herkes yapmıyor ama gelinin aileside damadın aileside alabiliyor var yani böyle birşey. hatta gittim bir düğünde hatırlıyorum damadanın ailesi ayrı anons edildi gelinin ailesi ayrı anons edildi ya ne saçma dedim annemde kızım takıları paylaşıcaklardır onun için yapmışlardır dedi herkes kendi tarafından geleni alacaktır dedi.
Aslında bu oldukça otoriter halim. Annem ilk işe girdiğim sene borç istedi ben de verdim. Sonraki sene ise her harcadığımı bilmek istedi. Sürekli sorup duruyordu nereye harcadın, ne kadar borcun var, şuna ne kadar verdin vs. Ben bunları bertaraf etmeyi başardım artık sormuyor ve bilmiyor bu bile büyük bir şey benim için.
Ama söylendiği gibi düşünüyorum da elimde avucumda yok. Kardeşim bile aynı hesaplarda; bana pahalı bir telefon aldırmıştı( malum ablayım). Sonra aynı telefonu bana yarı fiyatına geri sattı :)
Annemle bir muhabbet arasında bana "düğünde sana takılanlardan, benim geçmişimi ben alıcam" dedi. Arkadaşlarının veya akrabalarına götürdüklerinin karşılıklarını kendisi alacakmış. Onlar sana değil bana geliyor aslında dedi. Ortada düğün olduğu falan da yok ama böyle bir şey söylemesi çok saçma geldi. Biz sonuçta düğünü falan hep kendimiz yapmayı düşünüyoruz, kendileri hiç bir şey harcamayacak. Bu durumda bir anne gelenlerden şu da benim payım diye alır mı :) Yani bir aile çok masraf yapar o zaman kız isterse verir, alın biraz rahatlayın gibi ama ben çok şaşırdım annemin böyle söylemesine. Kendisi inatla böyle bir adet olduğunu söylemişti benim de aklıma takıldı var mı gerçekten böyle bir şey?
canım sizinkiler neler yaptı mesela borçç ödüyorlar?cnm bız evendıgımızde annemler hıc bısey ıstemedı esım ıle bıze kaldı
annemler hala oduyorlar bızede odetmıyolar
Benim geçmişim derken, ben insanların düğününe falan götürdüm onlar da benim hatrıma getiriyorlar demek istedi.Sana değil bana geliyor onlar benim hakkım dedi resmen. Bana çok garip geldi ama böyle bir adet olup olmadığını bilmediğim için bir şey diyemedim.
Evet anneme zamanında hiç bir şey takılmamış kendisi biraz da paragöz bir insandır.Asla kabul etmez ama öyledir benim gözümde.
Ayrıca ben zaten ilk sene onlara 12-13 bin lira para vermiştim araba aldılar falan. Bana da her zaman maaşlı insansın düğününü kendin yaparsın gibi bir şeyler söylüyor. Kendileri hiç bir masrafa girmeyip, üstüne 12 bin liramı alıp, üstüne de altınları da ver derler mi gerçekten çok merak ediyorum :)
ciddi misinben ilk defa senden duyuyorum :26: o zaman takı töreninde gelinle damat boşuna ayakta beklemesin gitsinler otursunlar gelinin annesiyle damadın annesinin boyunlarına kurdela asılsın takılar onlara takılsın hemde sorun yaşanmaz herkes üzerine takılan parayı altını alır evine gider
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?