Düğünde ben mi takacağım annem mi?

Bencede mantıklı çünkü dayım belki düşünür ben yeğenime bilezik taktım benim anlam neden takmadı diyeblir

Ee yani kim takıyor bu durumda ben anlamıyorım bu işlerden
Yani zor bişey yok en basiti 2 kardeş birbirlerinin çocuguna takı takar bu kadar net ama anası diyomuş ki ben yepenime takmayım sen tak. Sorun yok takılır ama kardeş çocuguna takmıcanda kime takıcan senin annen biraz cimri ta da dayını hiç sevmiyor. İnsan darda olsa bile bulur bulusturur kardeşinin hatrına yeğenine takar bişeyler. Kardeşlik bunu gerektirir. Annenin durumu yoksa takamıcaksa ver bileziği ona görüntüde taksın bari kendi takmış gibi. Ya da paranızı birleştirip ortak bir bilezik takın hala olarak annen taksın. Dayın gönül koyar zaten insanları böyle günlerde tanıyosun işte kardeş bile olsa

Bunu diyen ananem daha annem bişey demedi bıgün ananem böyle söyleyince şaşırdım

Eşimin dayısı bana düğünde bilezik takmıştı bana nilezik taktılar diye kayınvalimde abisinin kızına bilezik taktı bana demedi kayınvalidem sen takıcakskn bileziiği diye

Bilezik sana geldi diyor kuzenime takılan bilezikte kuzenime giidcem babasıma gidecek hali yok ya
Ee bende onu diyorum işte kardeşlik görevidir birbirinin çocuguna takmak kuzenleri ister takar ister takmaz. Büyükler takar bırbırinin cocuguna. Sizinkiler çok fena köylü kurnazı o nasıl kardeşlik bağı öyle. Ya bırak takmazsa takmasınlar sende takma dayın anana küssünde görsün olan annene olur sana bişey olmaz. Evine giderkende bir güzel hediye al götür gerçekten işine yarayan bişey ama. Annen ne diyor bu konuya? Durumdan haberi yok dedinde belkide annen zaten takmak ister bunu bi net öğrenip yazarsan daha iyi olur bazı şeyler havada çünkü

Anladığım kadarıyla bileziği yapmak istemiyorsunuz
Annenize sorun sen ne takcan diye bilezik takıcam derse tamam sizde çeyrek gram filan takın.
Yok ben yapamam takamam derse siz ödeyeceksiniz mecbur

Annenize sorun sen ne takcan diye bilezik takıcam derse tamam sizde çeyrek gram filan takın.
Evet öyle ama bu kızda farzı misal takmadı o zaman ne olcak dersiniz? Burada yanan kim olacak? Annesi.. Demekki annesi bunu göze almış dayıyla küsmeyi der susarım)

Evet öyle ama bu kızda farzı misal takmadı o zaman ne olcak dersiniz? Burada yanan kim olacak? Annesi.. Demekki annesi bunu göze almış dayıyla küsmeyi der susarım)
Yani birinden biri takacak.
Eşimin teyzesi bize tam altın taktı ,onun çocuğunun düğününde de kayınvalidemler götürdü taktı biz takmadık,
Ama bana deseydi ki ben yapamıycam onu sen tak takardım mecbur çünkü o altın geldi ben onu yedim.
Kardeşler birbirine takmalı götürmeli diye tutturmazdım ki bazı yerlere de götürdük onlar bize hediye geldi götüremem demedim.
Büyük ihtimalle annesi takar,
şimdi maddi durumları bilmiyorum kadın ben yapamıycam gücüm yok derse mecbur götürecek bu kız da sonuçta altını o almış

Yapmak istememek değil düğünü seneye anca birikim yapıp yapmam lazım bileziği eğer benim takmam gerekiyorsa ananem böyle diyince nilmediğimden sormak istedim

Merhaba düğünümde dayım bana bilezik takmıştı şimdi kızı evleniyor yani kuzenim. Hala olarak kuzenime annem mi bilezik takması lazım yoksa benim mi?
Bileziği kim aldıysa o takar ama annem eli boş kalmasın diyorsan annen taksın zaten senin aldığını söyler.

Yapmak istememek değil düğünü seneye anca birikim yapıp yapmam lazım bileziği eğer benim takmam gerekiyorsa ananem böyle diyince nilmediğimden sormak istedim
Seneyeyse daha çok var,anneannem dedi diyorsunuz annenize bi soruverin düğüne yakın anne dsyımlar bana bilezik takmıştı ya sen ne takıcaksın diye.
Annenin de gücü varsa maddi olarak zor bi dönemden geçmiyorsa yapar zaten kadın.
Yapamam derse karşı tarafa haksızlık olmasın diye kendin yaparsın sor konuş zor bişey değil.
Bunun genel bi kuralı yok yani.

Annen takar tabii ki dayın evlense dayına takarsın mesela halam da bana 20 gram bilezik takmıştı babam da gramse aldı 4 gramını da diğer oğlu evlendiğinde ona veririm dedi kuzenin alsa sen takardın

annen takmalı tabikide. Sonuçta yeğeni? Bilezik sana geldi diye senin mi geri vermen gerekiyormuş annen dururken. Zaten bu takı işleri gençlerin borçları harçlarına destek çıkmak için değil mi sonuçta? Ha ailenin durumu yoktur o zaman sen takarsın mesela bir nevi de borçtur çünkü. Bir de ekstra söyleyeceğim şu; annen bilezik takarsa sen de eğer istiyorsan içinden geliyorsa gram,çeyrek durumuna göre bir şey takabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…