Ben de bütün borcu yüklensinler demiyorum, en azından mobilyanızı alalım yada buzdolabınızı biz alalım gibi bişe desinler yahu hiçmi kazanmamış bunlar, tamam düğün masrafı takılardan ödenir,ne kalcak geriye eşyalar, e kızın ailesi bişe alsa oğlanın ailesi bişe alsa zaten ne kadar borç kalcak çifte, ama hepsini bunlara yıkarlarsada yazık değilmiiyi de durumları yokmuş napsınlar kendilerini mi satsınlar? zaten maddi durumu olup da yapmayan bir aileden bahsetmiyoruz. kendileri zor geçiniyolarmış , evlendikten sonraki beklentileri kendilerini ilgilendirir ama çok para verene daha çok hizmet edilir diye bir şey de hiç duymadım. durumları yettiğince bi bilezik set neyse alınır ama burda konu düğün ve ev masraflarına yardımcı olmalarının beklenmesi. bilezikleri de gençlere yüklesinler demiyorum.
olabılıyor ya bence azda olsa katkıda bulunmalılar cokmu fakırlerBirde bir bakmışsın erkek ailesi bir şey yapmadığı halde kız ailesinden değerli oluyor
Ben de bütün borcu yüklensinler demiyorum, en azından mobilyanızı alalım yada buzdolabınızı biz alalım gibi bişe desinler yahu hiçmi kazanmamış bunlar, tamam düğün masrafı takılardan ödenir,ne kalcak geriye eşyalar, e kızın ailesi bişe alsa oğlanın ailesi bişe alsa zaten ne kadar borç kalcak çifte, ama hepsini bunlara yıkarlarsada yazık değilmi
vallla alakası yok demekki sizin cevrede kimse bisey yapmıyo benim cevremde ev gelinin istedigi gibi düzülür altıını gelin secer ki ben eve cok yapıldı diye altını az aldık 7 bileizk bi set normal evlenseydim 10 dan asagı olmazdı bunlar yatırım isiytcen dursun kenarda takmasanda arsa alırsın yazlık alırsın vs bizim burda aileler yeni evlenenlerin 1 sene faturalarını bile öder yani ki borctan bunalmasınlar aman gecinsinler diye esimde 28 inde evlendi ne yapıcak bekar adam calıstıgını yemis yanına ana baba yok hep dısardan yemis nerde para biriktirce zaten 3 sene biz cıktık gündü 30 lire 250 yada 500 kontöre veriyodu parayı tamam maas bitti
Yani tabi canım, ama bizde yok diyipte kenara çekilmek olmazki.. az buz değil evlilik masrafı hiçmi acımıyolar evlatlarınayani hepimizin demek istediği bu zaten,benim kuzenlerim bile acımıştı halime bu kız hangi birini yapacak dediler toplanıp halılıarımı aldılar mesela,evlenene yardım etmek sevaptır üstelik evladına yapacaksın
sızın aılenız ınsanları asağılamada bır numara sanırım mılyoncuda olsa sefıyle kaznaıyorlar ona baksiizn aileniz ii size bisey demiyor demekki benim babam hala söylenir bana acsın hic biseyin yok diye ki diger yazıları ouyanlar bilir cevremde evlenen tüm kuzen ve arkadaslarımdan en azında rahatım tabıkı sorunum yok degil var ama asılmıycak degil benim ailem böyle bisey olsa izin vermezdi valla evlenmeme her gidisimde aclara gelin gittin derdi kuzenimin sözüne bile gitmedi yası kücük esi milyoncuda calısıyo diue pazarı biel yok tatili yok kendini onlara kullanrımaya ı gidicen diye
vallla alakası yok demekki sizin cevrede kimse bisey yapmıyo benim cevremde ev gelinin istedigi gibi düzülür altıını gelin secer ki ben eve cok yapıldı diye altını az aldık 7 bileizk bi set normal evlenseydim 10 dan asagı olmazdı bunlar yatırım isiytcen dursun kenarda takmasanda arsa alırsın yazlık alırsın vs bizim burda aileler yeni evlenenlerin 1 sene faturalarını bile öder yani ki borctan bunalmasınlar aman gecinsinler diye esimde 28 inde evlendi ne yapıcak bekar adam calıstıgını yemis yanına ana baba yok hep dısardan yemis nerde para biriktirce zaten 3 sene biz cıktık gündü 30 lire 250 yada 500 kontöre veriyodu parayı tamam maas bitti
ne kadar şanslısınız biz bilemedik didindik uğraştık kıymetimiz yok şimdi tabi alırken bi tarafları terlemedi, şimdiki aklım olsa bu kadar uğraşmazdım gerçekten çok pişmanım...
buda bi tercih meselesi sasırdım acıkcasıAnladım, bir muhtaclik durumu var yani 1 sene faturaları bile aileler ödüyorsa, ne diyebilirim ilginç ve benim hayat tarzima ters :)
Herseyimizi kendimiz ödedik biz çok şükür
Aileler, perde, beyaz eşya istedikleri parçaları hediye ettiler içlerinden geldiği için, öyle bir talebimiz asla olmadı.
