Düğünü kim yapacak???

Çok basit bir çözümü var: Kendi şehrinizde olanı siz, onların şehrinde olanı onlar karşılayacak. İki düğünü de erkek tarafının karşılamasını beklemek ayıp.

Çok fazla külfet olmaz mı iki düğün bir de ikisini de erkek yaparsa iki kere salon tutulacak iki kere kuaför iki kere araba süsleme vs.. bende farklı şehire evlendim kına yaptım salon tuttum kınamda da gelinlik giydim gelen oraya geldi eşimin memleketinde de oturacaktık burada da düğün oldu yazık günah onca masraf ayrıca bunları nişanda konuşmadınız mı aileyle yani iki düğün istiyorsanız sizinde katkı yapmanız lazım

Sizin memlekette güzel bi nikah kıysanız kınanın ertesi günü gelinlikle??

Kendi memleketinizde kina yapiverin olsun bitsin. Ama ila düğün derseniz siz karsilayin.

Herkese iyi akşamlar hayırlı ramazanlar. Yakın zamanda nikâhım olacak inşallah. Ancak kafama da takılan bazı şeyler var. Nişanlım ayrı bir memlekette yaşıyor bense ayrı bir memlekette.. Şehirler arasında 10 saat var. Ve haliyle 2 düğün yapilacak 2 farklı şehirde. Çünkü benim sülalem, eşimiz dostumuz imkanı yok o kadar yolu gelemez. Düğünü kim yapicak beni biraz aydınlatabilir misiniz acaba? Düğünü erkek tarafı yapar öyle biliyorum ancak şu an uzaklıktan dolayı 2 düğün olacak ve bu nasıl olacak gerçekten bilmiyorum. Ben zaten ayriyetten yaşadığım yerde kına içinde mekan tutucam. Ama burdaki düğünü erkek mi karşılar yoksa ben mi onu bilmiyorum. Iki farklı şehirde düğün yapanlar özellikle beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum :)
Kına ve düğünü bir arada yapabilirsiniz.Bi arkadaşım öyle yapmıştı.İlk başta düğün olarak başladı.Takı töreninden sonra bindallısını giydi kınası yapıldı.

Siz ödersiniz kendi memleketinizde olan düğünün masrafını kina da kiz tarafina ait yani 2 side size ait su durumda
Oglan da kendi memleketinde ki düğünü öder sadece. Bu boyledir.yerinde olsam illa düğün yapilcaksa kina ve düğünü 1 arada yaparsin bu şartlarda

Ama ayni sehirde olsaniz eger 2si bi arada olmasi sacma olurdu sizin şartlarınız farklı. Kina ve dugun bir arada birbirine karisiyor ve tantana oluyor . Bence hic dugune kalkismayin kina gecesi yapın akrabalarinizda kina gecesi altin takar size yada hediyesi neyse her neyse

Ben kına ,düğün masrafları ile yeni evlenenlerin gereksiz borç altına girmesine karşıyım. Sırf gösteriş yapmak için bir sürü abartı şeyler yapılıyor. Olabildiğince makul seviyede tutun bana sorarsanız.

Kendi şehrinizde kına ve nikah yapin. Akrabalar nikaha katılsınlar. Düğünü de erkek tarafının orda yaparsınız. Yersiz masraflara ne gerek var.

Benim anneme benziyorsun benim kınamı da düğün gibi yaptırdı,eşime ödetti,eşim bi de yemekli düğünü kendi memleketinde yaptı,hatta söz için evde pasta bişiler kesilde onu da eşime ödetti,yatak odasını ben alırım dedi onu da eşime aldırdı,damatlığını ben alırım dedi,en son eşim “ Aşkım damatlığımızı ne zaman alırız” dedi saf saf ,” kıyamam ben sana bu kadar kazıktan sonra hala annemler sana damatlık mı alır sanıyorsun “ dedim sinirim bozuldu bi on dakika kahkaha attım,eşim çok bozuldu,velhasıl annem bi başlık parası almadı :))) güldüğüme bakma yapılan tüm haksızlıklardan dolayı yıllarca küs kaldım ailemle,beni çok utandırdılar,sen de mahcup olma üzerine ne düşüyorsa yap canım,kolay gelsin ( ha bu arada biz beş yıl sevgiliyken ben eşime çok para vermiştim,erken atandım çünkü,içimi dışımı ne çok üzüldüğümü gördü,o yüzden paranın hiç lafını yapmadı,hala da yapmaz,ama hukukumuz olmayaydı bizim iş bozulurdu,annemler çok abarttı çünkü,bana bile geldiler o dönemde :deli:)

Düğün mevzuları kişiden kişiye değişiyor malesef, insanın vicdanına kalmış birşey..
Eltim uzak memleketteydi kendi memleketinde hem kına hem düğün yaptırdı masrafı oğlan evine ödetti, birde oğlan evinde düğün yapıldı onuda erkek tarafı ödedi.Ayrıca onun memleketinde ödenen kuaför masrafı burada en az 5 gelin başı yapılıyordu :) düğünden sonra gelinle damat siz bize birşey yapmadınız dedi durdular, :) şimdi kaynanamın en kıymetli gelinidir :) ee o kadar masraf yaptı kadınn, kıymetli oldu

sizin memleketinizde sadece kına yapabilirsiniz ya da aynı gece düğünü kınaya bağlayabilirsiniz.ve masrafları tabiki siz karşılamalısınız..erkek tarafında yapılacak olanı da erkek tarafı karşılar. tek düğün olsaydı erkek tarafı devreye girerdi.

Iki düğün istiyorsanız birini siz yapacaksınız doğal olarak.
Ek olarak bu konuyu nişanlınız ile konuşmanız lazım, burda kim ne der önemi yok

Sen kendi şehrindekini eşin de kendi şehrindekini karşılayacak. Böyle şeyleri sormak bile bana garip geliyor. Kırıcı olmak için söylemiyorum ama biraz mantıklı düşünmek lazım. Benim ailemde de iki düğün yapanlar hep böyle yaptılar. Ben de nişanı kendi memleketimde yaptım düğünü eşimin memleketinde yaptık tabii çok mesafe yoktu şehirler arasında ama biz öyle uygun gördük.

Bizim de iki dugun olmustu. Ben o zamanlar çalışmıyordum bir faydam olmadi. Benim ailem kinayi evde yapti dugun salonu tutuldu erkek tarafi karsiladi. Yalniz soyle birsey var takılar o verdikleri ucrete denk geldi. Yani burda kina yaparken taki denilseydi o paralar bize kalacakti. Ailem neden boyke bir istekte bulundu hala anlamis degilim halaaaaa

Bencede sadece kına yapın siz benim aklım olsa düğün bile yapmazdım o kadar leş bir yer tutmuşlardı ki nikah salonu onun yanında binkat güzeldi...

10 saatlik uzaklık gayette gidilir yani ne var ki bunda ?
Büyük bi otobüs tutulur 42 kişilik onun dışında arabayla uçakla vs.gelen de olur kendi imkanlarıyla.
Düğüne gelemeyecek olanda kınaya gelir.

Biz akrabalarımızın düğününe öyle yapıyoruz o yolu çekmek istemiyorsak uçakla gidiyoruz.
2.bir düğünden daha az masraflı olur hem de siz iki düğün yorulmamis olursunuz.

kına ve nikah yapın.
dügünü de gittiğiniz zaman yapın.
nikah şekerini kendiniz hazırlayın masrafı az olur.
davetiye kısmı zaten dügün için bastıracaksınız biraz fazla yaptırıp nikah davetinde kullanırsınız

Back
X