düğün setim...

Seti bozdurayım mı

• Bozdur borcun varken evde dursa ne anlamı var yenisini borcun bitince alırsın

OY: 108 50,5%
  • Sakın bozdurma herşey zamanında olur borç ödenir elbet

OY: 106 49,5%

• Ankete Katılan
    214
aslında kışın takabileceğim biryer yok :)
ama elbet düğünde gidilen güzel bir akşam yemeğinde falan takılır çünkü çok şık...
Çok seviyorsun ama hergün kullandığın birşey değil ..bozdur gitsin .. huzurundan önemli mi ? Yarın borcun biter daha iyisini alırsın ..

setler çok düşük fiyaat gidiyor o nedenle bozdurma derım, onun yerıne annenın taktıgı bıleziği bozdur o para eder, sana da yuzuklerın ve setın kalsın , gıden gerı gelmıyor ne yazıkkı bızde tum altınları bozdurduk, esım benden habersız kızıma takılanlarıda bozdurmus ama benım setlerım bılezıklerım duruyor, sonradan kızıma yapılan kunye ve bırkaç ceyregıde sakladım. ve onları asla bozdurmayı dusunmuyorum hepsının hatırası var ayda yılda bırde olsa kullanıyorum dugunden dugune bıle olsa..ceyreklerde baskasına goturmek maksatlı duruyor bır kosede...
bence sosyal aktıvıtelerden kısın bıraz yaza kadar borc bıtecekmıs ne de olsa ...

Hatira olanlari bir kuyumcuyla konusup satmis gibi parasini alsaniz borclariniz bitince tekrar o altinlari parasini odeyip alsaniz olabilir mi acaba

Böyle yerler sıkıntı çıkarıyorlar sanırım.
Ailelerden falan yardım isresen toparlanmak için?

Altınları geri gelecek kafasıyla yapma hiç bir işi.
Genelde gelmiyor yerine.
İhtiyaçlar bitip de altın dolduracak kıvama ulaşmak uzun zaman alıyor.
O zaman gelince de farklı yatırımlar yapılıyor :)

Altın takmayı seviyorsan, setin gidince üzüleceksen bi kez daha düşün bu yüzden.

ailemden yardım isteyemem.
annem zaten zor geçiniyor ,
babamdanda istemek gurur meselesi gibi. zor geliyor bana

değil mi.
başkasına boyun eğeceğime satmak en iyisi gibi gözüküyor.
çünkü maddi sıkıntımı kimseye belli etmek istemiyorum ..
gururum inciniyor

vallahi öyle.ben 55 yaşındayım.35 yıldır evliyim.daha annemden bile 5 lira para istememişimdir.zor zamanlarımda sattım yedim.iyi zamanımda,tekrar aldım.yanlış anlamayın,şimdi 10 set alabilecek param var.ama almam.önceliklerim farklı.

annemin taktığı öyle bildiğimiz bilezik değil
bileklik tarzında işlemeli
o yüzden o da etmez. annem zaten takarken kolundan hiç çıkarma benden sana bir hatıra olsun dedi
asla satamam

Borcunuz ne borcu? Yani daha iyi hayat yaşamak için mi borç yaptınız? Yoksa daha kötü bir hayat yaşamak için mi?
Ayrıca bozdurun, borçları kapatmaya çalışın. Bileziği de bozdurun derim. Evde yemek olmaması cebinizde 10 lira ile idare edip bilezik hatıradır diye düşünmeniz lüks bence.

Ben altın bozdurmam diyecektim ama zaten elinizdeki tüm altınları bozdurmuşsunuz.
Hayırlısı olsun,inşallah bir an önce feraha çıkarsınız.
Eşin de sen de ek iş yapsanız toparlanırsınız inşallah.
Borç almakla,altın bozmakla bu işin sonu yaş maalesef.

Eşin ailesinden isteyemez mi?
onun ailesi yardım ediyor ama 30 lira 50 lira
babası yok
anneside çalışmıyor babasının emekli maaşını ve kira alıyor
onunda borcu var
ablası çok zengin ama cimri hayatta 10 lira bile vermez (zamanında borç istedik ordan biliyorum,denemeye bile değmez)
abisi asla (süreklide lafını yapar yıllarca hemde borcun varsa evlenmicektin diye)

ek iş mantıklı. buna bir bakayım bulabilirsem hafta sonları çalışabilirim

O zaman şu an set düşüneceğin en son şey.
Borcunu bi standarda getirmeye bak.

Kartopu gibi yuvarlanarak iyice ödeyemeyeceğin bi yere varmaaın Allah korusun.

kredi evlilik için çektiğimiz kredi
benim senetle aldıklaırmda küçük ev aletleri falan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…