düğün sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibine neden bu kadar yüklenilmiş anlamadım.. Kızcağız alt tarafı bir şey sormuş; şuan herkes burda yargılıyor ver ne olcak bilmem ne diyor ama kendi başımıza gelse kimse istemez.
Kız nişanlanmış düğüne 1 ay kala , takılan paraların altınların her ne ise salona gideceğini duyuyor. Normal mi sizce bu ?

Bence anormal.
Paraların salona gideceği değil, bunu düğüne 1 ay kala duymuş olması saçma.
Adam tek basına evlenmiyor, kıza sorulması, rızası alınması gerek. evli 2 insan boşandığında dahi düğünde takılanları hakim kadına veriyor. Yani bizzat yaşadım ondan biliyorum.
Takılan her şey kıza ait aslında. Garip bir durum yok.

Bende olsam tepki veririm neden düğüne 1 ay kala öğreniyorum diye. Daha önce söyleyebilir, istişare yapılabilir konuşulabilinir böyle pat diye birinden akıl almış ta gelmiş gibi sormadan etmeden kendi kafasına göre iş yapamaz. Yanlış
İyi de demek ki eşyalar masraflar çok geldi yapamayacaklarını anlamış insanlar ne yapsınlar 🤣

Eğer öyle ise iş değişir zaten arkadaşım. Ama konu sahibinin anlattığı gibi düğüne 1 ay kala bu söylendi ise, ben nişan atmaya kadar dahi giderim.
Konu altın, para değil. Salak yerine konduğum için. Yani köprüyü geçene kadar ayı ya dayı demek gibi bir şey.
Benim annem babamda emekli mesela.. onlar da nişanımı yaptılar, kına mı yaptılar, yatak oda mı aldılar, beyaz eşya damatlık takı vs... bir sürü para harcadılar ama nişanda takılan herşeyi bana teslim ettiler.
He karşı taraf ta böyle yaptı.
Ama 1 ay kala denseydi biz bu paralar ile salon ödücez hadii yaaa benim ailem enayi mi herşeyi ceplerinden yaptılar' derdim. Bunun için yalan yok büyük kavga da çıkarırdım :oops: Ama şartlar ve durumlar söylediğim gibi ise ..
Tabii ki kimse salak yerine konmak istemez ama demek istediğim her zaman bir öncesinde sinyal verilir. Kimseye gökten inmiyor sorunlar.

İyi de demek ki eşyalar masraflar çok geldi yapamayacaklarını anlamış insanlar ne yapsınlar 🤣
Derhal zindana gönderilmeli, 15 gun ac susuz bekletilmeli 😁😁😁😁😁
İnsanlar yetisemeyeceklerini, yetemeyeceklerini soylemisler canlarını mı alcaklar ben anlamadim ki 🤷‍♀️
Konu sahibi ne yapacak ben diyeyim es ailesine veya nisanlisina hic bisey diyemeden kuzu kuzu evlenecek o olacak sonunda burda bu sekilde kabul edemem ayıp diyor sonuc olarak ne yapcaksin dedigimizde 🥴🙊

Tabii ki kimse salak yerine konmak istemez ama demek istediğim her zaman bir öncesinde sinyal verilir. Kimseye gökten inmiyor sorunlar.
Öncesinde tek verilen sinyal;

Ben başka bir düğün salonu beğenmiştik daha pahalı ve büyüktü. Annem ile kayınvalidem konuşurken anneme ''Yazık çocuklara takılanlar oraya gidicek birikimlerinden de olacaklar '' demiş. Annem bunu bana sorduğunda bilmiyodum zaten bana böyle bir şey denmemişti. Daha sonra orası bize uzak felan diyerek salonu annesi değiştirdi. Resmen yarı fiyatına bu yeri tuttuk. Nişanlım da 1 ay kala bana böyle bir şeyi söyledi.

