Düğün takıları ve ev

Boşanmaktan biraz korkuyorum ama bu şekilde yaşamak daha zor. Yani ordada bir şey yok şu an ama isterlerse verecek. Evin reisi erkek ve işine geliyorsa bu diyecek bana muhtemelen. Ailesi çok sıkıştırıyor seni özlüyorum bilmem ne. Yarın öbür gün ailesinden birine bir şey olsa sanki aramiz hepten bozulacak gibi hissediyorum çünkü aram iyi değil onlarla
telefonu kapattığı gibi carlamadınız mı kime sordun diye
sessiz olduğunuzdan oluyor bunlar

kesinlikle müsaade etmeyin ve aile ile oturmayacağınızı söyleyin
çalışıyor musunuz? çocuk var mı?

Üniversitede tanıştık, onun ailesi de beni pek istemedi o yüzden yatırım aracı olarak gormemislerdir. İnsanların fikrini çok önemsemiyorum gibi hissediyordum ama ailemde boşanan kimse yok. Tepkiler ne olur birilerine bu konuyu anlatmalı miyim bilmiyorum
Tabi ki anlatmalisin. Al aileni karsina, burada yazdiklarini onlara soyle. Ailende bosanan kimse yok diye, kizlarinin da cehennem hayati yasamalarina izin vermezler herhalde.

Evlilikte hiç mi söz hakkınız yok ?Konu altın değil ki.Siz birbirinize hayat arkadaşı değilsiniz.Evi yöneten eşiniz ,siz de hizmetçi.Eşiniz bu kadar rahat sizin adınıza söz soyleyebiliyorsa sizi hiçe sayıyor demektir.Bir anda insan böyle olmaz.Tüm olaylarda tavrı budur.Hayatınızı tamamen etkileyecek bir kararı bile tek başına verebiliyor.Anlamadıgım bu tavrı nasıl kabul ederseniz.Bu sizin hayatınız.Bu karar da 1 2 günlük değil ömürlük bir karar.Bu konuşmayı duyup susmak demek , ben duyduklarımı kabul ediyorum demek...

Bir de kaynananızın yanında çok mu rahatsınız da bir ömürlük bu karar veriliyor.Ben 1 günlüğüne gitsem bile evimi özlüyorum ki iyi anlaşırız ,hiç bir sorunumuz yok.Eşim de hastalık gibi bir durum hariç benim bir oturamayacağımı bilir ama sizde esiniz ne derse o anladığım kadarıyla.

Az önce eşimle annesi telefonla konuşuyordu. Ailesi ev yapmak istiyor eşim de bizdeki altınları kuruşuna kadar veririm sonra beraber otururuz tarzı konuştu. İkimiz de çalışıyoruz ve düğünde ailesi zaten pek bir şey takmadı. Eşimin ailesinden hoşlanmıyorum, şu an ayrı şehirde yaşıyoruz. Kendimi çok kötü hissediyo
Aile yapılan evi size mi yapacak kendilerine mi.Neden size sormadan karar veriyor.

Senin rizan olmadan nasil boyle konusabilir heleki beraber oturma konusu bu konu bekletmeye gelmez bunlari duydum ama benim iznim yok ne altin vermeye ne beraber oturmaya ben yokum illa istiyosan evlenmeyecektin de gerekeni yapariz tarzinda konus seni tapulu mali saniyo heralde

Az önce eşimle annesi telefonla konuşuyordu. Ailesi ev yapmak istiyor eşim de bizdeki altınları kuruşuna kadar veririm sonra beraber otururuz tarzı konuştu. İkimiz de çalışıyoruz ve düğünde ailesi zaten pek bir şey takmadı. Eşimin ailesinden hoşlanmıyorum, şu an ayrı şehirde yaşıyoruz. Kendimi çok kötü hissediyorum.
Kendi ailenin taktigi takilari al kasaya koy

Evlilikte hiç mi söz hakkınız yok ?Konu altın değil ki.Siz birbirinize hayat arkadaşı değilsiniz.Evi yöneten eşiniz ,siz de hizmetçi.Eşiniz bu kadar rahat sizin adınıza söz soyleyebiliyorsa sizi hiçe sayıyor demektir.Bir anda insan böyle olmaz.Tüm olaylarda tavrı budur.Hayatınızı tamamen etkileyecek bir kararı bile tek başına verebiliyor.Anlamadıgım bu tavrı nasıl kabul ederseniz.Bu sizin hayatınız.Bu karar da 1 2 günlük değil ömürlük bir karar.Bu konuşmayı duyup susmak demek , ben duyduklarımı kabul ediyorum demek...

Bir de kaynananızın yanında çok mu rahatsınız da bir ömürlük bu karar veriliyor.Ben 1 günlüğüne gitsem bile evimi özlüyorum ki iyi anlaşırız ,hiç bir sorunumuz yok.Eşim de hastalık gibi bir durum hariç benim bir oturamayacağımı bilir ama sizde esiniz ne derse o anladığım kadarıyla

Eşimin ailesi hariç bir problemimiz yok, fikir ayriligina dusecek pek bir durumumuz yok yani.

