düğünsüz evlilik

Ben dugunlerden nefret ederim hatta bana biraksalar dugun yapmam
Fakat bi genc kizin buyuk hayali ve en mutlu gunu derler.Senin icinde ukde kalmasina uzulurum eger boyle bi istegin varsa

Ay evet ya onu da sorarlar
Evet hepimiz ikinci eliz demek lazim oylelerine
Dul olmayan erkek yok valla bu mantikla bakarsak erkek dedigin her gun evlenir

Ne alaka dul kadın ya?
Ne beyinsiz insanlar var allahım.
Bunlarla ayni dünyayı paylaşıyoruz. Saka gibi.

Son zamanlarda millet düğünsüz nikah yapıyor sade ve modern diye.
Geçtiğimiz haftalarda bir arkadasimin nikahı oldu.
Dul da değil yaşlı da değil.

Hoş dul olsan ne yazar.
Kimene.
Dullar nikah kıyar, diğerleri düğün yapar kesin bir sey mi? İsteyen istediğini kendi imkanı yettiği şekilde yapar.

Millet boş konuşmayı ne çok seviyor.
Bunları söyleyen insanları çağırmayin nikaha, orda da caninizi sıkarlar.

Ben cocukken bile dugunlerden nefret ederdim. Buyudum felan annem hep düğünlere götürmek istedi ben reddettim. 32 yasindayim gittigim dugun sayisi elin 10 parmagini gecmez. Nefret ediyorum birileri gobek atacak diye para harcamaktan. Bitmeyen giy giy muzikte cabasi. Yani ben cocukkende biliyordum dugun yapmayacaktim. Evli degilim ama olursa gider belediyede imzami atarim biter. Sonra yakin aile arkadaslarla bir yemek oldu bitti. Oh mis.

Canım benim düğünüm sohbetlı oldu. Sohbetlı olandan oturdugum yerden kalkmadım. Kına gecrm cok güzeldi ama. Brnce arkadaşlarınla aranda bı kına gecesi yap.. en temizide bu. İnsanlarıda takma..

Ya yazmadan edemicem.dugunsuz evlenme dul kadinmisin ne alaka ya bunu diyenler icinmi uzuluyosun.nekadar cahilce bir söz..
Ben de düğün yapanlari çok enayi buluyorum milleti eglendir parayı sokağa at.oparay la balayına git sen.Ben oyke yaptım nikah in oldu zaten dugun hayatta istemezdim sonra 6 gün balayı yaotik deniz kenarı bir otelde süperdi.nikah yapmak en temiz ve rahat olanı.cevren çok cahil anlaşılan dulmusun dugin yapmiyosun.
Onlara size ne diyemiyosun şimdiden elin agzina bakicaksan yanmis sin cnm

Evlendiğimde ilk evliliğim olacak, maddi durumum Türkiye ortalamasının çok üzerinde ama düğün istemiyorum. Hatta nikaha bile kimseyi çağırmak istemiyorum

çevrenizde tepki çektimi peki bu durum..bana görede kına gecesi vs saçma geliyor..Sizinki nasıldı
Yoo çekmedi, hatta balayina da gitmedim cunku ev yeni, esyalar yeni, biz yeni evliyiz, hele evimizin biraz tadini cikaralim dedik ve ozel anlarimizi evimizde yasamayi daha uygun gorduk. Tatil kacmiyor ki balayi neymiş, sanki daha sonra omur billah bir yere gidilmiyor gibi koşa koşa balayina gidilmesine de karsiyim. Hani kv kp ile bir otursa herkes, derim ki basbasa kalmak icin gidiliyor. Ama boyle bir durum da yok, genelde herkes zaten evinde basbasa.
Oyle yani kaliplara girmek zorunda degiliz. Gittik belediyenin nikah dairesinde evlendik 5 dk.da. ama bu da bir bakiş açisi, yani bence dugun isteyen dugun yapsin ama elalem icin onun bunun lafi icin borca girmesin. Kendi hayalidir, istegidir ne isterse yapar herkes ama bu bir huzursuzluk, maddi sıkıntı sebebi olunca da bence işin tadi baştan kaçiyor.

