- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.595
- 798
- Konu Sahibi ellenoraa007
-
Çarşaf falan meselesi değil bu. Bu tamamen bilgi kültür meselesi. Dini mevzuları alet etmeyelim, edilmesine izin vermeyelim lütfen ablalarım. O kadın bu dediğinin de bu zihniyetsizliğinin de hesabını verecek.
Gönül kırmanın 70 kere Kâbe yıkmaktan daha beter olduğu bir din bizimkisi. Bediüzzaman hazretleri boşuna demiyor camii cemaatini kastedip : "Kırk kişiden biri imanlı gidecek." diye.
Zaten... Açık konuşayım orada hakiki dinine bağlı bir insan olsaydı ve buna şahit olsaydı o adam kırıntısını var ya... Orada ya gebertirdi o sinirle ya da daha mukayyet olurdu kendine, sadece elini keserek kısas türevi bir şey yapardı. Ne demek bir kardeşimize ayıp yapmak ulan?!! Ne demek benim ablama bunu yapmak?!! Hele orada İslâm'ı temsil bir insanın bu verdiği tepki... Ah ulan orada olacaktım...
O kadının dediklerini... takmayın. Çok zor ama takmayın.
Onlar gibiler Kâbe'yi kaç kerelerce yıktıklarının hesabını verecekler elbet...
Merhaba hanımlar..
Bugün düğünümüz vardi bir tanıdık evleniyor. Üstümde dizime kadar bir elbise vardi.. Her neyse. Düğünde görevli bir garson sürekli bana dokunmaya çalışiyordu. ilkinde ben yanlış anladim dedim, sustum. Ama sürekli tekrarlandi bu. Mesela masadan bardaklari alacak, omzuma dokunuyor. Halay çekerken arkadan birisine çarptim, arkamda bu varmiş. Kestirme düz bir yere gidecekken, illa ki yanimdan geçiyor, bacağıma dokunuyor. En son ikinci kez bacağıma dokundu. Ters bir bakiş attim buna. Aradan bir saat geçti, ben rahat değilim tabiiki. Yine bizim masaya geldi, bilerek ve kasten buna eminim, yere kolanin kapağını düşürdü. Yere doğru eğildi, ben sandalyede oturuyordum, bacağıma yine dokundu. Bu sefer kalktim yerimden, bak dedim eline koluna sahip çik. Bu da yanliş anladiniz efendim dedi, ama kizlar ben yanlis anlamadigima eminim. O sırada yan masadaki çarşafli kadin demesin mi, her yerin meydanda saçın sarı tabi ellerler. Terbiyesiz kadin deyip ona da bağirdim. Sonra düğün yerinden çiktim. Elim ayağim titriyor kizlar.. Açik giyinmek taciz için bir sebep sanki, ve bunu destekleyen de yine bir kadın.. Gerçekten insanlar çok cahil acımasiz..
Insanlari ayirmam diyosun, doğu-bati diye o yuzden belirtmedim diyosun, ama kadinin carsafini mutlaka vurguluyosun.. Ortalik karistirmak istemiyosun ya hani (!)
Sen hangi kafayi yasiyosun?
Carsafli kadin sari saça laf edince "ay ne hakki var, hadsiz cahil yobaz" olur, kesinlikle 'kisisel dusuncesi' olmaz.. Ama carsafa, örtüye laf edilince 'saygi duyun, kisisel fikrim' olurDini yorum yasak değil miydi ? Kişisel düşünce duvarı mi burası ?
Simdi yazdiklarimdan bunu mu anladiniz?? Diyecek söz yok..kadının çarşaflı olması sizi neden rahatsız etti?
mesela kadın mini etekliydi deseydi aynı şekilde neden giyimini anlatıyorsun diye soracak mıydın?
Carsafli kadin sari saça laf edince "ay ne hakki var, hadsiz cahil yobaz" olur, kesinlikle 'kisisel dusuncesi' olmaz.. Ama carsafa, örtüye laf edilince 'saygi duyun, kisisel fikrim' olurne guzel dunya, ne guzel kafalar.. Bakalim bu yorumum da nerelere cekilecek
Bu konunun dini tartismalara döneceği de cok cok bariz..
