Düğünden sonra takılan altınlar

Nie kızın üstüne gidiyorsunuz ki ?
Kız çalışmak zorunda değil ama kocası çalışıp o eve bakmak zorunda çalışmıyor kp ödüyo diye kız niye nankör olsun ki?
Onu bağlamaz ha kocası ödemiş ha kp
Ama altınlar dinende resmende onun
Kredi öde kira öde ama takılarımı gasp et?
Eee bende bozdurur öderim benim olduğum yerde kuyumcu yok mu ?

o düğünü ertelemek istemedi diye evlenmişler zaten, tamam çalışmak zorunda değil de insan birşeyi yapmak zorunda değil diye her şeye hakkı mı oluyor? o zaman baştan konuşsalarmış altınları alsalardı kimse kimsenin lüksünü ödemeseydi. 2 çalışmayan insana araba kredisi bir lükstür. kocasının çalışmaması onu rahatsız etmiyor ama altınlarının alınması rahatsız ediyor, ona bakarsak daha önemli sorunları kafasına takması lazım şu anda

o düğünü ertelemek istemedi diye evlenmişler zaten, tamam çalışmak zorunda değil de insan birşeyi yapmak zorunda değil diye her şeye hakkı mı oluyor? o zaman baştan konuşsalarmış altınları alsalardı kimse kimsenin lüksünü ödemeseydi. 2 çalışmayan insana araba kredisi bir lükstür. kocasının çalışmaması onu rahatsız etmiyor ama altınlarının alınması rahatsız ediyor, ona bakarsak daha önemli sorunları kafasına takması lazım şu anda

Baştan konuşmamaları yanlış tabiki
Konuşulmuş olsa şuan sorun olmaZdı
Kocası 2-3 aya işe girer altınları almazlarsa karda değil zararda olurlar
Ki zaten ben altınları alsınlar kp kira kredi ödemeye devam etsin demiyorum
Alsınlar bozdurup kendileri ödesinler

bende evlenelı bı yıl oldu tum dugunmasrflarını esım karsladı takıntılar bıze kaldıeger kv -kp karsılasa onlara verılırdı belkı onların durunu cok ıyı degıl yaslılar zaten bızım yardm etmemz lazım herksn durumu farklı

Altinlari aldik eve geldik.iki ailede esit miktarda para verdi evlenirken biz butcemize gore bazilarini aldik bazilarini sonraya biraktik.altinlar sizin hakkiniz bence.
KV düğüne gelemeyip sonradan ziyarete gelenlerin getirdiği altinlari bile verdi bize hemde ya klasik 5000 tutmustur valla .vermese ruhum bile duymazdi

Altinlari aldik eve geldik.iki ailede esit miktarda para verdi evlenirken biz butcemize gore bazilarini aldik bazilarini sonraya biraktik.altinlar sizin hakkiniz bence.
KV düğüne gelemeyip sonradan ziyarete gelenlerin getirdiği altinlari bile verdi bize hemde ya klasik 5000 tutmustur valla .vermese ruhum bile duymazdi

Taktir ettim kvni
Benimki sonradan getirenleri vermedi
Konu açılınca söyler aa şu getirdi bu getirdi ben görmedim derim havalara bakar
Helal oldun kadına az bi meblağda değilmiş

Normalde alin sizde dursun diyecektim ama suan kiraniza kredinize kadar odeyen insanlara bunu yapmayin bence ayip yani.

İkimizde calismadan gecimiznizi nnasil saglayacaksiniz. Ben de onu merak ettim. O yüzden ertelemek istedilerse dugunu haklilar

Kızlar fikirleriniz önemli
Evlendikten sonra altınlarla ilgili nasıl bir karar aldınız??
benim iki düğünüm oldu. İkisinde de takılan takılar iki aile de ayrı şekilde duruyor şuan. Annem senin için saklıyorum zor gününde lazım olur Diyor. eşimde ailesi ile konuşmuş düğünde takılan altınlar ile masrafların bir kısmı karşılanır şeklinde. Ben ne kadar onlar bizim desem de eşim ailesi ile konuştuğunu söylüyor. Altınların akıbeti hakkında en ufak fikrim yok. Bu konuyu açamıyorum bile. Kızlar sizce ne yapmalıyım??

bu yaşıma geldim böyle saçma bişey duymadım.. altınlar gelinin hakkıdır.. ne kız nede erkek tarafı takılara karışamaz...

canım gerek kanunen gerek dinimizce düğünde takılan altınlar gelinin hakkıdır.. ayrıca eşinizin ailesi gelecek altınları düşünerek mi masraf yapmışlar.. bence usulünce eşinizle de çok tartışmadan hem kendi ailenizden hem eşinizin ailesinden isteyin altınlarınızı.. eğer masraflarını geri istiyorlarsa gerekirse siz bozdurur ödersiniz.. ama altınlar dediğim gibi kanunen de dinen de sizin hakkınız.. sizin rızanız olmadan alırlarsa hem günaha girmiş olurlar hem suç işlemiş olurlar..

Back
X