- 21 Nisan 2011
- 6.178
- 7.098
- 398
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
kesinlikle gelinliğini kiralama aldır bosver o sana hatıra olsun hem dugun yok hem takı yok bide gelınlık yok oldu canm baska kapıya ozaman. valla bi set en azından almaları lazım bunun para gözlukle alakası ınankı yok o senin hakkn. ama gelnliğini aldırmanı tavsiye ederim bu kadar ucuza gitme sonra daha cok sey beklerler emın ol bende aynı seyleriyaptım simdi evlendıgıme bile köpek gibi pişmanım nerdeyse
Birçok evli tanıdığımdan öğrendiğime göre nişanlı iken "o senin paran, asla dokunmam" diyen bir çok erkek evlenince "araba alıcaz, ev alıcaz, şunu yapıcaz" diye ilk önce o paraya göz dikiyormuş.Söylemesen daha iyi olurdu. Söylemişsin bari çarçur olmasına izin verme
Ayrıca onların sana hak vermesini bekleme boşuna. Sana hak verseler bu duruma gelmezdi meseleler. Seni ancak damdan düşenler anlar
merhaba kızlar;
diğer konularımdan bilenler bilir nişanlımın ailesinin pek durumu yok ben bunu bile bile nişanlandım. şuan evlilik hazırlıkları aşamasındayız eşya alımları gelinlik falan filan konuları sürekli gündemimizde ben herşeyimin en güzel şekilde olmasını istiyorum ama maddi açıdan sıkıntıda olduğumuz için herşeyin ucuz yollu olmasınada dikkat ediyorum. aklım başka eşyalarda kalsada yine kesemize göre eşya bakıyoruz (nişanlımla ortak alacaz herşeyimizi) gelinlik istemedim kiralarız yada birinden ödünç alırım dedim düğün çok istememe rağmen sadece nikaha da evet dedim şimdi ee derdin ne diyeceksiniz derdim şu ben herşeyin en ucuzuna kaçarken aman onlara çok masraf yaptırmayayım diye uğraşırken onların sadece takı almasını istedim düğünde adettendir geline set takılır diye ama yapamıyacaklarını söylüyolar aylık 250 tl bile kenara atsalar bir tane set alınabilir oysaki ama yetmiyo ki arttıralım diyorlar bedavaya gelin alıyorlar anlayacağınız benim birikimim var hatta herşeyimi alacak kadar ama herşeyi ben yapacak olduktan sonra bir kocaya neden ihtiyacım olsun ki. kızlar bana akıl verin bu düşüncelerden kurtulmak istiyorum bazen bunları düşünürken kendimden tiksiniyorum hayır para göz değilim ben sadece bazı şeyler usulüne göre olsun istiyorum annem babamda yokki beni savunsunlar ilerde bu insanlar durumumuzu biliyordun gelmeseydin diyecekler diye korkuyorum sizce bir bilezik yeter mi yoksa set alınması gerekiyormu lütfen yorumlarınızı esirgemeyin....
canım ya yeni evli biri olarak bu konudada yorum yapcam:)
öncelikle biz eşimin ailesinden bişe istemedik az öncede dediğim gibi takınızı ve gelinliği alın yeter dedim:)
bizde 1.5 yıl nişanlı kaldıkki para biriktirelimde eşyamızı masraflaırımızı karşılayalım diye
ben onun ailesinden bişe istemezken biz nişanlanmadan önce babası araba almıştı 12 bine bil bakalım bu arabayı kim almış benim salak nişanlım almış babasına hediye
ben bunu duydum çıldırdım çıldırdım 30 yaşına kadar çalışmış elinde 12 bin borç olan bi adam ve eşya istemeyen ilk başlarda takı seti istemeyen gelinlik düğün dahi
istemeyen ben.neden aman yük olmayalaım emekli insanlar ,zahmet vermeyelim güya ince düşünüorum....bunu öğrendim ilk işim kaynanamı aramak oldu siz dedim naptınızı sanıosunuz ,biz evlenelim diye ugraşıoruz burda para biriktirelim ''ya dedim o arabayı eşimin üstüne yaparsınız yada bütün düğün masraflarını karşılarsınız herşeyi en en en pahalı en en en markalı yerden aldırırım siz bilirsiniz.....
