- 12 Mayıs 2017
- 3.476
- 1.497
- 63
- 41
- Konu Sahibi Madamgonca
-
Işte ona hiç bilezik yapılmadı Takı şeti vs hiçbirşey sadece Kocasının aldığı Yüzük görünmesinin taktığı kolyeAmaaaan... Bilezikle değer ölçülseydiiii bu ülkede çoğu yeni gelin değersizdi... Bak ben 4 bilezik 1 takı setine gelin gittim.. Kendimi değersiz hissetmedim.. Eşim ve ailesi bana bunu hiç hissettirmediler.. Kayınpederim de kayınvalidem de evlatları gibi severler beni.. Benim özzzz babamın yapmadığını benim kp yapmıştır.. Değer böyle maddi şeylerle ölçülmez.. 20 bileziği olabilirdi ama onun ruhuna kişiliğine değer vermeyebilirlerdi..Evliliğine baksın.. Yeni evli tadını çıkarsın...
Yüz görümlüğü gerdek gecesi takılır.Yok hiç görüşülmemiş sadece sana yüz görümlüğü takacağım Demiş o kadar
Evet çovuk düğününü bile kendi yaptıBence alınan bilezikler değerle değil de gelin ailesinin cazgırlık etmesiyle orantılı... Sonuçta ailesi de yokmuş adamın, bence üzülmesin erkek ailesi vermiyor mu genelde bilezik set vesaire, çocuğun ailesi yokmuş zaten...
Olmayınca işte o bile görünüyorÇalışıp alırlar çokta üzülmesin altın nedir ya çok kro duruyor
Allahtan evleri falan kira değil kendilerine yetiyorlar ama işte hevesBen insanlarin kendini bilezikle es gormesini anlamiyorum. 10 bilezik takip 3 gun sonra burnundan getirseler iyi mi? Hic tatsizlik cikartmasin o kuzen huzuruna baksin
Kocasını seviyor heves etmiş ama bileziğe deEvlenmeden önce bilmiyor muymuş??
Madem bilezik sevdalısıymış öksüz yetim adam almicakmış
Kocasını seviyor heves etmiş ama bileziğe de
Takmak için değil bi Değeri olsun o aileye karsı diye taksalardı o da alır paraya çevirirdi zatenO parıl parıl şangırdayan altın bilezikleri, setleri düğünden sonra hemen satmaya çalışan bir tek ben miyim acaba?
Bir kere koluma takmadım eşimin ailesinin hediyelerini ve gerçekten de sattım!
Eşimin aldığı mücevherleri saklıyorum, takıyorum yalnızca.
Ne güzel kuzeninize eşi hediye yapmış, daha ne?
Koluna sıra sıra bilezik takıp ne yapacak acaba yıl olmuş 2017, altın bilezik mi kaldı bizim jenerasyonda ya!
Çok dert ediyorsa bijuterilerde alası var vallahi, burmalar hasırlar falan.
Alsın taksın.
Kocasını seviyor onda sıkıntı yokBu saatten sonra ne yapılır bilemedim. Boşanıp bilezik takacak biriyle mi evlense.
O da doğru ama altın kadının namusudur gibi bir algı varya ondan dedimHalama düğününde trabzon set+ 8tane bilezik 22 ayar (bayağı kalındı)+ 2 metre zincir takıldı.
Balayı dönüşünde eski! eniştem hepsini elinden alıp borçları kapatacağını söylemiş.
4 ay sonra boşandılar. Takıldı da ne oldu ?
Huzur olduktan sonra altın, malk, mülk boş geliyor.
Biz de aynı şeyi söylüyoruz sevildiğinin değer verildiğinin farkında ancak evlenen kişilerde mutlaka bilezik Takı set görünce benim neden yok diyormuşBu forumu takip etmeye başladığımdan beri deger yargilarimizin ne kadar degistigini görüyorum ve bu benim ciddi anlamda moralimi bozuyor.
Enistenizin ne kadar iyi biri olduğunu söyledikten sonra eklediginiz 'ama' moralimi bozmakta haksız olmadığımı gosteriyor.
Değer vermek bu değil ki. Durumu olur anası babası başında olur da yapmazlar o zaman anlarım. Ama şu an bu düşünceler anlaşılacak gibi değil..
Sevdim evlendim diyorsa gerisi ne? Diğerlerine alınan bileziklerin kim tarafından ve nasıl alındığının da bir önemi yok.
Umarım kuzeniniz bakış açısını degistirir. Yoksa esine de kendine de eziyet olacak.
Düğünde para takıldı demissiniz onlarla bilezik alsin o zaman, hem beş taş tek taş falan alınmış diyosunuz, onlarda ucuz şeyler degil ki Allah bilir kaç bin tutmuştur keşke onların yerine bilezik aldırsaydı o zaman.Allahtan evleri falan kira değil kendilerine yetiyorlar ama işte heves
Anne babası olmadığı için biz de söyledik zatenE o halde üzülmesi için hiçbir sebep yok. Bu devirde kimse yeğeninin getirdiği geline bilezik takmaz, değerle ilgisi yok :)
Hayır canım Parasını yerdi ya da saklardı muhtemelen bozdurupGitsin alsın o zaman
Cidden günlük hayatta takacak mıymış ki?
Kocasını seviyor onda sıkıntı yok
Eşine şimdilik belli etmemeye Çalışıyor tektaş beştaş alyans Herşeyi eşi kendisi yaptı kuzenimde bşye dokunmadı çantasını Aldı geldi aslındaDüğünde para takıldı demissiniz onlarla bilezik alsin o zaman, hem beş taş tek taş falan alınmış diyosunuz, onlarda ucuz şeyler degil ki Allah bilir kaç bin tutmuştur keşke onların yerine bilezik aldırsaydı o zaman.
Hem şükür ki evleri varmış, bir-çok insan takılan tüm takılarını verip ev peşinatı yapmak zorunda kaliyor. Kuzeninizin şükredecek çok şeyi var, lütfen söyleyin böyle üzülerek hayatını zindan etmesin hem eşinede yazik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?