düğünde takı meselesi

yoruma baştan sona katılıorum arkadaşım okey durumları yok anlıyorum ama sen zaten bişe istememişsinki nerdeyse düğününde bahçede yapalım diceksin e bi setde alıversinler bari 12 ay taksitle bile alınabilir bence alınmasını iste sırf senin şu özverine karşılık bile alınabilir ben herşeyimin en güzelini aldım en iyisini ama ailesine ödetmedik eşyaları düğünün yapılcağı oteli herşeyimizi biz aldık eşimin ailesindende sadece altınları alın ve gelinlik alın dedik tamam dediler
gittik 6 bilezik aldık tanesi 20 gramdan 120 gram bilezik ve 30 grmlık da bi set aldırdım çk pahalı almadım satmıcam için takabilcem bişe aldırdım 2.500 liraya bi tek bunu ödediler e ödesinler bi zahmet oğulları evleniodu......gerçi bu dediklerimi yapabilcek durumları vardı eşyada alabilirlerdi ama biz eşimle istemedik sonradan laf söz olmasın diye

evleniosun gelin alıolar 1.250 ye bile setler var sana şunu deseler ''kızım durumları biliosun 1.500 liraya kadar bişe baksan biz almak istioruz ama elimizden bu kadarı gelio'' sen zaten hayır demezsin birazda rahata alışmışlar gibi geldi bana....... azcık zorla bakalım ''ben ne istedim sizden bi tek bunu istiorum bunada hayır demeyin de''kaynana bakalım ne dicek.......
borç harç yapılır be güzelim.....

kayınpederin eve uğramıyormuş bir katkısı da yokmuş kayınvaliden de dul gibi sayılır hem kadın sigortasız çalışıyormuş, sigortasız çalışmaya razıysa demek ki çok çok ihtiyaçları var bunları da gözönünde bulundur. eğer kayınpeder başlarında olsaydı durumları da orta halli olsaydı senin de altın istemek hakkın isterdin. nişanlınla beraber yapın herşeyinizi ne kimseye minnetiniz olur ne de kimseyi zor durumda bırakmış olursunuz. herkesin eksikleri olur evlenirken onları da evlendikten sonra beraber çalışır alırsınız zevkinize göre hem onun tadı bir başkadır öyle kıymetli olur ki aldıklarınız çok da mutlu eder sizi.

Allah mesut etsin.

canım ya yeni evli biri olarak bu konudada yorum yapcam:)
öncelikle biz eşimin ailesinden bişe istemedik az öncede dediğim gibi takınızı ve gelinliği alın yeter dedim:)
bizde 1.5 yıl nişanlı kaldıkki para biriktirelimde eşyamızı masraflaırımızı karşılayalım diye
ben onun ailesinden bişe istemezken biz nişanlanmadan önce babası araba almıştı 12 bine bil bakalım bu arabayı kim almış benim salak nişanlım almış babasına hediye
ben bunu duydum çıldırdım çıldırdım 30 yaşına kadar çalışmış elinde 12 bin borç olan bi adam ve eşya istemeyen ilk başlarda takı seti istemeyen gelinlik düğün dahi
istemeyen ben.neden aman yük olmayalaım emekli insanlar ,zahmet vermeyelim güya ince düşünüorum....bunu öğrendim ilk işim kaynanamı aramak oldu siz dedim naptınızı sanıosunuz ,biz evlenelim diye ugraşıoruz burda para biriktirelim ''ya dedim o arabayı eşimin üstüne yaparsınız yada bütün düğün masraflarını karşılarsınız herşeyi en en en pahalı en en en markalı yerden aldırırım siz bilirsiniz.....
1 ay sonra araba eşimin üstüne yapıldı:)
sonra dedimki neden set alınmıyo neden bileziklerin en incesi alın ıo götürdüm kaynanayı kayınpederi kuyumcuya aldırdım bi güzel bileziklerimi setimi ayrıca küpemi kol saatimi............
sonra eşimle nişanlılık süremiz uzadı eşyalarımızı aldık evimizi tuttuk gelinliğimide giye gıcıklık olsun diye en oahalı yerden yaptırcaktım tanıdık bi gelinlikçi bulduk teyzemin arkadaşı 3 binlik gelinliği bana bin liraya dikti yine ucuza kapattım işlerini dua etsinler:)
ben nişanlıyken az daha iyi bi kazık yiyodum son anda direkten döndüm
şimdi 6 aylık evliyim arkadaşım o arabamızı sattık üstünede az bi kredi çekip daha güzel bi arabamız oldu 6 ay sonrada kredisi bitcek:) aklını kullan rahata alıştırma ben bizimkileri alıştırmıştım baktım azdılar kudurdular bi dur!!! dedim öyle bi durdularki valla
para yok para yok diye ağlayan kayınpeder en pahalı mobilyaları duyunca arabayı 1 ay içinde eşimin üstüne yaptı:) ben ne takı istediysemde aldı
bide eşimi tembihlemişler sakın söyleme diye.....
ben hesap extrelerini karıştırırken gördüm

şimdi sen hiç bişe istemiosun ya yarın bi gün bişe aldıklarında yaptıklarında gözüne batıcak benden demesi bi söle bakalım kayınvalidene ne dicek en ucuzuda olur de bakalım miktar belirtme.......
o kadarda ucuza gitme biraz zorla kıymetin olsun:)

canım benim üzülme inşallah bir gün çok paranız olur o zaman eşin sana bir set alır. mutluluklar dilerim

vayy anasını, helal olsun.

