düğünsüz evlilik

Epey lüks bİ salonda düğünü olmuş biri olarak çok gereksiz buluyorum düğün olayını.
Aileler faktörü olmasa düğünü kesin bi dille reddederdim.
Nikahtan sonra en sevdiğiniz insanları alın güzel bİ yere gidip eğlenin mesela bol bol fotoğraf çektirin güzel bi anı olur sizin için.
Ne bileyim dış çekim istiyorsanız mesela yapın.Geriye bunlar kalıyor zaten düğün değil.
Dans etmek istiyorsanız gittiğiniz cafe de edin mutlaka.

Millet eğlensin döktürsün diye binlerce lira para bayılmaya çok meraklıyız milletçe zaten. Bir de psikolojik baskı yapılmıyor mu ifrit oluyorum.
Ben de eşimin etkisiyle düğüne evet demiştim. Ama şimdiki aklım olsaydı hayatta vermezdim o parayı. Eşim de aynı görüşte şimdi. Nikahımı yapar sevdiğim bir kaç kişiyle eğlenmeye gidebilirdim.
Eğer yapamayacak durumdaysan emin ol çok bir şey kaçırmıyorsun.

Bu arada böyle söyleyenlere ilet dul kadınlar da düğün yapmak isterse çok da güzel yapıyor. Kaç kadın var benim çevremde ikinci evliliğini düğünle veya eğlenceyle yapan.

Bu zihniyette olanlar varsa hala okusunlar
Madem dul kadındım
Düğün de yaptım gelinlik de giydim

Bu bütcenize göre bir durum
Etrafa cok takılmayın
Tantana sevmiyorum deyin gecin gidin
Allah mesut etsin şimdiden

Sen bakma millete
Ne de olsa onlari mutlu etmek mumkun degil

Ayrica dul kadin kadar da tas dussun baslarina o ayrimi yapanlarin
Ayrıca kocası ölene dul denir
Kocadan ayrılana değil
Bunu da kavramaları lazım

Dul olunca ikinci elsin , para etmezsin
Hiçbirseye layık değilsin işte zihniyet bu :)))

Tc kimliklerinde bile yazmıyor artık bu kelime ama insanlarımızin ilk fırsatta dilinde

Evlenince de kocan da senin gbi dul mu derler ikimciye:)))

Cok şaşırdım ben on bir sene önce nikahla evlendim biride çıkıp demediki niye düğün yapmıyorsunbana gereksiz milleti eglendirmek ustune bide para vermek gibi gelir herkesin fikrine saygi duyarim bu benim fikrim ablamın dugunu oldu mesela

dul ne yaa
ölü eşe boşanmış eşe bilmemneye kullanıldığını kesinlikle kabul etmiyorum toplumda direkt aşağılama amaçlı kullanılıyor.

şimdiki aklım olsa düğün yapmazdım.
düğünümüz güzeldi, konuklar memnun kaldı ama o kadar yorgunluk ve masrafa değer miydi bilmiyorum.
şimdiki aklım olsaydı düğün salonuna verdiğimiz parayla yurt dışına balayına giderdim
geçen sene arkadaşım sade bir nikahla evlendi, en güzelini yaptın dedik hepimiz.
ya bir de kınadır düğündür yorgunluğundan ve formalitelerinden öyle bıkmışım ki (ablam da benden bir sene önce evlenmişti düğünü 3 gün sürdü) şimdi çok yakınım olmadığı sürece düğünler bana altın takılması gereken angaryalar olarak geliyor.