İnsanlar yetisemeyeceklerini, yetemeyeceklerini soylemisler canlarını mı alcaklar ben anlamadim ki 🤷‍♀️
Konu sahibi ne yapacak ben diyeyim es ailesine veya nisanlisina hic bisey diyemeden kuzu kuzu evlenecek o olacak sonunda burda bu sekilde kabul edemem ayıp diyor sonuc olarak ne yapcaksin dedigimizde 🥴🙊
Zaten kabul etmeyeceğim asla demiyorum. 10 yıllık birlikteliğimi bir düğün için bozacak değilim. Sadece bu olay beni kırdı. Sizlere de sorup fikir almak istemiştim. Sizlerde nasıl oldu sizce bu durum normal mi diye. Çünkü daha önce duymamıştım.

Zindan şart

Ben başka bir düğün salonu beğenmiştik daha pahalı ve büyüktü. Annem ile kayınvalidem konuşurken anneme ''Yazık çocuklara takılanlar oraya gidicek birikimlerinden de olacaklar '' demiş. Annem bunu bana sorduğunda bilmiyodum zaten bana böyle bir şey denmemişti. Daha sonra orası bize uzak felan diyerek salonu annesi değiştirdi. Resmen yarı fiyatına bu yeri tuttuk. Nişanlım da 1 ay kala bana böyle bir şeyi söyledi.
Mervecim bak gercekten inan iyi niyetimle yaziyorum bak iste burda vermisler sinyali. Daha ne desinlerdi 🤷‍♀️ Boyle olcagini biliyor olman lazımdı o cumleden sonra. Bu sana 1 ay kala nisanlin tarafindan soylenmis olabilir ama bilgisi onceden iletilmis zaten size🤷‍♀️

Bizde bize takilan para ve altinlar ailenin olur. Yani bana takilan benim ailemin. Esime takilan esimin ailesinin...
Daha neler diyen vardir belki.. uzerime 30bin euroluk deger var ise tabi bu bana verilmez !. Ztn aileler cocullarina yeterince altin takar ve ayrica elden takilan bileziklerde gelinjn olur. Sadece o serite baglananlar bizim degildir..

Bizde bize takilan para ve altinlar ailenin olur. Yani bana takilan benim ailemin. Esime takilan esimin ailesinin...
Daha neler diyen vardir belki.. uzerime 30bin euroluk deger var ise tabi bu bana verilmez !. Ztn aileler cocullarina yeterince altin takar ve ayrica elden takilan bileziklerde gelinjn olur. Sadece o serite baglananlar bizim degildir..
Sizin adette tamamen farklıymış. Onlar dada bizdede düğünde takılanlar gelin ve damatındır.

Yalnız Merve bu sinyal değil bu kayınvalidenin açıkça belirtmesi orada annen müdahale etmeli yani sormalıydı. Hadi o sormadı sen sorup ona göre nikah ya da düğün olarak karar vermeliydin. Son 1 ay kala olan bir şey yok, onlara göre sen bunu önceden biliyordun ve bir şey demedin, gayet normal karşıladın. Keşke nikaha çevirtseydin.

Siz yanlis yapmissiniz diye herkes boyle davranacak degil . Bir turkiye gercegi var dugunu aileler yapar. Konu sahibinin tutumuna sasirmayin bence.Ayrica kendi nisan elbisesini alani da ilk kez goruyorum. Esinizin ailesi bedavaya getirmiş siz de ses etmemis almissiniz tuhaf olan sizinki yani
Kusura bakmayın ama yorumunuzu okurken üstüme alındım nedense. Nişan kıyafetimi müstakbel nişanlım ödemişti, kendi kazandığı parayla, o sayılıyor mu? Hani ailesinin parası değil ya..

Bu kafalarda oldukça bu ülkenin gelişmesini beklemek çok acı.. Ailelerimiz bizi okutmuş, büyütmüş, meslek edinmişiz, para kazanmışız.
Daha niye onlara el açalım? Herkes elinden geldiğini, yapabildiğini yapar. Bedavaya gitmek nedir hem? Bir kadın bunu nasıl yakıştırır kendine, "bedavaya gitmeme" durumunu?

Tabi ailelerin durumu çok iyidir, jestler yapar, ev de alır düğün de yapar. Varken yapmıyorsa o ayrı elbette.

