düğün yeri yüzünden ayrılma noktasına geldik

2senelik sorunsuz bir ilişkimiz vardı, evlilik kararından sonra birbirimizi yemeye başladık. kayınvalidem hiç bir konuda bize karar fırsatı tanımadı, düğünümüz için biyere taktı kafayı, geldi gitti sordu geldi gitti sordu,sanki koca istanbulda başka yer yokmuş gibi, sonunda sözlüm dayanamayıp tamam olsun demiş, sonra bana geldi, herkes orayı istiyo senin kararını bekliyoruz dedi herkesin içinde, ben de evet demek zorunda kaldım. orası da kışın boşmuş, biz eylülde evlenme kararı almıştık, kış olmasına da ben tepki gösterdim, sözlüm düğünü biz yapıcaz annem orayı istiyo o yüzden kışın olucak tavırları takındı. ben de isyan edip seneye yaza erteledim düğünümüzü. depresyona girdim ilaç kullanmaya başladım, kendimi çok değersiz hissettim. hatta evlenmekten bile vazgeçtiğim zamanlar oluyor. sözlüm gezip düğün yeri bakmak istemiyor, herşeyin hazırına o kadar alışmış ki, en kolay yoldan halletmek istiyor herşeyi, ailesi de onun alması gereken sorumlulukları bile almaya hazır, arada bana oluyor olan. bunun daha evi var eşyası var, çocuğu var.. evlenmekten çok korkuyorum.. emrivakilerden nefret ediyorum. kullandığım ilaç baya bi cesaret verdi :) açık açık herkesi karşıma alıp konuşucam, ya beni anlayışla karşılayıp isteklerime saygı gösterip oğullarının sorumluluk almasına ve kararlarımızı kendimiz vermemize izin vericekler, ya da ayrılıcaz. siz olsanız ne yapardınız bu durumda? dertleşmeye çok ihtiyacım var.

dik dur canım hiçbirşey senden kıymetli degil,ne diye bozuyosun psikolojını.bak ben 3 gün oldu bugün nişanlımdan ayrıldım kolay degill ama yapacak bişey yoktu.
dış etkenleri ne olursa olsun sokma ilişkine heleki 3, kişiler için ayrılık lafını ortaya atma.bence ayrılık sadece çiftler arasında anlaşmazlık oldugunda gündeme getirilmeli..

Evlilik dışarıdan çok güzel bir şey gibi gözüksede daha kararını verir vermez sorunlar başlıyor ne yazıkki...
Ben de sözlüyüm. nişanlanıcam kısmetse martta ama dediğin gibi sorunlar başladı bile.
çok sinir oldum çok ağladım ben de.
seni iyi anlıyorum.
sonuçta seni zor duruma sokmuşlar anne oğul.
bir de emin ol erkekler böyle şeyleri sevmiyorlar. nişan yeri bakmak düğün yeri bakmak gibi işleri külfet görüyorlar.
biz kadınlar daha önemsiyoruz böyle şeyleri. erkekler olsa da bitse kurtulsak bu dertten diye düşünüyorlar. benim sözlümde aynı şekilde...
en iyisi açık açık konuşmak dediğin gibi canım. isteklerini belirtmen lazım. Allah gönlümüze göre versinn.

2senelik sorunsuz bir ilişkimiz vardı, evlilik kararından sonra birbirimizi yemeye başladık. kayınvalidem hiç bir konuda bize karar fırsatı tanımadı, düğünümüz için biyere taktı kafayı, geldi gitti sordu geldi gitti sordu,sanki koca istanbulda başka yer yokmuş gibi, sonunda sözlüm dayanamayıp tamam olsun demiş, sonra bana geldi, herkes orayı istiyo senin kararını bekliyoruz dedi herkesin içinde, ben de evet demek zorunda kaldım. orası da kışın boşmuş, biz eylülde evlenme kararı almıştık, kış olmasına da ben tepki gösterdim, sözlüm düğünü biz yapıcaz annem orayı istiyo o yüzden kışın olucak tavırları takındı. ben de isyan edip seneye yaza erteledim düğünümüzü. depresyona girdim ilaç kullanmaya başladım, kendimi çok değersiz hissettim. hatta evlenmekten bile vazgeçtiğim zamanlar oluyor. sözlüm gezip düğün yeri bakmak istemiyor, herşeyin hazırına o kadar alışmış ki, en kolay yoldan halletmek istiyor herşeyi, ailesi de onun alması gereken sorumlulukları bile almaya hazır, arada bana oluyor olan. bunun daha evi var eşyası var, çocuğu var.. evlenmekten çok korkuyorum.. emrivakilerden nefret ediyorum. kullandığım ilaç baya bi cesaret verdi :) açık açık herkesi karşıma alıp konuşucam, ya beni anlayışla karşılayıp isteklerime saygı gösterip oğullarının sorumluluk almasına ve kararlarımızı kendimiz vermemize izin vericekler, ya da ayrılıcaz. siz olsanız ne yapardınız bu durumda? dertleşmeye çok ihtiyacım var.

