düğün masrafları

tabiki okuyorum.asla çekmem de zaten.sen bana güvenmiyomusun diyo geri çekersen böyle kendini para konusunda bizden bi cacık olmazmış..
Bariz seni kandırma peşinde, güvenmiyo musun diye de veriyo gazı. Yersen
Akıllı kızsın yemezsin sen
25 bine evi bile döşeriz sade bi şekilde demişsin olmaz diyo ille de 45 bin çek diyo
Ödemeye de kimse karışmasın derken kendi bile karışmayacak gibi, tek sen çek diyo
Memurluk şu bu vs çok planlı geldi gözüme, orta yolunu bulmuyo hep senden geçinme peşinde bence

eşimde kredi çekmek istedi olmadı
önceki çalıştığı firma maaş hesapları ayrı açınca bi önceki hesaptan kullandığı artı para aylarca faize bindi kredi puanını dibe çökertti
evlenmemize 1 ay kala ben kredi çektim
püf noktaları şunlar canım
gelinlik kuaför ve foto çekimleri gerisi hikaye
biz düğün yaptık
şu an kesinlikle kredi çekmeyin faiz oranları tavan yapmış durumda
onun yerine para biriktirin altınlar düşünce alın
acele etmeyin düğün yerlri için
düğün yerlerinin fiyatları ekim kasım gibi düşer sezonu bitiyordur

45 bin düğün için çok değilmi.. Mütevazi davranırsanız onun yarısına hallolur bu iş bence .45 bin için bir sürüde faiz ödersiniz yazık değilmi

Öncelikle 45000 lira çok uçuk bir rakam. Faiziyle 55.000 civarı oluyor ödeyeceğiniz rakam. Ayda 2300 ödeyeceksiniz. Zaten ikinizin toplam bütçesi 3700. Yani çok çok zor bu iş.

Diyelim ki kararttın gözünü çektin krediyi. Evlendiniz ve 6 ay sonra anlaşamayıp ayrıldınız. Kim ödeyecek o krediyi?

2 sene için aylik 2.300 civarı bir şey ödeyecek , nasıl olacak 1700 lira maaşla. Bu parayı alıp kaçar benden söylemesi. Para biriktirmek istemissin onu da yapmamış. Sakın yanılip bu parayı çekme. Kaç yıllık iliskiniz evlilik ne zaman dusunuyorsunuz

tabiki çekmeyeceğim kızlar asla yapmam bu salaklığı.kredi çekip evleneceğime ya beklerz para birikir.ya da nikah yapar çıkarım işin içinden .ama böyle bi istek sunması ve ısrar etmesi ciddi anlamda beni kendinden soğuttu.

Ev Eşyaları için taksitle alalım de bakalım ne diyecek artık mağazalar açık hesap acıyor sen her ay nakit oduyorsun.

bence sen kredi falan çekme. ben 8 ay 1 tlye çalıştım. inan onun biriktirdiği paradan daha çok biriktirdim. parasının durumunu bilip ona göre birikim yapması gerekirken yapmamışsa başka harcamalar yapmış olabilir ya da sana güvenmiştir bu konuda. benim arkadaşım sevgilisi için kredi çekti sonra adam onu kullandı kullandı hiçbir taksidini de ödemedi. şimdi ayrılmalarına rağmen o kredileri ödüyor kız.

kredilerde memur vs ayrımı mı var? en fazla faizi biraz düşer yani. kendi adına alsa da aynı durum

kızlar peki nasıl para biriktirilebilir 2000 ben 1700 o alsa.25 -26bine kapatırız diye düşünüyorum ben tüm düğünü eşya falan.
aylık biner lira kenara atın yılda 24 bin eder. biraz da yardım falan alırsınız. zaten düğün salonu masrafı vs takılardan çıkar. biraz daha bekleyip sabredebilirsiniz. ben sözlüme kredi çekelim diyorum o kabul etmiyor bile. ben halledeceğim diyor. 45 bin kredi 2 yılda bitmez. durumunuz yoksa zaten hazırlıklardan kısarak halledersiniz. borcu falan olabilir ve söyleyemiyordur.

vay arkadaş sevgilindeki cesarete bak insan utanır kredi çek demeye... çekmeyine fendim farzet ki ayrıldın... ne olacak ?

