- 14 Eylül 2014
- 21.530
- En iyi cevaplar
- 1
- 104.291
- 798
Onlar size sinyalleri net veriyor yalnız.Ben gitmeyeceğimi nişanlıma belirttim zaten madem adetlerinize riayet edilsin istiyordular kendi içinizden kız alsanız bizde böyle şeyler yok dedim. Her isteklerine boyun eğmiyorum zaten. Ama birlikte olduğum kişi onlar gibi değil. Düşünce yapısı bize daha çok benziyor. Ayyy bilemedim korktum da![]()
Şu aşamada aman ağzımızın tadı kaçmasın derseniz daha çok kaçar.
İstemediğinizi yapmayın çata çat söyleyin.
Benim eşimin ailesi ilk düğün çok hevesliyiz. İlla sokakta kına yapalım döner keselim dediler. Ben dedim kınadan da nefret ederim sokak düğününden de. Kadın ama ilk düğünüm de çok hevesliyim de bilmem ne bir ton ayıldı bayıldı. Ben net bir şekilde asla sokak düğününe adım atmayacağımı söyledim. İsterseniz siz bensiz yapın ben oraya adım atmam dedim. Biz başka şehirde yaşayacaktık. Düğün için bir gece kalıp tatile gidecektik. Orada da illa bir gece için otele para vermeyin bizde adettir gelin kaynanasına gelir burdan çıkar dediler. Ben asla orda kalmam düğünden sonra bizde böyle bir şey yok dedim. Keza illa davulla gelip kırmızı kuşak bağlayacaklardı. Ben öyle cinsiyetçi şeyler yapmam kuşak fln bağlanmayacak dedim. O zaman kayınpederle epey de gerildik. Dul gibi çıkacaksın bizde şanımızdandır dedi ayı. Ben de bizde şandan değildir istemiyorum dedim.
O konularda taviz vermediğim için bugün eskisi gibi bana bizim gelin artık bizden muhabbeti yapmıyorlar. İlk dönemde ne kadar alttan alırsan o kadar tepene çıkarlar.
Kayınpederinizle her gün görüşmeyin mesela ne münasebet. Açmayın. Bir süre sonra anlar. Şimdiden buna alıştırmanız hata.
En önemlisi bir hafta kalmayacağınızı söyleyin. Ben sizin ailenizin bir ferdi değilim. Ben eşimle ayrı bir aile kurdum siz de benim ailemle beraber geniş ailemizsiniz diyin. Bunları net cümlelerle söylemeniz lazım. Kavgaysa kavga restse rest. Yoksa çok çekersiniz