düğün sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bizim bir tanıdıkta evlendi bir kaç sene önce gelinliği kadın Almanya’dan getirtmiş.Düğün salonu parasını düğünde takılanlarla ödeyeceklermiş düğünde de takılanlar umdukları gibi olmamış.Bir baktık salonun kenarında düğün sahipleri ile konuşuyorlar. Düğün salonu sahibi kuzenin arkadaşı imiş de kefil olmuş sonra getirirler diye adamları ikna etmişti.Hoş bir durum değildi o kadar havalı gelinlik felan ama sonra böyle olması.
Benim korkum da bu işte.

Noldu 24 yaşında 10 senelik birliktelik ayıp mı günah mı? Şimdi o olay olur burada. Gerçekten sizin gibi insanları hiç bir zaman anlamadım anlamak da istemiyorum. Bu kadar cahil bir toplum olmayı hakedecek ne yaptık hiç biliyorum. Kadın ölsünmüş bilmemneymiş. Koltuk alacak parası var diyorum yani düğünü parasızlıktan felan değil yapmaması diyorum onu örnek verdim ama sizin gibiler anlamaz işte.

Kızlarını nasıl yetiştirmen gerektiğini buraya girip öğreniyorsan zaten vay onların haline.

Evet 14 yaşında nişanlım ile tanıştık çocukluk aşkı bugün evliliğe taşındı. Bumu şaşırılcak olay ? Açın kadın programlarını izleyin evde sonra internetten de çocuk yetiştirin. Yazık onlara acıyorum şimdiden.

benim kadın programları seyredecek kadar vaktim yok kusura bakmayın. Sizin kadar boş vaktim yok benim. Kızlarımın eğitimi için çalışmak durumundayım. İlerde kendi ayakları üzerinde durabilsinler, kimseden maddi manevi beklentileri olmasın diye uğraşiyorum malum. Kendimde o şekilde yetiştirildiğim için onlarında bu şekilde hayata başlamalarını istiyorum çünkü. Çok şükür iki tane aklı başında, hedefleri evlilik değilde kariyer olan iki tane vizyon sahibi kız evladı yetiştiriyorum.
Evet gerçekten bende şaşırıyorum bazen bukadar cahil topluluk nasıl oluyor diye ama çok şaşırmamak lazımmış bu yazıklarınızı okuyunca.
Size 14 yaşında tanıştığınız nişanlınız ile ömür boyu mutluluklar dilerim....

benim kadın programları seyredecek kadar vaktim yok kusura bakmayın. Sizin kadar boş vaktim yok benim. Kızlarımın eğitimi için çalışmak durumundayım. İlerde kendi ayakları üzerinde durabilsinler, kimseden maddi manevi beklentileri olmasın diye uğraşiyorum malum. Kendimde o şekilde yetiştirildiğim için onlarında bu şekilde hayata başlamalarını istiyorum çünkü. Çok şükür iki tane aklı başında, hedefleri evlilik değilde kariyer olan iki tane vizyon sahibi kız evladı yetiştiriyorum.
Evet gerçekten bende şaşırıyorum bazen bukadar cahil topluluk nasıl oluyor diye ama çok şaşırmamak lazımmış bu yazıklarınızı okuyunca.
Size 14 yaşında tanıştığınız nişanlınız ile ömür boyu mutluluklar dilerim....

Benim de öncelik hedefim okulumu bitirip çalışmak oldu evliliği daha sonraya bıraktım her zaman. Ki öyle de oldu. Şu anda aynı zaman yüksek lisansımı bitirmek üzere aynı zamanda evlenmek üzere olan bir genç kızım.

Şükür ki benimde aklım başımdaymış...

Teşekkürler.

Konu sahibi gordugun uzere konun sabote ediliyor . Sen nisanlinla konus coz bu durumu ben yerinde olsam konuyu kapattirirdim. Fayda dan cok sinirin bozulur burda gerek yok
Gerçekten bu insanların bu kadar acımasız olması beni çileden çıkartıyor. Konu tamamen saptı başka yerlere gidiyor. Onların yüzünden yardımcı olmak isteyenlerde yazamayacak. Hemcinslerimizin böyle saldırgan olmasından sonra erkeklerin cinayet işlemesine şaşırılmamalı.

İstemedıgınıze göre sizin paranız var onu vereceksiniz sanırım....
Ya da dığını ırkık tırıfı yıpsın ıdıtlır ıylı diyorsunuz
Ama yemezler paran yoksa evlenmeyeceksin ya da parana göre düğün yapacaksın ya da alternatif yol bulacaksın....

ayrıca bu gelenek dediklerimizin çoğu geçmişteki yaşam koşullarından ötürü ortaya çıkmıstır
Şimdi hem evlenme yaşı büyüdü hem de insanlar(bazı insanlar) daha bilinçli...

altınlarını vermek istemıyorsan git para bırıktır ya da sadece nikah yap ya da evlenme

Ya ben bu evlilik rituellerine biraz karsiyim galiba.dugun bana biraz gereksiz geliyor.hani ona harciyacaginiz parayla evinizin eksigini falan alrsiniz ya da ne bileyim balayina gidersiniz.zaten hayat zor ekonomik kosullar fena kim yadirgayabilir ki boyle bir tercihi.

