Düğün takıları başımı ağrıtacak galiba :(

kim ne takmak isterse o kadartakar ama..genelde de erkek tarafı kız tarafına göre takıyı fazla takar.2 tane bencede az gibi bilemiyorum..

Benim nişanımda 2 tane nişanlımla birlikte aldığımız bileziği kayınvalidem taktı, sanki kendi almış gibi.....
Düğünüm olalı 25 gün oldu, ondada sahte bir bilezik taktı kendileri, o kadar...
her ne kadar boşver sen kocanla iyi geçin deselerde maddi olarak evde oturup süslenip püslendiği halde çalışmadığı için hanımefendiye eşim bakmakla yükümlü.. yani anlayacağınız biz çalışacağız kadın oturduğu yerden para alacak.. ama bu cok sürmeyecek, borçlarımızda var en kısa zamanda kendisine söyleyeceğim büyüktür eşimin annesidir, ama kendisine bir yol çizsin, artık oğlu evlendi ve onun da bir hayatı var, kiracyım borcum var ev geçindireceğim ve annesine para vereceğim.. karşıılığı canım cicim
istemiyoırum beni sevmelerini ben zaten sevmiyorum ve eşimde bunu biliyor.

Evet, babasızlık çok zor olmalı. Mesela babam çocukluğunu hiç anlatmak istemez. Halama sorarız biz de, öyle zorluklarla büyümüşler ki, anne sürekli tarlada gündelikte, çocuklar evde aç, halam daha 12 yaşını bitirmeden tarlalara gündeliğe gitmeye başlamış ve sen daha çocuksun diyip normal gündeliğin yarısını bile vermemişler. Ama şimdi ben hamile kaldığımda babamın bana ilk söylediği şey "kızım işin stresli, bebeğe yansımasın, işine ara vermek istersen ben seni maddi olarak desteklerim" oldu. Gerçekten de 4. aydan itibaren çalışmamaya başladım, babam her gün aradı, eksiğim var mı diye sordu, her ay maaş gibi para yatırır bana. "Eşine söyleme, bilmesine gerek yok" diyor bir de. Daha bebeğime 5 liralık bir şey almadım, annem babam her gün "bugün battaniye aldık, bugün yastık aldık" diye arıyorlar.

boşverin takıyı felan size verilen değeri takıyla ölçmeyin. siz gösterilen tavırlara, davranışlara ve sıcaklıklara bakın. nice aileler var gelinlerinin kollarını bileziklerle doldurup da bunu ilerde hayatınızda söz sahibi olması için geçerli bi neden olarak görenler var maalesef. siz nişanlınıza yoğunlaşın ve onunla mutlu olmaya bakın

Şimdiki gelinler hep eskiyi örnek verir ama eskiden çocuk büyütmek okutmak bu kadar masraflı değilmiş, ayrıca yine eskiden gelin evin bir odasına geçiverirmiş, yeni ev yeni eşya derdi olmadan. O yüzden takı yapmak mesele olmazmış. Ama şimdi bir çocuğu büyütüp okutmak gibi bir masraf var mı ya?

elde avuçta olmaması başka bir şey,küçük hesaplar yapmak başka bir şey
konu sahibi arkadaş yemeğe gittiklerini ve kayınpederin elini cebine atmadığını anlatmış.bence bu çok ayıp..
gelini ben ısmarlayayım demiş bile olsa gelinine hesap ödetmemeli..hee parası yoktur o zaman da bir bahaneyle yemeğe gitmez..
bu olay da dikkatimi çekti doğrusu

Biraz benim babamdan,biraz eşimin abisinden derken büyük kısmınıda kendimiz hallettik.Az-çok ödüyoruz hala ama sıkıntı etmiyorum.Şükür diyorum.

Kayınvalidemi tabiki seviyorum.Kıracak hiçbir lafını duymadım daha.Ve ona çok büyük saygı duyuyorum.

Hayat adil birşey değil ki.Bazı insanlar için gerçekten zor.Allah herkesin derdine derman olsun İnşallah.Ve sizde güçlü bir kadın güçlü bir anne olarak ayakta duracaksınız.Evladınız ve ileride gelininiz sizinle gurur duyacak

Bence k.peder gelinini onure etmek için böyle davranmış olabilir. Gelin ben sizi yemeğe götüreyim dedikten sonra masada gelini yok sayar gibi onun parasını kabul etmeseydi belki arkadaş daha çok kırılacaktı.

