Düğün masraflarının hepsini kendi kars8l

Yorum yazacaktım ama aynısı yazılmış tekrar yazmaya üşendim.

Benim gorusum bu fakat yani oyle misafir gibi oturmasinlar ayip denen birsey var tabi evi odemesinler ama yani bir sey almasinla mi yani sonucta ogullari evleniyor sokakta gecen biri degil ki bilmiyorlar miydi cocuklarinin vakti gelince evlenecegini ? Maaslainin azicigini biriktirseler yillar sonra kac tl olur ? Erkek aillelerinin hzirlikli olmasi lazim bence durumlari yoksa ona uygun bir gelin adayi bulsunlar gul gibi kizlarda bosuna uzulmesinler

iyi de bu mantıkla "gül gibi" kızlar da zengin erkeklerle evlenecek.. K.valide Kanuni soyundan gelmiyordu herhalde bilmem kaç senedir yokluk içinde, "gül gibi" kızımız yeni mi görmüş bunu?

Tabi erkek ailesi bankamatik olmasın gelin adayı olsun dimi.. eskiden gelinin adı vardı kız evi naz evi kavramları vardı bunlar ne çabuk yıkıldı geçildi

Sizin o dediğiniz kız evi naz evi olduğu zamanlar erkek tarafı herşeyi yapardı, ama oğullarına ayrı ev açılmazdı, başlık parası vardı, gelin eşinin ailesine hizmet ederdi. 100 sene öncesinde kaldı.

İki tarafta bankamatik gibi görülmesin, kız erkek ayrımı yapılmasın. Durumları yokken beklenti içine girmenin manası yok 5 yıllık birliktelikte kadın erkek kafaya kafaya verip geleceklerini düşünmeleri gerekir. Gerekirse kadın da çalışır destek olur kocasına...

Kur'an-ı Kerim miras paylaşımında kadına 1, erkeğe 2 pay verilmesini öngörüyor.. Doğru olanda budur erkeğe fazla verilir dünyayı niye yıkalım yahuuu

herşeyi dinimize uygun yapıyoruz ya bundan da eksik kalmayalım.

ben bu ayrımcılığa karşıyım ancak çocuklar evlenirken anne-babanın hiçbir şey yapmaması olayına da karşıyım.bütün masrafı üstlenmeseler de çocuklarına yardımcı olabilirler.

iyi de bu mantıkla "gül gibi" kızlar da zengin erkeklerle evlenecek.. K.valide Kanuni soyundan gelmiyordu herhalde bilmem kaç senedir yokluk içinde, "gül gibi" kızımız yeni mi görmüş bunu?
Yeni gordugunu bilmiyorum ama hicbirsey yapmayip oturmasinlar demek istedigim bu yani ! Grur diye birsey var. Boyle yapacaksa birkac yil sonr gelinim diye evine gelmesin sahsen ben tavrimi koyardim ceyrek taksinlar barii lutfen dsnur musunuz dugununuzde kv deniz hicbirsey yapmasin taki bile takmasin nasil olurdu mutlu mu olurdunuz ? Sonra evlenicektiniz istediginiz esyalari alamayacaksiniz yillarca borc odeyeceksiniz ... "insanlar mutlu olmak icin evlenir borc odemek icin degil " haklisiniz aileler bankamatige cevrilmemeli bu konuda haklisiniz fakat minimnnacik birsey yapilmalari lazim sonucta ogullari benim annem ve babam kac yil borc odediler yeni evlndiklerinde annemin gelninligini bile halam secmis. Bir evleri bile olmamiss bu konuyu acan kizimizda bu durumlara dusmesin tai herseyide aileler odemesin ama 1 igne bile almamayi cok gormesinler :)

Neden hep erkek, o erkek çocuklara miras da az fazla verilsin evlat ayrımı diye dünyayı yıkarsınız...

Kızı erkeği yok bu işin...

Böyle diye diye zaten eşitlik isteye isteye artık erkek çocukları mağdur..Burdaki konuları dikkatlice okursan, görümcemin çocuguna alınıyor herşey, damat her akşam kvalidede , kvalidem kızına aldıklarını gözüme sokuyor,..Daha dün iki tane konu açıldı böyle...

Kur'an-ı Kerim miras paylaşımında kadına 1, erkeğe 2 pay verilmesini öngörüyor.. Doğru olanda budur erkeğe fazla verilir dünyayı niye yıkalım yahuuu

Aslında böyle olması kızı bir nevi garanti altına almak, insanlar 20 30 sene sonra boşanıyor, abisi yada erkek kardeşi güçlü olsun ki ona sahip çıkabilsin..Neyi doğru yapıyoruz ki bunu yapalım...

