Düğünde erkek tarafından istenecek takılar ne kadar olmalı ?

flowerblue

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2016
92
23
88
Arkadaşlar kısaca anlatmak istiyorum. 10 gün kadar önce erkek arkadaşımın ailesi tanışmaya geldi ve şehir dışından geldikleri için söz yapıp dönelim dediler. Aile arasında evde hazırlık yaptık ve sözlendik. Neyse dün anneme düşüncesini öğrenmek adına ne kadar altın isteyeceğini sordum. Annemin huyunu bildiğim için 6 bilezik,1 set ve saat yeterli olur dedim. Sözlüm uzman çavuş bu arada. Annem de bunun az olacağını ileride benim geleceğim için 22 ayar 6 bilezik,5i 1 yerde, küpe, yüzük ve saat isticem dedi. Kız kardeşim de eniştem bana hediye almicak mı ben de telefon istiyorum dedi. Ardından bir de süt hakkı diye birşey varmış ve annem için de birşey isticeklermiş. Bizim durumumuz yok. Söz yaptık nişan olmicak. Kına ve düğünde erkek tarafında olacak ve onlar yapacak. Daha mobilyaydı, evdi, eşyaydı derken evlenmek kolay mı dedim. Herşeyden önce tok gözlü olmak lazım dedim. Aile arası tartıştık ve beni anneme birşey layık görmeyen, şimdiden masraf yapmasın diye erkek arkadaşımı savunan birisi ilan ettiler. Ne yapıcam ben. Ailesine bunları söyleyince görgüsüz bu aile demezler mi ? Erkek arkadaşımla konuşmalı mıyım. Annem de bana küstü konuşmuyor.

Kızım evlensin mutlu olsun diye düşünmek yetmiyor mu, ne ayıp. Ayrıca insan, maddi durumumuz yok, zaten her şeyi erkek tarafı karşılayacak, en azından destek olmak için biz de abuk subuk isteklerde bulunup, insanları iyice zora sokmayalım diye düşünmeli... Aileniz gerçekten çok ayıp ediyor. Süt hakkı ne ya ayrıca? Doğurup büyüttüğün bebeğe süt vermek, ona bahşettiğin bir iyilik değil ki, doğurduysan bakacaksın tabi ki, yükümlülüğün bu. Töbe töbe...

Anneniz sizi pas karşılığı vermeyi düşünüyor galiba!!
Pes ne demek süt hakkı me demek hediye telefon
Tamam usulen konuşulur takılacak altın ama işlakş diretmek ya da şu kadar olacak demek çok ayıp
Anneniz kendi durumu yok diye birşey yapmayacak ama erkek tarafını tabiri caizse kaz gibi yolacak

Siz vicdanınızı dinleyin annenizin saçma sapan yok onu düşünüyor yok şimdiden erkekçi oldu lafına bakmayın

Siz bu adamla yuva kuracaksınız yaptığınız her gereksiz harcama geri sizi bulacak unutmayın

Durumumuz yok diyorsunuz ama karşılığında telefona varana kadar talep ediliyor. Peki erkek tarafı siz ne yapacaksınız oğlumuza, bizde kaliteli bir saat, damatlık, bütün amcalara halalara dayılara teyzelere bohça isteriz, illa nişan da yapacaksınız, bizde Kına yı kız tarafı yapar, mecbur yapacaksınız derlerse ailen ne yapmayı düşünüyor. Bu işler karşılıklı olmalı bence, istekleriniz karşısında sizde aynı ayarda karşılığını verebilmelisiniz.

Asla hicbirsey istenmez bence. Karsi taraf da cocuklarini evlendiriyor, zaten yapabileceklerini cocuklari icin yaparlar.

Eger isteme usulu olacaksa uc istenmis bes istenmis farki yok bence, ayni sekilde ayip hepsi.

