Düğün Yaklaştıkça Gerilen Ortam

K.valide size ev buldu nişanlınız beğendi sizde keşke beğendim ama bi kaç eve daha bakalım deseydiniz yada orda oturmak istemeyişinizle ilgili mantıklı sebepler koyup yol gösterici olsaydınız..
büyük ihtimal annenize konuların hepsini açtığınız için ve de aranızda ki huzursuzluğu yansıttığınız için anneniz damada ayar vermek istedi oda geri tepti bende nişanlıyım ve iş yerimize yakın yerler bakarken k,valide hep kendi semtinde evler bakıyordu nişanlım bş bakalım mı ne dersin dediğinde hergün yakıt parası vermek bize daha masraflı olmaz mı onca yolu nasıl çekiceksn diyip kapatıyodum konuyu..
Ama düşünüyorum aynı durum olsa ve annem bu şekil konuşsa susmaz anne ne diyosun sen bi ev için ettiğin laf mı şimdi? Burası olmaz başka yer olur onun canı sağ olsun der hem annemi susturur hemde ev konusunu önemsemediğimi nişanlıma gösterirdim oda diğer ev için kalbimi kırdığına utanırdı..
Bence bişeyleri tekrardan gözden geçirin bu kadar kolay bitmesin

Evlilikte annecı erkek nekadr iticiyse,annem de annem diye gezen kızda erkgin gözünde o kadr itici oluyor.
kvde müstakil ev bulunca eski ev
Anne bulunca bahçeli sirin ev,olmaz.Hata.
Erkek bu sefer kız annesini düşman görüyor kendine.
Ciftler iki aileye de mesafeli olmak zorunda.
Yok kız için de,erkek için de oturaydın annenın evinde evlenmeyeydin ozaman cümlesi kaçınılmaz:)
Sadece evle sınırlı olduğunu sanmıyorum.Evmiş,eşyaymis halledilir şeyler.Burada esas olan tavır,davranış.Tabiki anne ılımlı olmalı,ortalığı yatistirmaliydi.Ama damadinda verdiği tepki hiç hoş değil.Bu tepkileri empati yaparak cevap verecek olursam kızıma sürekli psikolojik baskı uygulayacak,sürekli tartışacak,bana karşı saygısızca davranacak napatim bilmem ama hosnutta olmamam normal değil mi.Bu olayı çift taraflı düşünücez tabiki.Aynisi kızım için de geçerli .

Annen falan hikaye bu adam inat ve saygısız.bakınız bu adamla beraber daha karar verip bir ev bile kiralayamıyorsunuz ki nasıl koskocaaaa bir hayatı paylaşacaksınız. Anneniz haklı baktı ki bu adam seninle inatlaşıyor yol yakınken bitsin.

Böyle şeylerde annelerin gelip görme ısrarını anlamıyorum. Kızınla konuş ona uygun bir dille tecrübelerini anlat ama heryere gelip bakması bir yerde bi de kurduğu cümle hiç hoş degil!
Sizi sevmese bugüne kadar sessiz kalmaz bitti derdi sessiz kaldıysa sizin toparlamanizi bekliyor. Inşallah hakkınızda hayirli olan olur.

İki tarafta ezilip büzülmesin ya 😒. Niye birtaraf bir taraftan daha üstün görülsün ki bu düşüncede olan bir annenin ben sadece kızının mutluluğunu düşündüğünü sanmıyorum.
Hiç kimse ezilip buzülmesin . Tüm evliliklerde temennim iz o ;ancak yaşadığımız toplum şartları da ortada maalesef ve açılan konulardan da bu durum anlasilmakta . Bir de bizim bazı evliliklerde ki bunu boşanma asamalarinda da gördüğüm kadari ile köprü ve dayı meselesi da oluyor. Erken yüzlerini bazı kesim belli etmiyor. Bazı ebeveynler sık dişini evlenince sen bilirsin sen isedigim yaptirirsin mantığı ile evlatları telkinde bulunuyor. Bu nerden mi çıktı dersiniz konu sahibesine ' bundan önce sizin dediğiniz oluyordu bundan sonra benim ' diyen nisanli zihniyetinin beyanlarinda. Toplumumuzun büyük kesimi 'KAYNANAYI' istemiyor yanında yüresinde. Hep bana hep bana düşüncesi yaygın. Anne bu iş bitsin demesi belki çok ağır bir cumle olmuş ama orada ne yaşanmıştır ki dile bu cümleler gelmiştir. Artı evlenecagi nisanlisini sürekli annesine karşı önceki konusunda alttan aldigi tarafi ile oven annesinden dert yakınan konu sahibesi evlenince nisanlinin daha çok davranisina sok gecirir , ışık görmüş tavşan gibi donakalır. Bizim örf ve adetleri mız bellidir arkadaşlar . Düğün Dernekte olmadık adetlrrimiz olur ama sorun olaylara bunun ayrıcalık olduğu yönüyle bakamamamiz. Bakmiyoruz açıkçası. Oldu bittiyle evlenmek ise niyetiniz düğün yapmayın , nikah yapın , öğrenci evi gibi ev dizin nisanlinizla , Gelinlik provalarina gitmeyin düz sade bir elbise ile cikiverin. Aileleri de davetli gibi çağırın olsun bitsin. O zaman kimse karışmaz kimseye .

