Düğün masraflarının hepsini kendi kars8l

Bizimde erkek tarafı bişey yapmadı yapamadı durumları yoktu benim ailem üzerine düşeni yaptı. nişanlı iken bizde eşimle kendi birikimimizi birleştirip evimizi aldık. Düğüne kadar ev kredisini ben ödedim eşimde beyaz eşya koltuk filan aldı eşya olarakta lükse kaçmadık hatta salonumuza eşya alamadık. Düğünden sonra takılarımızı bozdurup borcumuza yatırdık. 5 yıl oldu evleneli ikinci evimizi aldık. Konu sahibi arkadaşta 5 yıldır berabermiş birikim yapılabilirdi bu zamana kadar diye düşünüyorum

Karılık yapmak nedir yahu

çok sacma bence erkek oglu olan en azında bilezikleri atsın kenara güne gir kücük altın yap ailesi bos msu sen anladın mı 5 senede kızlarımız cok hata yapıyo iste demekkli sen istekleri olan bi bayan degildin altın istemedin mi evimin esyası söyle oslun tatile böyle gideriz diye adamı islemedin mi hic bence ailenede söyle cagarsınlar kaynanan kaynatanı sankı bilmzler gibi isye annen desin biz yatak odasını alıcz siz neler almayı düsünüyosunuz falan gib bunları konusun sonra cok pisman olursun

Bir erkek bütün bu dedklerinizi "ne" kadar yapabilir tartışılır orası.. Benimde eşim yardım ediyo bana ama büyük yük kadındadır her zaman

Değişiyor bu durum işte. Ve değişmeye devam da edecek. Oğullarımıza ev işlerinde aktif rol verdikçe, belirli değerlerle yetiştirdikçe daha da değişecek. Bir kadın çalışıyor ve ev geçimini paylaşıyorsa ev işleri de ortak olacak. Aslında konu bu değil. Ama öyle acıklı bir tablo çizmiştiniz ki yeni evlenecek insanlara yorum yapmadan duramadım. Karılık yapan, ailesinin evini temizleyen, kocasının arkasını toplayan, yemek yapan insan değildir bir kadın. O yüzden naz evidir, o yüzden erkek tarafı daha fazla şey yapmalıdır değil. Yani bu anlayışı kadınların kafasında değiştiremezse erkeklerin kafasında daha da zor değişir. Aslında her kadın bir noktada potansiyel kayınvalidedir aynı zamanda.

Kesinlikle katılıyorum özellikle çok çocuk doğuran , para musluğu her zaman akmıyor akarken birikim şart

Yaparlar dinleyenlerde gerçekten sanırsın epey harcamışlar yıllar sonra

Kızlar ben başımdan geçeni anlatayım ibret olsun herkese.kızlar benim eşim avukat ben de babamın şirketinde çalışıyorum.kp im hayatım da gördüğün en aksi insandır.kızlar biz 2 sene nişanlı kaldık bırak bişey yapmayı bi kere ailemi aramadılar bile .nişandan bi sene sonra eşim askerliği bitirdi büro açması gerek ben veremem dedi ve kp im hayatında hiç çalışmamış hep hazır yemiş baba evlenicez bi tarih koyalım en azından bak kız zora düşüyor dedi seven insan bekler bi 4 sene bekleyin deyip eşimi evden kovdu eşim elinde cübbesi ile sokaklarda yattı düşünebiliyor musunuz herkes kp mi kınadı bari büro aç dedi o da bana mı sordu severken dedi bu arada benim ailemin durumu çok çok iyi neyse eşim sokaklarda yatıp duruşmaya girerdi aç dururdu neyse aylar bu şekilde geçti ve ben artık sinir hastası olmuştum çünkü karşımda bi duvar vardı resmen babam eşime oğlum ben yaparım herseyi dedi ama eşim kabul etmedi sonra bi gün eşim bi dava aldı ve Allah yürü ya kulum dedi eşim bugün ben yine ağlarken beni aradı hangi otelde düğün istersin askım dedi ben ne alaka ne oteli ya dedim ve o günden sonra hersey değişti eşim o kazandığı parayla antalya nın en güzel otelinde yemekli düğün yaptı en pahalı gelinliği aldı bunu gören kp im naptı biliyo musunuz kıskançlığından evi birbirine giydirdi herkese o adam mı ondan avukat mı olur dedi eşim yüne babam dedi sustu eşim askere gitti bi kere aramadı ruhsat törenine gelmedi avukatlık ruhsatı yani.ve sonra eşimin işleri açıldı ve artık aranan bi avukattı.onun bu başarısını gören babam düğün hediyesi sahilde bi ev verdi .artık güveniyordum ona hersey yolunda gidiyordu .düğün de eşim 10 tane bilezik taktı bana tabi kp aklını kaçırdı sinirinden .ve biz evlendik kızlar el öpmeye gittik nolarsa olsun diye kp evden gitti bayramda bizi eve almadı sonra noldu biliyomusınuz o burnundan kıl aldırmayan kp im ufacık bi arsanın parasına muhtaç oldu.ve arsanın satışa çıkması için avukata ihtiyaç vardı kp imin avukata verecek parası dahi kalmadı ve eşimden Ocağı'na düştüm diye yardım etmedi eşim asla dedi asla demesinin sebebi de bizden yardım isterken bile eşimi ondan avukat mı olur diye konuşmasıydı.ve varken kuruşunu bile eşime vermeyen kp im şu anda herseyini kaybetti bu da benim hikayem .

