düğün meselesi

femme__fatale

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2018
17
4
1
merhabalar uzun zamandır burada takipçiyim ancak son bir haftadır kafamı karıştıran olay yüzünden en son üye olup sizin de fikrinizi almak istedim.

yaklaşık bir senedir yolunda giden bir ilişkim var ve yavaş yavaş ciddiyete dökmeye niyetlendik ancak yaşlarımız henüz çok genç olduğundan elimizde birikimimiz yok ama erkek arkadaşım da ben de çok fazla beklemek yanlısı değiliz. bana kalsa yarın bir nikah salonunda normal beyaz elbiseyle evlenip geçerim öyle düğün pembe panjurlu ev hayallerim yok yani. düğüne harcanacak parayla dünyanın her yerini görebiliriz bile. ancak erkek arkadaşım her iki tarafın ailesinin de memnun olması gerektiğini onların mutluluğunun da önemli olduğunu bir şeyi yapmışken tam yapmamız gerektiğini söylüyor bu yüzden de düğün parası için arabasını satmayı düşündüğünü ağzından kaçırdı.

ikimizin de meslekleri çok iyi ancak henüz kariyerimizin çok başında olduğumuzdan geleceğimiz parlak olsa da şimdilik zaten kendimizi zar zor geçindiririz. yani bu planı en yakın ihtimalle bir yıl sonra falan gerçekleşecek ama benim içime dert oldu. arabasını ne kadar çok sevdiğini ve parasını öderken nasıl zorlandığını biliyorum. benim hiç bir katkım olmayacak düğün için ve o gözü gibi baktığı arabasından olacak sırf ailelerin gönlü olacak diye onun böyle bir şey yapmasına gönlüm razı olmuyor. ayrıca düğün parasıyla yeniden araba alalım desek bu sefer yine borca batmış olacağız çünkü araba fiyatları çok pahalı. üstüne oturacağımız bir ev satın almak için borca girmek daha mantıklı geliyor bana. erkek arkadaşım ailesinin onun için aldığı evde yaşıyor ve evlenirsek orada yaşayabileceğimizi söylüyor ama ben buna da pek sıcak bakamıyorum. anası babası kim bilir ne kadar zorlukla almıştır o evi. hiç bir katkım olmadan yine oraya da konmuş gibi olmak istemiyorum.

biliyorum o zaman bekleyin diyeceksiniz ama ona da ben sabretmek istemiyorum artık ayrı yaşamak koyuyor. ve bir kere şimdi asıl sorum fikir edinmek adına sizin düğün maliyetleriniz ne kadar tuttu ve ya erkek arkadaşımı düğün yapmama konusunda nasıl ikna edebilirim bir fikri olan var mı?

Son düzenleme:
baskalarini mwmnun etmeyi bir kwnara birakin her sey zamaninda guzel. sonradan ah keske bir dugun bari yapsaymışız diyebilirsiniz. su anki duruna bakarak cok iyi niyetli ekstra ekonomik olmaniza gerek yok.butcenizi asmadan bir dugun yapin ama kendiniz icin yapin yemekli olmaz da kuru pastali olur mesela ekstra maliyetlerden kaçınıp uygun bir dugun yapin ama yapın.ben evlenirken isime yaramayack hicbir sey almadim cok saddir esyalarim hic de pisman olmadim calisan bi insan olarak eşyanın hamalligini yapamam dedim. yeteri kadar alin butcenizi zorlamayin ve her seyi kendiniz icin yapin. fotograf da cektirin balayina da gidin busonra keake demeyin giden zaman geri gelmiyor

Düğün çok masraflı bir iş aileler illada düğün isitorsa yani öyle mutlu olacaklarsa eşyalarınızı kendi eviniz olana kadar tam almayabilirsiniz. Ayrıca o olmaz bu olmaz derseniz bu iş zaten olmaz eşinizin şimdiki evinde borçlarınız bitene kadar oturun sonra kendi evinize geçersiniz. Takılatınızla da şimdilik sadece işinizi görecek bir araba alsanız yeter madem işleriniz o kadar iyi zaten kısa zamanda her şeyi istediğiniz gibi inşaa edersiniz.

