• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün ne zaman olacak ?

En çok dikkatimi çeken nisanlinizın elimi bişey e sürmem demesi oldu. Bu tavrı hiç hoş değil.
Ayrıca kına yapmayiverin ne olcak.
Öyle organizasyonlu bindalli kına yapmadım bi eksiklik hissetmiyorum. Şimdiki aklım olsa düğün de yapmazdim.

Nişanlınızın üslubu karşısında rahatsız olmadınız mı? :110: bence böyle bencil, sizi önemsemeyen biriyle evlenmenizin yanlış olduğunu göstermeye çalışıyor Allah. Kına, nikah, düğün bunları bir yana koyup nişanlınızın lafına odaklanın bence. Zira burada en önemli şey bu gibi geldi bana. Çok itici

ben de aynı sizin gibi düşünüyorum. Nikah önce oldu diye kına neden kötü olsun ki ama bunu ona anlatamıyorum. Benim ailem gelmez kınaya diyor nikahtan sonra yapılırsa
Bu kadar cahil ailesi olan biriyle evlenip ne yacaksiniz,böyle rest çekerek size istediklerini bugun yaptıranlar yarın neler yapmaz ?öyleyse seneye kalsın düğününüz ,hem nisanlinizi hem ailesini daha iyi tanımış olursunuz,bence tanıdıkça soguyacaksiniz

evet ben de kınamın parasını veririm senin parana mı kaldım dedim

İnsanlar birlikte daha güzel zamanlar geçirmek için evleniyorlar birbirlerinin hayat yükünü hafifletmek, destek olmak, sevgiyle dolup taşmak için. Nişanlınızın ise hayatınıza daha da yük katacak gibi konuşuyor. Böyle para muhabbeti yapması evlenmek için tekrardan düşündürmedi mi sizi? Üzülmenizi istemem, memur kızsınız nice insanlar çıkar daha önünüze.. Bir daha düşünün derim

Sen ve nişanlın hariç herkes bşy söylemiş
bence nikahı evleneceğin zaman yaş tayini de o zaman iste
Bası şeyleri aceleye getirmemek iyidir.
Bu sene zaten kimsenin düğünü olmayacak

Ya sizin önceki konunuzu hatırladım ben.Hamile kalırsan bakire gibi kırmızı kuşak mı bağlayacaklar diyen hanzo.Cidden evlenmek mi istiyorsunuz siz bu adamla?Yazık size yazık!
Ay bu o adam mı? Hatırladımmm... Neden şaşırıyoruz ki o zaman laflarına, kıronun tekiydi

Çok dertliyim hanımlar çok 😔 temmuzda kınam olacaktı dört gün sonra nikahım . Malum durumlardan dolayı karşı taraf ertelemek istiyor nikahı da kınayı da. Öğretmeniz biz eş durumu olacak Ağustos’ta. O yüzden temmuzda nikahı yapmamız lazım ama kayınvalidem ve kayınpederim nikahtan sonra Kına mı olur abes olur diyip istemiyor bir sene sonraya kalsın diyorlar. Babam da müsade etmiyor o kadar nişanlı mı kalınır olsun nikah gerisini ben bilmem Kınayı mınayı diyor. Çok arada kaldım. Nişanlım da her şey çok güzel olsun gerekirse ertelensin diyor. Nikah olsun bir iki ay sonra Kına olsun ne olacak yani bu benim düşüncem . Nişanlım da nikah olduktan sonra ben hiçbir şeye elimi sürmem Kınaya para falan vermem diyor. Normalde düğün olmadığı için Kına salonunu o verecekti. Ben veririm Kına paramı diyorum. Kavga ettik bu sebepten. İşi yokuşa sürüyorlar . Millet maskeli olacak çubuklarla halay mı çekilir diyorlar. Sıkıldım artık olmayacaksa olmasın bitsin artık diyorum bu iş.
Böyle düşüncelere sahip bi adamla niye hâlâ evlenmek istiyorsun? Sevmiyor ki seni.

Bizde bi sebepten dolayi nikahi 5 ay oncesinden yaptik ama biz ayni evde yasamadik.eger nikahtan sonra beraber yasayacaksaniz kina yapmak banada cok sacma geldi.bence ya erteleyin ya nikah yapin sadece.

Böyle bir isteğiniz normal bir zamanda da olabilirdi çoğu insan sizin gibi tayin vb sebeplerle ya da nikahı düğün esnasında yapıp düğün zamanından kaybetmemek için daha önce yapıyor sonra da kına düğün hepsini yapıyor hiç de anormal karşılandığını görmedim. Ben de nişanlıyım nikahımın düğünde olmasını çok istiyodum ama şu an normal bi durumda değiliz nişanlım nikahı yapalım düğünü sonra yapalım diyor olabilir diyorum çünkü normal bir zaman değil. Ama nişanlınızın tavrı hiç hoş değil malesef.
Bir de lütfen düğünlerini yapmış ya da yapmayıp düğün düşünmeyen arkadaşlar düğün şart mı kına şart mı diyorsunuz ama herkesin düşüncesi, hayali, yaşam şartı her şey farklı bunu düşünerek yorum yapmanızı rica ediyorum zaten yeterince hevesimiz kırıldı sizler böyle konuştukça daha çok üzülüyoruz.

Ben de öğretmenim nikahı düğünden önce kıydık. Eşim polis olduğu için doğuda lojman çıkması için önceden nikah kıydık. Ama ayrı yaşadık düğüne kadar ben öğretmen arkadaşlarımla kaldım o da lojmanda kaldı. Yazın da düğün yapıp evimize yerleştik. Nikahın önce olması niye sorun olsun ki

Ogretmensiniz mesleginiz elinizde ne demeye bu aileyi bu adami cekiyosunuz.
Kayınvalidem kınaya kadar hamile kalırsan kınayı nasıl yapacağız diyor bir de ? Nikahtan sonra babamın evine dönmeye karar verdim ben de. Tabi nişan atılmazsa.
E ayrı yaşayın siz de tayininiz çıksın. Düğünden sonra aynı evde yaşarsınız

bu gelenekçilik daha doğrusu el aleme gösteriş için şekilcilikler beni bitiriyor. haklısınız düşüncenizde. nikah hallolsun nolacak. zaten mesafe çubuğu koysanızda kaç kişi gelecek. 5 kişi için mi salon tutacaksınız.

ama bence hepsinden önemlisi nişanlınızın ben para vermem tavrı. dakka bir gol bir sizi aslında yarı yolda bırakıyor.

Back
X