İstemedıgınıze göre sizin paranız var onu vereceksiniz sanırım....
Ya da dığını ırkık tırıfı yıpsın ıdıtlır ıylı diyorsunuz
Ama yemezler paran yoksa evlenmeyeceksin ya da parana göre düğün yapacaksın ya da alternatif yol bulacaksın....

ayrıca bu gelenek dediklerimizin çoğu geçmişteki yaşam koşullarından ötürü ortaya çıkmıstır
Şimdi hem evlenme yaşı büyüdü hem de insanlar(bazı insanlar) daha bilinçli...

altınlarını vermek istemıyorsan git para bırıktır ya da sadece nikah yap ya da evlenme
Salak saçma yorum yapacağınıza yazdıklarımı okuyun. Size soracak değilim ne yapıcağımı.

Noldu 24 yaşında 10 senelik birliktelik ayıp mı günah mı? Şimdi o olay olur burada. Gerçekten sizin gibi insanları hiç bir zaman anlamadım anlamak da istemiyorum. Bu kadar cahil bir toplum olmayı hakedecek ne yaptık hiç biliyorum. Kadın ölsünmüş bilmemneymiş. Koltuk alacak parası var diyorum yani düğünü parasızlıktan felan değil yapmaması diyorum onu örnek verdim ama sizin gibiler anlamaz işte.

Kızlarını nasıl yetiştirmen gerektiğini buraya girip öğreniyorsan zaten vay onların haline.

Evet 14 yaşında nişanlım ile tanıştık çocukluk aşkı bugün evliliğe taşındı. Bumu şaşırılcak olay ? Açın kadın programlarını izleyin evde sonra internetten de çocuk yetiştirin. Yazık onlara acıyorum şimdiden.
Evet tamam kadının parası var ve size kıyamıyor. Para esinin ailesinin degil mi arkadas sanane ya 😁 ister verir ister vermez. Dunya zengini tamam ama vermiyor vermek istemiyor daha fazlasini. Para onun sizin degil ki :) Senin paran degil ki :) senin paran degil. Senin hakkın yokki :) Sen ancak emegin olan para uzerinde hak iddia edebilirsin. Kaldiki takı ve esya yapmislar. Hos fazla bile olmus yaranamamislar yazık.
Keske bilseler kendinden kısıp takilar esyalar aldiklari gelinleri onlara kendi paralariyla alcaklari koltuk takimini bile cok görüyor 🤷‍♀️

Boyle bisey ne kadar dogru bilmiyorum, burda yalnıs olan nısanlınız Hot Hot tavrı.
Ne demek dinlemiyor? Bu onun kendi basına alacagi kara degıl.

Ailenize soyleyın boyun egmeyın.

Nişanlınızla niye düzgünce konuşamıyorsunuz bence orası sıkıntı. Biz de bir sürü şey ödedik altınla ama ikimiz ortak karar aldık. Adam şeffaf değil sanırım.

Ayrıca düğünden niye bu kadar tiksiniyor üyeler anlamadım. Toplasan 50 bin harcamışımdır salon için ama hiç pişman değilim. Ben hayatımda en çok kınamda ve düğünümde eğlendim. 4 duvar almaya ne meraklı milletiz ev parası yapılmalıymış vizyona bak. 🤣 Gelenler hep sevdiğim, değer verdiğim insanlardı. Kaç ay oldu hala beraber olunca oturup gülüyoruz yaptığımız şeylere, başımıza gelenlere. Güzel anılar kaldı.

Eşyaları ailesi ödedi bize bir borç bırakmadılar. Fakat düğün yapmak bence onların çocuklarına bir borcu. Kayınvalidem baya abartı şeyler sever başkalarının düğünüyle hava atar ama konu bize gelince kenara çekildi.

Eşyalarınızı almışlar daha ne olsun.
Bir zahmet elinizi taşın altına koyun.
Sizin aileniz şatafatlı nişanı muhtemelen etrafa biz böyle nişan yaparız diye yapmıştır.
O kadar parayı oraya harcayacağınıza başka şeylerde kullanabilirdiniz.
Açıkcası bende oğluma hem eşyalarını alıp hemde düğün yapamam. Çok istiyorlarsa kendileri yapar. Üstelik düğün yapmak ailelerin borcu değildir.

Millet göbek atacak diye ortaya para saçmam ben.