Biz de kendimiz yaptık benim ailem üzerlerine düşeni yapmaya hazırdılar ben de madem karşı taraf bana tarak bile almayacak siz de ödemelere elinizi atmayın desem de ailem yardım etmeden duramadı ötekiler ise pişkin pişkin bir de bizim memlekette yemekli düğün yapın dediler 2 yıl oldu ama hala borç üstüne borçla yaşıyoruz

her kadın sizin anlattığınız gibi şanslı olmuo öle erkekler herkese denk gelmez

Bazı erkek siteleri var evlenecek kızların düğün elbisesi ve kuaför paralarını ödemeyin diye birbirlerine akıl veriyorlar bunlar mı hayat arkadaşı olacak ,faturalar ödiyecek, sorumluluk sahibi olacak hadi çocuk oldu mazallah hasta doğdu kadında mecbur kaldı işten çıktı evi geçindirebilecekler mi bir gelinliğin lafını hesabını yapan ezik ve lafçı erkek

valla kızlar kendinizi agırhan satın biraz ya tanan bekarkan calıstınız ceyız yaptınız evleip borc öcemek neyin nesi allah askıan ben kacarak evlendim ki 2008 yılında kaynatam bu evi bastan asagıa degistirdi dügün dahil 60 bin ödedi kombimi taktırmadı o ayrı :)) yanii isteyenin bi yüzü kara esinizin maddi durumu cok ii olması lazım ki rahat rahat gecinin borcla evlilik bence mutsuzluk

Oh olmuş vallahi acımadım etle bulgur dolması değil etme bulma dünyası işte

ne kadar şanslısınız biz bilemedik didindik uğraştık kıymetimiz yok şimdi tabi alırken bi tarafları terlemedi, şimdiki aklım olsa bu kadar uğraşmazdım gerçekten çok pişmanım...

aile destek olmalı bence erkek tarafı bısey yapamıyosa sızde aılenıze bısey yaptırmayın

iyi de durumları yokmuş napsınlar kendilerini mi satsınlar? zaten maddi durumu olup da yapmayan bir aileden bahsetmiyoruz. kendileri zor geçiniyolarmış , evlendikten sonraki beklentileri kendilerini ilgilendirir ama çok para verene daha çok hizmet edilir diye bir şey de hiç duymadım. durumları yettiğince bi bilezik set neyse alınır ama burda konu düğün ve ev masraflarına yardımcı olmalarının beklenmesi. bilezikleri de gençlere yüklesinler demiyorum.

aynen o 5 senede neden nisanlınıza kredi cektirip en azınd atakılarını yaptırmadınız

Ağırdan satinca ne oluyor, madalya mı takılıyor? Kızlar kendilerini ödül olarak mı görsün.. değişik bir düşünce bence. Devir değişti kimse naz, kapris çekmez.

Kayinpederim 60 bin harcadı diyosun ve hala kombi taktirmadi o ayrı diyosun.. Bu mudur yani.. burda katılmadığım yorumlar görüyorum ama sizin bu cevabınıza yorum yapmasam olmazdı.

Önce ki yorumumda da bahsettim, anne babanın çocuğunun dugununu yapma gibi bir zorunlulugu yok bana göre. Isterse yapar ama bu adettir falan diye şart koymak komik oluyor. Adam neden evlenip giden oğlunun düğün borcunu ödesin.. erkek evlenecek yasa geldiyse bir zahmet eşiyle beraber yapsınlar her şeyi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…