- 18 Ağustos 2016
- 5.301
- 22.207
- 348
- Konu Sahibi Madamgonca
-
Aynen öyle bu devirde kendin ne yaparsan o ama anlatamıyoruz kiAdamın anası babası yokmuş. Ne altını olacak ki. Yani olsa da ne kadar olabilir ... Onun ruhunu doyurur mu ? Ya da kimi kv ve kpderin bilezikleri takip düğün sonrası kolundan isteyip alması daha mi hoş? Aman boşverin kimseden bir sey beklemeyin istemeyinde..
Yeni evli ya yeni gelinleri görünce özeniyorSorun orda işte, evliliğinde sıkıntı olmayınca bileziği dert edinmiş kendine. Herkesin derdi bilezik olsa keşke.
Hicbiseye dokunmadi diyosunuz maddi olarak tüm eşyalarıda esi karsiladi o zaman, bu devirde bundan buyuk fedakarlik sevgi gostergesi var mi? Kocasinin kiymetini bilsin, hem yetim hem öksüz üzmesin eşini, çok mutlu olurlar insallah.Eşine şimdilik belli etmemeye Çalışıyor tektaş beştaş alyans Herşeyi eşi kendisi yaptı kuzenimde bşye dokunmadı çantasını Aldı geldi aslında
O da öyle diyor olsa satardım diyorYa işin doğrusu alınabilirmiş bilezik. Artık gençler ailenin takacağı takıyı da kendi alıyor çünkü.
Ama işin gerçeği şu ki onlar da sonra bozdurulup düğün borcuna gidiyor.
Bot: düğün borcum olmamasına rağmen bilezikleri satıp çatır çatır yedim. Yaşlı mıyım takayım onları be sünnet annesi gibi.
Genelde öyle oluyor hepAyyy cok boss bırsey ıcın uzmesın bana takıldada noldu hepsı gıttı esım sagolsun 1 ver 2 koyucam dıye dıye bıtırdı:))tabı evımız ıcın ama s
O da öyle diyor olsa satardım diyor
Yeni evli ya yeni gelinleri görünce özeniyor
İnanın değer hiç mi hiç onlarla ölçülmez.Takmak için değil bi Değeri olsun o aileye karsı diye taksalardı o da alır paraya çevirirdi zaten
Eşi tek yaşıyordu evi de vardı eşyaları da ama evi yeni almıştı eşyalarında bir bölümü yeniydi kuzenim yatak odası bile almadı yani komple yeni eşya alınmadı hazır eve gittiHicbiseye dokunmadi diyosunuz maddi olarak tüm eşyalarıda esi karsiladi o zaman, bu devirde bundan buyuk fedakarlik sevgi gostergesi var mi? Kocasinin kiymetini bilsin, hem yetim hem öksüz üzmesin eşini, çok mutlu olurlar insallah.
Eşiyle mutlu da hiç bir tane bile bilezik olmadan gittim diye üzülüyor
Derdi parası altınların DeğeriE satıcaksa ne elin kolunda gördüğüme üzülüyor.
Zaten takmak değilmiş derdi.
InşallahZamanla geçer bu duygusu.
Onlara göre değer vermek onlar adetlerine göre yapmışlarİnanın değer hiç mi hiç onlarla ölçülmez.
Bana gerçekten inanılmaz takı takıldı eşimin ailesi tarafından, adetleriymiş yaptılar.
Ama gram önemi yok bende çünkü her seferinde 'ben altın sevmem, istemem' dedim.
Benim beğenimi çiğneyip yapıldı onlar.
Sizce bu değer vermek mi?
Bilezikte değilmiş parasındaymışO zaman önce bilezikleri görelim, sonra gelirim diyecekti. Bu nedir allasen rehine fidye takası gibi?
Çok istiyorsa bilezik ay ay biriktirip yapsınlar, onun bunun kolundakine gözlerini dikip hayıflanacağına, kendi huzuruna baksın. Ne saçma memnuniyetsizliktir, ne kof düşünce tarzıdır bu böyle.
En azından benimde birkaç bileziğim olsaydı diyor işteYa ilginç. Annesi babası desteği yok adamın. Çalışmış çabalamış düğününü yapmış. Hediye elinden geldiğince almış. Ekonomik durumu çok iyi değil diyorsunuz. Evlenmeden önce de biliyordur heralde.Gücü bu kadarına yetmiş. Bence eşi kendini değersiz hissetmeli asıl böyle bir görüş karşısında. Alabilecek durumdayken almadığını düşünüyorsa da keşke düğünden önce belirtseydi fikrini. Insanın değeri de bilezikle falan ölçülmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?