Bizim düğün masrafımız epey tuttu. Israrlarıma rağmen, nikah istememe rağmen, yapılabilecek en iyi düğünü yaptı eşimin ailesi. O parayı bize verseler çok rahatlıkla bir araba alırdık. Yatırım yapardık. 3-4 saat için çöp başka hiçbir şey değil. Ayrıca gösterişten ibaret. Madem aileler istiyor, niye düğünü siz yapıyorsunuz? Yapıversinler kendileri.

Düğün yapmakla bitmiyor malesef. Evi var eşyası var arada aklınızda olmayan masraflar da olacak. Erkek arkadaşın düğün istiyorsa vazgeçirmeye çalışma derim bir kere olacak bir şey için içinde kalmasını istemezsin bence. Madem ikiniz de çalışıyorsunuz birikim yapın öyle evlenin. Evet sorduğun şey bu değildi ama tozpembe görmeyin bu kadar evlendik bitti bir şekilde hallederiz artık diye bişey yok malesef yuva kurmak hiç kolay değil..

İllaki evlenmek istiyorum beklemek istemiyorum diyorsan erkek arkadaşın memnun olsun diye çok açılmadan bir düğün yaparsınız,geçici idarelik eşya alırsınız. Maddi durumunuz iyileştikçe değiştirirsiniz. Arabasından olacak diye de düşünme bir şekilde herkes elini taşın altına koyacak,evleniyor kolay değil.

Dugunsuz olmaz ya adam hakli,ilerde keske dersin. Ama suan evlenme modundan cik,acele edilince kimsenin basi goge ermiyor.Gec olsun tam olsun

Makul bir salon bulun yemeksiz olsun sahsen biz oyle yaptik salonu ben buldum bizim eve yakin muhitten cok da uygun fiyatliydi, yemeksiz ikramliydi ama kayinvalidemler ufak pizzalardan siparis vermislerdi salonun ikram tabagi ve pizzalar da eklenince herkes doydu takilan nakit paralarla da salonun parasini odersiniz herkes eglenir kimsenin de icinde kalmaz. Otele vs verilen paralara uzuluyorum maddi durumu cok iyi olan insanlar yapabilirler de zorlanmanin ne alemi var ki?? Biz de her seyimizi kendimiz yaptik yuvayi da disi kus yapiyor hic de pisman olmadim.

Tam tersi olmasi gerekmezmiydi ya:deli:

Bulmuslar senin gibi nikahtan bile giderim diyeni daha neyin masrafini yapmaya calisiyor. Ailesinin etkisinde mi kaliyor acaba. Onlar istiyorsa onlar yapsin madem..

Dugune cok para harcamadik cunku her seyi nakit aldigimiz icin parayi goren indirim yapti. Taksitle alinan mobilyada zaten esnaf kazigi saglam cakar. Tekstilci oldugumuz icin biliyorum ;) bir de alisverise maaile gidenleri soyarlar deli gibi. Kiyafettir mobilyadir beyaz esyadir,elektronik esyalardir her ne alinacaksa es adayinizla beraber gidip alin. Nacizane onerim. Gelinlik de dahil. Hatta gelinligi nisanligi internetten alirsaniz cok kara gecersiniz. Simdiki aklim olsa esimi ayartir gider Romada konsoloslukta evlenir gelirdim iki kisi olarak. Dugun kadar buyuk bir sacmaik yok,neyse ki fazla harcamadik yoksa yuregime inerdi
Bizim evliligimiz her sey dahil olarak 30bine cikmistir. Evlendikten 5 ay sonra ev aldik,araba aldik,gecen sene de bir kamyonet aldi esim taksitle. Bence bunlar daha onemli,cula caputa para vermeyin yurt disinda evlenin hem cok daha super olur. Mutluluklar

Kredi çekin , düğün için.
Böylece kimse masrafa girmez ,
Kendi paranızla sade bir tören yaparsınız.
Erkek arkadaşınız da arabasını satmaz.
Kendi paramızla buna gücümüz yetiyor derseniz de kimse karışamaz.

Aileler mutlu olsun diye araba satınca ailesi memnun olacak mi? Aileler madem beklenti içinde o zaman çocuklarına yardımcı olmalı.. ben anne olarak böyle düşünüyorum.. hem kızımın düğünü olsun hem kızım bu uğurda sıkıntı çeksin böyle bişey istenmem..
Ailesi ile yaşama şansı yok mu farklı sehirdeler mi o evi kiraya verip para biriktirse..
Acele etmeyin tamam pembe panjur şart değil ama borçsuz güzel bir başlangıç da evlilik için önemli..