Annen falan hikaye bu adam inat ve saygısız.bakınız bu adamla beraber daha karar verip bir ev bile kiralayamıyorsunuz ki nasıl koskocaaaa bir hayatı paylaşacaksınız. Anneniz haklı baktı ki bu adam seninle inatlaşıyor yol yakınken bitsin.

Adam pek te inat sayilmaz. Eski konularina bakarsaniz anlarsiniz. Adama babasi daire vermis kira da verme otur demis ama konu sahibi esinin ailesiyle ayni apartmanda olmayi istemiyor diye adam kiraya cikmayi kabul etmis. Daha ne yapsin

Siz konuyu eksik okumuşsunuz. Kaynana damada "ya burası olur, ya bu iş biter" demiş. Adamda haddini edeplice bildirmiş.
Adam had bildirmemiş adam terbiyesizlik etmiş. Kadın haklı olarak kızını korumaya çalışmış. Bakın ev olur eşya olur ortak karar verilir. Benim istemediğim birşeyi eşim bana diretmez velev ki bu bir ev. Tutturmuş damadın annesinin gösterdiği ev olacak kız beğenmedim desede adam başka ev görmeyi bile reddetmiş. Anne bunları bile bile neden sussun? Neden bu diretme? Yalnız mı yaşacaksın bu evde saygısız adam. Kadında bitecekse şimdi bitsin demiş mantıklı kadınmış.

Adam pek te inat sayilmaz. Eski konularina bakarsaniz anlarsiniz. Adama babasi daire vermis kira da verme otur demis ama konu sahibi esinin ailesiyle ayni apartmanda olmayi istemiyor diye adam kiraya cikmayi kabul etmis. Daha ne yapsin
valla evlilik bu daha çok şey yapacak. Kız aynı aprtmanda oturmak istemedi diye hayat boyu bunu kullanıp yaptırım mı uygulayacak kıza .

Hiç kimse ezilip buzülmesin . Tüm evliliklerde temennim iz o ;ancak yaşadığımız toplum şartları da ortada maalesef ve açılan konulardan da bu durum anlasilmakta . Bir de bizim bazı evliliklerde ki bunu boşanma asamalarinda da gördüğüm kadari ile köprü ve dayı meselesi da oluyor. Erken yüzlerini bazı kesim belli etmiyor. Bazı ebeveynler sık dişini evlenince sen bilirsin sen isedigim yaptirirsin mantığı ile evlatları telkinde bulunuyor. Bu nerden mi çıktı dersiniz konu sahibesine ' bundan önce sizin dediğiniz oluyordu bundan sonra benim ' diyen nisanli zihniyetinin beyanlarinda. Toplumumuzun büyük kesimi 'KAYNANAYI' istemiyor yanında yüresinde. Hep bana hep bana düşüncesi yaygın. Anne bu iş bitsin demesi belki çok ağır bir cumle olmuş ama orada ne yaşanmıştır ki dile bu cümleler gelmiştir. Artı evlenecagi nisanlisini sürekli annesine karşı önceki konusunda alttan aldigi tarafi ile oven annesinden dert yakınan konu sahibesi evlenince nisanlinin daha çok davranisina sok gecirir , ışık görmüş tavşan gibi donakalır. Bizim örf ve adetleri mız bellidir arkadaşlar . Düğün Dernekte olmadık adetlrrimiz olur ama sorun olaylara bunun ayrıcalık olduğu yönüyle bakamamamiz. Bakmiyoruz açıkçası. Oldu bittiyle evlenmek ise niyetiniz düğün yapmayın , nikah yapın , öğrenci evi gibi ev dizin nisanlinizla , Gelinlik provalarina gitmeyin düz sade bir elbise ile cikiverin. Aileleri de davetli gibi çağırın olsun bitsin. O zaman kimse karışmaz kimseye .
Kız anneleri herşeyi alttan alırrr. Okadar . Kadın nekadar doldu ki patladı. Çok hakverdim düşüncelerinize.

