• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün Stresi

Siz kendiniz kendi yaşadığınız yerde bir kutlama daha düzenleyin, madem onlar karşılıyorlar…
Ayrıca en başından dugun sizin için önemli değilmiş, olsa da olur olmasa da olur diye düşündüğünüz bir kutlama için sonradan neden inatlaştınız?
Çünkü karşı taraf çok emrivaki yaptı. Hiç bana ve aileme sormadan karar vermişler. Daha çok fikir alarak ve normal şekilde yaklaşsalardı bu kadar kasmazdım belki de ben. O durum sinirimi bozduğu için inada bindirdim muhtemelen.

Mesafe çok kısa, 2 düğün yapmaya gerek varmı?

Yorumlar için teşekkürler öncelikle. Onlar da kınayı sen istediğin yerde yap düğünü biz yapalım dediler ama ben kişisel olarak kına istemediğim için düğün kendi yerimde olsun istiyordum. İkinci olarak evet düğünü erkek tarafı yapıyor ve kendi istedikleri yerde yapmak istemelerinin temel sebebi çevrelerinin geniş olduğu ve başka yerde olursa kimse gelmez demeleri. Benim buraya konu açma sebebim ben mi abartıyorum normal mi bu durumlar diye fikir almayı amaçlamam.
Onlar da hakli aslinda bu taleplerinde aksine bana anormal gelmedi .belki dugun kina birleşik gibi bir organizasyonu siz kendi memleketinizde yapabilirsiniz onlarda kendi memleketlerinde düğün yapar .yarim saatlik mesafe varmış zaten 1 gün arayla yapılabilir

Onlar da hakli aslinda bu taleplerinde aksine bana anormal gelmedi .belki dugun kina birleşik gibi bir organizasyonu siz kendi memleketinizde yapabilirsiniz onlarda kendi memleketlerinde düğün yapar .yarim saatlik mesafe varmış zaten 1 gün arayla yapılabilir
İki ayrı günde de ben istemiyorum muhtemelen onların istediği şekilde olur bilemiyorum ama şu birkaç günde çok yıprandım bu konu yüzünden.

Eşiniz ne diyor peki niye siz karşı karşıya kaldınız ki? O yönetseydi keşke?

Düğün zaten genelde erkek tarafında olur zaten orada yaşamayacak mısınız. Kınanızı zaten kendi şehrinizde yaparsınız düğün orada olur niye inatlaşmaya çevirdiniz olayı anlamadım güç savaşına dönmüş sırf onun dediği olmasın diye

O yönetemedi maalesef, arada kalmış gibi bir şey oldu.

Bizde bütçeyi eşimin ailesi karşılamasına rağmen mekanı eşimle seçtik ama ben bu konularda kimseyle yüz göz olmadım, ben eş adayınızı çok pasif gördüm ya sizi sakinleştirmeliydi şu şu nedenlerden dolayı orası oluyor sana saygısızlıktan dolayı değil ya da kendi ailesine merkezdeki yer olsun ben de orayı istiyorum filan demeliydi, bu şekilde hep siz kötü olursunuz. Neden arada kalmışmış düğün onun da düğünü değil mi bostan korkuluğu mu olacağını sandı beyzade.

Eylül gibi düğünüm olacak. Eşimin ailesi ile bu konuda ayrı düştük, onlar kendi ilçelerinde kendi istedikleri gibi düğün yapmak istiyorlar. Bense kendi yaşadığım yerde yapmak istiyorum. Bu arada iki yer arasında yarım saatlik fark var. Ayrıca bana kalsa ben düğün bile yapma taraftarı değilim, sırf klasik adet yerini bulsun karşı tarafın da gönlü kırılmasın diye düşünerek kabul ettim. Bari dedim istediğim gibi olsun ama onda da sorun yaşıyorum.
Eşim bu arada tabi arada kalıyor, iki tarafı da haklı görüp kimse üzülmesin istiyor ama bu şekilde herkes üzülüyor. Ne yapmalıyım sizce? Artık bıkıp ne haliniz varsa görün istediğiniz gibi yapın desem onu yapamıyorum çünkü çok inada bindi gibi hissediyorum iş. Kayınvalideme karşı bünyem antipati geliştirdi resmen. Zaten ne heves kaldı, ne mutluluk bu gibi işlerde neden aileler çok müdahil olup huzur bırakmıyorlar anlayamıyorum cidden.
bence düğün yapmayın sade bir nikah yapın, bu ekonomik krizde çok masraf ya...zaten kimseyi de mutlu edemiyormuşsunuz...

