İşte böyle oluyo sonrada ama napıcan hakettikleri gibi davranıyo insanbirşey demiyorum ama mesafeliyim gerekmedikçe arayıp sormuyorum,sadece anneler ve babalar gününde gittim mesela geçen yıl bayramlarda zaten tatile gidiyoruz mümkün oldukça görüşmüyorum
Karılık yapmak nedir yahuKimsenin arkasını toplamıyor mesela, ev işlerini birlikte yapıyor, mutfakta birlikte hallediyorlar yemek işini. Çocuğu birlikte büyütüyorlar, emzirmek dışındaki her alanda rol alıyor eşleri. Birine "karılık" yapmayı bir işten saymıyorlar misal.
Bir erkek bütün bu dedklerinizi "ne" kadar yapabilir tartışılır orası.. Benimde eşim yardım ediyo bana ama büyük yük kadındadır her zaman
biz düğünden sonra çok şükür borç falan ödemedik. eşimin birikimleri+ ailesinin yardımları+ailemin yardımları sayesinde herşey istediğim gibi oldu.
benimde anlamadığım şey herşey maddi durumu göre ama hiç yardım etmemek kolaya kaçmak gibi geliyor. insan kenara köşeye üç kuruş atar bu çocuklar bi gün evlenecek diye. ne bilim kötü gün olur lazım olur diye. hiç bişey yapmamak hiç hoş değil. çocukları en güzel günlerinde sıkıntı çekiyor umurlarında değil.anlayamıyorum.
en sinir bozucu tarafıda hiçbirşey yapmadıkları düğünde havalı havalı gezmeleri , hiçbir katkıları olmadığı oğullarının evine gelip gerine gerine üstümüze düşeni yaptık demeleri...katil olmamak elde değil...kendileri çalışıp yaptı denmiyor maalesef tecrübeyle sabit...
Biz de kendimiz yaptık benim ailem üzerlerine düşeni yapmaya hazırdılar ben de madem karşı taraf bana tarak bile almayacak siz de ödemelere elinizi atmayın desem de ailem yardım etmeden duramadıMerhaba kızlar. Ben nişanlıyım yaza da nasip olursa düğünüm olacak insallah. Nişanlımla bugün konuşurken düğünün bütün masrafları içîn kredi çekeceğini düğünden sonra bunun hepsini kendisi ödeyeceğini söyledi. Yani ailesi hiçbir yardımda bulunmayacak aldıkları maas kendilerine zor yetiyor birde biz mi göz dikelim dedi maaşlarına dedi. Bende tabi hiçbîsey diyemedim sonuçta herkesin durumu belli insanların boğazına yapışacak değiliz. Ama kimse de evlenir evlenmez borç ödemek istemez ne bileyim benim bildiğim ailelerinde bi yardımı olmalı az çok. Sonuçta nişanlım tek erkek ve en küçükleri bu islerin olacagı da belli 5 senedir birlikteyiz köşeye biraz birikim yapılmamış ama durumları da belli hayat öyle gerektirmîş olmalı. Benim ailem abimin bütün düğün masraflarını karşıladı bir kuruş düğün masrafı bırakmadılar abime bilmiyorum iyi mi yaptılar pekte sanmıyorum. Benim düğün masrafları icin üzerlerine düsen herseyi yapmaya hazırlar. Ne bileyim bi yandan da düşünüyorum sonucta benim düğünüm ben alıcam herseyi kendi isteğime göre olacak eşyalar ben kullanıcam falan. Sonuçta ailelerle alınsa mecbur onlarında istedigi alinacak. Benim gibi böyle durumlar yasayan var mi kizlar siz neler yaptınız bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var
her kadın sizin anlattığınız gibi şanslı olmuo öle erkekler herkese denk gelmezDeğişiyor bu durum işte. Ve değişmeye devam da edecek. Oğullarımıza ev işlerinde aktif rol verdikçe, belirli değerlerle yetiştirdikçe daha da değişecek. Bir kadın çalışıyor ve ev geçimini paylaşıyorsa ev işleri de ortak olacak. Aslında konu bu değil. Ama öyle acıklı bir tablo çizmiştiniz ki yeni evlenecek insanlara yorum yapmadan duramadım. Karılık yapan, ailesinin evini temizleyen, kocasının arkasını toplayan, yemek yapan insan değildir bir kadın. O yüzden naz evidir, o yüzden erkek tarafı daha fazla şey yapmalıdır değil. Yani bu anlayışı kadınların kafasında değiştiremezse erkeklerin kafasında daha da zor değişir. Aslında her kadın bir noktada potansiyel kayınvalidedir aynı zamanda.
Kız alıyolar yahu, oğullarına kadınlık yapacak, torunlarını doğuracak ona analık yapacak,oğullarının her türlü hizmetini görecek arkasını toplayacak (hadi kendilerine gelinlik yapmadıklarını varsayalım ki ben yapıyorum her gittiğimde a dan z ye evinin temizliğini örneğin) damat ailesi de tabi yapcak kızda nazını istediklerini aldırcak hiç değilse bileziklerini isticek isticek ki evlenince kocasına bişe olursa onlarla bir süre baksın kendine kendini toplayana kadar die mehir die bişey var kadının hakkıdır bu herşeymi ödetilir geline herşey mi?
