Düğün masraflarının hepsini kendi kars8l

Tırnagınız varsa basınızı kasıyın anne babası masraf edıp sız evleneceksınız onlar borc odeyecek sız rahat uyutacaksınız oyle mi kımse sakıp aganın torunu degıl ulke sartları bu sekılde malesef herkes dugununu kendı yapıyor calısın ıkınız butcenıze gore yapın dugununuzu elalem ne der adet boyle bahanelerının arkasına sıgınılmasın artık
Hem borcu hem kırayı hem evı gecındıremeyecrek durumda olan evlenmesın bır zahmet

Kaç yildir birlikteyiz evlenecegmz de belliydi bir kenara biriktirmemisler mi demissiniz ama ayni soruyu önce kendinize sorsaniz

Madem en bastan belliydi evlenecegnz 5 yilda baslasaniz neler biriktirirdiniz..

Ayrıca nisanlinin ailesi yardim etmiyorsa kendi ailenden de yardim isteme.. Sonra onlar yapmadi benim ailem yapti diye sorun olur içine batar en ufak sorunda..

Eşimin ailesi de bir emekli maaşıyla geçiniyor ama kvalidem yıllarca biriktirmiş bi köşeye 3 bilezik koymuş onu takmıştı başka da yardım yapmadılar, bi de yıllarca akraba düğünlerine, doğumlara falan aksatmadan gitmiş yarın öbür gün evlatlarım evlenir bize de gelirler diye her gittiğine de takmış çeyrektir yarımdır bişiler ve taktığının hepsi geldi düğünüzümüzde ve düğünde misafirlerin taktığı hiç birşeye de elini sürmedi kadın Allah razı olsun hepsi bize kaldı bizde araba aldık o parayla, eşyaydı düğündü eşimin biraz birikmişi vardı (kaynanam biraz biraz almış biriktirmiş eşimin parasını) birazı da borçla yaptık. Aileler en azından takılanları almayabilir diye düşünüyorum. Keşke nişanlınız biraz birikim yapsaymış.

Bu zamanda evlilik de ticaret olmus.
Okudugum laflara bak; "enayilik, kullandirmak, uyaniklik" vs. Arkadasim siz evleniyor musunuz, yoksa bol ortakli ticarethane mi isletiyorsunuz? Iki kisinin hayatini birlestirdigi, sozumona kutsal bir kurum olan evlilik kurumu bile ne kadar cirkinlestiriliyor bu ulkede. "Adet, gelenek" adi altinda. Gelin hanimlar sanki kendi evini degil de baskasinin evini dosuyormus gibi tum evin sorumlulugunu ona buna yikma derdinde. Yok "benim ailem su kadar almis, onunki de almak zorundaymis. O almazsa benimki de almasin"mis. Dosemek zorunda oldugunuz evlerin kendi eviniz oldugunun bilincine varin biraz. Kimse size ortak cikmak zorunda degil. Altindan kalkamiyorsaniz evlenmeyeceksiniz.

Adetlerine pek duskun olan gelin adaylari acaba kayinvalidenin yanina yasamaya gidiyorlar mi? Kayinvalidenin isini gucunu goruyorlar mi? Eski aile isimlerini cocuklarina veriyorlar mi? Bunlar da adet. Once siz adetlere gore uzerinize duseni yapin, sonra "adet adet" diye gezin ortalikta.

Benim eski nişanlımla düğünü herseyı kendimiz yapacaktık nişanlım aılesının elbısesını bıle kendı aldı ve bir gün dile getirmedim 34 yasında olmasına rağmen 5 kuruş para bırıktırmemıstı para bırıktırecektık ıste 9 ay ama yıne hepsını aılesıne verdı sonra nemi oldu ailesi 220 milyar ev aldırdı sıfır kredı cektırerek 400 milyar borcu oldu üstelik nişanlımın kendi evi yok ..Bu yüzden demem o ki senin durumun cok normal öyle aıleler varki oğlunun maaşına bile göz koyuyo elin kızı yemesin hesabı düğün ıcın kuruş para yokken dötürüp maaşını aılesıne bağladı:) sırf el kızına yedırmesın dıye yat kalk halıne şükret :)

Evet altından kalkamayan erkek aileleri damat adaylarını evlendirmesinler analarının kuzusu olarak kalsınlar bence de, gül gibi kızlarıda zor durumda bırakmasınlar bu kadar

