düğün sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben 2 ailenin de aynı dozda hırpalanması gerektiğini düşünüyorum bu mevzularda..
Kimse düğün parasını ödemek zorunda değil. Madem takıyla ödenecekmiş, varsa naktim öderim yoksa takıdan öderim. Demek düğünü biz gençler yapıyorz, nişan da öyle olacak derim ve gerekirse kolumdan bilezik bozdurur aileme veririm..
Ki ben, forumda belki en geleneksel şekilde evlenen kişiyimdir. Sana bu durumda diyebileceğim şey, aileni ezme.. Gerekirse kendin ezil ama anneni babanı ezme.. Bırak elinde takı dahi kalmasın, çalışırsınız yaparsınız. Düğünü kendiniz yapın, nişan/kına parası altında baban ne harcadıysa ona ver. Bir taraf ödeyip bir taraf seyre bakmamalı.

Ben 2 ailenin de aynı dozda hırpalanması gerektiğini düşünüyorum bu mevzularda..
Kimse düğün parasını ödemek zorunda değil. Madem takıyla ödenecekmiş, varsa naktim öderim yoksa takıdan öderim. Demek düğünü biz gençler yapıyorz, nişan da öyle olacak derim ve gerekirse kolumdan bilezik bozdurur aileme veririm..
Ki ben, forumda belki en geleneksel şekilde evlenen kişiyimdir. Sana bu durumda diyebileceğim şey, aileni ezme.. Gerekirse kendin ezil ama anneni babanı ezme.. Bırak elinde takı dahi kalmasın, çalışırsınız yaparsınız. Düğünü kendiniz yapın, nişan/kına parası altında baban ne harcadıysa ona ver. Bir taraf ödeyip bir taraf seyre bakmamalı.

evet bu cok mantikli.
eger adetlere uyulmayacaksa nisan parasi da kiz ailesine kitlenmemeli.
Ama anladigim erkek ailesi de kalan tum esyalari almis, yani su konu ozelinde pek bir haksizlik yok gibi.

evet bu cok mantikli.
eger adetlere uyulmayacaksa nisan parasi da kiz ailesine kitlenmemeli.
Ama anladigim erkek ailesi de kalan tum esyalari almis, yani su konu ozelinde pek bir haksizlik yok gibi.

Yazmıştı konu sahibi ailesinin harcadıklarını ama ben hesap konusunda azıcık kıt olduğum için hesaplayamadım pek. 😀 Çok aşağıda olmadığını söylüyordu sanırım ailesinin harcadıklarını.

merhaba,

1 ay sonra düğünümüz var ve düğün yerimizin parasını takılan paralarla ödeyeceğimize dair bir şey duydum nişanlımdan. Kendisine böyle bir şeyi istemediğimi söyledim fakat beni dinlemiyor.

Böyle bir şey ne kadar doğru bana yardımcı olun lütfen....
iyide diyemiyomusun o takılanların yarısı benim ailemin tarafından gelicek diye yada maden ille vericek ailesine kendi üstündekileri versin sen kendi küçük altın bilezik paraları verme

Bu konu da çok kişi ban yiyecek :) Çok kişinin kellesi gidecek :)

Ne ilginç gerçekten, insanlar eleştiri ile hakareti birbirine karıştırıyorlar; ciddi anlamda.

Kimisi altınını verir, kimisi vermez; kimse altınını vermek zorunda da değil.
Neden herkes kendi doğrusunu birilerine dayatmaya çalışıyor. Ben vermedim; kayınvalidem, kayınpederim de almadı. Düğünümü de yaptılar, eşyalarımı da aldılar. Aynı şekilde benim de ailem herşeyimi yaptı; nişanım da takılanları hepsini verdi.

Başka birinin eş ailesi eşya almıştır düğün yapmaz vs .. herkesin doğrusu kendine.

İlginç gerçekten. :KK51:

Altınlar kadınındır, erkeğin ailesinin zorla alma gibi bir hakkı yoktur. Kadın isterse düğününe harcar kendi bileceği iş. Burada sizin itiraz etmeniz gereken yer düğün yapma kararı alınmış ama bir ay kala size ait olan altınlarla ödeneceği söylenmiş. Size en baştan söylenmemiş, belki söylense düğün istemeyecektiniz. Mantıklı bulmuyorsanız altınlarınızı düğüne vermeyi vermeyin.

Bu konu da çok kişi ban yiyecek :) Çok kişinin kellesi gidecek :)

Ne ilginç gerçekten, insanlar eleştiri ile hakareti birbirine karıştırıyorlar; ciddi anlamda.

Kimisi altınını verir, kimisi vermez; kimse altınını vermek zorunda da değil.
Neden herkes kendi doğrusunu birilerine dayatmaya çalışıyor. Ben vermedim; kayınvalidem, kayınpederim de almadı. Düğünümü de yaptılar, eşyalarımı da aldılar. Aynı şekilde benim de ailem herşeyimi yaptı; nişanım da takılanları hepsini verdi.

Başka birinin eş ailesi eşya almıştır düğün yapmaz vs .. herkesin doğrusu kendine.