Arkadaşım, temmuzda dugunsuz ve sade bir nikahla evlenen biri olarak .. ki kendimize ait evimiz, içinde donattigimiz eşyalar, ikimizin mesleği vs.. vs. Olmasına rağmen ... gerisini sen anla-

Senbunlüara taklmüa benmde akrabam nıküah tan gıtı buyuk üsalonda sonra genclet armızda dugun sonası gelını bız gotrduk eglndık bu dulukla alklı degıl vala dugunu bende hıc ıstmıodum nılaah yemek ıstıodum esım ıstemedı paran yoksaa yap ole bu sefet mılete bksan ucuz salon ttsan busefer ona dıcekler nasıl yer sole bole konusan onada konusur vala ben dugun salonjnu 7 mılyara ttm halde hersey vardı gene konusan konustu bosver

ben sonradan görme degilim cicim almanyada doguma büyümeyin ve burda yasiyorum mühendisim.burda öyle nikahtan evlenme yok. sonradan görme kendisin galiba düzgün konus terbiyesizlige gerek yok

okadar cahilsinki dügünün havva atmakla ne alakasi var.cok merak ediyorsan sonradan görme degilim nisanim buyuk 450 kisilik salonda odlu.nikahtan sonra yemege gidildi 100 kisiyle ve kinamda dugunumde yemekliydi. bizde aileler karsiladi borc söz konusu dahi degil. hepside cok güzel dört dörtlük oldu. kiskanmays gerek yok insanlara ya düzgün cevap ver yada hic verme cok cocukcasin. nikah bana dedim cok sadece ve kisa bir prosedür. ben asla öyle evlenmezdim. baskalarin yaptigi beni alakadar etmez

ben sonradan görme degilim cicim almanyada doguma büyümeyin ve burda yasiyorum mühendisim.burda öyle nikahtan evlenme yok. sonradan görme kendisin galiba düzgün konus terbiyesizlige gerek yok
Almanyada buyunce yuksek kalutemı olyosunuz bebısım sahsen bende turkıyede dogdum okul ıcın yurta dısında okudum ama senn kadaar havalnmyorum shsen bu tutumun sınradan gorme gıbı sahsen turkıyenın de zengınlerı var bende zengınım haata ınsaat sırketımız var kendımızın bende ıc mımarım gel ıse alyım senı ıstrsen almanyada buybce gorgulmu olyçuosun hıc olmamasın belı obemlı olan kendını yerstrmek sen bunu becermmmısın

ne alaka ya havvayla ne alaka biz böyle istedik böyle yaptik benim senin zenginligin alladar etmez cok cahilsin sen bence kendink hic yetistirmemisin mahelle kadini gibisin seni sikayet edecegim seviyemde degilsin iyi günler

Tatlım bak bugune kadar bu konu hakında hıc konusmadım ben senın ıcın konustum herkesun durumu kensıne tammı kım ne ıaterse ınu yapar onu dıorum senın almaanyaada dogman myhendı olman suan bu konu degıl onu dugorum noldu ben dınce zoruna gıdıoda srn dınce noluo burda kız dıo drmmm yok sen neler sıosun kıza yardımcı olcan yerde dugun dersındesın dugun olmak zorunda degıl tammı nıkahtanda gıder herkez kendı bılr bu senn dugun bozı alkadr etmez sensın cahıl olan burda amacımız konu sahıbıne yardım etmek senın egonu tatmın etmk deıl

tamam da..
yorumlari okudum düğünsüz evlilik güzeldir..
aileniz heryere altin götürmüş takmış işde seneler sonra sizi evlendirirken altinlari geri getirirse nasıl iş olucak.. düğünsüz taki merasim olmayinca nasıl olacak... eve bile getirmiyolar ki..
bari nikah sorasi taki töreni olsa...
kimse öle düşünmüyor.. düğün yapamamiş. kaçmiş herade felan düşünüyor.. (keşke öle düşünmeseler)
millet cahil işde..
konu sahibiye ömür boyu mutluluklar diliyorum.:)

Vala benım kuzenım durumu oldu halde nıkah ıstedı bana kalsa bende nıkah ıstyodum ama esım ıstemedınbu dusunce acma unluler bıle nıkaahtan gıduo bı baksaşr neyse dugunden son mnyçtıklı takı merawımı ypın sonrda yakın cevre eglwnceye gıdın

bende çok masrafli düğün yaptım..
düğün yaptık da ne oldu.. borç ödüyoruz işde...
bitmiyor ki.. millete gösteriş yaptık öleyiz zaten.. millet ne der ne düşünür diye modundayiz..
ben hiç tınlamazdim.. ama düşündürüyor yinede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…