• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünde toplam kaç gram altın isteniyor ortalama olarak çevrenizde?

Bir şey istemedik. Istemedigime pisman olmadim kendi kafalarina göre az bisey yaptilar. 😁

Ya zaten aday damat adayı ailesi bütçesine göre yapar düşünür yani sonuçta yuva kuruluyor düşünür bunu taraflar bence şunu şunu istemek değil borçsuz harcsiz ne yapılırsa uyum sevgi varsa yeterli temeli bu degilmi zaten bizde elimizden geleni yaparız sonra onlar karı koca mutlu olsunlar yıldönümü dur doğumgününür içinden gelmektir alırlar yani birbirlerine ben böyle düşünüyorum

Tamamen kişiyle alakalı olduğunu, Yöreden yöreye değiştiğini , altının insanı kıymetini ölçmediğini biliyorum.sadece ortalama bir fikir edinmek istiyorum.
Mehir olarak mı ne istenir diye soruyorsunuz?
Sanırım doğru anladım.

Karşı tarafın maddi durumunu biliyorsanız veya tahmin ediyorsanız ona uygun şekilde, kolayca alabilecekleri ölçüde miktar söyleyebilirsiniz.

Şu sıralar altının fiyatı malum, buna göre makul miktarda istenebilir yormamak adına.

mutluyum valla
cinsiyet esitligi yoksa ben de yokum
ne kadınım diye, gelinim diye sanki beni almislar gibi- dezavantajli konumdaymis gibi birileri bana bir odeme yapsi ne de evlenince kadinim diye ev isleri bana kitlensin
esitlikse tamamen eşitlik
mottom bu. altin istemedim ama ben yorgunken bulasiklari yikamasini da isyemeyecegim çünkü bulasiklari kocaya kitledim, yazili imzali anlasmamiz var🤣🤣
uzun vadede kârliyim bence. zaten kadinlar altin altin diye onca tantana yapıyor sonra takilan altinlar ya evin(!) arabasi olup kocanin altina cekiliyor ya da ortak yasanilan bir ev aliniyor. bugune kadar altinlarinin parasini keyifle harcayan, bozdurup estetik olan, tatile giden kadin görmedim.
hatta benim ailem enisteme aldiklari icin nisanlima saat alacakti, israr ettiler secin secin diye. sordum "saatim var zaten" demisti, ben almistim zamaninda hediye. e iki saat varken üçüncüye ne gerek var sirf baskasindan geliyor diye. ikna ettim ailemi almayacak😅
altin konusunu da ailem bana sordu ne uygun olur diye "ay of sormayin bana boyle seyler gidin ne uygun görürseniz alin bana da supriz olsun. ama islemeli seyler almayin bozunca deger kaybetmesin" dedim. artik ne yaptilarsa kendileri bilir. bin kere dedim "kendinizi yormayacak sey yapin" diye. ama benim ailem evlat ayirmaktan korkar o yuzden muhtemelen ablama yaptıklarını yaparlar. ama ablama ne kadar yaptilar onu bile bilmiyorum 😂😂
Çok beğeniyorum tarzınızı sonrası zaten al altinlarini ver altınlarımi siz bana naptınız bilmemneye dönüyor mutlu birliktelikler de zaten zaman içinde her türlü mucehverin altının oluyor zaten insanın içinden gelsin yapan her zaman yapıyor evlilik içinde bile

Konu sahibi eğer mehir olarak ne istenir diye soruyorsa bu kötü bir şey değil hanımlar. Hani boşanma durumunda mahkeme tazminata hükmediyor ya, bu mehir de boşanma durumunda dinî açıdan kadına verilecek ödemedir.

Kızım var ilerde istemeyi düşünmüyorum kendime yakistiramam benimki zaten ince zarif beyaz sever altını sarı sarı sevmez takmaz kendileri karar versin eşi olacak aday ve kızım bende onlara sorar zevklerine göre alırım ikisinede
6 yaşındaki kızımın taleplerini söylemek istemiyorum. Çocuk bende altın görmedi ama bu sevdalılığını ben çözemedim 🤣🫣

6 yaşındaki kızımın taleplerini söylemek istemiyorum. Çocuk bende altın görmedi ama bu sevdalılığını ben çözemedim 🤣🫣
Ben hep çalış eğitim al kendine beğendiğini al diyorum yok benimkinin istekleri de ucuz değil orası ayrı fakat ben hep maddi yönden kendine yetebilen kadın olmalısın vurgusunu beynine işliyorum ki önce kendi emeğine güvensin sonrada akıllı bir seçim yapıp böyle büyütülmüş bir ailenin oğlunu tercih etsin hayırlısı evlenmek zorunda değiller yeterki kendilerini tanisinlar en öncelik bu inşallah kendimiz gibi ailelere denk gelelim .Önce kendinde olacak