Butun yorumlari okumadim. Sadece konuya gore yorum yapicam. Paralari yoksa yoktur. Keske olsa da alsalar, icinde kalacak olmasini anliyorum. Ama yoksa da nasil alsinlar? Bu tur konularda borcla harcla masraf yapilmasina ben cok karsiyim. Parasi olmayan adam sonra borcun derdini cekecek bir de belki yillarca.
Evlilik isini erteleyebilirsiniz. Ya da nisanlin alabiliyorsa alip ailesine versin. Onlar nikahta formalite icabi taksin. Baska birsey benim aklima gelmiyor. Yoklukta malesef hersey istedigimiz gibi olmuyor.

vayy anasını, helal olsun.

şimdi herkes bana şirret gelin olarak bakıyo ama sorun diil hatta memnun bile oluorum kimse eşime benle ilgili kötü bişe sölemez kimse bizden yerli yersiz para istemez bi beklentileri yoktur kaynanatör herkese araba olayını anlatmış sözde beni rezil etcek hiçde olmadım hatta işime bile yaradı :) şimdi bizi kim arasa hal hatır sorar hiç bi beklentisi yokktur
aslında şirret bi insan diilim o zman çok kızdırmışlardı adım öle kaldı evlendim evime gelcekler ilk defa eşimin ailesi böle çekine çekine geliolar sonra birazcık tanıdılar şimdi daha rahatlar ama kafam bozarsa neler yapabilceğimi bildikleri için aramız gayeeeeeeeeeet iyi şu an hepsiyle kimseyle sorun yaşamadım
hatta kayananatörle bile iyi işime gücüme evimin iç işlerine karışmadığı sürece neden kötü olim arar haal hatır sorar bizde ararız geldiklerinde çok güzel karşılarım şimdilik iyiyiz:)
ama ikimizde çok çok çok temkinliyiz birbirimizin neler yapabilceni bilioruz:)
neyse konudan uzaklaştım:) konuyu saptırmim

herseyey de olmıyversin dersen bunu kullanabilirler...bi gelinlik bi takı seti bence bütün evlenceklerin kızların hakkıdır..uygun olan setler de var ..onlardan kibar olanını alabilerler..inş bü ömür boyu mutlu olursun

Benimde derdim senle aynı arkadaşım. nişan yaptık ailesi kuruş vermedi bohçaya bir çorap aldılarsa 2 tl deyip nişanlımdan istediler paran varmı diye sormadılar.. nişanlım iyidir saf kalplidir ben sana 1 bilezik yapabilirim nişanda dedi tamam dedim düşük gramlı bir bilezik yaptık setim yoktu çakma 20 tlye bir set aldım. nişana gelenler anlamıslar dedikodusunu bile yapmıslar (Büyük nişandı) benim ailem aynı bilezikten 1 tane daha yaptılar bana içlerinden geldii taktılar sorun oldu. onları ezmeye çalışıyormuş gibi olmuşuz.. daha bir sürü şeyy

Düğüne gelelim..bizimde seneye yaz sonu gibi düğün ve ailesi yine yardımımız olmıycak ne yaparsa nişanlın yapıcak para yok diyorlar.. nişanlımınsa sadece 7bin küsür parası var onla ne olur ki ancak bir oturma odası takımı bir yatak odası.. ha birde destek olmadıkları gibi köstek oluyorlar nişanlımı kaz gibi yolmaya calısıyorlar hep para istiyorlar..

Bende ne yapayım nasıl davranayım bilmiyorum. ailesi umrumda değil ama nişanlıma acıyorum ama bir yandanda aklıma arkadaşın birinin dediği güzin ablanın zor kazanılan kıymetli olur sözünün doğruluğu geliyor..

