Düğün takısı

Mikamika

Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2020
52
10
18
Ben konu actim daha once yine acmak istiyorum. 3.5 yil gecti ve travma oldu resmen atlatamadim. Dugune kadar aileler arasinda sorun yoktu farkli kulturler oldugu halde.. Ama esimin ailesi bilezikleri napicagimiz konusunda surekli bisyler diyordu esimin ailesi alicaklarini dusunup aileme soyledim.sadece esimle konustular esimde almaz ailem dedi.. sonra dugun gunu geldi takidan sonra ailemden kimseyi gelin odasina almadilar takilanlari da direkt bi cantaya topladilar. Dugun sonuna dogru absurd bi konudan kavga cikti.(post silinmiyor ve google da cikiyor ayrinti vermek istemiyorum) her neyse esimle evimize donduk arabayla.. . Sonra ertesi gun bileziklerimi de aldilar ustune ailen almasin diye aliyoruz Dediler bileziklerim orada kaldi ve de yillarca aileme mana bulup durdular.. . Herkes kendince hakli ama ben savununca inanmayip ustelediler illa ki, gercegi anltamadim.laf duydukca kinle doldum onlara karsi icimde bi affedememe durumu var herseyi buyutmek yerine guzelce konusulsa sanki bilmiyorum cok kirginim herkese kendi aileme de. Benim asıl sorunum unutamiyor olmam icimde gecmiyor takida muhim degil artik benim icin.. duzenleyip sunu diyecegim hala kafaya takmakla abartiyormuyum yoksa takmakta hakli miyim?

Son düzenleme:
Tabi ki ilk geceden eve kimseyi misafir etmeniz beklenemez boyle bir sey de soylenemez anneniz biraz hadsizlik etmis. Ama bunca sene size yasatilanlarin bahanesi bu olamaz. Kayinvalideniz vs bu konuyu buyutemez buyutse sadece esiniz yorum yapma hakkina sahiptir. Afedersiniz de gerdege girecek olan ikinizdiniz onlar degil.

Kırgınsınız demek peki anlıyorum ama bu kırgınlığınızı yansıtmak için geç kalmamış mısınız? Geçmiş üstünden üç buçuk sene. Hoş sizin yansıtmak gibi bir isteğiniz yok zaten öyle bir şey yazmamışsınız. Kendi kendinize üzülüp duruyorsunuz bunun kime ne faydası var?

Eşin bu olayların neresinde? Ondan bahsetmemişsin. Kimin nerde kalacağı düğünden önce ayarlanmalıydı, annen saçmalamış yani reglde olsan ilk gece gidilmez, akrabalar otele gidip kalsalarmış. K.pederinin tepkisi çok çirkin olmuş, şuan aranız nasıl?
Ben altın mevzusunda farklı düşünüyorum, şu kadar bilezikmiş, yok bohçaymış bana çok saçma geliyor. Eşinle mutluysan, huzurluysan boşver bence.

Surekli farkli bisyden bisy bulup aile.e laf ediyorlar cunku unutmak mumkun degil

yazınız pek anlaşılmıyo biraz daha düzenleyin noktalama işareti koyun.
ilk geceden eve misafir gelinir mi ya ne kadar ayıp regl olup olmaman hiç fark etmez.trip atıp takılarından vazgeçiceğine alın bunları diye, ağızlarının payını verseydin.ailene neler neler denmiş ,ne muameleler olmuş ,koca beyin de sesi çıkmıyo sanırım bu arada?
bilemiyorum fazla yüz göz olunmuş ben ille evliliğe devam edeceksem teee o ilk gece ya herkesin ağızının payını verir yollardım ve görüşmezdim bi daha ya da tiksinir evliliği iptal ettirirdim.
3,5 sene geçmiş bu saatten sonra hayıflanmanın bi alemi yok ama.

Ben olsam takılarımı isterdim heleki bileziklerimi size ne kocam aileme karışmıyor hayır bilezikler zaten benim hakkım ister yerim ister satarım istersem çalarlar madem o bilezikleri sadece oğlunuza takacaktınız ne diye gelin aldınız alın oğlunuza takın derim biraz laf söylemeyi bilin lütfen bu kadarda sessiz olunmaz

Ne değişik aileler var. Düğün günü eşime ufak bir meseleden dolayı kızdım (geleneklere ilgili bir şeydi) annem istersen bırakalım dedi mesela düğüne saatler kalmışken. Aileniz sizi gerçekten önemsememiş insanlar ne der diye hayat mı yaşanır. Ama keşke ailenizi dinlemeseydiniz bu sizin hayatınız. Anne baba diye mutlak doğru kabul edilmemeli kimse

Bizim burda bur düğünde böyle olay çıkmıştı. Kavga sebebi neydi bilmiyorum, ama damat "Siz aileme hakaret edemezsiniz. Bu is burda bitmiştir" diye düğün sırasında ailesini toplayıp, gelini de bırakıp gitmişti. Boşandı da kızdan. Sizin aslında yapacağınız tam da buymuş. Esiniz deli ailesini oturtacakti yerine. Herkes kendi delisinden sorumlu çünkü. Bundan sonra o altınları ya geri istersiniz, yada üstüne bir bardak su icersiniz. Ha bunu da ekleyim: Aileme laf söyleyeni bende arka bahceme gömer üstüne saksı dikerdim. Sizin yanınızda hala konuşabiliyorlar nedense

Regl olsanızda eşinizle ilk özel gününüz ne bileyim bana çok tuhaf geldi keşke anneniz kimse yokken, bunu size söyleseydi sizde hayır olmaz eşim de istemez diye kibarca reddetseydiniz zorla evlenmiş gibi götürün beni demeniz hiç hoş olmamış onlar da kendisini garanti altına almak istemiş bu kadar basit

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…