Düğüne, gezmeye vs gidiyor musunuz ?

Pnr1990

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2018
795
627
103
35
Merhaba hanımlar. Sanırım benim bu virüs belası yüzünden psikolojim bozuldu dışarıya adım atamıyorum sanki çıktığım an beni bulacakmış gibi. Çok yakın bir arkadaşımın düğünü var gelemeyeceğimi belirttim sanırım darıldı bana. Haftaya kuzenimin var ona da gitmek istemiyorum bu arada bulunduğum şehirde de vakalar hiç olmadığı kadar çok. Kendi ailemde de var ama çok şükür evde geçiriyorlar. 6sında sınavım var sene boyunca ona hazırlandım bir şey olursa bütün emeklerim gitsin istemiyorum abartıyor muyum sizce ? Sakınan göze de çöp batar ama Bilemiyorum insanların darılmasını da istemiyorum.

Çıkarsan bulur zaten onlar darılmasınlar onlar yüzünden çoğalıyor zaten

Hem su zamanda düğün yapıyorlar hem de insanlar gelmiyor diye darılıyorlar. Pes vallahi. Siz dogrusunu yapiyorsunuz. Biz sinirli cevremizle dayimin zeytin bahcesinde nadiren de olsa gorusuyoruz ama sarilma falan olmuyor. Onun disinda çocuklarla disarida yuruyus yapıyoruz. Markete, pazara esim ya da ben tek gidiyoruz. Onun disinda hep evdeyiz.

Ya evet ama ben artık insanlara öcü gibi bakmaya başladım. Sanki herkeste var, en çok korktuğum da bir şey olur sınava girememe düşüncesi. Zaten evhamlıydm iyice yıprattı bu süreç

Düğüne filan gitmem. Zaten normalde de sevmezdim. Ama normal gezme filan gidiyorum. Nereye kadar evde duracağız ki. Ki zaten işe de gidiyorum. Zaten bu düğün gibi yerlerden yayılıyor. Hiç gitme bence

Düğün yapan arkadaşım olmadı
Kına gecesi yaptı evinde maksimum 10 kişi. Ona hastayım dedim gitmedim. Ertesi gün nikahına gittim ama salona girmedim. Zaten 50 kişi alıyorlarmış, ben girmedim. Çıkınca dışarıda açık havada takısını takıp uzaklaştım. Düğün yapsa gitmezdim.

Sizinle aynı durumdayim, en yakın arkadaşımın da düğünü var, kuzenimin de, gitmiyorum. Takıları gönderdim, darilmacali gucenmeli durum olmamalı bu salgın hastalık döneminde. He bundan önce gideyim diye düşündüm, yine bir arkadaşım akrabasının düğününe gitmis,maaile korona oldular, nefes alırken ne kadar zorlandığını ve pişman olduğunu anlattı, vazgeçtim. Bu basit bir hastalık değil, sizi gerçekten sevenler zaten iyiliğinizi ve sağlığınızı istemeli.
Bir de bana sorarsanız, dügün yapanlar, asıl bizleri zor durumda bırakıyor. Sırf takı için yapan çok var, öyle bile olsa 1 yıl beklenebilir.

Bu dönemde düğün yapan insanların gelmemesini de göze almalı.

İşyerine ekmek parası için gitmek durumundayız.
Düğüne, avmye, kalabalık çarşı/pazarlara gitmiyorum.

Çok yakınımsa 10 dakika durup altınımı verip çıkarım.

Parka, bahceye, spor salonuna, markete, ozel dersime, komsu oturmasina (gune degil) gidiyorum.

Toplu tasimayla herhangi bir yere, dugune ve ise gitmiyorum.

Ama sinavim olsaydi o zamana kadar izole kalirdim.

Mart ayindan beri online alisverilere ek olarak birkac market alisverisi yapmak ve arada coplerimi atmak icin cikiyorum ve asansor kullanmiyorum. Kargo, posta vs gelince sprayleyip eldivenle aliyorum iceri.
Yogun bakimda soluksuz kalip, yuzustu yatmak zorunda kalacagima evimde saglikla nefes alirim, sag olmak ve saglikli olmak onceligim.
Cuneyt Ozdemir‘ in bir hekimle yaptigi yayini izledim, tavsiye ederim seyredin YouTube‘ tan erisebilirsiniz caydiriciligi yuksek, boyle konularda ortak bilince sahip olmak onemli, kimse trip atip, gonul koyamaz.

Konudan bağımsız olacak ama, kargo alırken eldiven maske kullandığınız için kargocunun tuhaf bakışlarına maruz kalıyor musunuz? Kendimi öyle kötü hissettiriyorlar ki. Zaten kargocuların hiçbirinde mümkün değil maske yok, ben maskeli eldivenli açıyorum diye kapıyı ne yapıyor bu deli der gibi tuhaf tuhaf süzüyorlar. Resmen kargoları utana sıkıla alıyorum hatalı olan benmişim gibi.

Önceden hayat devam ediyor her yere tedbirli bir biçimde gidilir diyordum şimdi bakıyorum ben tedbirli olsam bile insanlar tedbirsiz ve bu beni de etkileyebilir ondan mecbur kalmadıkça hiç bir yere gitmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…