Ben de sırf düğün sevmediğim için, imkan yaratabilecek olduğumuz halde sadece nikah yapacağım. Kına da yapmayacağım, nişan da yapmadım. Ben de nişanlım da sevmiyoruz bu tarz eğlenceleri, ben istersem yapılacaktı da, yine de hiç istemedim. Akşamına eş dost aile, samimi bir yemek düşünüyoruz, o kadar. Pek çok yakınım arkadaşım da imkanı olsa bile böyle yapıyor. Kimisi de hiç yemek vermiyor, kısa bir kokteyl ile evleniyor, kimisi ne kokteyl ne yemek, sade bir nikah.
Üstelik asıl amaç evlenmek, yuva kurmak değil mi? Bu eğlencelerin amaç haline getirilmesi bana çok saçma geliyor.
Kaldı ki dul ya da boşanmış bir kadın da düğün yapabilir. İmkanlara ve isteğe göre değişen tercihler bunlar. Bu söylemler saçmalıktan başka bir şey değil! Siz müstakbel eşinizle beraber mutlu olacağınıza inanıyorsanız, insanlara kulak tıkayın derim. Yoksa yarın öbür gün düğün masrafı yüzünden maddi sıkıntılarınız olduğunda dört duvar arasında siz sıkıntı çekeceksiniz, onlar değil.

Son düzenleme:
bu kadar dert ediyorsan evlenme

Tabi ki olur neden olmasın dul kadınların düğün haklarının yok sayılması da ayrıca tuhaf

Dugun sart degil, en azindan milletin suanda dusundugun buyuk abarti dugunler sart degil. Kimseyi dinleme ama bu maddi imkansizliklar ne boyutta yani evlenincede iki ciplak bir hamam yakisir durumuna mi duseceksin ? Cunku evlenmek birden hayatini degistirmeyecek bana kalirsa suanda dugun yapip yapmamayi degil bu maddi imkansizliklarla nasil ev gecindireceginizi geleceginizi dusunmelisin. Dugun 1 aksamlik is evlilik birlikte hayat bir omur verilen sozdur.

Eğer içinde kalacaksa biraz daha bekleyip para biriktiremez misiniz ?çalışıyor Musunuz ? Kendi tercihinizse kimin ne dediğini umursamayın lütfen siz evleniyorsunuz başkası değil.o tabir de hoş olmamış dul olmak bir eksiklik vs değil

Maddiyatla alakasi yok bu arkadasin öyle ama benim maddiyatla alakasi yoktu ben kendim istemedim esimfalan dugun olsun dedi tercih meselesi o kadar zenginler var nikahtan yapip sonra egleniyorlar sanirim sen sonradan görmesin neyin havasini atiyorsun maddi durumu olmayanda takilarla yapiyor bir sekilde sizin dediginiz cok sacma bencee

Dul olmak nedir yahu. Zihinsizler. Keşke düğün, tantana, gereksiz adetler olmasa. Ya da ünlü falan olsaydım da yurtdışında üç beş kişiyle gizlice evlenseydim o torenlerden o kadar çok nefret ediyorum ki evlenmesem yeridir yani.

Ailelerimiz düğün taraftarı olmasına rağmen nikah olması için direttim. Çünkü istediğim tarzda bir düğün istanbul şartlarında 20-30bin tl'yi geçiyordu. E zaten ben çalgı, kalabalık, düğün sevmiyorum. İçime sinmeyecek bir şey için neden o kadar para vereyim? O yüzden nikaha kesin karar kıldık. Düğüne vereceğimiz parayla da maldivlerde çok güzel bir balayı geçirdik.
Ama tabiki herkesin tercihi ayrı olabilir bu konuda. Eğer düğün yapmamak ileride içinizde kalacaksa evlilik tarihini erteleyip düğün yapabilirsiniz.
Dul kadın saçmalığına da ayrı bir uyuz oldum, neyse.

Dul kadınlarda gelinlik giyer kına yakar ve düğün yapar nitekim benim kuzenim bunları yaptı çünkü ilk evliliğinde hiçbirini yapmasına müsade etmediler şuan evinde yardımcı ve çocuğunun bakıcısı var yani eşi bir elini yağda diğerini balda tutuyor bunu niyemi dedim durumub yoktur nikahla evlenirsin kına geceni kapı önünde yaparsın ama eğlencen konuşulur 40 gün 40 gece kocan adam gibi adamdır kıymet bilir yada durumun vardır yukarıda yazdığım gibi hayat sürersin yada benim gibi düğün kına gelinlik herşeyi yaparsın kocan adam çıkmaz oturur kaderine ağlarsın diyeceğin o ki kocan adam çıksın dua et