Canım öncelikle başın sağolsun...
Benim de babam vefat etti yokluğunu en çok evlilik hazırlığında
ve evlendikten sonra hissettim
Ben de hiç bir şey istemedim durumları olduğu halde kp çok pinti olduğundan
(kendinden,kendi ailesinden bile esirgeyen biri)
herşeyi eşimle yaparız dedik gönlüme göre gelinliğimi diktirip kiraladım,
düğünümüzü kendimiz yaptık takılardan ödedik. Set falan istemedim.
Diğer geline yaptığımı yapcam dediler ses etmedim bunlar huzur vermez
diye düşünürdüm ama evlendikten sonra değerim bilinmedi,
haksızlıklara uğradım ve şunu anladım fedakarlıklarıma
değmezmiş.. Ki ben gelinliğimden ödün vermedim bir de ondan ödün verseydim
heralde kahrolurdum..
Demem o ki sen karşı tarafa ne kadar iyi niyet göstersen bu o kadar kullanılıyor
canım bu yüzden hayallerinden çok da ödün verme derim..
Sonuçta 250 tl her ay biriktirilir aynen yok öyle rahatlık
Bedavaya gelin almış gibi olunuyor ve inan kolay alınan kıymetli olmuyor..
Hiç paragöz değilim kimseye ihtiyacım yok çok şükür ama
çevremde gördüm arkadaşlarım istedi de istedi baş tacı oldu
ben aşk da aşk dedim al sana aşk diye kaldım
Kendi kızlarını öyle evlendirirler mi merak ediyorum insanlar çok bencil
Bunun için nişanlını üz demem yine kıyamam ama önce kendini
düşünmek gerekiyor sonradan içinde keşke kalacak fedakarlıkların
olmasın çok mutlu olmanı dilerim..

sakın taviz verme bence.. kimsenin para yok dediğine inanmıyorum. içinde kalır sonra, seti alsınlar mutlaka.. eşya çok önemli değil zamanla alırsınız. hatta bence düğün bile iste.. bir arkadaş daha yazmıştı, düğünün telafisi yok diye,çok doğru. ileride eşyayı falan alırsın ama düğün gelinlik çok önemli

Ben istemedim, sorun bile etmedim. Etseymişim keşke, iyi olmakla değişmiyor bazı şeyler.

bu kadar ıyı nıyetlı ve anlayıslı olmanız ılerde sıze baska sekıllerde donuyor.tecrubeyle sabıt malesef.bencede ısrar edın ne demek bır setı bıle cok goruyolar gıbı geldı.ılerdede sızı ucuz gorecekler.bıraz kaba olduysa kusura bakmayın ama aynen boyle oluyor.ılerdede herseyın kucugunu ucuzunu yada hıc almamayı tercıh edıyorlar.hatta sıze bır sey almayıp kendılerıne neler alacaklar ızleyınde gorun benım gıbı olmayın dıye yazdım bunları.

cnm çok güzel yazmışsın teşekkür edrim bende hep böyle düşündüm ama nişanlım olmayınca olmuyor dedi hep nerden bulacak alacak kadın dedi dedim gelsin konuşsun hiç değilse kızım bak biliyorsun durumumuzu yapabileceklerimiz bunlar elimden bunlar geliyor diye ama şimdiye kadar böyle bişi olmadı

nişanlın kaç yaşında hiç birikmişi yok mu, isteyince para bulabilen birisi kendisi

ben platstation olayını bilmiyodum bak.. olay nişanlının ailesinde değil bence nişanlında canım
bak dediğim gibi biz de herşeyi ikimiz yapıyoruz ama nişanlım ne istiyosam da yapmaya çalışır ben de uygun şeyler isterim orta yolu bulur gül gibi geçiniriz
senin nişanlın evlilik arifesinde playstation alınamayacağını bilmeli..
benim nişanlım kaç yıldır eski telefon kullanıyo değiştirelim aşkım diyorum da düğün öncesi gerek yok hayatım diyo
yani bence sen nişanlın konusunu kafana takmalısın.. onun senin isteklerine cevap verebilecek durumdayken vermemesi sorun bence

bi de arkadaşlar 'çok ucuza gitme' bu laf çok itici lütfen kullanmayın.. malmıyız biz Allah aşkına

ya canım anlamıyorum sanırım yokluk çekmemişsinişz hiç Allah da çektirmesin ama yokluk öyle birşeydir ki kadıncağız gurur yapıyor belki de belki mahcup hissedecek kendini. yani yoksa nereden bulsun getirsin Allah aşkına. o da ev geçindiriyor derdi başından aşkın nasıl yapsın nereden getirsin ben bazen şaşırıyorum hemcinslerime yokluktan yoktan anlamıyorlar.

arkadaşım evlilik arifesinde olan bi adam 600 tl verip playstation alıyosa ben bu yok masalına inanmam

arkadaşım evlilik arifesinde olan bi adam 600 tl verip playstation alıyosa ben bu yok masalına inanmam

o nişanlısının suçu kayınvalidesinin değil ki. belki kayınvalidesi duysa bu playstationu o da kızacaktı belki kızmıştır bilemeyiz. ama kayınpeder ortada yok ee aileden birtek de büyük olarak kayınvalide o da evini geçindiriyor anca. nereden bulsun nasıl getirsin de geline takıları ? o da ister illa ki gelin için olmasa bile ele güne karşı iserdi takmak takıştırmak gelinine ama yokluk işte ne yapsın kadıncağız

zaten bende kv yapsın demiyorum takı setini damat alıversin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…