Düğünden sonra takılan altınlar

dodo84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
115
16
98
Kızlar fikirleriniz önemli
Evlendikten sonra altınlarla ilgili nasıl bir karar aldınız??
benim iki düğünüm oldu. İkisinde de takılan takılar iki aile de ayrı şekilde duruyor şuan. Annem senin için saklıyorum zor gününde lazım olur Diyor. eşimde ailesi ile konuşmuş düğünde takılan altınlar ile masrafların bir kısmı karşılanır şeklinde. Ben ne kadar onlar bizim desem de eşim ailesi ile konuştuğunu söylüyor. Altınların akıbeti hakkında en ufak fikrim yok. Bu konuyu açamıyorum bile. Kızlar sizce ne yapmalıyım??

Evlenmedim bu tür konular hakkında cok fikrim yok ama altınlar sizde durmalı yapılan düğün masraflarını vsnsiz ödersiniz kendinize yensıfırdan bir hayat kuruyorsunuz ikinizin de takıları aileye vermesi saçma geldi bana.

Senin altınların neden ailelerde duruyor ki daha zor geri alırsın gibi geliyor,yazdıklarından o anlaşılyor.

Ev ya da araba alin. Mecburen verirler.

Altin sizindir, yani gelinin. Ailesi ile konusmadan once seninle konusmasi gerekiyor esin. Bankaya kasaya koycam deyip gittiginizde isteyin bence yoksa soguk su icersiniz, masraf var vermeyiz derlerse o zaman sende de dogru annemlerde masraf yapti onlarda o altinlarla kapasin o zaman de . Allah katinda kul hakkina giriyorlar resmen

benim iki düğünüm oldu. İkisinde de takılan takılar iki aile de ayrı şekilde duruyor şuan. Annem senin için saklıyorum zor gününde lazım olur Diyor. eşimde ailesi ile konuşmuş düğünde takılan altınlar ile masrafların bir kısmı karşılanır şeklinde. Ben ne kadar onlar bizim desem de eşim ailesi ile konuştuğunu söylüyor. Altınların akıbeti hakkında en ufak fikrim yok. Bu konuyu açamıyorum bile. Kızlar sizce ne yapmalıyım??
Salondan çıkmadan kv geldi aldı. Eve geldik altınlarımı verdi gitti. Borcumuzu harcımızı biz kapattık. Alın altınlarınızı kendiniz yapın ne yapacaksanız.

Bencede altınlar sizde olmalı ama Eşiniz ailesinden tarafi onaylamış Eşiniz burada o altınlar bizde durmalı diyebilirdi simdi geri de nasıl istenirki..

bileziklerin sende ama değil mi?
mesela biz kendi gelinlerimize kurusu kurusuna veriyoruz takıları paralar dahil.o paradan dugun salonun ücretide ödenir geri kalan hersey onlarındır.onlarda bankaya koydular zaten.
benim dugunumde ise paraları biz harcadık.çeyrekleri kv aldı.cunku eşimin ailesi evim için cok masraf yaptı onlara saydılar birde birkaç bilezik borçlanmıs eşim ona saydılar.bileziklerimde bende.

Kanunen bile altınlar sizin hakkınız. Yeni bir hayata başlayacaksınız sonuçta. Sizin hiç mi ihtiyacınız olmayacak. Kaldıki madem düğün masrafları fazla geliyordu, baştan niye söylemediler. Hem sizin aileniz hiç mi masraf yapmamış!

Bizim oralarda genelde düğünde gelen parayı erkek tarafı alıyor; masrafları karşılasın diye. Takılan altınlar da gelinde kalıyor.