Eşyalarınızı almışlar daha ne olsun.
Bir zahmet elinizi taşın altına koyun.
Sizin aileniz şatafatlı nişanı muhtemelen etrafa biz böyle nişan yaparız diye yapmıştır.
O kadar parayı oraya harcayacağınıza başka şeylerde kullanabilirdiniz.
Açıkcası bende oğluma hem eşyalarını alıp hemde düğün yapamam. Çok istiyorlarsa kendileri yapar. Üstelik düğün yapmak ailelerin borcu değildir.

Millet göbek atacak diye ortaya para saçmam ben.

Mecburlar yapmaya diyen geline ben çeyrek bile almazdım. Sen kimsin de mecbur olacağım yani. Evlenecek yaşa gelmişsin bir zahmet al eşyanı, yap düğününü. Millet buna para biriktirdi sanırsın..

Ayrıca daha oturup sana takılacak altının hesabını bile konuşamıyorsun nişanlınla ama kvnin parasının üstünde söz sahibi olmaya çalışıyorsun. 3 bölümlük komedi dizisi çıkar buradan 🤣🤣🤣

Altın olarak değil nakit paraları vereceğini söyledi. Kendisi de benimle birlikte bir düğün istedi zaten çok abartılı bir düğünde değil üstelik. Ama ailesinin hem eşyalar hem de düğüne yetişemeyeceğini söyledi. Çok şükür sıfır borçla evleniyoruz ama böyle bir teklifle geldi bana
Oyleyse takilan paralari vermekte sorun olmamali

ne olacaktı başka.
kv-kp öderse evime zırt pırt gelıyor dıye konu açma sonra.

Evet ben öyle düşünüyorum. Hem tek erkekleri hemde benim ailem her şeyimi dört dörtlük yaparken (Nişanımı bile) onlardanda böyle bir davranış beklerim.
Eş ailesinin durumu yoksa mecbur öyle olacak. Ailenizin nişan için yaptığı masrafı da geri ödeyeceğinizi söyleyin nişanlınıza. O zaman ak koyun mu kara koyun mu ortaya çıkar. Böylece nişanlınızı evlilik öncesinde tartmak için bir fırsat olur.
Biz tayin için düğünden bir sene önce nikah yaptık. Düğüne birkaç hafta kala nişan, ardından düğün oldu. Nişan alışverişine çıkalım dediler. Çıktık, eşimin annesi ne istersem almamı söyleyip durdu cömert bir şekilde. Çok şaşırdım çünkü hep beklenti içinde olan bir aile. Neyse iki parça iç giyim aldım masraf yapmasınlar diye. Başka bir şey almadım. Bir baktım ki kasaya gittiler, bizim banka kartını çıkardılar, onunla ödüyorlar. Eşimle her şeyi ortak ödüyoruz diye onu bile aradan çıkarmışlar. Ben o gün onlara hadlerini bildirmediğime hala pişmanım. Bana denseydi ki alamayacağız, anlayışlı olurdum. Ama rahatlık içinde yaşarken beni enayi yerine koymaları çok başka bir şey. O yüzden diyorum, önemli olan zihniyet. İmkan yüzünden mi böyle diyor nişanlınızı yoksa onun zihniyeti de benim eşiminki gibi mi?

Canim seninle Agustos annelerindende yazısıyoruz 😘
Onu bana yazdilar ama ben hic gocunmuyorum :) calisiyordum o zaman isim vardı param vardı nisan kiyafetimi begendim ve nisanlim kilometrelerce uzakliktaydi bana. Ne yapsaydim telefon açıp para gonder soz nisan kiyafetimi alcam deseydim 😂 bence asıl bu ayıp ya asla diyemezdim🙊
Kaldı ki oda yuzukleri alırken bana telefon açıp hadi yuzuk parami gonder demedi zaten altin yuzuk alinmadi begendigi baska bi tarz alindi ama acipta parasini benden isteseydi veya ben ondan bence bu tuhaf olurdu 🤭
Yaa evet, ama sana yazıldığını fark etmemişim ben 🙂 konuya bodoslama girdim, dayanamadım 😬

Bunlar konu edilmeye değecek şeyler değil ya, arada o kuvvetli bağ varsa ben aldım sen aldın olayları çok çok boş hakkaten.

biz oyle yaptik, yari fiyatini dugun oncesi odedik, kalani da dugunden sonra gelenlerden tamamladik.

Bence normal.

Sizin aileniz nisan yapmis,
onun ailesi esyalari almis,
siz de dugun salonunu karsilayacaksiniz,
cok cok sanslisiniz aslinda.
acikcasi ben neye alindiginizi bile anlamadim. Zira sade bir dugun yazmissiniz, hani tum takilari verecek falan degilsiniz. E dugun oncesi mecbur kapora olarak odeme yapilacaktir. Muhtemelen cuzi bir rakamdan bahsediyoruz. Dugun oncesi kafanizi taktiginiza degmez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X