İlginç gerçekten. :KK51:
Birde herşey yapılabilecek mi durumu var.. Benm de eşimin ailesi herşeymzi yaptı sağolsunlar.. Ama maddi güçleri yetmeseydi ben diyemezdim evimin eşyasını aldınız düğünümü de siz yapacaksınız diye.. Ve ben hala daha eşmin ailesnin kira gelrini bilmiyorum.. Konu sahibi onu da katmş kira alyorlar yapsnlar.. Ailenin içine girmeden nerden bilecek ki giderleri var mı belki de o kira geliri başka yere gidiyor.. Birde önceden eş adaynn annesi konu sahbnin annesine takılacak parayla ( altınlar değil) düğün salonunun ödeneceğini söylemiş.. Madem bu kadar sorun edecekti konu sahibi 1 ay kala değil o zaman ayağa kalkp madem öyle ben düğün istemiyorum veya takılanlara dokundurmam başka yol bulun da diyebilirdi öyle değil mi ?

Siz yöneticisiniz. Eşiniz de sizinle benzer konumdadır diye düşünüyorum.
Aileler -eşinizin ailesi dahil- eşyalarınızı almış, sıfır borç var üstünüzde.

Düğün salonuna ödeyeceğiniz para 8 bin tl. Sizin konumunuzda, çok şükür yokluk görmemiş, bir dediği iki edilmeyecek maddi rahatlıkta büyütülmüş, yönetici maaşı olan bir kadın için bu rakam çok büyük olmamalı.

Ev peşinatı yapacaktık demişsiniz de 8 bin TL ev peşinatında çok büyük bir kayıp olmaz, elbette ki bu konuları araştırmış biri olarak bunu da biliyorsunuzdur.

Eşya borcunuz varmış gibi üç dört ay biraz kemer sıkar o parayı çok rahat yerine koyarsınız.

Altınlar kadınındır, erkeğin ailesinin zorla alma gibi bir hakkı yoktur. Kadın isterse düğününe harcar kendi bileceği iş. Burada sizin itiraz etmeniz gereken yer düğün yapma kararı alınmış ama bir ay kala size ait olan altınlarla ödeneceği söylenmiş. Size en baştan söylenmemiş, belki söylense düğün istemeyecektiniz. Mantıklı bulmuyorsanız altınlarınızı düğüne vermeyi vermeyin.
Konu sahibinin annesine çıtlatmış eş ailesi bu durum konu sahibinin beğendiği yerin ücreti için orası çok pahalı takılanlar oraya gider ellernde kalmaz demiş annesi de konu sahbine söylemş ama o zaman ne annesi ne konu sahbi birşy dememiş.. Şimdi eş adayı söyleynce konu göze batmış yani aslnda önceden beri belliymiş böyle olacağı..

Bizde altinlar gelinde kalir, takilan butun paralarla salon odenir.
O yuzden kiz tarafi geline genelde daha fazla altin takmaya ozenir.
Erkek tarafida gonlunden gectigi kadar altin (bana sagolsunlar gorumceme nekadar taktilarsa o kadar taktilar)
Damadin amcalari dayilari halalari para takar.
Bu sekilde kimse magdur olmaz diye dusunuyorum.

iyide diyemiyomusun o takılanların yarısı benim ailemin tarafından gelicek diye yada maden ille vericek ailesine kendi üstündekileri versin sen kendi küçük altın bilezik paraları verme

Yokmsadece paralar salona verilecek
Altın çeyrek takı kızda kalacak

Ama.kiz ona da söyleniyor

Altın olarak değil nakit paraları vereceğini söyledi. Kendisi de benimle birlikte bir düğün istedi zaten çok abartılı bir düğünde değil üstelik. Ama ailesinin hem eşyalar hem de düğüne yetişemeyeceğini söyledi. Çok şükür sıfır borçla evleniyoruz ama böyle bir teklifle geldi bana
Sifir borcla evleniyorsunuz ailesi esyalari karsiliyor daha neyin istegi bu
Su gelinlerin evlenirken kendini prenses sanma olayi ne zaman bitecek
Koca koca insanlar sizi evlendirmek icin borc harc yapiyor ya da kenardaki birikimini yiyor siz de elinizi tasin altina sokuverin bir zahmet
Afedersiniz ama bu kadari da biraz arsizlik

Dügüne 1 ay kala söylenmesi hos olmamıs. Bastan söylenseydi ona göre durum ayarlanıp yolunuzu cizebilirdiniz. Madem bizde nikah olmaz dügün olur demesini biliyorlar dügünüde yapmasını bilecekler o zaman. Altınları vermek zorunda degilsiniz, bana bastan böyle konusmadın dersiniz. Çok saçma gerçekten böyle şeyler iki kişi arasında en bastan konusulmalı.

Dügüne 1 ay kala söylenmesi hos olmamıs. Bastan söylenseydi ona göre durum ayarlanıp yolunuzu cizebilirdiniz. Madem bizde nikah olmaz dügün olur demesini biliyorlar dügünüde yapmasını bilecekler o zaman. Altınları vermek zorunda degilsiniz, bana bastan böyle konusmadın dersiniz. Çok saçma gerçekten böyle şeyler iki kişi arasında en bastan konusulmalı.

Enişte altınları istemiyor ki

Gelen paralarla salonu ödesek diyor

Anamlar hem eşya hem.salon kaldıramıyor diyor

Yok prensesim yok diyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X