- 6 Ocak 2012
- 10.356
- 9.246
- 198
İçanadolu'da yapılabiliyor öyle. Ama gelinin annesinin önceden altın taktıgı aileler düğün öncesi ona gelip, altını sana elden mi verelim yoksa düğünde mi takalım diyor, kadın altını kendisi için istiyorsa düğün öncesi elden alıyor ve düğünde o kişiler bir daha bir şey takmıyor, yok kadın altını düğünde takın derse o zaman altın gelinin oluyor...
haklısın canım ama ben çok duydum alanları. hatta şöyleki yakınlarına takmanıza gerek yok zaten yeteri kadar takan oldu onları bana verin diyeni de duydum. o kadar garipsemeyin neler var neler. hatta geçen gittiğim bir düğünde tek tek isim okuyup ne taktığını söylüyorlardı.
Ben daha yeni işe girmişim bir maaşımı almamışım, senin paran bizde birikmiş olsun gel araba kredisinin yarısını sen öde dedi. Tamam demek zorunda kaldım. Sonuçta isteyerek verdiğim bir miktar değil. Herkes ilk maaşıyla etrafa hediye alır, ben ilk maaşımı göremedim bile :)var öyle bir adet, aslında adet değil olması gereken bence. şöyle ki annen başkalarının düğününe gittiği için başkaları da senin düğününe geliyor. yani annen takısını götürdü onlarda şimdi karşılık olarak götürecek. aynı şekilde evleneceğin kişinin tarafındakilerde karşılık getirecekler. Bizim buralarda kız tarafı kına gecesi yapar kız tarafına takılanlar o gün takılır ve kızın annesigilde kalır. düğünde sadece kızın anne-baba- kardeşlerinin takıları takılır.
Ayrıca 12 bin lira verdim filan demişsin aşk olsun yaa, okuyunca dedim ki bi an anne baba ne 12 binler harcamıştır ama gık demezler. biz evlatlar kalem kalem hesap tutuyoruzneyse annene bişey deme çünkü onun taktıklarının karşılığı geliyor takı olarak sana. heee düğünde masraf eder etmez orasını bilemem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?