Düğün zamanı yaşadığım sıkıntılar

Kadinin yuvasi dagilmis, siz esya alirken asla yanima gelmedi diyorsunuz..
Napsin gelip, onun derdi zaten ona yetiyo

Ailenizde ayni sekilde yasadiklari kolay degil, 15 gun once gelin ettikleri kizlari eve geri donmus..

Imkaniniz varsa dugununuzu erteleyin bir kac ay.

Erteleyecek bir şey yok ki. 3 yılı geçti nişanlıyız, 15 gün sonra da düğün.

Annem gelebilirdi fikir verebilirdi.
Ne bileyim bu süreçte çok yalnız hissediyorum.

Ü~
Evin yıtık cadoloz çocuğu benim dışarıdaki tüm işleri çok küçük yaştan beri ben kendim hallederim. Fatura doktor vs..
O yönlendirme ile birileri onu getirip götürürse yapar
Siz maalesef çok düşünülmeyeceksiniz. Kendi başınızın çaresine bakıyorsunuz çünkü... Maalesef eşimde öyle. Kimse onu düşünmez. Mağdur olmadığı için, o yapılacak buraya gidilecek denir. Hep böyle ya, yük olursun ya yükü sırtlayan.

sizi onemsemeyen insanlara neden yardim edip kendinizi zora soktunuz? ama o benim ablam demeyin sakin, sizde kardessiniz nerdeydi ablaliga ihtiyaciniz varken?

ailenize ablaniza ablaniza duskun annenize hic kizmadim..en basindan beri aynilarmis
size kizdim, herkesi cigerine kadar tanirken bu fedakarligi neden yaptiniz diye.

haddinden fazla deger, adamin basini yere eğer aklinizda bulunsun.

Ben karşıyım ya boyle şere kuzum sen kendine bak napcan ablanı. Eli tutuyo ayagı tutuyo sen calışıosun o da çalışacak. Alırsa alır almazsa da kendi bilir. Dirlik düzen olmayan şeye bide birsuru masraf.kendine edersin ki etmişsinde. Her türlü yansır sana. İnşallah düzelir herşey

Benim anladığım kadarıyla ablanın sorunlu bir iliskisi varmış ama yine de evlenmis.

Ben bu durumda ablaya üzülemedim.

Benim düğünüm benim eşyalarım benim derdim benim sorunum hep ben hep ben olmaz ki.

Bu kızında düğünü var. Abla biraz sabredeydi evlenmis zaten kardesinin düğünü olduktan sonra anlataydı ailesine derdini.

Zaten bir ailede hep bir cok nazli cocuk hep bir de olgun cocuk olur. O nazlı cocuk pohpohlanırda pohpohlanır olan olgun çocuga olur. sucu sadece daha olgun daha güçlü olmaktır.

Ablanız icin masraf yapmasaydınız keske. asgari ücretle çok fazla borca girmissiniz. yapacak bir sey yok artık ama bundan sonra siz kendinizi biraz geri cekin. Ailenizden de onların kendiliğinden anlamasını beklemeyin açık açık taleplerinizi söyleyin.

Arkadaşlar düğün hatırası olarak annem yüzük alacak tek sıra tam tur bir yüzük alabilirim istersen dedi ben de yedi taş yada yarım tur yüzük olabilir dedim.

Tek taşıma uygun bir yedi taş mı olmalı yoksa sadece takabileceğim yarım tur mu önerirsiniz?

Bu konuyu siz açmışsınız. Anneniz tarafından hiç düşünülmediğiniz fikri bana geçmedi.. Yıllarca bu duyguyu yaşayan biriyseniz ve kendi işinizi halledebilecek gücünüz varsa annenizin ilgisi ablanıza kayması da onun müşkülünden kaynaklıdır.. Ben olsam anneme karşı duygularımı ifade ederim. Farkında olmasını sağlamanız onunda hatasını telafi etmesini sağlar..

Bence kendi düğününüzü kendiniz yapmanız daha iyi.İnanın size yardım edilseydi bu süreçte hep borçlu kalacaktınız maddi manevi yardım edenlere.Bu hayatta alacaklı olmak borçlu olmaktan iyidir.Çünkü hayat bir şekilde borclu olanı ödettiriyor borcunu.Varsın tek başınıza olun siz kendinize yetersiniz kimseye minnet etmeyin.Siz görevinizi yapmışsın bundan sonra ailende olsa mesafeli ol seni anlayacakaları zamana kadar.Ayrıca ne kadar verici olursan o kadar şımarıyor karşı taraf bundan sonra hayatta kendini düşün kurtar sonra cevrendekilerin hayatını kurtar. Sonra yaptıkların yapmasaydın oluyor.Mutluluklar dilerim.

Back
X