Ama sizin sevdiğiniz şeyleri bazı insanlar sevmiyor bile, bunu göz ardı ediyorsunuz. Tamam şuan konu sahibinin durumu maddiyatla ilgili ama onun da bu kadar dert edeceği bir mesele değil ki, amaç gerçekten yuva kurmaksa, ne gerek var demek de saçma olmaz, sonra karı koca dert çekecek olan onlar, dışarıdan onlara bu baskıyı yapanlar dış kapının mandalı olacak o dert günlerinde...
Ama maddiyat dışı bir yönü de var konunun. Mesela bizde erkek tarafından ısrar da geldi, ben yine istemedim. Çok şükür yakınlarım ve arkadaşlarım da ya kokteyl ya sade nikahla evlendi de düğüne gitmişliğim bile yok, kına da yapmayacağım. Çünkü sizin bir kere oluyor bu işler dediğiniz eğlenceleri ben gerçekten sevmiyorum. Elit düğün deniyor mesela bazı çevrelerde ama en eliti bile o halaya bağlanıyor nihayetinde... Bense kendimi o telaşenin ortasında hiç düşünemiyorum. Ne eğlencesi benim eğlence anlayışım, ne müziği benim müzik zevkim, ne şatafat ve curcuna merakım var, ne de yuvamı kurduğum o günde o tantanayı çekmek istiyorum... İnanmazsınız benim gibi de bir sürü kadın var. Sadece maddiyatla ilgili bir mesele değil. Hepimiz aynı zevklere sahip değiliz, o kadar. Zevklerimize ve bakış açımıza göre kimimiz gerçekten sadece yuva kurmaya odaklanırken, kimimiz bunun yanında geleneğine, adetine, merasimine, eğlencesine de odaklanıyor, olay bu sadece.
Ayrıca dul kadın gibi düğünsüz evlenilmez lafını da - son derece ayrımcı ve aşağılayıcı bir söylem olduğundan - her zevkten insan zaten saçma ve çirkin olarak değerlendirir diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Bu dul kadınlar size netti gardaşım diyesim geliyor topluma.

Ne kinmiş, ne hınçmış arkadaş dul kadınlara karşı bitmek bilmedi. B.k vardul kadınlarda herkes ağzına dolamış.
+1
Ay ne güzel dedin MissCherryBlossom! Tekrar tekrar beğenmek mümkün olsa, hiç üşenmem bu yorumu en az on defa falan beğenirdim sanırım

Düğünsüz evlilik. Tek kelimeyle hayalim. Düğün denen şey tarafları yıpratmaktan başka bişey değil , umarım ailelerimizin "mürüvvet görme" heveslerini kırmadan, onları incitmeden buna ikna edebilirim de sadece nikahla evlenirim İnşallah :)

Hiiç üzülme o millet hep konuşur zaten.. yemekli içmekli bol eğlenceli düğün yap yine memnun edemezsin sevimsiz sevimsiz konuşurlar ancak... ben de sadece nikah çok istemiştim tabiki eşim de öyle annelerimizi ikna edememiştik.. hala da pişmanım.. kafayı falan da yeme ammaaannn sen kendine bak maddi durumuna bak ona göre yap işini gücünü.. ya da illa düğün dersen küçük bi orkestra ile oturduğunuz yerde meydan tarzı bi yerde sadece belediyeye izin kağıdı imzalatarak düğününüzü yapabilirsiniz.. hatta orkestrayla anlaşırsınız takılardan verirsiniz ücretlerini.
Bir de şu benzetme ne kadar ayıp dul kadın mısın falan.. kadının en büyük düşmanı yine başka bi kadın.. ne derdiniz var arkadaş bu dul kadınlarla?? Bizim orda da bi teyzemiz vardı çok severdim kendisini manevi annem derdim.. kadıncağıza biri sen çeyiz sermeye gelme dulsun sen demiş dangalağın biri ay ne sinir olmuştum.. bi zaman sonra benim çeyizim serilcekti bana ben gelmeyim kızım dedi.. hayır gelceksin elin her şeye dokuncak demiştim ne ağlamıştı mutluluktan kıyamam ya.. yazıklar olsun bu zihniyettekilere

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…