- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.298
- 598
- Konu Sahibi flowerblue
-
yil 2018. baslik parasinin modernlestirilmis hali de baslik parasi kadar utanc verici.
derler. ailen zaten görgüsüz.
Olan bana olacak.Nasıl müdahele edicem.Ne desem boş onlar için
ben erkek tarafi olsam bu istekle gelen aileden kiz almam. net.başlık parasında en azından herşey ortadaydı. kim kızını satıyor, kim kız almak için para ödüyor, açıkça ortadaydı. şimdi millet takı ayağına süt parası ayağına ticaret yapıyor adını da gelenek koyuyır.
Islamda mehir vardır ve bunu sadece ve sadece gelin belirler. Isterse 10 bilezik ister isterse de 1 demet çiçek. Anne baba kardeş vs bu konuda hiçbir hakka sahip değildir.
Ne demek onlar sana çok fazla istemezsen değer vermez? Sizde öyle oldu diye herkeste öyle olmak zorunda değil. Hiçbir şey istemeyip hatta düğün bile yapmayan (kendim de dahil) ve çok ta mutlu olup iyi gecinenler var. Sana değer vermeyen zaten vermez ha 10 bilezik istemissin ha 3. Hatta bu kadar görgüsüz aç gözlü olduğun icin seni zaten sevmeyen insan iyice hepten ayar olur sana. Böyle şeylere gelin adaylarını lütfen teşvik etmeyin rica ediyorum. Içlerinden gelmeyerek alacaklıları şeyleri sen için rahat bir şekilde kullanabilecek misin? Ohh bunu hak ettim diyebilecek misin? Bu kadar maddiyatçı olmayin. Gelin mehir ister gerisi susar. Ne demek baldıza telefon anneye süt parası. Oha bee.valla canım sen bilirsin ama annen doğru olanı yapıyor hiç karışma adet yerini bulsun. Sen karşı tarafı düşünüp hareket edersen hiç bir zaman onlara yaranamazsın o iyi niyetinden dolayı bu hep böyledir hiç düşünme ve aldır ne istiyosan bi laf vardır tabiri caizse s...n yaranır diye hakketten o kadar doğru bir söz ki. bende 7 aylık evliyim ve senin düşündüğün gibi yaptım gerek olmadıkca altın olsun eşya olsun fazla hiç bişey almadım ( hatta taktıkları 2 tane bilerzik ) ve şuan o 2 tane bilerziğim bile gitti hiç kimseyi iyi niyetinle düşünme yaranamıyorsun onlarda seni düşünmüyor zaten.ben öyle yaptığım için kötü oldum keşke çok şey alsaydımda öyle kötü olsaydım diyorum şimdide ama iş işten geçti
Canım kesinlikle anneni dinle bak benim konumu oku bende bişiy istemedim ama isteyenler kıymetli oluyor yemin ederim.Sakın acıma sakın aynı hatayı yapma benim gibi...annen haklı bırak istesin ne yaparlarsa o yeterki isteyin şakın elalemin çoçuğunun durumu için kendi anneni üzme git özür dile .çünkü sen kıstıkça tepene binecekler sonra en ufak gönlün vazoya kaysın bak yedi sülaleye abartarak anlatacaklar .siz diyin adetler bu .görünceme 8 milyar süt parası verdiler tam bir paragöz ama kayınvalidesi el üstünde tutuyor ben çalışan herşeyi ben karşılayan ailecek bi insan olarak yapmadıkları etmedikleri laf kalmadı .bizdede başta onlar yapacaktı sonra oyunla kına gecesini bin dallımı herşeyimi kendim aldım paradan sıkıntım Yok şükür.millete biz yaptık demişler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?