5 senedir nisanlin neden para biriktirmemis ?Merhaba kızlar. Ben nişanlıyım yaza da nasip olursa düğünüm olacak insallah. Nişanlımla bugün konuşurken düğünün bütün masrafları içîn kredi çekeceğini düğünden sonra bunun hepsini kendisi ödeyeceğini söyledi. Yani ailesi hiçbir yardımda bulunmayacak aldıkları maas kendilerine zor yetiyor birde biz mi göz dikelim dedi maaşlarına dedi. Bende tabi hiçbîsey diyemedim sonuçta herkesin durumu belli insanların boğazına yapışacak değiliz. Ama kimse de evlenir evlenmez borç ödemek istemez ne bileyim benim bildiğim ailelerinde bi yardımı olmalı az çok. Sonuçta nişanlım tek erkek ve en küçükleri bu islerin olacagı da belli 5 senedir birlikteyiz köşeye biraz birikim yapılmamış ama durumları da belli hayat öyle gerektirmîş olmalı. Benim ailem abimin bütün düğün masraflarını karşıladı bir kuruş düğün masrafı bırakmadılar abime bilmiyorum iyi mi yaptılar pekte sanmıyorum. Benim düğün masrafları icin üzerlerine düsen herseyi yapmaya hazırlar. Ne bileyim bi yandan da düşünüyorum sonucta benim düğünüm ben alıcam herseyi kendi isteğime göre olacak eşyalar ben kullanıcam falan. Sonuçta ailelerle alınsa mecbur onlarında istedigi alinacak. Benim gibi böyle durumlar yasayan var mi kizlar siz neler yaptınız bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var
babam pek kimseyi beyenmiyo tamam kendince düsünüyokı kızları yada yegenleri rahat etsin ama kardesim icin diyoru sen ona avukat getirsen niye hakim degil hakim getirsen niye savcı degil dicek baban babama göre evlenilicek erkek memur olcak maası garanti yada ögretmen kardesim ögretmen mesela o yokken diyo kızımın esi ögretmen olmaıı vs vs daha cok varr böylee icim sisti yazarken bileesızın aılenız ınsanları asağılamada bır numara sanırım mılyoncuda olsa sefıyle kaznaıyorlar ona bak
Aynenn çok doğruu
bizim evimizde de erkek tarafının çöpü yoktur.Annem eve gelen paça tamirlerinden geçinir ama herşeyimi yaptı.Yıllarca dişinden arttırıp çeyizimi tamamlamış.Beyaz eşyama perdeme kadar aldı bizimkiler sağolsun.Erkek tarafının ne nişanlılıkta nede evlendikten sonra birşeyini göremedim.Düğün yapıcaz dediler durdular,aman benden almasınlarda naparlarsa yapsınlar dedim.Düğün günü geldiler toplanan bütün paraları aldılar gittiler ,ne oldu erkek tarafı düğün yapmış oldu.Allah aşkına böyle mi yapılır düğün?Toplamda elimizde 15 çeyrek vardı o kadar.
Ama o kadar da saygı sevgi görüyorlar benden.Evime misafir gibi gelirler yılda 2 kere,bende aynı şekilde yılda 2 kere giderim misafir gibi o kadar.Bunu hakediyorlar çünkü..
sahsen benimde cocugum olsa isterim ilk yıl borcsuz gecinsinler mesela bzizm cevrede kimse bakliyat ları markette almaz köyden gelir un tenekeyle yag cuvalla seker pirinc tüm bakliyatlar yanii sizin ailesinin icindne gelmiyo demekkiAnladım, bir muhtaclik durumu var yani 1 sene faturaları bile aileler ödüyorsa, ne diyebilirim ilginç ve benim hayat tarzima ters :)
Herseyimizi kendimiz ödedik biz çok şükür
Aileler, perde, beyaz eşya istedikleri parçaları hediye ettiler içlerinden geldiği için, öyle bir talebimiz asla olmadı.
sahsen benimde cocugum olsa isterim ilk yıl borcsuz gecinsinler mesela bzizm cevrede kimse bakliyat ları markette almaz köyden gelir un tenekeyle yag cuvalla seker pirinc tüm bakliyatlar yanii sizin ailesinin icindne gelmiyo demekki
Bakliyat falan tabi ki gelir, benim de anneannem sağolsun salcami, turşumu yapar gonderir. Ailenin içinden gelmiyor demedim iyi OKU, perdelerimi, televizyonumu mesela hediye olarak aileler den ödeyenler oldu.sahsen benimde cocugum olsa isterim ilk yıl borcsuz gecinsinler mesela bzizm cevrede kimse bakliyat ları markette almaz köyden gelir un tenekeyle yag cuvalla seker pirinc tüm bakliyatlar yanii sizin ailesinin icindne gelmiyo demekki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?