Düğünde erkek tarafından istenecek takılar ne kadar olmalı ?

yil 2018. baslik parasinin modernlestirilmis hali de baslik parasi kadar utanc verici.

başlık parasında en azından herşey ortadaydı. kim kızını satıyor, kim kız almak için para ödüyor, açıkça ortadaydı. şimdi millet takı ayağına süt parası ayağına ticaret yapıyor adını da gelenek koyuyır.

ben erkek tarafi olsam bu istekle gelen aileden kiz almam. net.

Islamda mehir vardır ve bunu sadece ve sadece gelin belirler. Isterse 10 bilezik ister isterse de 1 demet çiçek. Anne baba kardeş vs bu konuda hiçbir hakka sahip değildir.

bana doğru düzgün mehir ödeyen 10 tane dindar erkek gösterin forumu bırakayım. islamda var ama uygulayan yok.

Senin geleceğin altında değil altın gibi adamda gizli
Ailen adamı bıraksın altını kendi yapsın
Görgüsüz de derler herseyi derler
Altın istenmemeli net.

Süt hakkı mı, enişteden telefon istemek mi.
lütfen alınmayın istemsizce güldüm.
Ayrıca düşüncelerinizden dolayı sizi takdir ettim.
Yapabilecekleri neyse o yapılmalı, bütçeleri neye elveriyorsa.
Ailenizi ikna etmeye çalışın. İki taraf da yıpranmadan halledersiniz inşallah.
Önemli olan nedir biliyor musunuz?
Ömrünüzün sonuna kadar anlaşabileceğiniz eş adayıdır.

Ne demek onlar sana çok fazla istemezsen değer vermez? Sizde öyle oldu diye herkeste öyle olmak zorunda değil. Hiçbir şey istemeyip hatta düğün bile yapmayan (kendim de dahil) ve çok ta mutlu olup iyi gecinenler var. Sana değer vermeyen zaten vermez ha 10 bilezik istemissin ha 3. Hatta bu kadar görgüsüz aç gözlü olduğun icin seni zaten sevmeyen insan iyice hepten ayar olur sana. Böyle şeylere gelin adaylarını lütfen teşvik etmeyin rica ediyorum. Içlerinden gelmeyerek alacaklıları şeyleri sen için rahat bir şekilde kullanabilecek misin? Ohh bunu hak ettim diyebilecek misin? Bu kadar maddiyatçı olmayin. Gelin mehir ister gerisi susar. Ne demek baldıza telefon anneye süt parası. Oha bee.

Konu sahibi hiç alınmayacak demiyor ki. Zaten kafasında belirlemiş alınabilecek takıyı.
Ben de bir miktar alınması taraftarıyım açıkcası. Sonuçta bu kadının gelecekteki güvencesi. Çalıştığı dönemde üstüne ekleme yapar. Ama çalışamadığı zaman işine yarar.
Kadınlar hep zor durumda kalır zaten malum..
Sorun annesinin ve kardeşinin adap bilmezliği bence..

Benim anneme de eşimin annesi sordu "ne istersiniz?" diye. Sorulmasa olmaz çünkü. Annem "size yakışan neyse onu yapın ben miktar söylemem. Ne yaparsanız çocukların işine yarayacak sonuçta" dedi..

Kardeşe bak hele. Telefonmuşş. Önceden kulis yapılmış belli..

Valla isteyenler kıymetli istemeyenler kuymetsiz genellemesine asla katılmıyorum. Çok yakın arkadaşım hiçbir şey istemedi hatta düğünü takıları bile kendi babası aldı. Eşide kv de çok sever kıymetini bilirler. Kimin durumu iyiyse o yardım etti evlenenlere. Bende birşey istemedim. 8 yıl oldu evleneli eşim hala büyük aşkla yaklaşır bana. Herşeyi birbirimize sorarız.
Bir arkadaşım kuzenini anlatmıştı, evlenirken kızın ailesi saçma saçma birsürü şey istemiş çocuğu zorladıkça zorlamış kızda ailesine uymuş. Evlendikten sonra çocuk kıza ilgisiz davranıp, sürekli iş buyuran birine dönüşmüş. Niye böyle oldun diye sorduklarında ailesine uyup kendini mal gibi bana sattı bende ona mal gibi davranıyorum demiş. Örnekler çok değişken çünkü her ilişkinin dinamiği farklı. Sevgilinizle dinamiğinizi siz biliyorsunuz ama birşey yapamazken bu kadar çok şey istemek dışarıdan bakan bizler için bile be kadar itici görünüyor.

Biz altin miktari belirtmedik.
Gelecegini elalemin verdigi altinlarla mi kurtaracaksin? Annen cok biliyorsa kendisi senin gelecegin icin uc bes kenara koysaymis keske. Nişan dahi yapacak durumunuz yok ama elin ailesinden kendinizin ceyregini alamayacaginiz seyleri isteme curretinde bulunup istiyorsunuz.
Karsi tarafin durumu vardir kabul eder o ayri ama yapilan hoş bir konuma koymuyor sizi.

İsteme de kp sordu takı olarak özel bir isteğiniz var mı kaç tane bilezik vs diye, babamda kızımın değerini bilezikle ölçeceksek ben 100 bilezik de isterim 300 de isterim ama kızımın ederinde bilezik almanız mümkün değil o yüzden siz neye gücünüz yeterse o kadar yapın dedi bi kez daha sevdim babacığımı
Not: erkek tarafı hiç takı takmadı :)) bunu herhalde istemedi olarak algıladılar

Ailenizin size biçtiği fiyat toplamda ne kadar.
Bir kadın için ne kadar küçük düşürücü bir durum.
Sizin aileniz elini cebine sokmazken, erkek tarafını yolunacak kaz olarak mı görüyorlar.
Çıkarcı bir aileniz var.
Hele kızkardeşiniz tam bir facia.
İnsan o telefonu isterken utanır yahu.

Biz altın fln istemedik karşı taraf ne uygun gördüyse onu taktı. Ailenizinyaptığı çok büyük ayıp, kardeşiniz evlenince onlarda bukadar masraf yapacaklarmı acaba mesela gelinin erkek kardeşine telefon alınacakmı. Bence erkek arkadaşınıza anlatmayın tavır takınmasın ailenize ama ailenizlede oturun konuşun bilezik fln istenebilir neysede süt hakkı telefon diye diretmesinler.

Ben hic bisey istemedim, hatta begendigini alalim deyip kuyumcuya goturduklerinde ince bir set begendim diye kp kalp krizi gecirecekti. Ben ince şık seylere bakarken kalin kalin kelepceleri getirip gosterdi. Neyse begendik ciktik, onlar odemesini yaparken fazladan bilezik eklemisler ince sectim diye. Yani istemeyen degersiz veya istemeyene alinmaz diye bir sey yok. Hediyenin gonulden geceni makbuldur ve huzur verir her zaman.

süt hakkı = başlık parası
sen birşey yapmayın sürekli istersen
yarın kayınvaliden ne getirdin hiçbirşey onca borca soktun
çalışta öde der kala kalırsın
durumu neyse ne yapabilecek gibiler ise yapsınlar

birde kardeşinizin telefon istemesi nedir ? Allah aşkına görgüsüz gibi
erkek kardeşin var mı senin
annen kardeşin erkek kardeşi evleniyor olsa ve kız tarafı olsalar nasıl davranacaklardı işe öyle davransınlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…