- 14 Ocak 2015
- 146
- 55
- 38
- 33
valla tuhafmısbabam pek kimseyi beyenmiyo tamam kendince düsünüyokı kızları yada yegenleri rahat etsin ama kardesim icin diyoru sen ona avukat getirsen niye hakim degil hakim getirsen niye savcı degil dicek baban babama göre evlenilicek erkek memur olcak maası garanti yada ögretmen kardesim ögretmen mesela o yokken diyo kızımın esi ögretmen olmaıı vs vs daha cok varr böylee icim sisti yazarken bilee
bizim evimizde de erkek tarafının çöpü yoktur.Annem eve gelen paça tamirlerinden geçinir ama herşeyimi yaptı.Yıllarca dişinden arttırıp çeyizimi tamamlamış.Beyaz eşyama perdeme kadar aldı bizimkiler sağolsun.Erkek tarafının ne nişanlılıkta nede evlendikten sonra birşeyini göremedim.Düğün yapıcaz dediler durdular,aman benden almasınlarda naparlarsa yapsınlar dedim.Düğün günü geldiler toplanan bütün paraları aldılar gittiler ,ne oldu erkek tarafı düğün yapmış oldu.Allah aşkına böyle mi yapılır düğün?Toplamda elimizde 15 çeyrek vardı o kadar.
Ama o kadar da saygı sevgi görüyorlar benden.Evime misafir gibi gelirler yılda 2 kere,bende aynı şekilde yılda 2 kere giderim misafir gibi o kadar.Bunu hakediyorlar çünkü..
trakyalıyız ama buna da siz yüz vermissiniz annesi aradıysa arasın mesela magden bi kere verdi gittiginde herkezin icinde yerken söyle tatlı tatlı laf sokun ımm benim paramla olan tatlıda ne güzelmis diye yada ye askım ya parasını biz verdik desenen bilki bidaha istemezlerrNerelisiniz çok merak ettim... Ne güzel gençlere destek olmak. Böyle insanları duyunca imreniyorum, bayramda yapacağı tatlının cevizini bile eşimin annesi memleket aşırı arayıp eşimden istemişti. Kıymetini bilin.
hediye ne demek yaa ailesi bu ödemek zorunda sen neden böyle bi zorluga girdin ki baba evinde pasa gibi bakılmadın mı neden istemedin yaniBakliyat falan tabi ki gelir, benim de anneannem sağolsun salcami, turşumu yapar gonderir. Ailenin içinden gelmiyor demedim iyi OKU, perdelerimi, televizyonumu mesela hediye olarak aileler den ödeyenler oldu.
Benim saçma buldugum sizin bu kadar talepkar ve hırslı olmanız.
Nerelisiniz çok merak ettim... Ne güzel gençlere destek olmak. Böyle insanları duyunca imreniyorum, bayramda yapacağı tatlının cevizini bile eşimin annesi memleket aşırı arayıp eşimden istemişti. Kıymetini bilin.
