ya 25 bin bütün masraflara yetti mi merak ettimde. Bende yaza evlenmeyi düşünüyorum ancak 25 bin yeter mi benim ailem bana düşen herşeyi fazlasıyla alacaklar ama onun ailesi yapmayacaklar, düğün ve erkeğe düşen eşyalar tahminen ne kadar giderki standart olacak eşyalarbizde 25 bin kredi çektik.. ben üzerime düşen herşeyi yapmıştım.. sonra düğün akşamı takı paramdan 6 bin lirayı almışlardı.. hiç birşer diyememiştim.
eşimin alması gerekenler için kredi çekildi 25 bin canım. ben zaten üstüme düşenleri yaptım. eşyalar, takı, düğün salonu,nikah..ya 25 bin bütün masraflara yetti mi merak ettimde. Bende yaza evlenmeyi düşünüyorum ancak 25 bin yeter mi benim ailem bana düşen herşeyi fazlasıyla alacaklar ama onun ailesi yapmayacaklar, düğün ve erkeğe düşen eşyalar tahminen ne kadar giderki standart olacak eşyalar
Konu sahibi madem erkek tarafının masraflarını beraber ödiceksin o zaman senin çeyiz masraflarını da beraber ödeyin (tülbent,çetik,havlu,nevresimler,yorganlar,tencere tk,çatal bıçak tk,bardak tk,bornoz tk,küçük ev aletleri tüm mutfak eşyaları,aklıma gelmeyen bir sürü kız çeyizi ıvır zıvırı) bakalım ne diyo damat adayı ve ailesi
Kız alıyolar yahu, oğullarına kadınlık yapacak, torunlarını doğuracak ona analık yapacak,oğullarının her türlü hizmetini görecek arkasını toplayacak (hadi kendilerine gelinlik yapmadıklarını varsayalım ki ben yapıyorum her gittiğimde a dan z ye evinin temizliğini örneğin) damat ailesi de tabi yapcak kızda nazını istediklerini aldırcak hiç değilse bileziklerini isticek isticek ki evlenince kocasına bişe olursa onlarla bir süre baksın kendine kendini toplayana kadar die mehir die bişey var kadının hakkıdır bu herşeymi ödetilir geline herşey mi?canım eskiden evleninceye kadar naza çekerlerdi kendilerini evlendikten sonra da kaynana istediği eziyeti yapardı şimdi siz evlendikten sonraki ezityetleri kabul etmiyosunuz da öncekileri niye istiyorsunuz, ben anlayamıyorum. ayrıca eskiden aynı köyden birbirlerini görmeden evlenirlerdi , maddi duruma bakılırdı kimse de sevdiğine falan verilmezdi parası çok olan veya babasının uygun gördüğü kişi kızı alır giderdi. madem öyle istiyo konu sahibi babası ona paralı birini bulsun o zaman. eskiyle yeninin karışımı bu kadar kötü olabilir. isteidğimizi cebe koyalım istemediğimiz adeti atalım gitsin iyi iş..
Kız alıyolar yahu, oğullarına kadınlık yapacak, torunlarını doğuracak ona analık yapacak,oğullarının her türlü hizmetini görecek arkasını toplayacak (hadi kendilerine gelinlik yapmadıklarını varsayalım ki ben yapıyorum her gittiğimde a dan z ye evinin temizliğini örneğin) damat ailesi de tabi yapcak kızda nazını istediklerini aldırcak hiç değilse bileziklerini isticek isticek ki evlenince kocasına bişe olursa onlarla bir süre baksın kendine kendini toplayana kadar die mehir die bişey var kadının hakkıdır bu herşeymi ödetilir geline herşey mi?
Kimse böyle hayal etmiyo ama gerçekler bunlarBenim konu sahibi için ya da herhangi bir kadın için hayal ettiğim evlilik tarif ettiğiniz gibi olmadığından düğünü çiftlerin kendilerinin yapmasında bir sakınca görmüyorum.
Kimse böyle hayal etmiyo ama gerçekler bunlar
evet oğlum evleniyo demezler oğlumuzu evlendiriyoruz derler dimi..en sinir bozucu tarafıda hiçbirşey yapmadıkları düğünde havalı havalı gezmeleri , hiçbir katkıları olmadığı oğullarının evine gelip gerine gerine üstümüze düşeni yaptık demeleri...katil olmamak elde değil...kendileri çalışıp yaptı denmiyor maalesef tecrübeyle sabit...
Bu gerçeği yaşamayanlar nasıl bir evliliğin içindeler acaba, kadınları çocuk doğurmuyo mu büyütmüyo mu? Evin yemeğiyle temizliğiyle ilgilenmiyo mu ne yapıyo merak ettimBen bu gerçeği yaşamıyorum ve bu gerçeği yaşamayan çok insan da tanıyorum. Sonuçta insanlar bir olay yaşayınca başka herkesin de o şekilde yaşadığına inandırmak istiyor kendini ama değişen bir karı-koca profili var karşımızda.
Bu gerçeği yaşamayanlar nasıl bir evliliğin içindeler acaba, kadınları çocuk doğurmuyo mu büyütmüyo mu? Evin yemeğiyle temizliğiyle ilgilenmiyo mu ne yapıyo merak ettim
evet oğlum evleniyo demezler oğlumuzu evlendiriyoruz derler dimi..
Bir erkek bütün bu dedklerinizi "ne" kadar yapabilir tartışılır orası.. Benimde eşim yardım ediyo bana ama büyük yük kadındadır her zamanKimsenin arkasını toplamıyor mesela, ev işlerini birlikte yapıyor, mutfakta birlikte hallediyorlar yemek işini. Çocuğu birlikte büyütüyorlar, emzirmek dışındaki her alanda rol alıyor eşleri. Birine "karılık" yapmayı bir işten saymıyorlar misal.
Malesef bu niyette olanlarda var işte hayatta.. Bişey desen eşinin annesi diyemiyosun ne üzücü bi durumaynen canım...biz evlendiğimiz sırada k.validem emekli olmuştu iyi bir ikramiye almıştı o sırada hani ihtiyacı olsa ben zaten lafını etmezdim ama tüm evini baştan aşağı yeniledi benim buzdolabım yokken eşime kendine buzdolabı,çamaşır makinası aldırdı..annem kardeşimin çeyizindeki dolabı verdi bize...ama yinede düğün yaptık oğlan evlendridik diye gezdiler ortalıkta
Malesef bu niyette olanlarda var işte hayatta.. Bişey desen eşinin annesi diyemiyosun ne üzücü bi durum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?