Ablam ilk evliliğinde , ilk 2 sene ikisinin de çalıştıları halde bir türlü para yettiremediklerini hep eksiye düştüklerini söylemişti.. Daha sonra eniştenin aslında evlenmeden önce sağa sola borcunun olduğu ve ablamın bilmeden o kadar çırpındığı ortaya çıkmıştı..
Ben evlendiğimde sırf kalabalık bir düğün istediğim için normal düğün salonunda bir düğün yaptık ..
eşyalarda da aman aman lüks seçmezseniz 45 bin ile 2 kere evlenirsiniz bence

Sevgiliniz de o kadar gurur yapmasın bence.. Eğer ailelerin durumu var ise, tabiki de yardım edecekler.. Bunun ayıbı da yok, gururu hiç yok..

Eğer aklınıza çok yatmıyorsa, yol yakınken vazgeçin.. ablam çok eziyet çektmişti.. Az çok borcu ödemedeki sıkıntıları anlarım.. Sizin de o duruma düşmenizi istemem.. Hele ki aileniz hiç istemez.. Mantıklı hareket edin :)

Ben olsam bende soğurum

Ben ilk buluşmada bile bu kez sen hamburger ısmarladın madem ikinci de ben ısmarlayacağım diyen biriyim hani

Sevgilin biraz fazla hayalperest.Gideri yokken para biriktiremeyen insan o borcu ödeyemez bunu anlamak için o borcun altına grip görmeye gerek yok akıl var izan var.Katiyyen kredi filan çekmeyin.

Kredinin aylık taksidi kadar paraya her ay bir eşya alın daha mantıklı. Eşyalar mağazada kalabiliyor. Çok uygun fiyata çok güzel eşyalar var iki kanepe bi tv ünitesi bi tv masa sandalye, yatak odası takımı olay tamamdır. Bir yıllık evliyim kiracıyım 2+1 evdeyim bir odam boş . Tencerem tavam bardak ve tabaklarım birer takım misafirde gelse onları kullanıyorum ayrı misafir odası yapmadım salonumda ağırlıyorum boş odamda kitaplığım ütü masam vs. var ,Ev kiralarkan peşinatdı emlakçı komisyonuydu derken düğün 30.000 patladı bize. Çok şükür borçsuz evlendik düğün yapmadım nikah yaptım 20.000 e yakın takım oldu onuda bankaya koyduk her ay birikim yapmaya devam. Ev peşinatı toplayamadık belki ama karagün için kenarda birikmişimiz var. Ortada fol yok yumurta yok 45.000 kredi ne demek. Bence çok iyi düşünün bu sebepten ayrılacaksada bırakın ayrılsın. Maddiyatçı olmadım hiç para hesabı sevgiliyken de evliyken de yapmadım ama akıllı düşünmek zorundayız.

Düğünü aceleye getirmeyelim şimdilik söz ya da nişan yapalım. Psra biriktirelim tarzı önerilere ne yanıt veriyor?

Canım yanlış anlama ama madem devlet memurusun kredi de kolaylık yaparlar diyor. Sen de git tefeciden borç al onlar bankadan daha çok kolaylık yapıyor de:) evlilik hazırlıkları ortaktır tabiki ortak ödenir ona lafım yok ama kredi çekme konusundaki ısrarını.öğrenmeye çalış ve bu parasal konularda onu rahatlatmaya çalış ki doğruyu anlatabilsin

Düğünü aceleye getirmeyelim şimdilik söz ya da nişan yapalım. Psra biriktirelim tarzı önerilere ne yanıt veriyor?
o zaman iş uzar diyor.diyorum ki düğün 45 tutmaz 25 e ben düğünü de eşyalaarıda en güzelindn halledebileceğimizi düşünüyorum dedim 45 olur aşkım diyo.ailesinin bana takacağı takıları bile benim çekeceğim krediden halledecek yani.önceden de düğün için kız tarafı erkek tarafı lafı ettim diye kızmıştı.ortak yapalım diyor yani.ona tamam dedim.ama iyice suyunu çıkardı.ben krediyi çekicem o ödeyecek ama evlenediğimzde benden kesilecek yne ben ödiycem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…