Biz yıllık tutacağız o evle bizim dediğimiz ev arasında 2 bin tl fark var. Evet o an annemi durduramadım ama o evi benim beğendiğimi düşünmüyor onun kafasında annem dedi diye tutulacak sanıyor bütün inat bu yüzden
Benim annemle inatlaşmayı kesecekse , söz dinleyecekse devam ederim ben bu durumda . Yoksa işiniz çok zor.

valla evlilik bu daha çok şey yapacak. Kız aynı aprtmanda oturmak istemedi diye hayat boyu bunu kullanıp yaptırım mı uygulayacak kıza .
Adam yaptirim uygulamiyor. Anne olaya dahil olmasaydi onlar kendi aralarinda cozumlerlerdi sorunu.. Konu sahibinin annesinin tepkisi yuzunden isler bu raddeye geldi. Kayinvalide adayiniz size "ya bu ev olur ya da bu is biter" diye rest cekse, nisanliniz da agzini acmasa tepkiniz ne olurdu?

Kaldi ki o konuda da konu sahibi yazmis zaten annem orada oturmama asla izin vermez diye. Anne her olayin icinde surekli bir soz gecirme yonetme cabasi icinde. Kimse boyle bir kayinvalide istemez. Ne kiz ne erkek.

Adam yaptirim uygulamiyor. Anne olaya dahil olmasaydi onlar kendi aralarinda cozumlerlerdi sorunu.. Konu sahibinin annesinin tepkisi yuzunden isler bu raddeye geldi. Kayinvalide adayiniz size "ya bu ev olur ya da bu is biter" diye rest cekse, nisanliniz da agzini acmasa tepkiniz ne olurdu?
Oğlunu eziyor fikrine değer vermiyor olsaydım gerçekten bir anne olarak bu lafı bana etme hakkı vardı.ve bende bir silkelenip kendime gelirdim . Sizin evladınızı ezen bir insan karşısında sessiz kalabiceğinizi sanmıyorum.

Kaldi ki o konuda da konu sahibi yazmis zaten annem orada oturmama asla izin vermez diye. Anne her olayin icinde surekli bir soz gecirme yonetme cabasi icinde. Kimse boyle bir kayinvalide istemez. Ne kiz ne erkek.
Anne”ler” olayın içinde . Anne değil. En son damadın annesinin gösterdiği ev olmuyor diye damat kızgın zaten .

Bir benim aklıma geldi sanmıştım 👍
Konu sahibinin eski konularına baktım.Nisanlisinin ailesinin iki katlı bir evleri varmış ve bir katında bunlar otursun,birlik olsun istemişler.Konu sahibi arkadaş buna yanasmamis..oyle olsun ama daha iyisine sahip olmayacaksın diye resmen tutturuyor bence erkek ailesi

Anne”ler” olayın içinde . Anne değil. En son damadın annesinin gösterdiği ev olmuyor diye damat kızgın zaten .
Bence tek mesele konu sahibinin nişanlısının ailesi ile altlı üstlü oturmayı kabul etmemesi...adamin tavırları bu yüzden .Bu yüzden tutturuyor müstakil ev olacak diye ...yani senin istediğin ev de olmayacak diye planlı bir davranış var adamda

Bence tek mesele konu sahibinin nişanlısının ailesi ile altlı üstlü oturmayı kabul etmemesi...adamin tavırları bu yüzden .Bu yüzden tutturuyor müstakil ev olacak diye ...yani senin istediğin ev de olmayacak diye planlı bir davranış var adamda
Bence de yoksa neden hiç birşeye yanaşmıyor ki. Ya o evde otururuz yada ucuz bir evde otururuz kafasında. Uzaklık, yakınlık, evin iyi olması umrunda değil. Aslında müstakil bir ev ısıtma açısından daha büyük külfet.

Ben böyle çocuk gibi yönetilen adamla evlenmezdim. Ev mev de boş yani. Orada karışmak ve daha da önemlisi bu kadar ileri gidilmesine izin vermek asıl mesele :)

Öyleyse bile bu inat hayatı boyu sürer gider , ne kızla anlaşabilir ne kızın annesiyle. İnatlaşmayla geçen yorucu bir hayat canlandı gözümde.

Back
X