- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
zaten bende kv yapsın demiyorum takı setini damat alıversin
Haklısınız, sizinkilerin durumlarımı yoktu yoksa uyanıklığa kaçan modellerdenmiydiler ?
evet vefat ettiler
nişanda saftım bilezik istedim durumumuz yok dediler küçük altın taktılar bizde nişanda bilezik düğünde set olur ama ben bunların hiçbirine sahip olamayacam galiba
tamam canım. damdan düşen damdan düşenin halini anlar.arada dertleşiriz:)
ben mi yanlış anladım nişanlının bide abisi var ve onun herşeyi yapıldı dimi, o zaman çokmu para vardı annesi kamuda çalışıyoduda istifa edip sigortasız çalışmayamı başladı, bana inandırıcı gelmiyo bu aile nedense
cnm herşeyi borçla yapmışlar 5-6 sefer icradan dönmüşler daha önce yazdıklarımı okumuyorsun sen kendi kafana göre yorum yapma ben manyakmıyım yalan yanlış şeyler anlatayım burda nişanlım 2 sefer kredi çekti birini hala ödüyor ben nişanlımın üstüne bu kadar yüklenilmesinede sinir oluyorum bizde yuvamızı kuracaz okadar iyi düşünüyorum ki herşeyden feragat edebilirim ama neden yapacak taraf ezilen taraf ben oluyorum
solitarycim seni çeyiz topiğinden tanıyorum.
dün yazacaktım konuna nolduysa kaynadı bir anda kafam karıştı. diğer sayfalarda kalinkaselin yazdıklarına aynen katılıyorum. bu işlerde elini veren kolunu kaptırıyor.
eşimin ailesinin de durumu çok iyi değil. biz şöyle kararlaştırmıştık. onun ailesi evimizin tadilatını üstlenecek yaklaşık 20bin lira civarı, -evimiz dediysem ev eşimin değil kayınbabamın üstüne-
düğünü yapıcak -düğünüm öğretmenevinde oldu ve sadece bizim taraf vardı o yüzden 2bin liraya mal oldu- bir de gelinlik -onu da bine hallettim-. takıyı da set alacaklardı ben de set satılmaz imkanları ölçüsünde 22 ayar bilezik alsınlar dedim. 2 tane bilezik taktı kayınvalidem toplam 3 bin liralık :) salondaki mobilyalarını eşim aldı, yatak odası ve beyaz eşyayı babam aldı, üstüne iki bilezik de onlar taktı. çeyizimi halıları perdeleri de ben aldım.
işte böyle anlaşmıştık biz herkes tamam demişti. evlendik eve geldik yerleştik derken bi baktım benim kocamın cebinde para kalmıyor ay sonuna. borçlarımız vardı evin tadilatından 4 bin lirayı bize yıkmışlardı. altın verdim 2 bin liralık, bin bin de iki ay eşim koydu. dedim herhalde oraya bin verince kalmıyor. o borç bitti baktım hala para yok. en son öğrendim ki evin tadilatı için çekilen krediyi benimkine yıkmışlar komple.
dedim ya bu evi bize yaparlar madem öyle ya kendileri öderler ya da çıkar gideriz. keriz aqua ve keriz oğulları her şeye tamam diyor buna da der diye söylemişler. benim saf eşim de hemen tamam demiş.
ben ortalığı kırdım geçirdim eşyaları topladım adanaya dönecektim bu iş hallolmasaydı. neyse geri tamam dediler aldılar borcu ödüyorlar şimdi.
işte böyle. iyi niyetli olmak başkaları tarafından enayi olarak algılanmak oluyor çoğu zaman. kendini sahipsiz sanma kimsenin seni kullanmasına da izin verme yoksa canını çok sıkarlar arkadaşım. şimdi mis gibiyiz bak hiç bir şey istemiyorlar biz de onlardan istemiyoruz. evlerinde oturuyoruz yaptıkları tek şey bu zaten. taktıkları altından fazlasını borç olarak bize yıktılar çünkü. bir düğün bir gelinlik toplam 3 bin liralık harcamaları oldu bu düğün için. oğlan evlendiriyorlar güya. bir de evi bize ödeteceklerdi.
ah saf kocam ah
eğer gerçekten durumları yoksa dert etmen çok abes gerçekten zor geçinen bir aile gelip sana nasıl bi kaç bin tl'ye bi set alsın. Ki eminim onlarında kendilerine göre nikah için harcamaları vardır. Onun için hiç dert etmeye değmez. düğün ve gelinlik için kredi çekmek ise başlı başına bir saçmalık zaten neyseki bunun farkına varabilmişsin. Ayrıca bedava gelin alıyorlar lafı hiç hoş olmamış kadınlar eşya değildir, başlık parası denilen şeyde kalkalı çok oldu.
Butun yorumlari okumadim. Sadece konuya gore yorum yapicam. Paralari yoksa yoktur. Keske olsa da alsalar, icinde kalacak olmasini anliyorum. Ama yoksa da nasil alsinlar? Bu tur konularda borcla harcla masraf yapilmasina ben cok karsiyim. Parasi olmayan adam sonra borcun derdini cekecek bir de belki yillarca.
Evlilik isini erteleyebilirsiniz. Ya da nisanlin alabiliyorsa alip ailesine versin. Onlar nikahta formalite icabi taksin. Baska birsey benim aklima gelmiyor. Yoklukta malesef hersey istedigimiz gibi olmuyor.
cnm benim bende ilerde isteseydin istemedin yapmadık sözlerini kaldıramm enayi yerine konulmak istemiyorum iyi niyetimi kullansınlar istemiyorum 3 sene boyunca hep yok lafını duymaktan bıktım yoruldum gerçi olsa tabi yaparlardı ama çabada yokki kimsede niaşnlımın üzerinde kredi borcu banada yardım edemiyo mobilyaları alacaz taksite yardım ederiz diyo abisi annesi ama daha nişanlımın üzerindeki krediye bir kaç kez yardım ettiler. abisi kardeşim çekti ama benim borcum diye üstlenmedi hiç çocuğumuz var evimiz kira diye kaçtı hep biz evlenincede aynısı olacak. ben küçüklüğümden beri anne baba desteği hiç görmedim nişanlımın ailesinden bekledim ama bana burda bile çok görenler var onu anlıyorum çoğu yorumdan. ne demişler ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar bu dünyada hep tekbaşıma ayakta kaldım mutluluğum için yine öyle olacak...
hiç birşey yapmıyorlar diyorum hala nikah için harcamaları vardır diyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?