Düğünde takılan altınlarım

Burdan evlenecek olan arkadaşlara naçizane bir tavsiye vermek istiyorum.Düğünde takılan altınlarınızı eğer ev vs.almayacaksanız mutlaka bozdurup küçük bi arsa yada ev olur o şekilde değerlendirin yoksa altınlarım dursun ileride lazım olur diye saklarsanız o altınlar mutlaka bir şekilde bozuluyo.Ya eşin ailesi alıyo ya konu sahibinin olduğu gibi eşi elinden alıyo sonra geriye altınların üzerine bir bardak soğuk su içmek kalıyo!
ben 10 yıllık evlıyım hic bozdurmadım.elim bir kez bile sormaz hepsi benim üzerimde acılan kasada.
konu sahibi eşim bunu bana yapsa hemen boşanirdim hemde hemen

Şu erkeklerin kendi başına bişeylere karar vermesi Yok mu cidden çileden çıkarıyor hele de böyle büyük işlerde eşiniz değişmez ama 60 70 yaşına da gelse böyle hareket etmeye devam eder

Çocuğunun yatacağı karyola takımından haberi bile olmaz ancak şu an ki stresinden haberdardır böyle ufak meselelere takılma derim

Böyle adamların hikayelerini gördükçe eşimin ellerini öpesim geliyor. Valla ne diyeyim eşin seni dolandırmış, bir de gebe halinle seni bırakıp kumara gidecek kıbrıs' a. Boşa desem gebesin, isyan et desem gebesin. İnsanın eşine güvenmesi hata değil adam vereceğim demiş. Suç, günah onun, geri vermemiş. Ama böyle sinerek de olmaz. Ortalığı ayağa kaldır. Mesele altın da değil, sonuçta aç açık değilsiniz. Ama seni kandırması resmen dolandırıcılık. O iyi olmamış.

Herkese teşekkür ederim aldım parayı. Yarın gidip kendi üstüme yatırıyorum. Normalde susup sinen biri değilim, ama hamile olunca huyum çok değişti, tartışmaya korkar oldum. Sinir bozukluğundan kaçınır oldum. Ama bazı durumlarda mücadele etmek gerekiyormuş, ne olursa olsun. Siz bana cesaret verdiniz. Tekrar teşekkür ederim, bu konu gerçekten yeni evleneceklere ders olsun. Eşim getirmeyebilirdi de, sözümü dinlemeyip gidip kumar oynayabilirdi de. Böyle yapmayacağının da garantisi yok. Mutlaka herkesin hem çocuğu hem kendi için bir güvencesi olmalı.

iyi geceler,
Eşim ailesinin arsasına tabi ki de ailesine de pay vermek sureti ile bir bina inşaatına başladı. Ama acele etmeyecek parası oldukça yapacaktı. Benden düğünde takılan altınlarımı istemişti, ben de o altınlar hastalıkta doğumda vs lazım olur sen işlerini ayarlayamıyorsan inşaata girişme o zaman, onlar yokmuş gibi davran demiştim. Altın fiyatları yükselince biraz katkı olsun diye altınları bozdurup vadeli hesaba yatırmak istediğimi söyledim hemen kabul etti, gittik kuyumcuya bozdurduk. Çıkışta bana, bir aylığına bu parayı verir misin ben 1 ay sonra yerine koyarım dedi. Ben de işlerinin kötü olduğunu söylüyordu heralde ödemesi geldi durumu sıkışık diye düşünüp tamam dedim. Aldı paraları gitti. Meğer inşaata malzeme almış, tören gibi anne babasıyla inşaata gidip bi kurban kesmedikleri kalmış. Ben bunu daha sonra kv'lere yemeğe gittiğimizde onlardan duydum. Delirdim ama eşime bişey söylemedim para muhabbeti yapmış olmamak için. Sen o parayı unut, benimesabımdaki para ikimizin öyle düşün hep diyor şimdi de bana. Kendimi salak gibi hissediyorum. Bugün de gelmiş kıbrıs'a gitcem diyor. Madem o kadar paran vardı ne istedin benim çocuğumun parasından diyemedim. Ben çocuğuma istediğim mobilyayı alamıyorum bana çok pahalı diyor aynısını yaptırırz diyor. Kendi ihtiyaçları için hiç dokunmaması gereken parayı beni kandırarak gitti harcadı. Abartıyor muyum sizce ne yapmalıyım? Hesabını sormalı mıyım yoksa sineye mi çekmeliyim?
Simdiden kkini aramazsan hakkini yerler daha paran oldugunda birdaha soyleme bsnce yeri gelincd lafini soyle ezdirmekendini

Herkese teşekkür ederim aldım parayı. Yarın gidip kendi üstüme yatırıyorum. Normalde susup sinen biri değilim, ama hamile olunca huyum çok değişti, tartışmaya korkar oldum. Sinir bozukluğundan kaçınır oldum. Ama bazı durumlarda mücadele etmek gerekiyormuş, ne olursa olsun. Siz bana cesaret verdiniz. Tekrar teşekkür ederim, bu konu gerçekten yeni evleneceklere ders olsun. Eşim getirmeyebilirdi de, sözümü dinlemeyip gidip kumar oynayabilirdi de. Böyle yapmayacağının da garantisi yok. Mutlaka herkesin hem çocuğu hem kendi için bir güvencesi olmalı.

Para geri geldi neyse ki

Ya güven?

giden altın kolay geri gelmez. malesef bu zamanda kocalara güven olmuyo. bozdurmadan önce söylememiş isteyeceğini. bozdurduktan sonra artık bozdurdun nasılsa verirsin diye düşünmüş. resmen planlı. inş kumara yatırmaz

Nasıl alabildin?

sakince whatsapp'tan yazdım ne zaman bankaya gitcez dedim. Hemen sinirlendi işte ben bir ay sonra vercem dedim paranı bana hırsız muamelesi yapma vs dedi ben de benim çocuğum kimsenin inşaatine para vermek zorunda değil daha kendi yatağı bile yok dedim ben inşaata para vermedim dedi ekstresinin fotosunu gönderdi kendi vadeli hesabına yatırmış aptal aklı sıra daha çok faiz alcak ama karısının ne kdr üzüldüğünden haberi yok. Bi dediğin bi dediğini tutmuyo benden ödemem var diye borç aldın şimdi de faize yatırdım diyosun bugün 5'e kadar bankaya gittik gittik gitmedik inşaata vermişsin diye düşünüp annenle babandan isticem o parayı dedim. 1 saat sonra geldi çekmiş getirdi parayı al şimdi mutlu ol kocana iftira attın dedi. Ben de aldım parayı ertesi gün kendi eliyle beni bankaya götürüp adıma hesap açtırdı o gün biraz söylendi ama hiç umrumda değil ben böyle yapmasaydım asla vermicekti o parayı kullancaktı. Yeni evlencekler kasayı kendi adına tutsun ya da altınlarını bozdurcaksa da kocasıyla gitmesin ben çok zor bir şeymiş gibi eşimi de peşime taktım bu stresleri yaşadım herkese ders olsun.

Back
X