Düğünde erkek tarafından istenecek takılar ne kadar olmalı ?

Ben hiç birşey istemedim ama herşeyimi eşim dörtdörtlük yapmaya çalışdı. Eşim hatta bu yüzden bana çok değer verir bilir çünki paraya eşyaya değer vermediğimi.

Çok afedersiniz, aileniz sizin evliliğinizi ekmek kapısı olarak mı görüyor? Fırsatları değerlendirmeye çalışmışlar sanki, hoş olmaz böyle bir talep.

Siz üstünüze alınmayın ama bizimde böyle akrabamızın dünürü var.Kız iğne bile getirmicek bütün mobilyalar erkeğe ait.Takısıda takılacak kendilerine evde verildi.Şimdi bide süt hakkı çıkardılar.Başlık parasına süt hakkı deniliyo herhalde artık.Bu istediklerinizi yapsalar bile sonradan yüzünüze vurulacaktır.

Ben anlamıyorum ailenin kızı için takı istemesi ne demek!!
Ben iki bilezikle evlendim öyle de mutluyum ki Rabbim bozmasın aileme halt yemek düşer
Kardeşimi altına boğdular iki çocukla boşandı şimdi altınlarıyla acı çekiyor
Boşversene

Aılenın durumu yok kına dugun mobılya erkek tarafında bir de hala 6 bılezık bılmem ne. Hırsızlık arsızlık bu bence. Kusura bakma ama şakın böyle seyler ısteme adamlar onca şey yapcak altın da yapabıldıklerı kadar yapsınlar. Kendını reZıl etme. Bısey ıstemek nedir ben anlamam zaten çok ayıp herkes ımkanı dahılınde yapar

Yıl olmuş 2018 hala altın ıstıyorlar soktayım. Sen naptında ne ıstıyosun derler adama

Kardeşinizin isteği çok saçma.Ama ben annenize katılıyorum.Çoğu kişiye saçma gelebilir belki ama.Yaşadığım olaydan sanırım.Bende sizin gibiydim.Tok gözlü olmaya çalıştım.Karşı tarafta hiç sormadı.ne kadar takmamız lazım diye.Düğünden sonra da eşim ve ailesi evdeki tüm keseyi gözümün önünde çalıp gittiler.erkek tarafına acımıyorum hiç bu konuda

bana doğru düzgün mehir ödeyen 10 tane dindar erkek gösterin forumu bırakayım. islamda var ama uygulayan yok.
Benim eşim ödedi valla Mehir kadının hakkını korumak içindir. Günümüz hukuku boşanmalarda zaten kadını gözetiyor.Yani illaki şart değil. Bi arada size muhalif olarak yazmadım yanlış anlaşılmasın.

Bazı hanımlar, istemeyenin değeri olmuyor yazmış ama alakası yok. Mesela;

• annem babam evleneli 40 seneyi geçmiş, babam hala der, “Allah dedenden razı olsun bizi hiç zorlamadı, tek başlık parası vermeden evlenen benim diye.

• iki kız kardeş olan arkadaşlarım evlendi. İlk kız evlenirken, kız tarafı hiçbirşey istemedi, düğün olana kadar ne takılacağını bile bilmediler ama erkek tarafı altının alasını yaptı düğünden sonra tek kuruşuna bile dokunmadılar. Diğer kızı evlenirken istemede bu sefer altın miktarı belirtmişler. Erkek tarafı tüm eşyayı oğlanın üzerine yıktı, üzerine düğünden sonra tüm altını parayı aldı gitti.

•bir diğer arkadaşımın babası oğluna kız istemeye gittiğinde, kız tarafı 6 bilezik istemiş. Arkadaşımın babası 10 tane takacağım demiş. Kızın babası dalga mı geçiyorsunuz demiş, arkadaşımın babası “ yoo ben öteki oğluma da 10 tane bilezik taktım buna da aynısını takacağım demiş”

Yani demek istediğim siz istediğiniz kadar sayı belirtin istekte bulunun, karşı taraf yapmak istemedikten sonra birşey yaptıramazsınız, yaptırdıklarınızı da gün gelir yüzünüze vururlar. Farzedin ki tamam dediler, altını kuyumcudan ödünç, diğer masraflarıda kredi çekip aldılar. Düğünden sonra eşin altınlar emanetti diyip kolunuzdan çıkartsa, kredi borcu içinde diğer tüm takıları alıp bozdursa birde aylarca kalan borçları ödemek icin sıkıntı çekip huzursuz olsanız neye yarar.

Oha bu ne açlık yahu
Kız kardesi ayrı annesi ayrı şey yetmiyor koza ne takılacagına kadar konusuyolar
Baslık parası isteyip kurtulsunlar direk

Konu sahibinin ailesine ve yorum yapan bazı hanımlara çok şaşırdım. Arkadaşlar siz mal mısınız? Yani hakaret anlamında söylemiyorum, bu resmen kendinizi pazarlamak, altınları ver malı al, bu kadar mı düştünüz? 1 sene sonra evleniyorum ve düğün istemiyorum, altın falan zaten işim olmaz, o parayla yurtdışına tatile gideceğiz. Ben erkek olsam ve karşıma sizler gibi hanımlar gelip bana şunu şunu alacaksın dese evlendikten sonra üstüne biner DEEEH derim. Yazık valla

Bizde kizdan baskasina anne ya da kizkardese felan taki takilmaz onlarin kulturunde varmis ama vermediler neyse benimde soz gunumden once ailem bana istedigini bir kagida yaz onlara vericez dedi, yazdik verdik kv yazdiginiz kagidi hic bana gostermeyin ben gucum yettigince alicam ne fazlasi ne eksigi demis babamlarda bunlar severek evleniyorlar neyse ne gelirse razi olurlar demis, takilarin bir kismi nisanda takilacakti tabi kv cok kurnaz beni taki almaya 12 saatlik uzagimdaki kendi sehirlerine cagirdilar babam onlar buraya gelsin dedi ve akrabamiz olan bir kuyumcumuza goturdu kv kp nisanlim ve bizi tabi onceden ayarlamis babam sen kizima bunlari sunlari goster ince seyleri gosterme diye benide tenbihlemisti tabi bende direkt kuyumcunun gosterdiklerini secip tamam bu olsun ugrasamicam aman ne onemi var diye gecistirmistim takilarin diger kismida dugunde takildi oda cok ince bilezik aldi iki tane

Son düzenleme:
Siz şanınıza yakışanı yaparsınız zaten gençlerin olacak biz deyin geçin sizin kendi kafanızdaki gayte makul istek o kadarını yaparlar ama annenin istedikleri ,kardeşinin üstüne süt parası falan ben olsam bir şekilde razı etmeye bakarım kendi ailemi olmaz böyle şeyler ayıp kimseyi zora sokmayın sizin de çok durumunuz yokken erkeğe yolunacak kaz gözüyle bakılmamalı

Anneniz tam kaynana :) adamın gücü yetmiyordur ,borç batağına sürükleyip sonradan satmanı istiyor Altınları zaar

Ay cok komik bide bişey istenmezse kız değersiz olur demişler
Şaka gibisiniz
Yarın öbür o adamın istedigini yapmadıgınızdada ben sana şu kadar para ödedim yapıcaksın der
Para vermiş altın vermiş değeriniz biçilmiş Satın alındığınız için ne istese yapacaksınız kusura bakmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…