Yorumlar için teşekkürler öncelikle. Onlar da kınayı sen istediğin yerde yap düğünü biz yapalım dediler ama ben kişisel olarak kına istemediğim için düğün kendi yerimde olsun istiyordum. İkinci olarak evet düğünü erkek tarafı yapıyor ve kendi istedikleri yerde yapmak istemelerinin temel sebebi çevrelerinin geniş olduğu ve başka yerde olursa kimse gelmez demeleri. Benim buraya konu açma sebebim ben mi abartıyorum normal mi bu durumlar diye fikir almayı amaçlamam.

yani insanlar kınayı istediğin yerde yap düğünü biz yapalım demiş ve kendilerince mantıklarını da söylemişler. ayrıca parayı da onlar ödüyorlar.. bence abartan sizsiniz. sırf mekan için gereksiz gerilmenin manası yok.
biz eşimle evlenirken ev eşyasından düğüne kınadan gelinliğe/damatlığa kadar sadece kendi isteklerimiz olsun, kimse karışamasın diye her şeyi kendimiz seçtik kendimiz ödedik. birisi birine para verdiği zaman hak sahibi olur bu kadar basit..

çevresi genişse orda yap, takı önemli 😂

Onlar kalabalık dediniz..sizin çevreniz kalabalık mi?kaç kişi gelir?az kişiyse araç kiralayamazmısınız?

Eylül gibi düğünüm olacak. Eşimin ailesi ile bu konuda ayrı düştük, onlar kendi ilçelerinde kendi istedikleri gibi düğün yapmak istiyorlar. Bense kendi yaşadığım yerde yapmak istiyorum. Bu arada iki yer arasında yarım saatlik fark var. Ayrıca bana kalsa ben düğün bile yapma taraftarı değilim, sırf klasik adet yerini bulsun karşı tarafın da gönlü kırılmasın diye düşünerek kabul ettim. Bari dedim istediğim gibi olsun ama onda da sorun yaşıyorum.
Eşim bu arada tabi arada kalıyor, iki tarafı da haklı görüp kimse üzülmesin istiyor ama bu şekilde herkes üzülüyor. Ne yapmalıyım sizce? Artık bıkıp ne haliniz varsa görün istediğiniz gibi yapın desem onu yapamıyorum çünkü çok inada bindi gibi hissediyorum iş. Kayınvalideme karşı bünyem antipati geliştirdi resmen. Zaten ne heves kaldı, ne mutluluk bu gibi işlerde neden aileler çok müdahil olup huzur bırakmıyorlar anlayamıyorum cidden.
kına bi yerde olsun düğün bir yerde orta yolu bulun ya da ne senin dediğn yer ne onların dediği yer tam ortada buluşun. Ya da müstakbel eşin seni savunsun ve sen ne dersen o olsun sonuçta evlenen sensin

Masrafları üstlenen tarafın kafasına göre karar verip uygulamaya geçmesi hoş değil. Kararı size ve nişanlınıza bıraksalar daha şık olurdu. Ama tamamen haksız da değiller. Kendilerine yakın bir yerde, akrabalarının memnun kalacağı bir organizasyon yapmak istemişler.
Bu kadar abartıp inada bindirecek bir şey yok.

Kendi istediginiz seyi kima yaparak yapbilirsiniz sizi esiniz nasil hakli buluyor anlamadim cunku dugunu erkek tarafi kina ve nisani kiz tarafi yapar dogal olarakta yapan kisinin istedigi yerde olur siz bencillik ediyorsunuz

Eylülde yiğenimin düğünü var kına bizim istediğimiz yerde istediğimiz şekilde düün erkek tarafının istediği yerde istediği şekilde yapılacak orta yol bulunabilir bence

O zaman gidin ilçenin en pahalı salonunu tutun Ve onlara ödetin

O zaman düğün olmasın deyin kenara çekilin. Çünkü gelin olan sizsini ve düğününüzü stresle geçirip hep söylenerek hatırlayacaksınız

Back
X