Düğünde takı meselesi :/

Gerek yok, takmayın. Büyükler takar zaten.
Çocuklar olursa eğer çocukların düğünlerinde halledersiniz o zamana kadar tabii seneleeeer var.

K
Git ama takma.
Onlar sizden önce çocuk yapabilirler neticede

Ya da düğün günü hasta ol kvye midem bulanıyor başım dönüyor gelemicem de hamile sanıp peşini bırakabilir takı olayının

Kırk yıl düşürmez sanrm dilinden dugune gelmedin de gelmedin diye :/ param yok esim yanmda degil biliyosun giderken bana kadar para birakti desem mesela :)

K

Kırk yıl düşürmez sanrm dilinden dugune gelmedin de gelmedin diye :/ param yok esim yanmda degil biliyosun giderken bana kadar para birakti desem mesela :)
Ekmek alcak kadar param var
Geleyim sen ver bana takı sonra eşim gelince versin sana de o zaman :)

Boş gitmeyi sevmiyorum oyğzden çeyrek mutlaka götürürüm
ozaman bekarlarsa takmamış olabilirler Ama düğünü olan kişi de sizin kuzenleriniz yani boş gidilmez bana göre

eşinizle kuzenleri çok yakın olsaydı takın derdim ama yakın değillermis o zaman takmanıza gerek yok bence. şahsen ben olsam takmazdım. takacaksanız da çeyreğe gerek yok 100 lira yeterlidir.
kv nize de; kimin önce çocuğu olacağı belli olmaz, o benimkine takarsa ben de onun çocuğuna götürürüm karşılık olarak deyin.

Takma tabii ki , deli misin?
Altın olmuş kaç TL.
Git güler yüzünü sarıl, tebrik et... Evine gittiğinde ev hediyesi alırsın.

Boş gitmeyi sevmiyorum oyğzden çeyrek mutlaka götürürüm
ozaman bekarlarsa takmamış olabilirler Ama düğünü olan kişi de sizin kuzenleriniz yani boş gidilmez bana göre
Bekar olabilir ama Nisanli insanlardi 7-8 ay sonra dugunleri olacagi belliydi. Benim degilde esimin kuzenleri. Ya ceyrek eskisi gbi 150-200 lira olsa tamam ama kurban bayrami gelmis catmisken bir ceyrek 320 tl olmusken bir hafta arayla 2 ceyrek :/ esimede bir haftadir ulaşamıyorum bilemiyorm maddi olarak zorlar gbi beni.

Benim annem "ben zaten takıyorum siz takmasaniz da olur der".belki öyle anlasmislardir. Benim tek ankamadim insanlar arası su "bana takmadi o zaman bende takmam. Su kadar takti bende ancak bu kadar takarim" hesaplar. Başkalarının durumunu asla bilemezsiniz. Belki elde yoktu o an. Az takılsa da ayiplaniyor. Bence böyle hesaplar yapanlar kimsenin düğününe gitmesin. Eskiden bu takilar evlenenlere destekti. Artik millet "gelecekte nasılsa bana döner" hesaplarin icine giriyor.

Evet biraz gelecege yatirim gbi takılıyor takilar ama ceyrekte bugun az degil bilemiyorum herkes kendince haklı gibi

Eger araniz can ciger kuzu sarmasi ise takin. Ama degilse siz bilirsiniz. Aslinda bizim ordada ev olanlar artik taki takmaya baslar. Daha evlenmemis olanlarin anne babasi takiyorsa onlar takmayabilir.

Durumunuz varsa gönlünüzden geliyorsa takın yoksa bir zarf verin. Ya da hediye.

Kayinvalideniz düğünü olan kendi yigenleri olduğu için sizin takacaginiza kadar mudehale ediyor.Sizin çocuğunuz olduğunda onlar ister taksinlar isterlerse takmasinlar sonuçta ne yaparlarsa kendilerine de o dönecek

Ben olsam cuzi bir miktar takardim.
Borç sanki biz gösteriş olsun diye takı geleneğini surduyoruz.
Sitemim size değil bu takı seremonisi bana itici geliyor.

Demi ama ya kendimi kotu hissetmeme gerek yok.
Tabii ki yok.
Her düğüne gelen altın takacak diye birşey yok ki. Git oyna, pasta ye.
Millet zaten anlamaz bile o kalabalıkta sen birşey taktın mi, önceden aileye mi verdin, takı kalabalığı azalınca elden mi verdin... O yüzden kimse takmadigini anlamaz bile. Düğün sahibine de yeni ev hediyesi alırsın, olur biter.
Hem çok altın derdinde olsa o düşünürdü 'ulan iki ay sonra zaten bana dönecek, şunlara bir çeyrek takayim' diye. Onlar dusunmediyse sen mi dusuneceksin?
Ben asla takmaz, kendimi de kötü hissetmez bol bol gulucukle davete giderdim.
Sen de öyle yap

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…