- 9 Eylül 2013
- 12.073
- 27.798
- 798
- Konu Sahibi ellenoraa007
-
He çarşafa karşı olunca bir kadının tacizini alkışlayan kadina laf söyleyince hemen yapıştırin din düşmanıKonu sahibi ortadan yok oldu. Dediğim gibi, konu, karıştırmak için ortaya atıldı.
Hele konu din olunca , din düşmanları sazinı alıp hemen koşuyorlar . Burada olduğu gibi.
Iyide zaten denildi bu.
Dize kadar elbise , sarı saçlı ben, çarşaf giyen kadın diye anlatıldı ve biz bu anlatımları tamamen yorumladik.
Sorgulandi yani iyi okuyun.
işine gelmeyince anlamak isteyene olur zaten..
tartışmak istemek değil tek taraflı bakarak yazdıklarına karşı çıkıyorum.. bu ülkede muhafazakar geçinenlerin diğer insanların giyimine hayatına ne kadar karıştığını herkes biliyor.
işine gelmeyince anlamak isteyene olur zaten..
tartışmak istemek değil tek taraflı bakarak yazdıklarına karşı çıkıyorum.. bu ülkede muhafazakar geçinenlerin diğer insanların giyimine hayatına ne kadar karıştığını herkes biliyor.
İki sayfa geride de çarşafa karşıyım diyen biri vardı... yani muhafazakar olanların içinde de, muhafazakar olmayanların içinde de kendi gibi olmayanların giyimine karışan hadsizler var ne yazık ki...
Eski devirde kalmis Cahil bir kadin ama. Kacinci yuzyilda yasiyoruz haberi yok...Merhaba hanımlar..
Bugün düğünümüz vardi bir tanıdık evleniyor. Üstümde dizime kadar bir elbise vardi.. Her neyse. Düğünde görevli bir garson sürekli bana dokunmaya çalışiyordu. ilkinde ben yanlış anladim dedim, sustum. Ama sürekli tekrarlandi bu. Mesela masadan bardaklari alacak, omzuma dokunuyor. Halay çekerken arkadan birisine çarptim, arkamda bu varmiş. Kestirme düz bir yere gidecekken, illa ki yanimdan geçiyor, bacağıma dokunuyor. En son ikinci kez bacağıma dokundu. Ters bir bakiş attim buna. Aradan bir saat geçti, ben rahat değilim tabiiki. Yine bizim masaya geldi, bilerek ve kasten buna eminim, yere kolanin kapağını düşürdü. Yere doğru eğildi, ben sandalyede oturuyordum, bacağıma yine dokundu. Bu sefer kalktim yerimden, bak dedim eline koluna sahip çik. Bu da yanliş anladiniz efendim dedi, ama kizlar ben yanlis anlamadigima eminim. O sırada yan masadaki çarşafli kadin demesin mi, her yerin meydanda saçın sarı tabi ellerler. Terbiyesiz kadin deyip ona da bağirdim. Sonra düğün yerinden çiktim. Elim ayağim titriyor kizlar.. Açik giyinmek taciz için bir sebep sanki, ve bunu destekleyen de yine bir kadın.. Gerçekten insanlar çok cahil acımasiz..
Konu fake değil bilmem ama burada kadınların karşı çıktığı nokta çarşaflı diye belirtilmesi tıpkı bir arkadaşın dediği gibi. Sari saçlı bir kadın söyledi yazsaydı hic itirazlari olmayacaktıKonu sahibi "Çarşaflı kadın" dedi ve açılan onca acı konuda tek yürek olup konu sahiplerine birlikte destek olan kk karıştı, bölündü.
Tebrik ediyorum.
Ülkenin genelinde bölünmemiz de böyle tabirlerle başladı işte
Zaten sorun carsafli veya mini elbiseli bi bayanin konu sahibine o lafi etmesi degil(yani kim olursa olsun yapilan sey zaten kötü) konu sahibinin bunu bilhassa belirtmesi, amaci.. Olay carsafli-carsafsiz muhabbetine döndü ki boyle olacagi cok belliydi.. Ne amacla onu belirttigini iyi tahmin ettigimiz icin sinirleniyoruz.. Hee, mini etekli bi kadin laf etti deseydi yine karisirdi ortalik, yine karsi cikardik, onu ne diye belirtiyosun diye.. Amaca karsiyiz, net..Konu sahibi "Çarşaflı kadın" dedi ve açılan onca acı konuda tek yürek olup konu sahiplerine birlikte destek olan kk karıştı, bölündü.
Tebrik ediyorum.
Ülkenin genelinde bölünmemiz de böyle tabirlerle başladı işte
İki sayfa geride de çarşafa karşıyım diyen biri vardı... yani muhafazakar olanların içinde de, muhafazakar olmayanların içinde de kendi gibi olmayanların giyimine karışan hadsizler var ne yazık ki...
karşıyım demekle tacizi meşru görmek ya da onun hakkını kısıtlamak farklıdır.
bir şeye karşı olabilirsiniz ancak onun zarar görmesine seyirci kalamazsınız.
sanmıyorum ki onu diyen üye yarın çarşaflı bir kadın zarar görse oturup ben zaten karşıydım oh olsun diyecek... ikisi farklıdır.
He çarşafa karşı olunca bir kadının tacizini alkışlayan kadina laf söyleyince hemen yapıştırin din düşmanı
Din sizin tekelinizde zaten
İnsanların din düşmanı olup olmamasina karar merci sizsiniz
ayrıca ben hiç başörtülü ya da çarşaflı bir kadının çıkartmaya zorlandığını, giyimine karışıldığına tanık olmadım ama tam tersi kadınların giyimlerine karışıldığına çok kere şahit oldum.
bu forumda bile kocamın ailesi örtünmemi istiyor baskı kuruyor türünden yüzlerce konu var.
olaylara geniş açıyla bakalım..
Ya ben başörtülü diye yüzüne tükürülen gördüm.. gayet hakları kısıtlananları da gördüm... aynı şekilde sadece muhafazakar diye zarar görenlerde oldu yıllarca... o üye oh olsun der mi bilmiyorum, ama oh olsun diyen çook insan gördüm...
Ama genellemeye yine de karşıyım... her toplum içinde çürük yumurtalar olur...
Çarşaf giyen hanımlar dan öyle bir bahsetmişsiniz ki sanki uzaylılar..Ne kadar çirkin yorumlar ya sanki açık olanların çarşaflı olana saygısı var da birde o kadına denmeyen kalmamış tamam yanlış söylemiş o da öyle yetiştirildiği içindir benim annem çarşaflı falan değil biraz giyimime dikkat etmezsem bi ton laf söyler bu tamamen yetiştiğiniz ortamla alakalı
Kimse zorla giydirmiyorlar o çarşafları üzerlerine emin ol o yüzden kıskanmaları gerekecek durumları yok
Benim etrafımda çok var o "çarşaflı" lardan ama dünyanın en tatlı insanları onların yanında pantolon tişört giyerek kollarına girip gezebiliyorum bi kere bile incitici ötekileştirici tek kelime ve imada bulunmadılar
Demem o ki çarşaflı diyerek lütfen genelleme yapmayın olur mu
Bu yorumunuzdan son 30 senedir Türkiyede yaşamadığınızı düşünüyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?