- 26 Mayıs 2024
- 1
- -10
- 1
- 25
- Konu Sahibi aliveli1453
-
Bunlar kafayımı yemişEşimle Türkiye’nin iki ayrı ucunda memleketlerimiz düğünümüz kız evinde bir gece de hem kına hem düğün şeklinde olucak öyle karar vermiştik . Şimdi erkek tarafı kendi memleketinizde düğün yapın tüm masraflar ile biz kendi düğünümüzü kendi memleketimizde yapalım diyor . Düğüne kalmış bir ay bizde o zman 2 düğün yapın dedik hem orada hem bizde Ayrıca kimse ailemi arayıp düğün yerini tuttunuz mu nasıl yapıcaz hiç bir demedi ? Gelin babası hem kızını vericek hem de kendi mi düğün yapıcak saçma değil mi?????
Kızın memleketinde kına, erkeğin memleketinde düğün yapın. Kınanın masrafını kız tarafı düğünün masrafını erkek tarafı karşılasın. Kız tarafının akrabaları takılarını kınada taksın.Eşimle Türkiye’nin iki ayrı ucunda memleketlerimiz düğünümüz kız evinde bir gece de hem kına hem düğün şeklinde olucak öyle karar vermiştik . Şimdi erkek tarafı kendi memleketinizde düğün yapın tüm masraflar ile biz kendi düğünümüzü kendi memleketimizde yapalım diyor . Düğüne kalmış bir ay bizde o zman 2 düğün yapın dedik hem orada hem bizde Ayrıca kimse ailemi arayıp düğün yerini tuttunuz mu nasıl yapıcaz hiç bir demedi ? Gelin babası hem kızını vericek hem de kendi mi düğün yapıcak saçma değil mi?????
Zaten kına gecesinde 1 saat gelinlik giyilmeyecek mi ? Bir arkadasim da aynısını yaptı. Kına içinde olduğu için kız tarafı kendisi yaptı. Erkek tarafı da kendi bolgesindeki düğünü kınayı yaptı.Eşimle Türkiye’nin iki ayrı ucunda memleketlerimiz düğünümüz kız evinde bir gece de hem kına hem düğün şeklinde olucak öyle karar vermiştik . Şimdi erkek tarafı kendi memleketinizde düğün yapın tüm masraflar ile biz kendi düğünümüzü kendi memleketimizde yapalım diyor . Düğüne kalmış bir ay bizde o zman 2 düğün yapın dedik hem orada hem bizde Ayrıca kimse ailemi arayıp düğün yerini tuttunuz mu nasıl yapıcaz hiç bir demedi ? Gelin babası hem kızını vericek hem de kendi mi düğün yapıcak saçma değil mi?????
kız evinde kına gecesi düğün gibi yapılır, sonra erkek evinde düğün yapılır. Ayrı memleketlerde normali bu değil mi zaten?Eşimle Türkiye’nin iki ayrı ucunda memleketlerimiz düğünümüz kız evinde bir gece de hem kına hem düğün şeklinde olucak öyle karar vermiştik . Şimdi erkek tarafı kendi memleketinizde düğün yapın tüm masraflar ile biz kendi düğünümüzü kendi memleketimizde yapalım diyor . Düğüne kalmış bir ay bizde o zman 2 düğün yapın dedik hem orada hem bizde Ayrıca kimse ailemi arayıp düğün yerini tuttunuz mu nasıl yapıcaz hiç bir demedi ? Gelin babası hem kızını vericek hem de kendi mi düğün yapıcak saçma değil mi?????
Gelin babası hem kızını vericek hem de kendi mi düğün yapıcak saçma değil mi?????
16 yıllık evliyim,yerimden bile kalkmıyorum,bi masa hazırlarken bi de toplarken 2-3 tabak taşırım o kadar.sonuçta böyle olmasını onlar istediler ben de onlar gibi mesafeli davranıyorum,bi kaç kez eşime şikayet etmişler ama eşim vereceğim cevabı çok iyi bildiğinden bişey söyleyemiyo.onlardan ne gördüysem öyle devam ediyorumBenim eşimin ailesi yaptığımız tüm hazırlıklara misafir gibi geldiler.
