• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün Stresi

Perpul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2018
1.428
2.032
133
Eylül gibi düğünüm olacak. Eşimin ailesi ile bu konuda ayrı düştük, onlar kendi ilçelerinde kendi istedikleri gibi düğün yapmak istiyorlar. Bense kendi yaşadığım yerde yapmak istiyorum. Bu arada iki yer arasında yarım saatlik fark var. Ayrıca bana kalsa ben düğün bile yapma taraftarı değilim, sırf klasik adet yerini bulsun karşı tarafın da gönlü kırılmasın diye düşünerek kabul ettim. Bari dedim istediğim gibi olsun ama onda da sorun yaşıyorum.
Eşim bu arada tabi arada kalıyor, iki tarafı da haklı görüp kimse üzülmesin istiyor ama bu şekilde herkes üzülüyor. Ne yapmalıyım sizce? Artık bıkıp ne haliniz varsa görün istediğiniz gibi yapın desem onu yapamıyorum çünkü çok inada bindi gibi hissediyorum iş. Kayınvalideme karşı bünyem antipati geliştirdi resmen. Zaten ne heves kaldı, ne mutluluk bu gibi işlerde neden aileler çok müdahil olup huzur bırakmıyorlar anlayamıyorum cidden.

düğünlerin farklarını da yazar mısınız

biri kuru pastalı düğün salonu, diğeri havuz başı mı

yoksa onlar sokak düğünü istiyor siz farklı bir şey mi

aslında yarım saat mesafe çok değil tutarlar araba getirirler memlekettekileri

ama sizin istediğiniz düğüne o kitle sığar mı

örneğin ben kokteyl tarzı bir düğün istemiştim 100-150 kişilik

bir arkadaşım 1000 kişilik düğün yaptı

ben kendi 150 kişilik yerimi dolduramadım onun 1000 kişilik salonuna sığılmamış

bu nedenle kitlenin niteliği, istekleri de önemli

1000 kişilik sınırsız içkili düğün yapılamaz mesela

Biz eşimle farkli sehirlerdeydik 2 tane dugunumuz oldu.

Parayi eş ailesi oduyorsa onlar nerede isterse orda olur bence. Parasini benim odedigim şeyi gelinin keyfine birakmazdim ben de olsam kendi akrabalarima vs gore yapardim.

Siz kendi istediginiz sekilde yapmak istiyorsaniz eşiniz ya da siz parayi verip kendi istediginiz yerde yapin. Ya da hic yapmayabilirsiniz.

dugunu erkek tarafı yapıyor butcelerını cagıracagı kısılerı tutacakları mekanı onlar belırlıyor ona gore ayarlıyorlar
nısanda nasıl kız tarafına uymak saygı gostermek zorundalarsa dugunde de erkek tarafına anlayıs gosterılmelı
ıstersenız sız nıkahı sehrınızde dugunu onların sehrınde yaparsınız orta yol bulunmus olur

Yarım saatlik mesafede 2 ayrı dugun yapmaya gerek yok bence farklı şehirlerde de oturan tanıdıklarım 2 dugun yapıyor kız tarafında kinayi dugun gibi yapıyorlar ama bunlar genelde uzak mesafe.

Eylül gibi düğünüm olacak. Eşimin ailesi ile bu konuda ayrı düştük, onlar kendi ilçelerinde kendi istedikleri gibi düğün yapmak istiyorlar. Bense kendi yaşadığım yerde yapmak istiyorum. Bu arada iki yer arasında yarım saatlik fark var. Ayrıca bana kalsa ben düğün bile yapma taraftarı değilim, sırf klasik adet yerini bulsun karşı tarafın da gönlü kırılmasın diye düşünerek kabul ettim. Bari dedim istediğim gibi olsun ama onda da sorun yaşıyorum.
Eşim bu arada tabi arada kalıyor, iki tarafı da haklı görüp kimse üzülmesin istiyor ama bu şekilde herkes üzülüyor. Ne yapmalıyım sizce? Artık bıkıp ne haliniz varsa görün istediğiniz gibi yapın desem onu yapamıyorum çünkü çok inada bindi gibi hissediyorum iş. Kayınvalideme karşı bünyem antipati geliştirdi resmen. Zaten ne heves kaldı, ne mutluluk bu gibi işlerde neden aileler çok müdahil olup huzur bırakmıyorlar anlayamıyorum cidden.
Sirf adet yerini bulsun die dugun yapiyorsniz sizin icin nerde oldugunun önemi olmamali.Siz bence cok fazla bilenmissiniz karsi tarafa sirf inattan kabul etmiyorsunuz ama ben kinami istedigim gibi yaptm cunku parasini ben odedim dugunude esimle karar verdk parasi esimden cikti eger kayinpeder odicek olsaydi dugun masraflarini eminim bizi karistirtmazdi