evet demek zorunda kalmıcaksın işte, asıl herkesin içinde isteklerini net olarak söyliceksin ki herkes yerini bilsin, bu bi taktik, hani milletin yanında emrivaki yaparsak hayır diyemez hesabı, sende oltaya gelmişsin, asıl o zaman yooo ben burayı değil şurayı istiyorum diceksin, ne kadar ayıp düğünü biz yapıyoruz bizim dediğimiz olur demeye getirmişler resmen, bi genç kızın hayalinin hiç mi önemi yok, seven adam içinde hiçbi heves kalmasın diye uğraşır, bu aileyle uğraşırsın sen baştan belli etmişler kendilerini

yani evlilik bir kumardır, 2 yorum yapacam... ne olacagını zaman gösterir...
1. si bu kadın daha şimdiden düğün salonunda diretiyor, yarın herşeye karışabilir, eşinide biraz pasif gördüö, anne biz karar verelim dedimi acaba, yada dediyse bile kadın dinlemiyor olabilirr..
2.si de belki de iyi niyetinde oğlu bu tarz şeyleri ayarlayamaz edemez diye el uzatmış olabilir bu düğünsalonu mevzusuna...
bence düğün salonuna takmayın , boşverin ,ama önemli olan ilerleyen dönemlerde ne yapacagına bakın, bide hemen bi konusmalara falan girmeyin, bi bakın başka nelere karışıyor, dominantmı ne,, bu işi siz nişanlınızla kararlaştırın şimdiden kötü olmayın, ben böyle böyle istiyorum hayatım diyip ufakatan ufaktan istediklerinizi yaptırmaya çalışın, bakarsın hiç senin isteklerini görmüyor sürekli annesinin dedikleri oluyor, ozaman konusursun..ama ben yinede şuan daha hiç evlenmeden kayınvalidenle yüz göz olmamanı tavsiye ederim

canım kayınvalide herşeye kendi karar vermek istiyor oğluna da "heves ediyorum ne yapayım" diyordur. iş erkekte biter. sana bile demeden... ayy kendi nişanlılığın geldi ya kayınvalidem eşim tabağıma bile karışırlardı.... ama kayınvalidem kendi yapmamış gibi gösterirdi. halıları aldım hatta. eşim de onayladı. akşamına telde bana demez mi "annem pierre cardinde halılar görmüş çok güzelmiş gel alalım" kayınvalidem şehirdışında ama telden oğluna talimat veriyor. oğlu desen 10senedir tek yaşıyor ozamanlar 33-34 yaşındaydı... şok oldum bu adamın böyle anne ağzına bakmasına... kayınvalideme hiç saygısızlık etmedim. gelinliğin kapalı olsun dedi kol diktirdim. hallettim. ama nişanlıma resti çektim. evlenince eşim ilk zamanlar gene anne ağzına baktı beni üzdü. nasılsa evlendik ya... ben gene ailesine hürmetimi bozmadım ama eşime herşeyi izah ettim. bu arada halılarımı dğeiştirmedim tabi para basmıyorum yani.... ben eşime güzellikle ailesine saygımı bozmadan iyi niyetimi belli ederek izah ettim ve şimdi ben ne dersem o olur evimizde. 2 senelik evliyiz. 1senedir çok şükür isteklerime saygı gösterir eşim, benim annesine bir şey dememe gerek kalmadan kendisi "anne karışma" der.