Bizim düğümümüz de çok masraflı oldu.
Eşimin tarafı çok istekliydi. Bende bıraktım, istedikleri gibi yaptılar.
Ancak ben ödeyecek olsaydım bi nikah yapardım..

Tam tersi olmasi gerekmezmiydi ya:deli:

Bulmuslar senin gibi nikahtan bile giderim diyeni daha neyin masrafini yapmaya calisiyor. Ailesinin etkisinde mi kaliyor acaba. Onlar istiyorsa onlar yapsin madem..

onun ailesi şimdilik evlilik planımız var mı diye ağız yokluyor benimkilerde öyle henüz baskı dönemine geçmedik ama benim babamla sevgilim tanıştığından beri sanırım düğün için kendisini sorumlu hissediyor. ama ben de sizin gibi düşünüyorum. kim bize böyle bir baskı yaparsa kendi ailem de dahil elini cebine atsın :D

Dugunsuz olmaz ya adam hakli,ilerde keske dersin. Ama suan evlenme modundan cik,acele edilince kimsenin basi goge ermiyor.Gec olsun tam olsun
belki de haklısınızdır ama yarın öbür gün arabayı satmış elinde yüzükle görürsem her şey için geç olur diye korkuyorum maalesef

Aileler mutlu olsun diye araba satınca ailesi memnun olacak mi? Aileler madem beklenti içinde o zaman çocuklarına yardımcı olmalı.. ben anne olarak böyle düşünüyorum.. hem kızımın düğünü olsun hem kızım bu uğurda sıkıntı çeksin böyle bişey istenmem..
Ailesi ile yaşama şansı yok mu farklı sehirdeler mi o evi kiraya verip para biriktirse..
Acele etmeyin tamam pembe panjur şart değil ama borçsuz güzel bir başlangıç da evlilik için önemli..

aynen benim sıkıntım da borçlu girmemek aileler en azından benim tarafımın pek yardımcı olacağını düşünmüyorum hal böyleyken onun ailesinden bir şeyler beklemek de ahlaki olmayacak. para biriktirmeye çalışıyor ev eşyalarını almaya da başladı çoktan tabi ilk zamanlar ben ihtiyaç için alıyor sanıyordum ama her şeyi bana seçtirince ilerisi için aldığını anladım o konuda da çok sıkıntımız olmayacak gibi ama ben rahatsız oluyorum böyle de sanırım burada çoğu kişnin ve sizin de dediğiniz gibi acele etmemek en doğrusu

Düğün gerçekten çok masraflı.Kınası nişanı düğünü derken nerdeyse yarı ev parası tam bir araba parası dökülüyor ortalıklara.
ıvır zıvıra para harcıyosun parça parça verince az geliyor ama düşündüğünde topladığında çok masraf oluyor.
düğünü istemiyorsan bence nikaha ikna et,ama gerçekten istemiyorsan.
eğer istiyorsan 1 sen çalışın ortak hesap açın biriktirebildiğiniz kadar o zaman yapın.acele edip sırf beraber yaşıcaksınız diye borç altına girmeyin çok fazla

Düğün gerçekten çok masraflı.Kınası nişanı düğünü derken nerdeyse yarı ev parası tam bir araba parası dökülüyor ortalıklara.
ıvır zıvıra para harcıyosun parça parça verince az geliyor ama düşündüğünde topladığında çok masraf oluyor.
düğünü istemiyorsan bence nikaha ikna et,ama gerçekten istemiyorsan.
eğer istiyorsan 1 sen çalışın ortak hesap açın biriktirebildiğiniz kadar o zaman yapın.acele edip sırf beraber yaşıcaksınız diye borç altına girmeyin çok fazla

en büyük korkum da bu zaten. bir sabah uyanıp 50 60 bin borcumun olduğunu görmek. ona kıyamıyorum zaten daha .ok para biriktirmek için ikinci işi yapıyor. üstüne bir de arabasından olacak. en iyisi daha çok genciz sevgililiğin tadını çıkaralım mesajlarını alttan alta vermek

Back
X