Konularını bilmiyorum genel yapıyorum yorumu, kız erkek evlat ayrımı yapılmamalı diyorum bende zaten...

Valla adettir diye k.validenize yaptırırsanız o da kalkar bizde adettir borçlar bitene kadar gelin k.valide ile oturur der.. ilk çocuğa da onun adını verirsiniz adet diye..

bu yorumun altına imzamı atıyorum. adetlerden sırf kendi çıkarımıza uygun olanları alıyoruz kalanlar çöpe, biri bişey dese kıyamet kopar aa bu devirde bu mu kaldı. o zaman para da beklemeyeceksin bir sürü kadının yaptığı gibi paşa paşa okulun bitince iş bulup kendi harcamanı kendin karşılayacaksın

bizde 25 bin kredi çektik.. ben üzerime düşen herşeyi yapmıştım.. sonra düğün akşamı takı paramdan 6 bin lirayı almışlardı.. hiç birşer diyememiştim.

Konu sahibi madem erkek tarafının masraflarını beraber ödiceksin o zaman senin çeyiz masraflarını da beraber ödeyin (tülbent,çetik,havlu,nevresimler,yorganlar,tencere tk,çatal bıçak tk,bardak tk,bornoz tk,küçük ev aletleri tüm mutfak eşyaları,aklıma gelmeyen bir sürü kız çeyizi ıvır zıvırı) bakalım ne diyo damat adayı ve ailesi

ailende almıyacak birşey ..herşeyi ikiniz yapacaksınız bunu kabul etsin ozaman..tabiki herkesin durumu olmayabilir bunlar çok doğal şeyler...kimin durumu varsa birbirine yardım etsin..sadece dikkat et aileni kullandırtma..

ben çocuklarımı okuturum, meslek sahibi ederim, param varsa ev de alır hiç borcu kalmayacak sekilde evlendiririm, karşılığında adımın konmasını beklemem aksine öyle şeylerden hiç hazzetmem, gelinim olmayacak ama olsa da benim evimde kalsın, bana hizmet etsin demem alakası yok yani.

Evlenen bu yola baş koyan sizsiniz bu zamanda borçsuz evlenen yok bir yuva kuracaksınız sorumluluğunu da alacaksınız armut piş ağzıma düş olmamalı bu size bir ev kurmayı, aile olmayı öğretir kredi ödeyecek gücü de varsa eşinin herşeyi kendiniz yapın ıvır zıvıra para harcamayın neye ihtiyacınız varsa onu alın gereksiz şeylerle evi doldurmayın onların borcu bitince yavaş yavaş daha başka şeylerde alırsınız. Yuva kurana Allah da yardım eder.

imkanlar bunu gösteriyorsa neden olmasın
size herşeyi bütçenize göre yaparsınız

arkadaşım biz de evlenirken ailelerden hiç bir destek görmedik her şeyi kendimiz yaptık sonuçta ikimiz de çalışıyorduk borçlandık sonra da takır takır ödedik
böyle olunca insan kendini daha güçlü hissediyor. Kimseye muhtaç olmadan her şeyi kendi alın teriyle almak ve ilerde konusu olabilecek şeylerin önünü kapatmak en güzeli mesela şimdi kimse bize biz de size şunu almıştık bunu yapmıştık diyemiyor. Çalıştık borçlarımızı ödedik arabamızı evimizi aldık çocuklarımızı yaptık çok şükür kimseye de eyvallahımız olmuyor kafamız rahat:)))
yeter ki sağlık olsun çalışılıp ödeniyor konu sahibine de şimdiden mutluluklar

Tabi erkek ailesi bankamatik olmasın gelin adayı olsun dimi.. eskiden gelinin adı vardı kız evi naz evi kavramları vardı bunlar ne çabuk yıkıldı geçildi

canım eskiden evleninceye kadar naza çekerlerdi kendilerini evlendikten sonra da kaynana istediği eziyeti yapardı şimdi siz evlendikten sonraki ezityetleri kabul etmiyosunuz da öncekileri niye istiyorsunuz, ben anlayamıyorum. ayrıca eskiden aynı köyden birbirlerini görmeden evlenirlerdi , maddi duruma bakılırdı kimse de sevdiğine falan verilmezdi parası çok olan veya babasının uygun gördüğü kişi kızı alır giderdi. madem öyle istiyo konu sahibi babası ona paralı birini bulsun o zaman. eskiyle yeninin karışımı bu kadar kötü olabilir. isteidğimizi cebe koyalım istemediğimiz adeti atalım gitsin iyi iş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…