Yorumlar için teşekkürler öncelikle. Onlar da kınayı sen istediğin yerde yap düğünü biz yapalım dediler ama ben kişisel olarak kına istemediğim için düğün kendi yerimde olsun istiyordum. İkinci olarak evet düğünü erkek tarafı yapıyor ve kendi istedikleri yerde yapmak istemelerinin temel sebebi çevrelerinin geniş olduğu ve başka yerde olursa kimse gelmez demeleri. Benim buraya konu açma sebebim ben mi abartıyorum normal mi bu durumlar diye fikir almayı amaçlamam.

düğünlerin farklarını da yazar mısınız

biri kuru pastalı düğün salonu, diğeri havuz başı mı

yoksa onlar sokak düğünü istiyor siz farklı bir şey mi

aslında yarım saat mesafe çok değil tutarlar araba getirirler memlekettekileri

ama sizin istediğiniz düğüne o kitle sığar mı

örneğin ben kokteyl tarzı bir düğün istemiştim 100-150 kişilik

bir arkadaşım 1000 kişilik düğün yaptı

ben kendi 150 kişilik yerimi dolduramadım onun 1000 kişilik salonuna sığılmamış

bu nedenle kitlenin niteliği, istekleri de önemli

1000 kişilik sınırsız içkili düğün yapılamaz mesela
Onlar ilçede olsun istiyor ben merkezde. Zaten salon düğünü olacak başka bir fark yok. Sadece benim istediğim yer mekan olarak daha güzel.

Yorumlar için teşekkürler öncelikle. Onlar da kınayı sen istediğin yerde yap düğünü biz yapalım dediler ama ben kişisel olarak kına istemediğim için düğün kendi yerimde olsun istiyordum. İkinci olarak evet düğünü erkek tarafı yapıyor ve kendi istedikleri yerde yapmak istemelerinin temel sebebi çevrelerinin geniş olduğu ve başka yerde olursa kimse gelmez demeleri. Benim buraya konu açma sebebim ben mi abartıyorum normal mi bu durumlar diye fikir almayı amaçlamam.
Şu detaylardan sonra siz abartıyorsunuz
Bence işi inada bindiren de sizsiniz

Bu cevaptan sonra normal :)
Kendinizi üzmeyin boşuna

Sirf adet yerini bulsun die dugun yapiyorsniz sizin icin nerde oldugunun önemi olmamali.Siz bence cok fazla bilenmissiniz karsi tarafa sirf inattan kabul etmiyorsunuz ama ben kinami istedigim gibi yaptm cunku parasini ben odedim dugunude esimle karar verdk parasi esimden cikti eger kayinpeder odicek olsaydi dugun masraflarini eminim bizi karistirtmazdi
Bunu ben de kendim için düşünüyordum. Sürekli aynı şeyler beynimi yiyor önce benim düğünüm neden benim istediğim şekilde olmuyor diye düşünüyorum, diğer yandan ne önemi var o kadar değer mi veriyordun zaten diyorum.

Siz abartıyorsunuz. Düğün yapılıyorsa ve erkek tarafi yapıyorsa onlar misafir portföylerine uygun yapmak isterler. Aileler karışmıyor da siz ve esiniz yapıyor olsaydınız istediğiniz mekân istediğiniz tarzda yapabilirdiniz. Bu hiç istemediğiniz gibi oluyorsa ayrıyetten bir eğlence düzenleyebilirsiniz arkadaşlarınızla.

Bunu ben de kendim için düşünüyordum. Sürekli aynı şeyler beynimi yiyor önce benim düğünüm neden benim istediğim şekilde olmuyor diye düşünüyorum, diğer yandan ne önemi var o kadar değer mi veriyordun zaten diyorum.
Gercekten sizin icin dügunün onemi yoksa ve karsi taraf karsiliycaksa masraflari bence sevdiginiz adami üzmeye degmez arada birakip gerginlige gerek yok.

Benim dugunum, neden benim istedigim sekilde olmuyor demeniz icin parasini sizin veya eşinizin vermesi lazim o zmaan sizin dugununuz olurdu. Eşinizin ailesi sizin adiniza kendi akrabalari icin dugun yapiyorlar tabi ki onlarin istekleri de onemli şu durumda.

Eş ailesi asiri anlayisli vs degilse dugun parasini veren eş ailesinin istedigi yerde dugun yapilir genelde de. Gorulmemis bir durumun icinde degilsiniz yani.

Size göre zaten kına/düğün olmasa da olurmuş. Düğünü genelde erkek tarafı sizin yazdığınız gibi çevre faktörünü de düşünerek yaptığı için,bana normal geldi. Düğün herzaman erkek tarafında olur bildiğim kadarıyla eger önceden farklı bir anlaşma yoksa. Bence siz abartiyorsunuz inat konusunda.

Ki bukadar önemsemuyorsaniz düğünü vs. boşuna kendinizi ve eşinizi üzmeyin, aileler de gerilmesin gereksiz yere. Salon düğünü aynı heryerde. Çokta fark olmaması gerek.

Siz kendiniz kendi yaşadığınız yerde bir kutlama daha düzenleyin, madem onlar karşılıyorlar…
Ayrıca en başından dugun sizin için önemli değilmiş, olsa da olur olmasa da olur diye düşündüğünüz bir kutlama için sonradan neden inatlaştınız?

Back
X