Konu sahibine de önerim, açıkça sorabilirsin. Bu ayıp değil, aile olacaksınız. Şahsi fikrim, düğünde takılan takılara ne yapılacağına evlenenen çiftin karar vermesidir. Yolun başı için iyi bir birikimdir.
O birikim düğüne gidecekse de ben o düğünden vazgeçerim..

Eşyaları ailesi ödedi bize bir borç bırakmadılar. Fakat düğün yapmak bence onların çocuklarına bir borcu. Kayınvalidem baya abartı şeyler sever başkalarının düğünüyle hava atar ama konu bize gelince kenara çekildi.

bir anne babanın borcu çocuklarına iyi yetiştirmek onlara imkanları dahilinde en iyi eğitimi aldırmak
Düğün yapmak değil
durumları çok iyi olur, eşyaydı düğündü herşeyini yaparlar ve seve seve yaparlar
ama durumları sade eşyaya yetiyorsa onu yaparlar
düğün veya nikah sizin tercihiniz
parayı salona yatırmak istemesseniz bunu nişanlınıza halledin
koca koca insanlar evlenmeyi biliyorsanız masraflarda size ait olmalı
şimdi düğünümü, eşyamı yapsın ama yarın evime gelmesin, hiç birşeyime karışmasın olur
Birde nişan yaptık nişan yaptık diyenide anlamiyorum
Nişan düğünün yanında neki
Devede kulak
Nişan diye yapılan organizsyonları çocuğumuz çocuklarımıza doğum günü diye yapiyoruz artık
4*4 lük nişan yaptık demek çok tuhaf o yüzden

Son düzenleme:
Kusura bakmayın ama yorumunuzu okurken üstüme alındım nedense. Nişan kıyafetimi müstakbel nişanlım ödemişti, kendi kazandığı parayla, o sayılıyor mu? Hani ailesinin parası değil ya..

Bu kafalarda oldukça bu ülkenin gelişmesini beklemek çok acı.. Ailelerimiz bizi okutmuş, büyütmüş, meslek edinmişiz, para kazanmışız.
Daha niye onlara el açalım? Herkes elinden geldiğini, yapabildiğini yapar. Bedavaya gitmek nedir hem? Bir kadın bunu nasıl yakıştırır kendine, "bedavaya gitmeme" durumunu?

Tabi ailelerin durumu çok iyidir, jestler yapar, ev de alır düğün de yapar. Varken yapmıyorsa o ayrı elbette.

Konu sahibine de önerim, açıkça sorabilirsin. Bu ayıp değil, aile olacaksınız. Şahsi fikrim, düğünde takılan takılara ne yapılacağına evlenenen çiftin karar vermesidir. Yolun başı için iyi bir birikimdir.
Canim seninle Agustos annelerindende yazısıyoruz 😘
Onu bana yazdilar ama ben hic gocunmuyorum :) calisiyordum o zaman isim vardı param vardı nisan kiyafetimi begendim ve nisanlim kilometrelerce uzakliktaydi bana. Ne yapsaydim telefon açıp para gonder soz nisan kiyafetimi alcam deseydim 😂 bence asıl bu ayıp ya asla diyemezdim🙊
Kaldı ki oda yuzukleri alırken bana telefon açıp hadi yuzuk parami gonder demedi zaten altin yuzuk alinmadi begendigi baska bi tarz alindi ama acipta parasini benden isteseydi veya ben ondan bence bu tuhaf olurdu 🤭

Ben de bunu anlatmaya çalışırken para göz aileyi düşünmeyen yaşlı düşmanı gelin ilan edildim burada.

Maddi durumu standart bir aile düzeyinde. Fakat anne baya tutumlu yani kayınvalidem. Babası emekli ama çalışıyor. Ayrıca dede yerinden ayda 4.000 tl onlara kira geliyor. Biz ise yeni evlenen evi olmayan çocukları... Ev almak hedefimiz iken düğünü kendimiz karşılamak neden ? Onun dediği eşyaları, takıları ailesi almış. Düğünüde bu şekilde ben yapıcam diyor.