Eşimin ailesi duğunumuzun olduğu zaman oldukça sıkışıktı. Bir sürü borca girdiler. Benim ailem de dunyayi harcadi. Biz de esimle kendimizce bir suru masraf yaptik. Ama dugunden sonra ne esimle aramizda, ne de ailelerle taki kelimesi gecmedi bile. Sadece "aman cocum mukayyet olun" dedi iki taraf da. Dugun yapmak zaten ailelerin gorevi. Takilar evli ciftindir. Ailelerin hakki olsa zaten onlara takilirdi. Ki benim bana takmayip, anneme elden veren arkadaslari da oldu. Ben de bunlarin lafini yapmak. Ayni srkilde kayinvalideme de..

Bunu esinize duzgun bir dille anlatin. Daha cicim ayinizda boyle bir konudan agzinizin tadi kacmasin ki maddi konular her zaman mide bulandirir. Sakin ama sakin bu konuyu konusurken de "senin annen, benim annem" olayina girmeyin. Bu sifatlar her seyi tetikleyen pis kelimler..

Altınlar eşinin ve senin. Ailelerde durması yanlış bence. Biz bize takılan altınları ortak banka hesabımıza yatırdık, altın hesabına. Kimse de neden,niye diye sormadı.

Ben kendim adıma söyleyim düğünden sonra nikaha gelirken salonda kayinvalideme verdigim çantayi getirdi elime verdi altinlar ve paralar hepsini. Bizde bir iki borc vardi kendimizin onlari kapadik. Sonra ailelerimizin bizden almayacagini bildigimiz için kayinvalidemlerin kredi borcuna 3bintl annemlerin ufak tefek borclanmalarina 3bin tl gibi bir destek attık. Yani kredi icin bankaya gittik yatirdij düştü, annemin borclari dükkanlaraydi gittim bir bir hepsini kapadim bir sonraki ay ödemeye gidince sok olmus ahhaha:-D kalan parayida altinlarida benim adima hesap acip bankaya koydurdu kocitom:-D simdi borcumuz yok cok şükür, gecinioruz o da bizim guvencemiz:-D

Evlenip yuva kurmuşsunuz, birbirinize yuvanıza sahip çıkıyorsunuz da altınlarınıza mı sahip çıkamayacaksınız? :) İki taraftanda isteyin, kendi adınıza bankaya koyun, kafanız rahat etsin :) Kendi anneniz değilde, kayınvalide tarafı gerçekten masumlar mı? Burada neler neler okuyoruz. Düğünde takılan altınlar sizin hakkınızdır, ama başta nasıl anlaştıysanız öyle olur. Mesela kimisi düğün salonu parasını altınlardan verir falan... Eğer iki tarafta da duruyorsa isteyin bence.

Altınlar senin kimsinin senden almaya hakkı yok bildiğim kadarıyla birde merak ettiğim bir konu varki altınları bankaya yatırmak ne kadar güvenli??

benim bildiğim iki insan belli bir olgunluğa gelince evlendirilir, düğünden sonra herkes kendi evinden sorumludur. Siz kendi paranıza hakim olamıyor musunuz, ne yapacağınızı bilmiyor musunuz da aileleriniz sizin adınıza banka görevini üstlenmiş.
Bir de bunu burada gelip soruyorsun.
Bence sizin evlenmeniz erken olmuş. Daha ailelerinizin gözünde büyümemişsiniz.

Altınların annenizde olması da yanlış, eşinizin ailesinde olması da yanlış. İki taraftan da istemeniz gerekiyor. Annenizin de niyeti iyi olabilir ama yaptığı yanlış. Siz 14 yaşında ergen değilsiniz evli bir kadınsınız.

Altınların annenizde olması da yanlış, eşinizin ailesinde olması da yanlış. İki taraftan da istemeniz gerekiyor. Annenizin de niyeti iyi olabilir ama yaptığı yanlış. Siz 14 yaşında ergen değilsiniz evli bir kadınsınız.

tam ben bu anlamda bişi yazcaktım arkadaşın yazdığını gördüm, kesinlikle aynen böyle düşünüyorum. Sizin olan sizde olmalı, ne o tarafta ne bu tarafta.

Henüz evlenmedim ama bugüne kadar etrafımda evlenen herkezde evlenen çifte durdu takılar

Back
X