Dügün mü;?mevidi şerifmi?

iyide mevlid yapıp o eve gittikten sonra aylarca kaldıktan sonra daha ne düğünü yapılıyorki saçma kusçbakma ama evli kadına aylar sonra bidaha düğün mü olurmuş

nikah olsun baba evine git bence yada olmasın yada hiç düğün olmayacak mevlitle kapanacak bu iş...

hem neden o eve gidiyorsun ki askerlik varsa neden acele ettiniz ?

çok pişman olacaksın..

Zaten askerliği beklemeden nikah kıymışsınız ki bence hata etmişsin, en azından bu süreçte kayınvalidene yerleşme ki, daha eşin gelmeden tek başına sıkıntı yaşama.
Ayrı eve çıkmadan çoğunluk senin gibi düşünüyor, "kayınvalidem ağırbaşlı sakin hem bana iş öğretir", ama sonucunda 1-2 aya kalmaz ayrı ev isteniyor.
Kimse kayınvalidesinin kötü olduğunu bile bile ayrı eve çıkmıyor zaten. Bir de şu var,
anlaşmazlıklar oluğunda illa ki kayınvalide veya gelin kötü insan olduğu için olmuyor bu anlaşmazlık.
Birbirlerini yeni yeni tanımaya çalışan insanlar biri oğlunun hatrına, gelin eşinin hatrına aynı evi paylaşmak zorunda kalıyor ki elbet çok zorlanıyorlar.
Yeni evlenen çift daha birbirlerine alışmadan, gelin bir de başka bir ailenin içinde buluveriyor kendini.
O nedenle kayınvalidenin iyi bir insan olması onunla aynı ev içinde süt liman yaşayacaksınız demek olmuyor.

Aileler aslında kızları evlenmeden biraz daha olsun yanımızda kalsın derler, ayrı evi ise şart koşarlar.
Senin ailen bu şekilde düşünmüyor olabilir ama sen düğün olmadan gitmeyeceğim dersen seni zorla göndermezler herhalde. Yaşın daha çok genç zaten ailenin yanında kal,
gerekirse ev işlerini annenden öğrenirsin ona yardım edersin.

ben öyle düşünmüuorum..milletin annesı babası ölüyo düğünü yapıyorlar..kaza gecırmısler tamam gecmıs olsunda..ablası abısı degılkı bu teyzesı enıstesı ne alaka..sen bırkere evlenıceksın onlara da alllah ömür versın yasıyorlar sonucta.cenaze olsa yıne bır derece derım..sen dugununden vazgecme..ben aılesıne şaştım sızın düğünü nasıl ertelemeye kalkıyorlar bılmıyorum..sen yap düğününü..ben ne evlenenler gördüm abısı askerde bal gıbı yapıyorlar..dedesı ölmüş yapıyorlar..bu sadece bahane.onu bırak babası öldü düğün yaptılar..bir söz vardı ne cenaze kalır kalkacak ne düğün diye..

ayrıca nıkahın kıyıldıysa kıyıldı bekle esının gelmesını..eger bunu zorunlu kılan bir dururm yoksa..babanın evınden cık düğününle..nekadr seversen sev ınan cok pişman olursun..

Nişanlın ve ailesi çok şanslı bence senin gibi anlayışlı bir gelinleri var bunu kendi içinde sorgulaman bile çok güzel bir davranış anlayışsız birisi olsan düğün diye tuttturabilirdin. Ailen seni çok güzel yetiştirmiş , ailenin nişanlılık süresini uzatmak istememe konusunada bir bakıma hak veriyorum o süre uzadıkça sorunlar çıkabiliyor olmayacak şeylerden sorun çıkabiliyor falan filan , ama sevgili eşinin aileside haklı kadın kardeşi yoğun bakımdayken düğün yapamaz çok abest olur kardeş bu yani , bence kv kırma canım..

teyzesi yoğun bakımdayken düğün olması ayıp kaçar bence. Allah korusun herkes kendi teyzesinin aynı durumda olduğunu düşünerek empati yapmalı...

ama tabi sen de düğün olduktan sonra eşinin yanına gitmelisin...

yanlış anlama muhalefet olsun diye yazmıyorum bunu..benım teyzelerım amcam halam kaza gecırse ben düğünümü ertelemem..cidden böyle hatta benım dugunıume 2 teyzem gelmedı bıle kahrolmadım..kendılerı bılır..en yakınım annem babam kardeslerım gerı kalan ıster gelır ıster gelmez..kaza gecırdılerse gecmıs olsun..yaparım düğünümü..ölüm baska ama..ve ayrıca tmm madem ertelenıyor..ozmn mevlüd ıle geçiştirmiycekler..dursun babasının evınde hersey yoluna gırdıgınde yaaprlar dugunu..sımdı mevlud yapcklar..1 sene snra düğün.ne anlamı kalırki.onlar karı koca olucaklar sonucta.kimse ıcın bir anlamı kalmaz komik olur hatta..yani ben böyle düşüyorum tabı kararı konu sahibi verıcek..

yok niye yanlış anlayayım. senin düğününe gelmediklerine göre pek yakın değilsiniz sanırım. senin açından bakınca haklı olabilirsin. benim teyzem anne yarısı gibidir, kendime göre düşünmüşüm :)

Arkadaslar yorumlar fıkırler ıcın hepınıze sonsuz tesekkurler ,ılk olarak sunu soylemelıyımkı gelınlık gıymek en buyuk hayalımden bırıydı ,tabı rabbım nasıp kılmadıysa yapacak bısey yok ,annemle cok tartıstık ve bana gıtmem gerektıgını soyledı babamsa sustu kaldı ,ıtıraz ettım ,ama cok katı kuralcı benı hala cocouk goruyor bana cık gıt dedı ve bunu ıcten soyledı hıssettım bunu kayınvalıdemlere geldım esylarımı toparlayıp ıkı gun oldu aramadı annem merak etmedı galıba hıc ,ama sunu soylemelıyımkı esımle aramızda herhangı bır yakınlasma yok suan zaten hastları oldugu ıcın ıyı durumda degıl ,kayınvaldem haftaya mevlut okutacak eger ıyoersır hastaneden cıkarlarsa askere gıtmeden dugunu yapıcaz ınsallh tekrardan yorumlar ıcın tesekkurler allaha emanet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…