Durumu olmasa ailesinin biz eşya almaya gittiğimizde anneside bi koltuk takımı beğenip ben de bunu alcam çok beğendim demezdi. O eşyayı bu sıkışıklıkta almak yerine düğün yapardı.

tabii canım
kadın ölsün zaten yeni koltuk onun neyine
hata o 4000 lira kirayıda size vermeleri gerekir onlar kim ki, napacaklar o kadar parayı dimi
ay iyiki oğlum yokta böyle gelin derdim olmayacak çok şükür
kızlarımıda nasıl yetiştirmem veya yetiştirmemem gerektiğini burda hergün biraz daha öğreniyorum

24 yaşında 10 senelik birliktelik ne ya o da ayrı bir olay tabii

Ailenin durumu yoksa onun tarafından takılanlarla ödeyin ve uygun bir düğün yapın.kendi takılarınızı harcatmayın derim.Allah korusun boşanma durumu olsa o takılar sizin güvenceniz.eğer onun tarafından karşılanmaz derseniz o zaman nikah yapın.illa düğün olacak diyorsanızda mecbur razı geleceksiniz.yok diyene başka ne denebilir ki?

tabii canım
kadın ölsün zaten yeni koltuk onun neyine
hata o 4000 lira kirayıda size vermeleri gerekir onlar kim ki, napacaklar o kadar parayı dimi
ay iyiki oğlum yokta böyle gelin derdim olmayacak çok şükür
kızlarımıda nasıl yetiştirmem veya yetiştirmemem gerektiğini burda hergün biraz daha öğreniyorum

24 yaşında 10 senelik birliktelik ne ya o da ayrı bir olay tabii

Noldu 24 yaşında 10 senelik birliktelik ayıp mı günah mı? Şimdi o olay olur burada. Gerçekten sizin gibi insanları hiç bir zaman anlamadım anlamak da istemiyorum. Bu kadar cahil bir toplum olmayı hakedecek ne yaptık hiç biliyorum. Kadın ölsünmüş bilmemneymiş. Koltuk alacak parası var diyorum yani düğünü parasızlıktan felan değil yapmaması diyorum onu örnek verdim ama sizin gibiler anlamaz işte.

Kızlarını nasıl yetiştirmen gerektiğini buraya girip öğreniyorsan zaten vay onların haline.

Evet 14 yaşında nişanlım ile tanıştık çocukluk aşkı bugün evliliğe taşındı. Bumu şaşırılcak olay ? Açın kadın programlarını izleyin evde sonra internetten de çocuk yetiştirin. Yazık onlara acıyorum şimdiden.

Hanfendi bedavaya gitmek tabiri ni ben kullanmadim duzgun okuyun bedavaya getirmisler dedim.ikisi cok farkli seyler Nisanlin yada ailesi fark etmez buraya yazan bayan kendi almis ona istinaden yazdim. Bakin ne aldiniz odediniz bize ne . O sizi baglar benim tercihlerimde beni baglar.
Ayrica bu el acmak degil konu sahibinin yazdiklarona bakarsan anlarsin oldugu ve basta soylenmedigi halde dugune 1 ay kala dugunu takiyla odeyecrklerini belirtmisler.

merhaba,

1 ay sonra düğünümüz var ve düğün yerimizin parasını takılan paralarla ödeyeceğimize dair bir şey duydum nişanlımdan. Kendisine böyle bir şeyi istemediğimi söyledim fakat beni dinlemiyor.

Böyle bir şey ne kadar doğru bana yardımcı olun lütfen....
Bizim bir tanıdıkta evlendi bir kaç sene önce gelinliği kadın Almanya’dan getirtmiş.Düğün salonu parasını düğünde takılanlarla ödeyeceklermiş düğünde de takılanlar umdukları gibi olmamış.Bir baktık salonun kenarında düğün sahipleri ile konuşuyorlar. Düğün salonu sahibi kuzenin arkadaşı imiş de kefil olmuş sonra getirirler diye adamları ikna etmişti.Hoş bir durum değildi o kadar havalı gelinlik felan ama sonra böyle olması.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X