Benim bir kuzenimin nisani bu sebeple bozuldu. Kiz tarafi liste verdi. Erkek tarafi hem gonulli hem hazirlikliydi halbuki en iyisini yapmaya. Ama bu siparise donunce erkek kuzenimin annesi babasi bunu cok gorgusuzce bulup ellerini cektiler, sonuc nisan bozuldu.

valla canım sen bilirsin ama annen doğru olanı yapıyor hiç karışma adet yerini bulsun. Sen karşı tarafı düşünüp hareket edersen hiç bir zaman onlara yaranamazsın o iyi niyetinden dolayı bu hep böyledir hiç düşünme ve aldır ne istiyosan bi laf vardır tabiri caizse s...n yaranır diye hakketten o kadar doğru bir söz ki. bende 7 aylık evliyim ve senin düşündüğün gibi yaptım gerek olmadıkca altın olsun eşya olsun fazla hiç bişey almadım ( hatta taktıkları 2 tane bilerzik ) ve şuan o 2 tane bilerziğim bile gitti hiç kimseyi iyi niyetinle düşünme yaranamıyorsun onlarda seni düşünmüyor zaten.ben öyle yaptığım için kötü oldum keşke çok şey alsaydımda öyle kötü olsaydım diyorum şimdide ama iş işten geçti

Ya burdan bakınca yüzsüzlük görgüsüzlük gibi görünüyor evet ama böyle yüklü şeyler istemeyip erkeğe para harcatmayan kızların da değeri olmuyor görüyoruz.

erkek para harcamazsa değer vermiyor.

burada bile nice konu açılmadı mı hiçbir şey istemedim ama yine de yaranamadım diye..
bilemedim yani.

Annenle kardeşin ne kadar uyanıkmış öyle. Ne demek "eniştem bana hediye almayacak mı?"
"Neden alsın ki? ne sıfatla?" deseydiniz siz de..

Ayıptır yahu böyle şeyler aklından geçse bile söylenmez.
Annenizi takı muhabbetine dahil etmeyin. Biz anlaştık deyin annelere. İkiniz çıkıp alın..

Kusura bakmayın ama aileniz biraz ac gözlülük yapmış. Hadi anneniz büyük birşeyler demiş tabii yanlış şeyler. Kız kardeşinize ne demeli . Allah yardımcınız olsun anlayissiz ailelerden nefret ediyorum elin oğlu gelipte sana bakmış diye hak veremez benim eşinin kız kardeşide anneme süt hakkı istiycem diyor ama bana bir şey yapmadılar . Herkes bencil ! Çocuğa bunu söylersen daha evlenmeden ailenden soğuya biir açıkçası ben eşinin ailesinden bu acgozlulukleri yüzünden çok sogudum

Süt hakkı taaa ninlerimiz zamanında kaldı.
Ne ayıp altın şu bu istenmez
Erkek neye gücü yeterse onu yapar.
Durumunuzun olmadığı belli şimdiden istekler sıraya konulmuş cep telefonuna kadar ne ayıp şey.
Aileniz ile kolaylıklar dilerim...

Canım kesinlikle anneni dinle bak benim konumu oku bende bişiy istemedim ama isteyenler kıymetli oluyor yemin ederim.Sakın acıma sakın aynı hatayı yapma benim gibi...annen haklı bırak istesin ne yaparlarsa o yeterki isteyin şakın elalemin çoçuğunun durumu için kendi anneni üzme git özür dile .çünkü sen kıstıkça tepene binecekler sonra en ufak gönlün vazoya kaysın bak yedi sülaleye abartarak anlatacaklar .siz diyin adetler bu .görünceme 8 milyar süt parası verdiler tam bir paragöz ama kayınvalidesi el üstünde tutuyor ben çalışan herşeyi ben karşılayan ailecek bi insan olarak yapmadıkları etmedikleri laf kalmadı .bizdede başta onlar yapacaktı sonra oyunla kına gecesini bin dallımı herşeyimi kendim aldım paradan sıkıntım Yok şükür.millete biz yaptık demişler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…