Kimse kimseden bir şey istemedi. Artık çok cringe bu. Bana 250 gram altın takıldı, biz de gelinimize 150 gram taktık, bir de pırlanta set aldı kardeşim.

mutluyum valla
cinsiyet esitligi yoksa ben de yokum
ne kadınım diye, gelinim diye sanki beni almislar gibi- dezavantajli konumdaymis gibi birileri bana bir odeme yapsi ne de evlenince kadinim diye ev isleri bana kitlensin
esitlikse tamamen eşitlik
mottom bu. altin istemedim ama ben yorgunken bulasiklari yikamasini da isyemeyecegim çünkü bulasiklari kocaya kitledim, yazili imzali anlasmamiz var🤣🤣
uzun vadede kârliyim bence. zaten kadinlar altin altin diye onca tantana yapıyor sonra takilan altinlar ya evin(!) arabasi olup kocanin altina cekiliyor ya da ortak yasanilan bir ev aliniyor. bugune kadar altinlarinin parasini keyifle harcayan, bozdurup estetik olan, tatile giden kadin görmedim.
hatta benim ailem enisteme aldiklari icin nisanlima saat alacakti, israr ettiler secin secin diye. sordum "saatim var zaten" demisti, ben almistim zamaninda hediye. e iki saat varken üçüncüye ne gerek var sirf baskasindan geliyor diye. ikna ettim ailemi almayacak😅
altin konusunu da ailem bana sordu ne uygun olur diye "ay of sormayin bana boyle seyler gidin ne uygun görürseniz alin bana da supriz olsun. ama islemeli seyler almayin bozunca deger kaybetmesin" dedim. artik ne yaptilarsa kendileri bilir. bin kere dedim "kendinizi yormayacak sey yapin" diye. ama benim ailem evlat ayirmaktan korkar o yuzden muhtemelen ablama yaptıklarını yaparlar. ama ablama ne kadar yaptilar onu bile bilmiyorum 😂😂
Bayılıyorum senin hayat görüşüne🌸🧿❤️

Konu sahibi eğer mehir olarak ne istenir diye soruyorsa bu kötü bir şey değil hanımlar. Hani boşanma durumunda mahkeme tazminata hükmediyor ya, bu mehir de boşanma durumunda dinî açıdan kadına verilecek ödemedir.
Ben mehir istemedim
Düğünde takılanları mehir olarak sayarım dedim :)

Tamamen kişiyle alakalı olduğunu, Yöreden yöreye değiştiğini , altının insanı kıymetini ölçmediğini biliyorum.sadece ortalama bir fikir edinmek istiyorum.
Yöreden yöreye değil kişiden kişiye değişiyor benim fikrimce.Ben istemediğim için bu işin ortalaması var mı bilmiyorum.Bizim ailede istenilmez.

gramaj belirterek isteyip de k.validesi tarafından seve seve yapılan benim çevremde yok
ya cıngar çıktı
ya da yapıldı ama k.valideyle asla araları olmadı gibi hususlar

ortalamada benim köylü/ memleketli çevrem, durumları aman aman olmayan çiftçi, çok çocuklu kişiler 5X20 gram gibi yaptılar bilezik yanında da standart birkaç parça (bizde 5i bi yerde filan yoktu o dönem), 1990-2005 hadi zorlarsak 2010lara kadar filan böyleydi
sonra tüfek icat oldu mertlik bozuldu

yani demek istediğim o zamanlar herkes yakınlardan evleniyordu (bizde öyleydi) düğünlerin hepsi 3 aşağı 5 yukarı aynıydı, alınan eşya yapılan masraf, kızın getirdiği çeyiz
bastırılan davetiye sayısı bile aynıydı zaten böyle olduğu içni biliyorum kim ne yapmış, yoksa nereden bileceksin.

şimdi herkes başka başka memleket, yerlisi yabancısı türlü türlü, meslekler aşırı çeşitli artık bizde, şartlar aşırı değişken, kimi 20 yaşında evleniyor kimi 45, hiç bilmiyorum son senelerde olan düğünlerde kim kime ne alıyor ne takıyor.

kendi arkadaşlarım içinde ise biz bu konuları hiç konuşmayız. asla bilmedim kime ne takıldı. zaten benim arkadaş çevrem genel olarak bekar, ben de dahil.

benim sadece 1 kardeşim evli, 1 kilo kadar altını vardı sanırım 400-500 gramını eş ailesi yapmıştı.

Gr altın 6 bine geldi neredeyse..güzel işiniz olsun,kolunuzdaki bilezik mesleğiniz olsun..kimseye böyle şeyler yüklemeyin,zaten herkes ay sonunu zor getiriyor..yazık valla ailelere..zenginlerse konuşursunuz bunları

Back
X