Kızlar ben başımdan geçeni anlatayım ibret olsun herkese.kızlar benim eşim avukat ben de babamın şirketinde çalışıyorum.kp im hayatım da gördüğün en aksi insandır.kızlar biz 2 sene nişanlı kaldık bırak bişey yapmayı bi kere ailemi aramadılar bile .nişandan bi sene sonra eşim askerliği bitirdi büro açması gerek ben veremem dedi ve kp im hayatında hiç çalışmamış hep hazır yemiş baba evlenicez bi tarih koyalım en azından bak kız zora düşüyor dedi seven insan bekler bi 4 sene bekleyin deyip eşimi evden kovdu eşim elinde cübbesi ile sokaklarda yattı düşünebiliyor musunuz herkes kp mi kınadı bari büro aç dedi o da bana mı sordu severken dedi bu arada benim ailemin durumu çok çok iyi neyse eşim sokaklarda yatıp duruşmaya girerdi aç dururdu neyse aylar bu şekilde geçti ve ben artık sinir hastası olmuştum çünkü karşımda bi duvar vardı resmen babam eşime oğlum ben yaparım herseyi dedi ama eşim kabul etmedi sonra bi gün eşim bi dava aldı ve Allah yürü ya kulum dedi eşim bugün ben yine ağlarken beni aradı hangi otelde düğün istersin askım dedi ben ne alaka ne oteli ya dedim ve o günden sonra hersey değişti eşim o kazandığı parayla antalya nın en güzel otelinde yemekli düğün yaptı en pahalı gelinliği aldı bunu gören kp im naptı biliyo musunuz kıskançlığından evi birbirine giydirdi herkese o adam mı ondan avukat mı olur dedi eşim yüne babam dedi sustu eşim askere gitti bi kere aramadı ruhsat törenine gelmedi avukatlık ruhsatı yani.ve sonra eşimin işleri açıldı ve artık aranan bi avukattı.onun bu başarısını gören babam düğün hediyesi sahilde bi ev verdi .artık güveniyordum ona hersey yolunda gidiyordu .düğün de eşim 10 tane bilezik taktı bana tabi kp aklını kaçırdı sinirinden .ve biz evlendik kızlar el öpmeye gittik nolarsa olsun diye kp evden gitti bayramda bizi eve almadı sonra noldu biliyomusınuz o burnundan kıl aldırmayan kp im ufacık bi arsanın parasına muhtaç oldu.ve arsanın satışa çıkması için avukata ihtiyaç vardı kp imin avukata verecek parası dahi kalmadı ve eşimden Ocağı'na düştüm diye yardım etmedi eşim asla dedi asla demesinin sebebi de bizden yardım isterken bile eşimi ondan avukat mı olur diye konuşmasıydı.ve varken kuruşunu bile eşime vermeyen kp im şu anda herseyini kaybetti bu da benim hikayem .
valla kızlar kendinizi agırhan satın biraz ya tanan bekarkan calıstınız ceyız yaptınız evleip borc öcemek neyin nesi allah askıan ben kacarak evlendim ki 2008 yılında kaynatam bu evi bastan asagıa degistirdi dügün dahil 60 bin ödedi kombimi taktırmadı o ayrı :)) yanii isteyenin bi yüzü kara esinizin maddi durumu cok ii olması lazım ki rahat rahat gecinin borcla evlilik bence mutsuzluk
Ben de acımıyorum artık eden buluyo bu dünyadaOh olmuş vallahi acımadım etle bulgur dolması değil etme bulma dünyası işte
iyi de durumları yokmuş napsınlar kendilerini mi satsınlar? zaten maddi durumu olup da yapmayan bir aileden bahsetmiyoruz. kendileri zor geçiniyolarmış , evlendikten sonraki beklentileri kendilerini ilgilendirir ama çok para verene daha çok hizmet edilir diye bir şey de hiç duymadım. durumları yettiğince bi bilezik set neyse alınır ama burda konu düğün ve ev masraflarına yardımcı olmalarının beklenmesi. bilezikleri de gençlere yüklesinler demiyorum.Kız alıyolar yahu, oğullarına kadınlık yapacak, torunlarını doğuracak ona analık yapacak,oğullarının her türlü hizmetini görecek arkasını toplayacak (hadi kendilerine gelinlik yapmadıklarını varsayalım ki ben yapıyorum her gittiğimde a dan z ye evinin temizliğini örneğin) damat ailesi de tabi yapcak kızda nazını istediklerini aldırcak hiç değilse bileziklerini isticek isticek ki evlenince kocasına bişe olursa onlarla bir süre baksın kendine kendini toplayana kadar die mehir die bişey var kadının hakkıdır bu herşeymi ödetilir geline herşey mi?
aile destek olmalı bence erkek tarafı bısey yapamıyosa sızde aılenıze bısey yaptırmayın
Ağırdan satinca ne oluyor, madalya mı takılıyor? Kızlar kendilerini ödül olarak mı görsün.. değişik bir düşünce bence. Devir değişti kimse naz, kapris çekmez.valla kızlar kendinizi agırhan satın biraz ya tanan bekarkan calıstınız ceyız yaptınız evleip borc öcemek neyin nesi allah askıan ben kacarak evlendim ki 2008 yılında kaynatam bu evi bastan asagıa degistirdi dügün dahil 60 bin ödedi kombimi taktırmadı o ayrı :)) yanii isteyenin bi yüzü kara esinizin maddi durumu cok ii olması lazım ki rahat rahat gecinin borcla evlilik bence mutsuzluk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?