Sizin aileniz de yardım yapmasin yoksa onlar yapmadi biz yaptik gibilerinden sorunlar çıkabilir. Bunlari cok goruyorum. Ha ben çocuğumu evlendirirken her seyini yapmaya çalışirim yani hem okutur meslek sahibi yaparim hem de borc odetmemeye çalışırım. Su anda esim de ben de sadece onlar icin calisiyoruz bu hep de boyle olacak

Canim yazdign durum yari dogru yari yanlis. Dogru olani su BENCE erkek tarfi az da olsa bir seylere katkida bulunma
Lidir. Yani oyle misafr gibi oturamazlar. Az cok bir sey yapmalari lazim sonucta yanii . Fakat yanlis olan su krediyi nsanlnizin ailesi cekmemeli bu sizin eviniz bence beraber calisip cabalayip evi almalisiniz. Yanlis olan bu fakat bir seyler alinmali (eev harici) oyle birsey almiyorsa k.b de kv ne evine gelmesn yani bana boyle yapilsa bende yuzune bakmam misafir gibi oturacaksa yani tavrimi degistiririm fakat evin ir kismini siz diger kalanlari ailler bolusup odeyebilirler bir trftan haklisiniz kimse evlendikten sonra borc harc istemezz . Nisanlinizla beraber mutlu ve mesut yasamaniz dilegiylee...

Evet altından kalkamayan erkek aileleri damat adaylarını evlendirmesinler analarının kuzusu olarak kalsınlar bence de, gül gibi kızlarıda zor durumda bırakmasınlar bu kadar

Neden hep erkek, o erkek çocuklara miras da az fazla verilsin evlat ayrımı diye dünyayı yıkarsınız...

Kızı erkeği yok bu işin...

ya da o damat adayları ayaklarının üzerinde duran, kimseden bir şey beklemeyecek, hayatın zorluklarını birlikte göğüsleyecek kızlarla evlensin ki, aileler bankamatik görevi görmesinler değil mi?

Valla adettir diye k.validenize yaptırırsanız o da kalkar bizde adettir borçlar bitene kadar gelin k.valide ile oturur der.. ilk çocuğa da onun adını verirsiniz adet diye..
Dogru fakat eger cocugu adini kstemezlerse takmayabillirlerr

ya da o damat adayları ayaklarının üzerinde duran, kimseden bir şey beklemeyecek, hayatın zorluklarını birlikte göğüsleyecek kızlarla evlensin ki, aileler bankamatik görevi görmesinler değil mi?
Katiliyorum fakat aillelerde az cok biseyler yapmalilar diye dusunuyorum misafir gibi oturmalari bana gore uygun kacmiyor

Neden hep erkek, o erkek çocuklara miras da az fazla verilsin evlat ayrımı diye dünyayı yıkarsınız...

Kızı erkeği yok bu işin...
Kur'an-ı Kerim miras paylaşımında kadına 1, erkeğe 2 pay verilmesini öngörüyor.. Doğru olanda budur erkeğe fazla verilir dünyayı niye yıkalım yahuuu

Katiliyorum fakat aillelerde az cok biseyler yapmalilar diye dusunuyorum misafir gibi oturmalari bana gore uygun kacmiyor

hiç kimse elinde imkan varken az-çok birşey yapmamazlık yapmaz zaten.. en ufağından bir çarşaf takımı alır, hediyem olsun der.. ama benim ailem ne yaptıysa seninki de o kadar yapacak ya da ben borç ödemek istemiyorum aileler yapsın demek sömürüdür.. aileler çocuklarını okutarak zaten geleceklerine yatırım yapmışlar ve konu sahibinin de dediğine göre durumları yok..

Tabi erkek ailesi bankamatik olmasın gelin adayı olsun dimi.. eskiden gelinin adı vardı kız evi naz evi kavramları vardı bunlar ne çabuk yıkıldı geçildi

Tabi erkek ailesi bankamatik olmasın gelin adayı olsun dimi.. eskiden gelinin adı vardı kız evi naz evi kavramları vardı bunlar ne çabuk yıkıldı geçildi

yahu neden illa biri bankamatik olsun.. ikisi de ayaklarının üzerinde dursun döndürsünler evlerini.. valla eskiden insanlar "kız alırlar"mış, o yüzdenmiş o naz-maz durumları.. dünya nüfusu 6 milyar, kızlar naz yapar da millet onu çeker mi bilemem..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…