Düğün masraflarının hepsini kendi kars8l

Ben de bütün borcu yüklensinler demiyorum, en azından mobilyanızı alalım yada buzdolabınızı biz alalım gibi bişe desinler yahu hiçmi kazanmamış bunlar, tamam düğün masrafı takılardan ödenir,ne kalcak geriye eşyalar, e kızın ailesi bişe alsa oğlanın ailesi bişe alsa zaten ne kadar borç kalcak çifte, ama hepsini bunlara yıkarlarsada yazık değilmi

vallla alakası yok demekki sizin cevrede kimse bisey yapmıyo benim cevremde ev gelinin istedigi gibi düzülür altıını gelin secer ki ben eve cok yapıldı diye altını az aldık 7 bileizk bi set normal evlenseydim 10 dan asagı olmazdı bunlar yatırım isiytcen dursun kenarda takmasanda arsa alırsın yazlık alırsın vs bizim burda aileler yeni evlenenlerin 1 sene faturalarını bile öder yani ki borctan bunalmasınlar aman gecinsinler diye esimde 28 inde evlendi ne yapıcak bekar adam calıstıgını yemis yanına ana baba yok hep dısardan yemis nerde para biriktirce zaten 3 sene biz cıktık gündü 30 lire 250 yada 500 kontöre veriyodu parayı tamam maas bitti

yani hepimizin demek istediği bu zaten,benim kuzenlerim bile acımıştı halime bu kız hangi birini yapacak dediler toplanıp halılıarımı aldılar mesela,evlenene yardım etmek sevaptır üstelik evladına yapacaksın

siizn aileniz ii size bisey demiyor demekki benim babam hala söylenir bana acsın hic biseyin yok diye ki diger yazıları ouyanlar bilir cevremde evlenen tüm kuzen ve arkadaslarımdan en azında rahatım tabıkı sorunum yok degil var ama asılmıycak degil benim ailem böyle bisey olsa izin vermezdi valla evlenmeme her gidisimde aclara gelin gittin derdi kuzenimin sözüne bile gitmedi yası kücük esi milyoncuda calısıyo diue pazarı biel yok tatili yok kendini onlara kullanrımaya ı gidicen diye

Anladım, bir muhtaclik durumu var yani 1 sene faturaları bile aileler ödüyorsa, ne diyebilirim ilginç ve benim hayat tarzima ters :)
Herseyimizi kendimiz ödedik biz çok şükür
Aileler, perde, beyaz eşya istedikleri parçaları hediye ettiler içlerinden geldiği için, öyle bir talebimiz asla olmadı.

Yani tabi canım, ama bizde yok diyipte kenara çekilmek olmazki.. az buz değil evlilik masrafı hiçmi acımıyolar evlatlarına

sızın aılenız ınsanları asağılamada bır numara sanırım mılyoncuda olsa sefıyle kaznaıyorlar ona bak

benim kardeşimde öyle çalıştığı kendine yetmiyordu o durumda mümkün değil evlenemezdi...gelinde çalışmıyordu kredi kartı bile kullanmamış babam rahat etsinler diye kredi çekti evleri alındı,istedikleri gibi döşendi içlerinde kalmasın diye düğünleri de yapıldı...bunları görünce ben bu kadar değersizmiydim diye düşünüyor insan...

Bir tarafları terleyecek pamuk eller cebe girecek sorumluluk alacak , ailecek fedakarlık olacak bence
ne kadar şanslısınız biz bilemedik didindik uğraştık kıymetimiz yok şimdi tabi alırken bi tarafları terlemedi, şimdiki aklım olsa bu kadar uğraşmazdım gerçekten çok pişmanım...

bizim evimizde de erkek tarafının çöpü yoktur.Annem eve gelen paça tamirlerinden geçinir ama herşeyimi yaptı.Yıllarca dişinden arttırıp çeyizimi tamamlamış.Beyaz eşyama perdeme kadar aldı bizimkiler sağolsun.Erkek tarafının ne nişanlılıkta nede evlendikten sonra birşeyini göremedim.Düğün yapıcaz dediler durdular,aman benden almasınlarda naparlarsa yapsınlar dedim.Düğün günü geldiler toplanan bütün paraları aldılar gittiler ,ne oldu erkek tarafı düğün yapmış oldu.Allah aşkına böyle mi yapılır düğün?Toplamda elimizde 15 çeyrek vardı o kadar.

Ama o kadar da saygı sevgi görüyorlar benden.Evime misafir gibi gelirler yılda 2 kere,bende aynı şekilde yılda 2 kere giderim misafir gibi o kadar.Bunu hakediyorlar çünkü..

buda bi tercih meselesi sasırdım acıkcası

5 senedir nisanlin neden para biriktirmemis ?
Ben kiz basima ailemden destek almadan evlendim, erkekler haydi haydi evlenmesi gerek tek basina?

Herkesin durumu bir degildir, benm esim bana cok bisey birakmadi saolsun, ailesinden de almadi herseyi kendi yapti.

Nisanlin kac yasinda ne is yapiyor?

Dugunu cok sade yapin, kucuk bir ev döseyin fazla zorlanmazsiniz.

Bence kredi borcuna girmeyin , o borcu sen de cekeceksin sonucta

sızın aılenız ınsanları asağılamada bır numara sanırım mılyoncuda olsa sefıyle kaznaıyorlar ona bak
babam pek kimseyi beyenmiyo tamam kendince düsünüyokı kızları yada yegenleri rahat etsin ama kardesim icin diyoru sen ona avukat getirsen niye hakim degil hakim getirsen niye savcı degil dicek baban babama göre evlenilicek erkek memur olcak maası garanti yada ögretmen kardesim ögretmen mesela o yokken diyo kızımın esi ögretmen olmaıı vs vs daha cok varr böylee icim sisti yazarken bilee

Aynen katılıyorum size. Birde hem bir çöp almayıp hemde oğlumun evi diyip karışmaya çalışanlar var. Karıştırmayınca da gelin kötü gelin bizi istemiyor vs vs... Hayır yani hem yardım etmiyorsun hemde düğünde takılanları neden alıyorsun.

sahsen benimde cocugum olsa isterim ilk yıl borcsuz gecinsinler mesela bzizm cevrede kimse bakliyat ları markette almaz köyden gelir un tenekeyle yag cuvalla seker pirinc tüm bakliyatlar yanii sizin ailesinin icindne gelmiyo demekki

Ailelerden birşey beklemeden kendi evinizi kendinizin yapmasından daha guzel ne olabilir ki ? Ailesinde para olsa zaten yardım etmek için can atarlar fakat yoksa ne yapabilirler ki ? Bence nişanlınız cok dogru bir karar vermiş,sizde destekleyin.

sahsen benimde cocugum olsa isterim ilk yıl borcsuz gecinsinler mesela bzizm cevrede kimse bakliyat ları markette almaz köyden gelir un tenekeyle yag cuvalla seker pirinc tüm bakliyatlar yanii sizin ailesinin icindne gelmiyo demekki

Nerelisiniz çok merak ettim... Ne güzel gençlere destek olmak. Böyle insanları duyunca imreniyorum, bayramda yapacağı tatlının cevizini bile eşimin annesi memleket aşırı arayıp eşimden istemişti. Kıymetini bilin.

Bakliyat falan tabi ki gelir, benim de anneannem sağolsun salcami, turşumu yapar gonderir. Ailenin içinden gelmiyor demedim iyi OKU, perdelerimi, televizyonumu mesela hediye olarak aileler den ödeyenler oldu.

Benim saçma buldugum sizin bu kadar talepkar ve hırslı olmanız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…