Düğün takılarım

tamamen anlatıyım o zaman :) baska sehırde evlerı var o evın borcu bıtsın satıp sıze ev alıcaz dedıler benım takılarımla borc odendı. ev hala satılıga cıkarılmadı. bız sımdı esımle kendımız almaya karar verdık. esımede soyledım madem almıcaklar ev soyle annene versın borcunu dedım. sen ıste dedı oda.
Eşinizde alem, ne demek sen iste. Size ev alıcaz demişler, anne şu evi satın da evimizi alalım desin. Eşinizle konuşun. Bana böyle böyle dediniz , ben sana güvendim , şimdi ya altınlarım ya ev deyin.

tamamen anlatıyım o zaman :) baska sehırde evlerı var o evın borcu bıtsın satıp sıze ev alıcaz dedıler benım takılarımla borc odendı. ev hala satılıga cıkarılmadı. bız sımdı esımle kendımız almaya karar verdık. esımede soyledım madem almıcaklar ev soyle annene versın borcunu dedım. sen ıste dedı oda.
"Biz ev almaya karar verdik. Size verdiğim altınlara ihtiycımız var. Ne zaman verebilirsiniz?"
Bak şu üç cümleyi söyleyeceksin. Çok basit değil mi? Neyden çekiniyorsunuz? Onlar isterken çekinmiş mi?:110:

kayınvalidem düğünde takılan bileziklerimi borç olarak istedi 2 sene olucak hala vermedı ses seda yok nası konusunu acıp ıstemeliyim. :KK34:

Direkt iste sinir oluyorum benimkindende zor aldim. Amaclari ne. Takilanlarin pesine dusuyorlar. Onun ne kadar ihtiyacı varsa sizinde okadar ihtiyaciniz var

Bence bankaya yatıracağız falan diye bir şeyler söyleyebilirsiniz. Ama bence de borç niyetiyle almışlar gibi gelmedi bana da..

Şimdi benim başıma gelen şeyi anlatıyım. Düğünüm oldu. Daha gelin odasınagitmeden sahnede aldı kayınvalidem takıları. Düğün bitti eve geldik bi kaç gün geçti onlara gittik geldik hala haber yok takılardan. Sonra onlar bize geldi. Bende kalan takıları istedi bilezikler yani. Bende takabilirim kalsın şimdilik dedim. Bahane olarak siz çalışıyorsunuz evde yoksunuz eee herkes biliyo burası yeni gelin evi eve hırsız girebilir eeee o zaman altınlar gider. Sen bize ver biz kasa tuttuk oraya koyalım. Benim altınlar için kasa tutmuşlar. Haa bu arada evimde çöpleri bile yok. Düğünü neyi herşeyi eşimle yaptık. Rica etsek belki bişeyler yaparlardı ama biz istemedik. Gel zaman git zaman ev alacaz ev bakıyoz. Bu arada deli gibi çalışıyoz eşimle mesailer ek işler. Takıları hesaplıyoruz evi ona göre bakıyoruz. Neyse ev ararkende binbir terane. Neyse bulduk bi ev, getirdiler verdiler 18000 düğün takınız diye biz şok.
Şöyle söyleyim sadece 25000 nakit para 20 bilezik 120 çeyrek 50 tane yarım ve tam altın toplamdaki düğün takım. Aldık evi ama üzerine hesapladığımızdan daha çok kredi borç falan

Bizim gibi yapmayın almaya çalışın. Eşim bi kere istedi bi dahada istememişti. Şimdi benden iyisi yok. Yeni bi gelin geldi sülaleye anladılar benim kıymetimi

Bundan sonra evlenecek çiftler bankada altın hesabı açtırsın da davetiyeye hesap numarasını yazsın. Konuklar oraya yatırsın ne takacaklarsa. Bu nedir artık ya?

Bundan sonra evlenecek çiftler bankada altın hesabı açtırsın da davetiyeye hesap numarasını yazsın. Konuklar oraya yatırsın ne takacaklarsa. Bu nedir artık ya?
O altın hesabı ortak bile olmasın hatta, direkt gelinin adına olsun:) Biz altınları ortak kasaya koymuştuk bankaya, boşanma aşamasında gidip çalmış koca olacak armut...

Vermeyin, vermeyin, vermeyin hiç birşeyinizi!!! İyi niyetimizin kurbanı oluyoruz sonra.

O altın hesabı ortak bile olmasın hatta, direkt gelinin adına olsun:) Biz altınları ortak kasaya koymuştuk bankaya, boşanma aşamasında gidip çalmış koca olacak armut...

Vermeyin, vermeyin, vermeyin hiç birşeyinizi!!! İyi niyetimizin kurbanı oluyoruz sonra.
Aaa utanmaz. Naptınız peki alabildiniz mi hakkınızı?

Aaa utanmaz. Naptınız peki alabildiniz mi hakkınızı?
Alacağım :)

Ziynet eşyaları davasını açtım, hepsini alacağım. Belki 2 yıl sürecek belki 3 yıl ama sonuca odaklıyım.

Ki kasadan çaldığını öğrenmeden önce herkes kendi akrabalarının taktıklarını alsın demiştim ben iyi niyetle yaklaşmışım ama öğrenince direkt açtım davayı. Hukuken hepsi benim çünkü... Neden onun taktığı benim taktığım diye ayırtedecekmişim ki:)

En sonunda kayınvalideleri eğitme ben öğretme diye dernek kurup başkanlık edicem ilallah

Altınları istemek hakkin. Odeyecek durumları da var. Ama sakın sen söyleme. Kocan gitsin babasına soylesin. Ciddi bir sekilde ev alacaz desin. Onlar da bekleyin vs derse kabul etmesin. Kaynana soylersin gider kayinbabana baska türlü anlatir. Sen para göz gelin olursun. Kocan soylesin. Topu sana atmış ama onun kayinbabana soylemesi daha ciddi olur. Yoksa bu mesele afedersin b.ka sarar. Eger fena bir kaynanan da varsa daha gelmez o altinlar.

Back
X