Allah babalarımızı başımızdan eksik etmesin İnşallah.Geçen ay bir düşük yaptım.Babamın hastanede ki o çaresiz bakışlarını hiç unutamıyorum

Son düzenleme:
Bence k.peder gelinini onure etmek için böyle davranmış olabilir. Gelin ben sizi yemeğe götüreyim dedikten sonra masada gelini yok sayar gibi onun parasını kabul etmeseydi belki arkadaş daha çok kırılacaktı.

ben onore etmek için olduğunu sanmıyorum ki öyle bile olsa en azından 1 kez hesabı ödemeyi teklif etmeliydi..
bu durumu en iyi konu sahibi yorumlayabilir sanırım kayınpederinin o andaki hal ve harekerlerinden anlamıştır

Son düzenleme:

durumumuz birebir aynı.
maaşımı yok kayınvalıdenın?

takı mevzu her yöre de farklıdır. bizde önemlidir mesela kız istenirken erkek tarafı takacağını söyler. erkek tarafı 200-300 gr falan takı alır. tabii maddi durumuna göre. çok ayıplanır etraftan az takmak. ama bizde ne oldu nişanda hiçbir şey takmadılar çok ayıpladı herkes. düğünde 2 bilezik taktılar benim babam 6 tane taktı ki bizim aile daha kötü maddiyat açısından.
ee eltim geçenler de evlendi 5 bilezik taktılar. e ne yapayım kavga mı edeceğim bana niye az taktınız diye. ama neden ona çok takıldı çünkü talep etti ailesi. yani canım işin özü . takı önemli mi değil tabii. ama bence kadın olarak hakkını vermeleri lazım. ama evlenmeden istemezsen kimse de vermez söyleyim. birde nişanda takılanı geri istemeleri ayıp. bence iade etme ne alaka ya. aynı şeyi tekrar takıp gösteriş yapacaklar.

canım kaynannın yapış şekli hoş olmamış. şansımı deneyim olmuş bana göre. bizde hiç lafı olmaz böyle şeylerin kimin gücü neye yeterse ama şnişan ve düğün için 2 bilezik az

aileler daha evlilik olmadan olayda başrollerini alıyorlar
düğünden sonra evlilikte de hep bu yüzden olayların
içindeler zaten...

altın takılmış takılmamış neyi değiştirecek anlamıyorum..
düğün demek ,altın inci demek mi oldu artık insanlara..
bir taraf takmam diye nara atar bir taraf takacaksınız diye..
düğün değil meydan savaşı sanki...

nişanlınızla siz aranızda konuşun..
o ve siz ailelerinize bu gibi olayları çok büyütmemeleri
gerektiğini ısrarla iletin..

yoksa ;yok az altın, yok az eşya vs vs..

derken bu liste uzar gider.......................huzur biter

Son düzenleme:
konuyu bastan okumadim o yüzden bilmiyorum ama eyer nisanlinin abisi falan evlendiyse yani eltin falan varsa,

eltime ne yapildiysa bende aynisindan istiyorum diyebilirsin

ama eyer yoksa.. herkezin maddi durumu ayni olmaz ne demisler "AYAGINI YORGANINA GÖRE UZATACAKSIN".

gerci 2 bilezikte cok azmis gercekten, bana sorarsan nisanlinla konus derim, nisanlin alsin annesine versin ozaman takmalari icin.. 2 bilezik cok az evet, huzur bozmaya degmez buda dogru ama eyer icine oturacaksa nisanlinla konus derim..

Son düzenleme:
canım bizde takı işi kız istenir verilir herşey konuşulur kıza yada erkeğe borç kalmayacak şekilde herşeyi aileler yapar bilezikte konuşulur biz konuşmuştuk kayınpederin az demişti maddi durumu iyi çünkü bizde az buldugumuzu söyledik bir ortak nktada buluştuk sonuçta onuda kendi oğluna alıyor sonuçta vallahi kayınpederin tarafı 10 burma bilezik 2 yüzük ve setimi taktılar 4 kaynım birer bilezik takti annemler 2 kalın bilezik taktılar şuda var maddi durumu olmayan insanlarında canını alacak halimiz yok yoksa yoktur ona göre istenilir gelen takılarda iyi oluyor kimse bunu aksini söyleyemez eşya borcumuz yoktu düğünde ne takıldıysa kayınvalidemler karışmadılar onlara ihtiyaçları yok onların ama bileziklerim ve setim dışında takılan paralar hep gitti depozito ev kirası tatil evde ki göze görülmeyen ıvır zıvırlar iyi oluyor yani takılar herşey anlaşmaya iyi niyetli olmaya bağlı tabi karşılıklı bir taraf yapmayacak sadece kayınpederim kadar benim babamda evimizin eşyasını aldı tv mi süpürge mi bulaşık makina mı ve iğneden ipliğe bütün çeyizliğimi perdelerime kadar

takılacak takılar gelecekte ev almanız için peşinat oluşturacak bu yuzden önemli.
bizdede kız isterken istenir yada hiç istenmeyedebılır herkes layıgını durumu el verdııgnce takar zaten.
çifte hiç borç bırakılmaz.
herkes evlenmeden zaten herseyını peşin alır.
alamasada ailesi alır.
takılarada evlendıkten sonra hıç dokunmaz aile.

bende bu durumun çok farklısı oldu ama neyyyseee....:115:

Durumları ona elveriyorsa 2 tane taksınlar sorun değil ama daha fazlasını takabilecek maddiyata sahipseler durum farklılaşır.. Nişanlınla konuşş, ailelerinizide çok yüzgöz etmeyin bu gibi durumlar için Araya anlaşmazlık girmesin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…