yani ailesiyle konuşmanın işe yarayacağına inanmıyorum. iş erkekte. onla konuş. onla çöz.

okuyorum yorumlarınızı, ben de her olasılığı düşünmeye çalışıyorum, orkide yazdıklarına katılıyorum. ev hanımı ve sürekli konu komşu akraba oturup sürekli bu konuda plan yapıyolar, hatta nişan için bile tarih konuşuyolar, nişanı biz yapıcaz onun tarihiyle ilgili bile plan yapıyolar. hem panik atak hem dominant bir kadın, hem de oğlunun ne kadar rahat olduğunu bildiği için onun yerine herşeyi yapmak için çırpınıyo. ama ben de ömrümü paylaşacağım adamın annesinden bağımsız, 2kişilik bir aileye sahip çıkabilecek bir adam olmasını istiyorum, annesinin yanında pasif kalan ya da aradaki dengeyi kuramayan bir adamla ömrümü geçirebileceğimi düşünmüyorum. illa annemlerin istediği yer olucak illa kış olucak diye inatlaştı benimle, ben de 2013 yazına kadar uzattım, en az 6 ay hiç kimseyle evlilik düğün yeri vs hakkında konuşmamaya karar verdim onların ailesinden. biz size haber veririz karar verince, yer konusunda da karar vericez ben kır düğünü istiyorum diycem.

annem heves ediyo bahanesini asla kabul edemem, o heves ediyoda ben 10.evliliğimi mi yapıyorum ben de heves ediyorum, gençliğinde içinde uhde kalan kadınlar gelin üzerinden kendini tatmin etmeye çalışıyolar öyle yağma yok.

okuyorum yorumlarınızı, ben de her olasılığı düşünmeye çalışıyorum, orkide yazdıklarına katılıyorum. ev hanımı ve sürekli konu komşu akraba oturup sürekli bu konuda plan yapıyolar, hatta nişan için bile tarih konuşuyolar, nişanı biz yapıcaz onun tarihiyle ilgili bile plan yapıyolar. hem panik atak hem dominant bir kadın, hem de oğlunun ne kadar rahat olduğunu bildiği için onun yerine herşeyi yapmak için çırpınıyo. ama ben de ömrümü paylaşacağım adamın annesinden bağımsız, 2kişilik bir aileye sahip çıkabilecek bir adam olmasını istiyorum, annesinin yanında pasif kalan ya da aradaki dengeyi kuramayan bir adamla ömrümü geçirebileceğimi düşünmüyorum. illa annemlerin istediği yer olucak illa kış olucak diye inatlaştı benimle, ben de 2013 yazına kadar uzattım, en az 6 ay hiç kimseyle evlilik düğün yeri vs hakkında konuşmamaya karar verdim onların ailesinden. biz size haber veririz karar verince, yer konusunda da karar vericez ben kır düğünü istiyorum diycem.

ben de kır düğünü yapıcam :) hangi şehirdesiniz canım

istanbuldayım :) çok güzel deniz manzaralı mekanlarda ya da polonezköyde butik otellerde evlenen arkadaşlarım oldu, ben de öyle bişey istiyorum.

istanbuldayım :) çok güzel deniz manzaralı mekanlarda ya da polonezköyde butik otellerde evlenen arkadaşlarım oldu, ben de öyle bişey istiyorum.

hayırlısı olsun güzelim benim mekanım belli Allah kısmet ederse temmuzda evleniyorum ankarada şehri sima diye bi yerde, sende kalbinden geçeni yaptır

inşallah istediğim gibi olur, oturcağımız semte de karar verdik, sorduğunda annesi söyledim, sonra defalarca kez daha sordu, ben de sözlümü uyardım ne yapmaya çalışıyo annen diye, sanırım annesine tepki gösterdi, bikaç haftadır sormuyo. bikaç kere daha oldu aynı durumlar, mesela sözlüm bi konuda hayır demişti annesine, sonra annesi beni aynı konuda sıkıştırdı konuştu konuştu, ben de siz aranızda halledin benim için fark etmez dedim, hemen sözlüme gitti bak sen istemiyosun ama gelinim olur dedi, böyle böyle yapıcaz dedi. işim acaip zor benim, ilerde de herşeyimize karışacaklar, emrivaki yapacaklar diye korkuyorum.