valla kızlar kendinizi agırhan satın biraz ya tanan bekarkan calıstınız ceyız yaptınız evleip borc öcemek neyin nesi allah askıan ben kacarak evlendim ki 2008 yılında kaynatam bu evi bastan asagıa degistirdi dügün dahil 60 bin ödedi kombimi taktırmadı o ayrı :)) yanii isteyenin bi yüzü kara esinizin maddi durumu cok ii olması lazım ki rahat rahat gecinin borcla evlilik bence mutsuzluk
vallla alakası yok demekki sizin cevrede kimse bisey yapmıyo benim cevremde ev gelinin istedigi gibi düzülür altıını gelin secer ki ben eve cok yapıldı diye altını az aldık 7 bileizk bi set normal evlenseydim 10 dan asagı olmazdı bunlar yatırım isiytcen dursun kenarda takmasanda arsa alırsın yazlık alırsın vs bizim burda aileler yeni evlenenlerin 1 sene faturalarını bile öder yani ki borctan bunalmasınlar aman gecinsinler diye esimde 28 inde evlendi ne yapıcak bekar adam calıstıgını yemis yanına ana baba yok hep dısardan yemis nerde para biriktirce zaten 3 sene biz cıktık gündü 30 lire 250 yada 500 kontöre veriyodu parayı tamam maas bitti
Ne yalan söyleyeyim bana tuhaf geliyor 28 yaşında adamın yemek yapmayı, bütçe ayarlamayı, para biriktirmeyi filan bilmemesi.vallla alakası yok demekki sizin cevrede kimse bisey yapmıyo benim cevremde ev gelinin istedigi gibi düzülür altıını gelin secer ki ben eve cok yapıldı diye altını az aldık 7 bileizk bi set normal evlenseydim 10 dan asagı olmazdı bunlar yatırım isiytcen dursun kenarda takmasanda arsa alırsın yazlık alırsın vs bizim burda aileler yeni evlenenlerin 1 sene faturalarını bile öder yani ki borctan bunalmasınlar aman gecinsinler diye esimde 28 inde evlendi ne yapıcak bekar adam calıstıgını yemis yanına ana baba yok hep dısardan yemis nerde para biriktirce zaten 3 sene biz cıktık gündü 30 lire 250 yada 500 kontöre veriyodu parayı tamam maas bitti
diger yazılarımı gördüysen babam kımseyi beyenmiuo esimide tabiki istemedi müdrü polis avukat degil diyee :)) 3 yıl cok ugrasrım ama babam esimin is yerini bastı telefonla tehtit etti adam yolladı hatta isten bıile o cıkarmıs olabilir uzaktan amcamın oglunun yanında calısıyodı biz cıkarken esim sonra ordan kavga ederek cıktı yoksa ben asla kacıcak bi kız degildim anlı sanlı cift davullu bi dügün isterdim nisanlı kalmak bohcalar sözler ahhh insallah kızım olursa 3 gün 3 gece dügün yaparımAdam 60 bin dökmüş yine yaranamamış.
Kaçmışsınız ailenizi çiğneyip bir de akıl veriyorsunuz,ağırdan satın diye.
Sizin tabirinize göre kendini ağırdan satan biri kaçmaz.En azından bizim buralarda böyle.
Siz evlenmemiş,yatırım yapmışsınız.
Faturaları ödemek de nedir ? Yiyin,için,yatın kalkın hesabı....
Neden odemek zorunda ya ben de bunu anlamıyorum, deli olucam :)hediye ne demek yaa ailesi bu ödemek zorunda sen neden böyle bi zorluga girdin ki baba evinde pasa gibi bakılmadın mı neden istemedin yani
Kayinpederin de sana laf soksun ozaman, ne güzel demi benim paramla yaptığım ev falan desin. Bence çok tek taraflı düşünüyorsun, biraz adil oltrakyalıyız ama buna da siz yüz vermissiniz annesi aradıysa arasın mesela magden bi kere verdi gittiginde herkezin icinde yerken söyle tatlı tatlı laf sokun ımm benim paramla olan tatlıda ne güzelmis diye yada ye askım ya parasını biz verdik desenen bilki bidaha istemezlerr
Aynen banada katkıları oldu ama aynen sendeki gibi idi.bir an ben yazmışım gibi hissettim :) bizde aynılarını yaptık. mobilyalar için aylık 700 mağazaya senet yapmıştık,düğünden sonra ödedik. diğer masraflarıda ,önceden biriktirdiğimiz paradan kullandık. böylece kimseye laf vermemiş olduk. Ayrıca kv ler düğün masraflarını karşılasaydı , takıları istemeye yüzleri olurdu.