Az önce eşimle annesi telefonla konuşuyordu. Ailesi ev yapmak istiyor eşim de bizdeki altınları kuruşuna kadar veririm sonra beraber otururuz tarzı konuştu. İkimiz de çalışıyoruz ve düğünde ailesi zaten pek bir şey takmadı. Eşimin ailesinden hoşlanmıyorum, şu an ayrı şehirde yaşıyoruz. Kendimi çok kötü hissediyorum.
Ah bu konular açıldığında dejavu yaşıyorum benim de eski hödük düğün takıları erkeğin diyordu. Tepki gösterince ortak demeye başlamıştı. Az tartışmadık. Hiç hoş değil bir erkeğin sana sormadan zaten sana ait olan mallar üzerinden plan yapması. Allah yardımcı olsun. Çok iyi bir konuşma yapman lazım eşinle. Niyetini düşünceni açık açık söyle.

neyi anladınız biraz açıklarsanız, belki biz de net olabiliriz?

eşiniz -bir ihtimal- telefonda ailesine "errrkeklik" taslıyor olabilir
işte size sormadan etmeden tüm param pulum sizin birlik otururuz vs
ama iş gerçeğe dökülecek olsa gerçekten bunları yapar mı yapacak biri mi?

bazı erkekler böyledir asar keser erkkkeliği tutar ama sonra pısar.
iş eyleme gelmez

bu da hoş değil ama idare edilebilir istenirse

ha yok gerçeğe de dökecek biriyse 5 senedir zaten sizi hep yok saymıştır. birden böye olmamıştır herhalde?
Telefonla konuştular böyle bir şey yaparlar mı kesin değil ama yapılırsa eşim dediğini yapar varını yoğunu koyar.
neyi anladınız biraz açıklarsanız, belki biz de net olabiliriz?

eşiniz -bir ihtimal- telefonda ailesine "errrkeklik" taslıyor olabilir
işte size sormadan etmeden tüm param pulum sizin birlik otururuz vs
ama iş gerçeğe dökülecek olsa gerçekten bunları yapar mı yapacak biri mi?

bazı erkekler böyledir asar keser erkkkeliği tutar ama sonra pısar.
iş eyleme gelmez

bu da hoş değil ama idare edilebilir istenirse

ha yok gerçeğe de dökecek biriyse 5 senedir zaten sizi hep yok saymıştır. birden böye olmamıştır herhalde?

Ah bu konular açıldığında dejavu yaşıyorum benim de eski hödük düğün takıları erkeğin diyordu. Tepki gösterince ortak demeye başlamıştı. Az tartışmadık. Hiç hoş değil bir erkeğin sana sormadan zaten sana ait olan mallar üzerinden plan yapması. Allah yardımcı olsun. Çok iyi bir konuşma yapman lazım eşinle. Niyetini düşünceni açık açık söyle.
Siz ayrildiniz galiba

Kız sakınnn.

Altınları al hemen bankada kasaya koy. Sende dursun hepsi. Umarım eşin bu konuyu sana açmaz sadece telefonda öylesine konuştukları bir şeydir belki. İçini sıkma hemen ama önlemini de al altınları kaçır.

Beni yanlış anlamayın ama çok toy gördüm sizi. Yok eşim altını kaçırmaz, yok eşit böler vs vs. İş boşanma noktasına geldiğinde erkeklerin nasil insan dışı bir şeye dönüştüğünü, nasıl çirkinleşip cirkefleştiğini bilmek için müneccim moku yemeğe gerek yok, 3. 5 sayfa bdv okusanız görür anlarsınız. Aileniz istememiş evlenmenizi, millet ne der diyorsunuz ama böyle düşünceler size zarar verir günün sonunda. Burda kimsenin size garezi yok ama bu kafayla devam ederseniz en büyük kötülüğü siz kendinize yapacaksınız.

Siz ayrildiniz galiba
Kendisi Allah'ın sevdiği kullarından. Her ne kadar hayır dese de , annesinin Kadir Gecesi doğurduğu konusunda rivayetler var 🙃🙃 Uçurumun kenarına kadar gelip dönebilenlerden kendisi.

Ama siz birşeyler yapmazsanız o uçurumdan son sürat düşeceksiniz.

Bazen gidecek yeri olmayan, maddi özgürlüğü olmayan kadınlarımız buna benzer konular açıyor o zaman bu kadar net yorum yapamıyorum. Ancak sizin kendinizi bu kadar basite indirgetmenize inanamadım. Ne münasebet. Altın sizin ya da değil o değil mevzu. Sizin haberiniz olmadan, sizinle konuşmadan ben erkeğim benim dediğim olur diyecek kadar hödük birisi kocanız. Aileyi sevmek başka birşey bu bağımlılık. Her insan ailesine destek olmak ister ama önce sizi eşi yerine, insan yerine koyacak. Ortak kararınız neticesinde böyle konuşacak. Şimdiden daha başınıza gelmeden olaylar tavrınızı belli edin.

Ben böyle işine gelince beni hiçe sayan adamla da iyi anlaşıyoruz bir sorunumuz yok demem. Zira ortada konu yokken herkes güllük gülistanlık.

Back
X