Bir kere bile sormadılar ne yapıyorsunuz diye.
Bende evlendikten sonra tıpkı onlar gibi hiiiççç bişeyleriyle ilgilenmiyorum. Misafir gibi gidip geliyorum.
Onlar gibi davranınca bizi beğenmiyor, sıcaklık göstermiyor dediler. İnsanlara kendi yaptıkları gibi davranınca sen kötü oluyorsun çok enteresan.
Eşimle Türkiye’nin iki ayrı ucunda memleketlerimiz düğünümüz kız evinde bir gece de hem kına hem düğün şeklinde olucak öyle karar vermiştik . Şimdi erkek tarafı kendi memleketinizde düğün yapın tüm masraflar ile biz kendi düğünümüzü kendi memleketimizde yapalım diyor . Düğüne kalmış bir ay bizde o zman 2 düğün yapın dedik hem orada hem bizde Ayrıca kimse ailemi arayıp düğün yerini tuttunuz mu nasıl yapıcaz hiç bir demedi ? Gelin babası hem kızını vericek hem de kendi mi düğün yapıcak saçma değil mi?????
Ben sen olabilirsin16 yıllık evliyim,yerimden bile kalkmıyorum,bi masa hazırlarken bi de toplarken 2-3 tabak taşırım o kadar.sonuçta böyle olmasını onlar istediler ben de onlar gibi mesafeli davranıyorum,bi kaç kez eşime şikayet etmişler ama eşim vereceğim cevabı çok iyi bildiğinden bişey söyleyemiyo.onlardan ne gördüysem öyle devam ediyorum
Biz de eşimin ailesinin başka şehirdeki evinin bahçesinde mütevazı, küçük bir bahçe düğünü yaptık ama kına gibiydi sonrasında İstanbul'da sadece nikah yaptık akşamına da arkadaşlarımızla yemeğe gittik.. ki şimdi zor bir devirden geçiyoruz, sizin evinizde güzel bir kına yapın, eğer dilerseniz gelinlik de giyin ki bence beyaz mütevazı bir elbise de güzel olur (çok da şart değil) öncesinde de kırmızı bir elbise giyersiniz kınaya uygun.. 2 düğün kolay mı, biraz mantıklı ve yapıcı olmalısınızBenim de 2 düğünüm oldu, memleketimdekini herseyiyle biz karşıladık, eşimin ailesinin olduğu yerdekini de onlar. Erkek ailesine 2 düğün yapacaksın diye tutturamazsiniz. Yazık insanlara. Kolay mı. Boş yere daha ilk günden sorun çıkmasına mahal vermeyin. Gereksiz çünkü.
ah işte sonuna kadar katılıyorum"Gelin babası kız veriyor, bir de düğün mü yapacak" diyecek kadar gelenekselciyseniz gidip erkek tarafında yapacaksınız düğünü. Geleneklerde öyledir çünkü.
İşime geleni alayım, işime gelmeyince modern olayım olmuyor maalesef.
Gelin babası kendi memleketinde düğün olsun istiyorsa tabii ki kendisi yapar düğünü. Öyle bir gayesi yoksa damat tarafı nerede düğün yapıyorsa oraya gider, bu kadar basit bir denklem.Eşimle Türkiye’nin iki ayrı ucunda memleketlerimiz düğünümüz kız evinde bir gece de hem kına hem düğün şeklinde olucak öyle karar vermiştik . Şimdi erkek tarafı kendi memleketinizde düğün yapın tüm masraflar ile biz kendi düğünümüzü kendi memleketimizde yapalım diyor . Düğüne kalmış bir ay bizde o zman 2 düğün yapın dedik hem orada hem bizde Ayrıca kimse ailemi arayıp düğün yerini tuttunuz mu nasıl yapıcaz hiç bir demedi ? Gelin babası hem kızını vericek hem de kendi mi düğün yapıcak saçma değil mi?????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?