstelik evlendikten sonra ödenen krediyi o ödemiş olmuyor beraber ödemiş oluyorsunuz. cebinizde para yokken borçla yapacağınız düğünden emin ol ki keyif almayacaksın. hep birşeylerde engeleneceksin. ayrıca o kredi bittiğinde ev için nasıl kredi çekeceksin peşinatın olmadan. evliliğin ilk bi kaç senesi sürekli para hesabı ile geçecek huzursuzluklar çıkacak..
sana tavsiyem düğün masraflarından önce doğru zamanda mı evleniyorsun bunu sorgula. daha çalışmaya bile başlamamışsın sanırım yaşında küçüktür. biraz çalış ayaklarının üstünde dur gez dolaş. sonra zaten evlenirsin. acele etme derim.
he birde kredi çekme falan demiyorum zaten çekmemen gerektiği biliyorsun :)

Olayı anlayamadım şahsen ya erkek arkadaşınız çok kurnaz ya da işini bilmiyor şahsen 1 sene içerisinde abartmıyorum 15000 TL civarında ev eşyası aldık balayını falan ödedik ayrıca 10 bine yakın bir tutarda alınacak evin tapusu harcı için birikmişti ve toplam eşimle maaşlarımız 3000 TL idi yapıldı evet istenildiğinde oluyor az yiyip az gezdiğinizde az giydiğinizde Böyle ufak hesapla daha nişan bile olmamışken kolaya kaçmak kredi çekelim demek resmen işgüzarlık başka bir şey değil evlendiğinbde sağlıklı bir geçim sağlayacağını sanmıyorum her sıkışıklıkta kredi çekip üstüne yükler meblağları en azından elimizden geldiği kadar düğüne doğru yapalım taksitle alalım geri kalan eksikler için kredi düşünürüz demesi gerekirdi bu kadar basit yani düğün gelinlik falan en fazla en güzel yerlerden yapsanız 20 bin tutar aynı hesaba gelir ama krediye gerek kalmaz yani 1 sene hadi 2 sene olsun siz çalışmıyorsunuz sonuçta bu şekilde gayette yapılır Çekmeyin derim insanoğluna güven olmaz hele ki biriktirmeden böyle kolaya kaçan insana hiç güven olmaz

Daha siz ise başlamadan sizin maasiniz üzerinden hesap yapan bir adam var ortada Bence ise başlar başlamaz borç odemeye başlamak insani moral olarak cokertir daha siz maasinizın keyfini cikaramadan bu kadar borc altına girilmez
En güzeli ikiniz de maaslardan ayırıp altın alın kenarda biriksin
Bu tarz bi teklif ettiginizde yok hala 45 bin kredi diye tutturuyorsa özellikle neden 20 değil 25 değil 45 bin diyor bir araştırın

Vallaha yorumları okuyunca şüphelenesim geldi ben yorumları okumadan cevap vermiştim ama şimdi yorumları okudum kız resmen oğlandan soğucak o değil sanki paraları alıp kaçmış gibi geldi ilahi sizzz

Ben demek istediğini anladım bizimde aramızda sizinki gibi para konusu olmamıştı.

Senden böyle bir talepte bulunması hem de daha evlenmeden bence çok iğrenç

Ben düğün hazırlıklarının maliyeti diye bir konu açmıştım. En az 30 diyorlar. 50 bin diyen bile vardı. Bunlar alınacak şeylere ve yapılacak düğüne göre değişir. Evet ortak yapılabilir ama tek kişinin kredi çekmesi ve diğerinin ödemesiyle bir ortak hallletme olmaz ki. Ya ikiniz de 20şer çekin ya da o çeksin siz birlikte ödeyin. Eşyaları taksitle alınacak şekilde alırsanız krediye gerek kalmaz. Taksit ya da senet yapan dükkanlara gidin birlikte. Banka ve faizle uğraşmamış olursunuz. Buna da itiraz ediyorsa sorun düğünde değil demektir. Siz yapıcı olmaya çalışın. Neden böyle bir şey yapmak istediğini gerçekçi bir şekilde anlatmasına yardımcı olun. Ya da beni gerçekten ikna edersen kredi çekerim de diyebilirsiniz. Öyle çek demekle olmaz, çocuk oyuncağı değil snuçta

Senden böyle bir talepte bulunması hem de daha evlenmeden bence çok iğrenç
Nişandan sonra olsa biz yanılıyoruz, abartıyoruz derim. Hem sana evlilik teklifi yaptı mı ciddi bir şekilde:) önce bi istensin söz olsun sonra duruma göre karşılıklı bir şey düşünürsünüz yani.

Vallaha yorumları okuyunca şüphelenesim geldi ben yorumları okumadan cevap vermiştim ama şimdi yorumları okudum kız resmen oğlandan soğucak o değil sanki paraları alıp kaçmış gibi geldi ilahi sizzz

bence henüz evli olmadığınız için böyle düşünüyorsunuz.. evlenince bile mantıklı düşününce 45 bin kredi çekmek üç beş eşya için çok mantıksız.. ancak ele gelir ev araba olmalı ki ancak öyle çekilsin.. zaten ileri görüşlü biri körlemesine atlayıp arada ciddi nikah olmadan kredi çekip nişanlısına vermez..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…