1 ay sonra araba eşimin üstüne yapıldı:)
sonra dedimki neden set alınmıyo neden bileziklerin en incesi alın ıo götürdüm kaynanayı kayınpederi kuyumcuya aldırdım bi güzel bileziklerimi setimi ayrıca küpemi kol saatimi............
sonra eşimle nişanlılık süremiz uzadı eşyalarımızı aldık evimizi tuttuk gelinliğimide giye gıcıklık olsun diye en oahalı yerden yaptırcaktım tanıdık bi gelinlikçi bulduk teyzemin arkadaşı 3 binlik gelinliği bana bin liraya dikti yine ucuza kapattım işlerini dua etsinler:)
ben nişanlıyken az daha iyi bi kazık yiyodum son anda direkten döndüm
şimdi 6 aylık evliyim arkadaşım o arabamızı sattık üstünede az bi kredi çekip daha güzel bi arabamız oldu 6 ay sonrada kredisi bitcek:) aklını kullan rahata alıştırma ben bizimkileri alıştırmıştım baktım azdılar kudurdular bi dur!!! dedim öyle bi durdularki valla
para yok para yok diye ağlayan kayınpeder en pahalı mobilyaları duyunca arabayı 1 ay içinde eşimin üstüne yaptı:) ben ne takı istediysemde aldı
bide eşimi tembihlemişler sakın söyleme diye.....
ben hesap extrelerini karıştırırken gördüm
şimdi sen hiç bişe istemiosun ya yarın bi gün bişe aldıklarında yaptıklarında gözüne batıcak benden demesi bi söle bakalım kayınvalidene ne dicek en ucuzuda olur de bakalım miktar belirtme.......
o kadarda ucuza gitme biraz zorla kıymetin olsun:)
vayy anasını, helal olsun.
yoruma baştan sona katılıorum arkadaşım okey durumları yok anlıyorum ama sen zaten bişe istememişsinki nerdeyse düğününde bahçede yapalım diceksin e bi setde alıversinler bari 12 ay taksitle bile alınabilir bence alınmasını iste sırf senin şu özverine karşılık bile alınabilir ben herşeyimin en güzelini aldım en iyisini ama ailesine ödetmedik eşyaları düğünün yapılcağı oteli herşeyimizi biz aldık eşimin ailesindende sadece altınları alın ve gelinlik alın dedik tamam dediler
gittik 6 bilezik aldık tanesi 20 gramdan 120 gram bilezik ve 30 grmlık da bi set aldırdım çk pahalı almadım satmıcam için takabilcem bişe aldırdım 2.500 liraya bi tek bunu ödediler e ödesinler bi zahmet oğulları evleniodu......gerçi bu dediklerimi yapabilcek durumları vardı eşyada alabilirlerdi ama biz eşimle istemedik sonradan laf söz olmasın diye
evleniosun gelin alıolar 1.250 ye bile setler var sana şunu deseler ''kızım durumları biliosun 1.500 liraya kadar bişe baksan biz almak istioruz ama elimizden bu kadarı gelio'' sen zaten hayır demezsin birazda rahata alışmışlar gibi geldi bana....... azcık zorla bakalım ''ben ne istedim sizden bi tek bunu istiorum bunada hayır demeyin de''kaynana bakalım ne dicek.......
borç harç yapılır be güzelim.....
cnm çok güzel yazmışsın teşekkür edrim bende hep böyle düşündüm ama nişanlım olmayınca olmuyor dedi hep nerden bulacak alacak kadın dedi dedim gelsin konuşsun hiç değilse kızım bak biliyorsun durumumuzu yapabileceklerimiz bunlar elimden bunlar geliyor diye ama şimdiye kadar böyle bişi olmadı
cnm çok güzel yazmışsın teşekkür edrim bende hep böyle düşündüm ama nişanlım olmayınca olmuyor dedi hep nerden bulacak alacak kadın dedi dedim gelsin konuşsun hiç değilse kızım bak biliyorsun durumumuzu yapabileceklerimiz bunlar elimden bunlar geliyor diye ama şimdiye kadar böyle bişi olmadı
ya canım anlamıyorum sanırım yokluk çekmemişsinişz hiç Allah da çektirmesin ama yokluk öyle birşeydir ki kadıncağız gurur yapıyor belki de belki mahcup hissedecek kendini. yani yoksa nereden bulsun getirsin Allah aşkına. o da ev geçindiriyor derdi başından aşkın nasıl yapsın nereden getirsin ben bazen şaşırıyorum hemcinslerime yokluktan yoktan anlamıyorlar.
arkadaşım evlilik arifesinde olan bi adam 600 tl verip playstation alıyosa ben bu yok masalına inanmam
o nişanlısının suçu kayınvalidesinin değil ki. belki kayınvalidesi duysa bu playstationu o da kızacaktı belki kızmıştır bilemeyiz. ama kayınpeder ortada yok ee aileden birtek de büyük olarak kayınvalide o da evini geçindiriyor anca. nereden bulsun nasıl getirsin de geline takıları ? o da ister illa ki gelin için olmasa bile ele güne karşı iserdi takmak takıştırmak gelinine ama yokluk işte ne yapsın kadıncağız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?