Kaç yildir birlikteyiz evlenecegmz de belliydi bir kenara biriktirmemisler mi demissiniz ama ayni soruyu önce kendinize sorsaniz
Madem en bastan belliydi evlenecegnz 5 yilda baslasaniz neler biriktirirdiniz..
Ayrıca nisanlinin ailesi yardim etmiyorsa kendi ailenden de yardim isteme.. Sonra onlar yapmadi benim ailem yapti diye sorun olur içine batar en ufak sorunda..
Benim gorusum bu fakat yani oyle misafir gibi oturmasinlar ayip denen birsey var tabi evi odemesinler ama yani bir sey almasinla mi yani sonucta ogullari evleniyor sokakta gecen biri degil ki bilmiyorlar miydi cocuklarinin vakti gelince evlenecegini ? Maaslainin azicigini biriktirseler yillar sonra kac tl olur ? Erkek aillelerinin hzirlikli olmasi lazim bence durumlari yoksa ona uygun bir gelin adayi bulsunlar gul gibi kizlarda bosuna uzulmesinlerhiç kimse elinde imkan varken az-çok birşey yapmamazlık yapmaz zaten.. en ufağından bir çarşaf takımı alır, hediyem olsun der.. ama benim ailem ne yaptıysa seninki de o kadar yapacak ya da ben borç ödemek istemiyorum aileler yapsın demek sömürüdür.. aileler çocuklarını okutarak zaten geleceklerine yatırım yapmışlar ve konu sahibinin de dediğine göre durumları yok..
Benim gorusum bu fakat yani oyle misafir gibi oturmasinlar ayip denen birsey var tabi evi odemesinler ama yani bir sey almasinla mi yani sonucta ogullari evleniyor sokakta gecen biri degil ki bilmiyorlar miydi cocuklarinin vakti gelince evlenecegini ? Maaslainin azicigini biriktirseler yillar sonra kac tl olur ? Erkek aillelerinin hzirlikli olmasi lazim bence durumlari yoksa ona uygun bir gelin adayi bulsunlar gul gibi kizlarda bosuna uzulmesinler
Tabi erkek ailesi bankamatik olmasın gelin adayı olsun dimi.. eskiden gelinin adı vardı kız evi naz evi kavramları vardı bunlar ne çabuk yıkıldı geçildi
Kur'an-ı Kerim miras paylaşımında kadına 1, erkeğe 2 pay verilmesini öngörüyor.. Doğru olanda budur erkeğe fazla verilir dünyayı niye yıkalım yahuuu
Yeni gordugunu bilmiyorum ama hicbirsey yapmayip oturmasinlar demek istedigim bu yani ! Grur diye birsey var. Boyle yapacaksa birkac yil sonr gelinim diye evine gelmesin sahsen ben tavrimi koyardim ceyrek taksinlar barii lutfen dsnur musunuz dugununuzde kv deniz hicbirsey yapmasin taki bile takmasin nasil olurdu mutlu mu olurdunuz ? Sonra evlenicektiniz istediginiz esyalari alamayacaksiniz yillarca borc odeyeceksiniz ... "insanlar mutlu olmak icin evlenir borc odemek icin degil " haklisiniz aileler bankamatige cevrilmemeli bu konuda haklisiniz fakat minimnnacik birsey yapilmalari lazim sonucta ogullari benim annem ve babam kac yil borc odediler yeni evlndiklerinde annemin gelninligini bile halam secmis. Bir evleri bile olmamiss bu konuyu acan kizimizda bu durumlara dusmesin tai herseyide aileler odemesin ama 1 igne bile almamayi cok gormesinler :)iyi de bu mantıkla "gül gibi" kızlar da zengin erkeklerle evlenecek.. K.valide Kanuni soyundan gelmiyordu herhalde bilmem kaç senedir yokluk içinde, "gül gibi" kızımız yeni mi görmüş bunu?
Neden hep erkek, o erkek çocuklara miras da az fazla verilsin evlat ayrımı diye dünyayı yıkarsınız...
Kızı erkeği yok bu işin...
Kur'an-ı Kerim miras paylaşımında kadına 1, erkeğe 2 pay verilmesini öngörüyor.. Doğru olanda budur erkeğe fazla verilir dünyayı niye yıkalım yahuuu
Böyle diye diye zaten eşitlik isteye isteye artık erkek çocukları mağdur..Burdaki konuları dikkatlice okursan, görümcemin çocuguna alınıyor herşey, damat her akşam kvalidede , kvalidem kızına aldıklarını gözüme sokuyor,..Daha dün iki tane konu açıldı böyle...
Konularını bilmiyorum genel yapıyorum yorumu, kız erkek evlat ayrımı yapılmamalı diyorum bende zaten...
Valla adettir diye k.validenize yaptırırsanız o da kalkar bizde adettir borçlar bitene kadar gelin k.valide ile oturur der.. ilk çocuğa da onun adını verirsiniz adet diye..
Tabi erkek ailesi bankamatik olmasın gelin adayı olsun dimi.. eskiden gelinin adı vardı kız evi naz evi kavramları vardı bunlar ne çabuk yıkıldı geçildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?