Ne kadar çirkin yorumlar ya sanki açık olanların çarşaflı olana saygısı var da birde o kadına denmeyen kalmamış tamam yanlış söylemiş o da öyle yetiştirildiği içindir benim annem çarşaflı falan değil biraz giyimime dikkat etmezsem bi ton laf söyler bu tamamen yetiştiğiniz ortamla alakalı"Çarşaflı kadın" denildiğinde o terbiyesizliğin sebebini anlayabiliyorum çünkü.
Kıskanıyor böyleleri.
Israrla tartisma pesindesin ama dedigim seyi anlamak şöyle dursun, oraya buraya çekip kendi çalıp kendi oynayanlarla muhatap olmamak benim prensibim.. Yorumlarim "anlamak isteyene" gayet açıktır.. Kolay gelsin..çarşaflı kadınların çok fazlaca sarı saça laf etmesinden bıktıkları için bu kadar karşı çıkıyor olmasınlar
daha düne kadar belli yerlerde saçın açık gezemezdi bunlar bilinen şeyler..
Israrla tartisma pesindesin ama dedigim seyi anlamak şöyle dursun, oraya buraya çekip kendi çalıp kendi oynayanlarla muhatap olmamak benim prensibim.. Yorumlarin "anlamak isteyene" gayet açıktır.. Kolay gelsin..
Tamam sen de şimdi kapali insanlara karış, genelle hepsini, elestirdigin seyi kendin de yap, huzura kavus; oldu mu? Hayret bisey ya.. Aciklara kotu davranan kapalilarla, kapalilari "yobaz, cahil vs vs" diye elestirenlerin farki ne? Laflarimi alip "o zaman bunu mu demek istedin, şunu mu demek istedin" diye alakasiz yerlere cekip benimle tartismaya giremezsin.. Baska bisey yazismak istemiyorum.. Buna da hakkim vardir sanirim.. Iyi forumlarişine gelmeyince anlamak isteyene olur zaten..
tartışmak istemek değil tek taraflı bakarak yazdıklarına karşı çıkıyorum.. bu ülkede muhafazakar geçinenlerin diğer insanların giyimine hayatına ne kadar karıştığını herkes biliyor.
Carsafli kadin sari saça laf edince "ay ne hakki var, hadsiz cahil yobaz" olur, kesinlikle 'kisisel dusuncesi' olmaz.. Ama carsafa, örtüye laf edilince 'saygi duyun, kisisel fikrim' olurne guzel dunya, ne guzel kafalar.. Bakalim bu yorumum da nerelere cekilecek
Bu konunun dini tartismalara döneceği de cok cok bariz..
bi kadın hemcinsine bu kadar kötü bi dilekte nasıl bulunur bende buna şaşıp kalıyorumUmarim sana o sozu soyleyen edepsizkadin daha kotusunu yasar!!!
+1000işine gelmeyince anlamak isteyene olur zaten..
tartışmak istemek değil tek taraflı bakarak yazdıklarına karşı çıkıyorum.. bu ülkede muhafazakar geçinenlerin diğer insanların giyimine hayatına ne kadar karıştığını herkes biliyor.
Tamam sen de şimdi kapali insanlara karış, genelle hepsini, elestirdigin seyi kendin de yap, huzura kavus; oldu mu? Hayret bisey ya.. Aciklara kotu davranan kapalilarla, kapalilari "yobaz, cahil vs vs" diye elestirenlerin farki ne? Laflarimi alip "o zaman bunu mu demek istedin, şunu mu demek istedin" diye alakasiz yerlere cekip benimle tartismaya giremezsin.. Baska bisey yazismak istemiyorum.. Buna da hakkim vardir sanirim.. Iyi forumlar
kadının çarşaflı olması sizi neden rahatsız etti?
mesela kadın mini etekliydi deseydi aynı şekilde neden giyimini anlatıyorsun diye soracak mıydın?
genelleme değil gerçekler hanımefendi neyden bahsediyorsun?
kötü çıkan sevgilisi x görüşten diye her x görüşlüyü öyle gören tiplerle karşılaştırma.
ben sana bir gerçekten bahsediyorum buyur aksini ispatla eğer çok güveniyorsan.
ki yukarıda yazdım samimi insanın bu tarz şeylerle işi olmaz.
kadının çarşaflı olmasından yola çıkarak sen karşı çıktın ben de bir soru sordum. kadın mini etekli olsaydı aynı soruyu konu sahibine sorar mıydın?
bu bir tarafa çekme değildir.
arkasını getiremeyecekseniz kamuya açık alanda yorum yapmayınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?