Hakkınıda yemek istemiyorum. iki odamın tül ve halılarını aldı , onlarda bir külfet sonuçta ama okadarda olsun artık.
diger yazılarımı gördüysen babam kımseyi beyenmiuo esimide tabiki istemedi müdrü polis avukat degil diyee :)) 3 yıl cok ugrasrım ama babam esimin is yerini bastı telefonla tehtit etti adam yolladı hatta isten bıile o cıkarmıs olabilir uzaktan amcamın oglunun yanında calısıyodı biz cıkarken esim sonra ordan kavga ederek cıktı yoksa ben asla kacıcak bi kız degildim anlı sanlı cift davullu bi dügün isterdim nisanlı kalmak bohcalar sözler ahhh insallah kızım olursa 3 gün 3 gece dügün yaparım
anlamadıgınız su bu bir lutuf degil yanii bu zamanda 1500 2000 tl maasla nasıl ev gecinsin kira olsa ki ilk zamnalar esimin maası böyle degildi biz cok harcama yaptık kayınpeder arada gelip 2000 3000 verdigi olmusturr kaynatam allah iyisi canım ama kaynanam cadıı :)))Kayinpederin de sana laf soksun ozaman, ne güzel demi benim paramla yaptığım ev falan desin.
Benim de hem anne hem baba tarafın trakyalı hiç duymadım böyle birşey.benim annemin babası bile düsünün 60 lar 70 lerden bahsediyroum 2 dayım var onların da 1 sene faturalarını ödemis mutfak alısverisini yapmıs bu eski bi düzen yani aileler böyle yapıyo trakyada
ahh be yavrum anlamıysoun galiba babam esimi hala istemis degil ben 3 yıl degil 13 da beklesem vermez adam gururundan kayınopederle bile konusmuyo denk geliyolarda ya kahveden cıkıyo yada bütün sülaleyi lafla konusmuslar heralde adamı nerdeyse kahveye almadılar sen bizim kızımıızı aldın bizim oldugumuz yere giremezsin diyee amcam kaynımın sandalyesine bi patlatms git ulan burdan bu kahvede serefsizler oturamazd iyee neler var neler bizden kız alınmazdı yani annem bile diyo baban seni asla vermezdi normal sekilde olsaaFark etmez.Aileni çiğnemiş gitmişsin.
Şimdi de millete ''kendinizi ağırdan satın.''demen yersiz yani.
Faturaları ödemek,borçları ödemek vs.ailelerin vazifesi değildir.
Evlenmeyi göze alan herkes elini taşın altına sokmalı.
Pembe battaniyelerle film izlerken sevişmek değil evlilik.
Evet böyle tipler de var. Mesela benim kp takılarına el sürmem diyince biz Salon parasını ödiycek sandık ama takıdan sonra kardeşini yolladı para için bende verdim. Hiçte tamam kafaya daha çok gurur duyarım kendimle kendi düğünüme yaptım diye. Düğünden sonra paraya ihtiyacı oldu eşimi aramış eşimde çikom a sor para onun parası diyince beni arayamadı bile.Bire bir yazacaklarim bunlardi benim de. Biz de ayni sekilde evlendik. Hatta ikinci paragrafta yazdiginiz basima geliyordu. baktim bilezikleri biz oduyoruz onlar takmak icin istiyor dedim kusura bakmayın. Oyle dugunde bos bos el opturduler.
Bir baska versiyon icin de ben bir uyari da bulunayim. Ayni sekilde evlenip bir de dugundeki takilara goz diken aileler var aklinizda bulunsun.
Ozaman tek çare kredi önceki yorumumdada yazdığım gibi okudun mu bilmiyorum..Daha bu sene ise baslandi üniversite falan derken para biriktirelemedi. Üniversite okurken para biriktirilemiyor maalesef
Evet böyle tipler de var. Mesela benim kp takılarına el sürmem diyince biz Salon parasını ödiycek sandık ama takıdan sonra kardeşini yolladı para için bende verdim. Hiçte tamam kafaya daha çok gurur duyarım kendimle kendi düğünüme yaptım diye. Düğünden sonra paraya ihtiyacı oldu eşimi aramış eşimde çikom a sor para onun parası diyince beni arayamadı bile.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?