Düğün

aliveli1453

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2024
1
-10
1
25
Eşimle Türkiye’nin iki ayrı ucunda memleketlerimiz düğünümüz kız evinde bir gece de hem kına hem düğün şeklinde olucak öyle karar vermiştik . Şimdi erkek tarafı kendi memleketinizde düğün yapın tüm masraflar ile biz kendi düğünümüzü kendi memleketimizde yapalım diyor . Düğüne kalmış bir ay bizde o zman 2 düğün yapın dedik hem orada hem bizde Ayrıca kimse ailemi arayıp düğün yerini tuttunuz mu nasıl yapıcaz hiç bir demedi ? Gelin babası hem kızını vericek hem de kendi mi düğün yapıcak saçma değil mi?????

Memleketi birbirine uzak olan tanıdıklarım kız tarafı kendi memleketinde kına+düğün şeklinde yaptilar gelinlikte giydiler bindallıda ayrı düğün yapmadılar, erkegin bulunduğu şehirde de düğün yaptılar herkes kendi memleketinde ki masrafı ödedi.

Sİz zaten kına yapacaksınız tutarsınız bir salon kına+düğün şeklinde yaparsanız masrafı zaten size ait olur neden erkek tarafı 2 düğün yapsınlar kına ile 3 olacak hatta.

Eşimle Türkiye’nin iki ayrı ucunda memleketlerimiz düğünümüz kız evinde bir gece de hem kına hem düğün şeklinde olucak öyle karar vermiştik . Şimdi erkek tarafı kendi memleketinizde düğün yapın tüm masraflar ile biz kendi düğünümüzü kendi memleketimizde yapalım diyor . Düğüne kalmış bir ay bizde o zman 2 düğün yapın dedik hem orada hem bizde Ayrıca kimse ailemi arayıp düğün yerini tuttunuz mu nasıl yapıcaz hiç bir demedi ? Gelin babası hem kızını vericek hem de kendi mi düğün yapıcak saçma değil mi?????a
paraları yoktur belki.
sorun parayla bence bu kadar yüklenmeyin

Kız tarafı kına gecesi yapar ben de şehir dışına evlendim kınayı yaptım düğün erkek tarafı memleketinde oldu. Eşimin kardeşinin düğünü var yakın zamanda farklı yerler diye iki düğün yapacaklarmış ama düğünün birini kız diğerini erkek tarafı yapıyor. İki düğünü niye erkek tarafı yapsın enayi mi bu insanlar

Sanki altın tepside sunuyor ya bide saçma değilmi diye soruyorsun. Saçma olan sizin adamdan 2düğün yapmasını istemeniz.
Kendi memleketinde çok düğün yapmak istiyorsan baban paşa paşa ödeyecek parasını. Normalde iki farklı şehir ise kız kına yapar erkek tarafındada kına olur. Çok yakın erkek arkadaşım sırf kızın ailesi aynı sizin gibi bir istekte bulunduğu için düğünden 2ay önce kızdan ayrılmıştı çokta iyi oldu. Daha evlenmeden böyle saçma sapan istekler isteyenler evlenince kim bilir daha neler yapar.
Valla size katılıyorum zaten erkek tarafı erkeği doldurmaya başlamıştır çoktan bir daha düşün diye bakalım hayırlısı

İlk plan uygulansaydı düğünü kendi memleketinizde yaptırıp, aynı gece bindallı giyip kınanızı da yapacaktınız ve bütün masrafı “düğün” olduğu için erkek tarafı ödeyecekti di mi? Şimdi herkes kendi memleketinde ne istiyorsa yapsın masrafı kendi karşılasın diyince sorun oldu tabii çünkü sizin planları baya bi sarsmış.

Eşimle Türkiye’nin iki ayrı ucunda memleketlerimiz düğünümüz kız evinde bir gece de hem kına hem düğün şeklinde olucak öyle karar vermiştik . Şimdi erkek tarafı kendi memleketinizde düğün yapın tüm masraflar ile biz kendi düğünümüzü kendi memleketimizde yapalım diyor . Düğüne kalmış bir ay bizde o zman 2 düğün yapın dedik hem orada hem bizde Ayrıca kimse ailemi arayıp düğün yerini tuttunuz mu nasıl yapıcaz hiç bir demedi ? Gelin babası hem kızını vericek hem de kendi mi düğün yapıcak saçma değil mi?????

O zman ya tek düğün ya da siz ödeyeceksiniz
Peki şu saçma değil mi: Oğlan babası, kız tarafının akrabaları iki göbek atsın, 2 sarma yesin, bir çatal da pasta alsın diye niye onbinlerce lira ödemek zorunda?

İkisi de mantıksız. Sadece kız tarafında kına + düğün de mantıksız iki tarafta düğün de. Sizin memlekette kına eşinizin memleketinde düğün yapın, ne fark ediyor ki? Biz düğün yapmadık kına + nikah yaptık, hala arkadaşlarım sizin düğün... diye konu açtığında biz düğün yapmadık diyorum, sizin kına zaten düğün gibi olmuştu diyorlar. Gelinlik de giydim kınamda, onun dışında her şey düğün gibiydi bi fark olmamıştı ama daha az kişiydi

Katılıyorum.
Biz de kız tarafında kınayı düğün gibi yaptık
Karışık kına oldu. Ben gelinlik de giydim son bir saat.
Oldu bitti. Takı töreni de oldu hani amaç takı toplamaksa

Katılıyorum.
Biz de kız tarafında kınayı düğün gibi yaptık
Karışık kına oldu. Ben gelinlik de giydim son bir saat.
Oldu bitti. Takı töreni de oldu hani amaç takı toplamaksa
Ben de gelinlikle girdim, ilk dansı vs gelinlikle yaptık sanırım takıyı da gelinlikle yapmıştık sonra çıkarıp hayatıma devam ettim. Mis gibi de oldu valla

kiz kardesim bizim memlekette kina, esinin memleketinde dugun yapti.

Kinanin bir kisminda dugune katilamayacak bizim taraf icin gelinlik giydi.
Ama kendi gelinligini degil, cunku kuru temizleye vakit yoktu arada, bir akrabamizin gelinligini giydi. Dugunde de kendi gelinligini.
Ikisiyle de fotosu osu busu var, gelinlikli merak eden akrabalar da gormus oldu. Guzel gecti.

Boyle yapin, ne diye on tane dugun yapacaksiniz.
bu durumda da herkes kendi tarafinda olani karsilar, hic karisiklik da olmaz hesap isinde.

Sizinkide tuhaf kız evinde kına,düğünde damadın memleketinde olur. Onlar da haklı

Gelinin babası prenses mi veriyor adama? Kadın erkek eşittir. Durumunuz yok ise bunu oturur düzgünce anlatırsınız ama “hem kız vericek hem düğün mü yapıcak” çok kötü bir terim.

Back
X