ben böyle durumda olmamak ve bu sorunların hiç birini yaşamamk için, düğünüde, eşyalarıda, iğneden ipliği herşeyi ikimiz yapma kararını uyguladım ve çok şükür hiç sorun yaşamadık..parasını vererek istediğimiz yeri tuttuk, eşyaları alıyoruz bazı şeylerden fedakarlık edip kısıyoruz ama en azından kafam rahat..madem düğünü biraz daha ertelediniz çalışarak ikinizde para biriktirebilir ve düğününüzü yapabilirsiniz, içinde kalmaz üstelik..düğünde takılan para kısmındanda borçlarınızı ödersiniz olmaz mı:34:

canım peki eşinin ailesinin durumu var mı senin bu isteğini karşılamaya:31:

düğün yeri için ayrılınmaz ama ayrılıklar da hep böyle şeylerden çıkar. bence üstünde durmaya değmeyecek bir konu demek ki onlar için orası uygun ki diretmişler. Bence bu işi inada bindirip nişanlınızdan olmayın. Kimsenin sizi gaza getirmesine izin vermeyin
eğer hayaliniz deniz kenarı ya da butik otelse kınanızı bu şekilde yapabilirsiniz:34:

maddi olarak bir sıkıntı yok, zaten kayınvalidemin kafayı taktığı yer de şık biyer, aynı paraya hatta daha ucuza çok güzel bir kır düğünü yapılabilir, biraz da gösteriş seven bir kadın, istediği yer de baya gösterişli bir yer..

durumumuz yok diye açıklama yapmak başka, bıktırana kadar sormak emrivaki yapmak başka, sende çalışıyosan gerekirse masrafa ortak olursun ve içinden geleni yaparsın, bi kere olacak bişey düğünün istediğin gibi olmıcakta ne olucak?

ben böyle durumda olmamak ve bu sorunların hiç birini yaşamamk için, düğünüde, eşyalarıda, iğneden ipliği herşeyi ikimiz yapma kararını uyguladım ve çok şükür hiç sorun yaşamadık..parasını vererek istediğimiz yeri tuttuk, eşyaları alıyoruz bazı şeylerden fedakarlık edip kısıyoruz ama en azından kafam rahat..madem düğünü biraz daha ertelediniz çalışarak ikinizde para biriktirebilir ve düğününüzü yapabilirsiniz, içinde kalmaz üstelik..düğünde takılan para kısmındanda borçlarınızı ödersiniz olmaz mı:34:

zaten sözlüm çok hazıra alışmış biri, ilk yıllarda kirada oturmak istiyorum, eşyalarımızı taksitle almak istiyorum bi kısmını. taksit ödemek kira fatura ödemek nasıl bişeymiş öğrenmesi lazım. ona kalsa herşeyi alıcaz peşin para, evimizi de alıcaz, rahat rahat yaşıycaz. ama sorumluluk alması daha önemli benim için.

arkadaşlar bende evliyim oluyo o dönemlerde bazı sorunlar ama hepsi geçiyor önemli olan çiftlerin biribirini yıpratmaması

maddi olarak bir sıkıntı yok, zaten kayınvalidemin kafayı taktığı yer de şık biyer, aynı paraya hatta daha ucuza çok güzel bir kır düğünü yapılabilir, biraz da gösteriş seven bir kadın, istediği yer de baya gösterişli bir yer..

canım o zaman demek ki o da heves etmiş. bana kızma ama düğün dernek aslında aileler için yapılıyor bir yerde.Zaten heyecandan hatırlamıyorsun bile
şimdiki kızlar maalesef evlenmeyi -düğün, gelinlik vs -olarak görüyor. Evlenmek düğün dernek değildir canım o bir gün sürer , eğer nişanlından eminsen ve mutlu olacağınıza inanıyorsan bu tip şeylere takılıp kendini yıpratma oluruna bırak bu güzel günleri böyle harcama zaten bir anı olarak kalıyor emin ol. Ne düğün yapılan yeri hatırlıyorsun ne pastayı, ne şekeri:16::16:

Back
X